Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acer aspire 5101'in üzerindeki AMD Turion64 MK-36 2.0Ghz işlemciyi söküp yerine Amd turion64 x2 2.0Ghz TL-60 İşlemci taktım ve stabil bir şekilde çalışıyor.
  • nekadar istiyorsun fiyat pm atarsan sevinirim

quote:

Orijinalden alıntı: beyenpe

Arkadaslar 2006 senesinde aldigim Acer Aspire 5102Wlmi marka dizustu bilgisayarimin ekran karti bozuldu. Yaptirdim falan ama yine ariza cikarinca ben de yenisini almak zorunda kaldim.

Elimde eski bilgisayarimin parcalari var. Hepsi sapasaglam. Ilgilenenler varsa satmak istiyorum. Ilgilenenler beyenpe@gmail.com adresine mail atabilir.
  • Vay be, hala kullananlar görmek oldukça heyecan verici... Efsane bir dizüstüydü hayatımdan gelip geçen; artık masaüstüye dönüyorum ben de, sattım bugün hayırlısı ile. Halen kullananlara nazar değmesin inşallah.
  • Arkadaşlar Merhaba

Bizim acer 5100 serileri maşallah ömürlük cinsinden. Bende 3 yıldır 5101 modelini kullanmaktayım. sadece 1 gb ram ekledim 533 mhz toplamda 1.5 gb yaptım. Neyse şu işlemci değiştirme mevzusunu yabancı bir forumda okudum sonra kendi konumuz aklıma geldi burda da değiştirenler olmuş, bende internetten TL-56 1.8 ghz X2 buldum çok ucuza bakalım inş sorunsuz gelirde takar kullanırım. Bu arada harddisk olarak vatan da ve hepsiburada da 160 250 ve 320 gb lık 2.5" PATA harddik varmış, harddisk i de değiştireceğim yetmiyor artık.

Asıl sorum şimdii;

Ekran kartını hangi modellerle değiştirebiliriz. Aklıma gelen tabii ki en kolayı X1300 ile olacak.
    Bu konuda tavsiye bekliyorum

Elinde X1300 olanlar bana mesaj atarsa iyi olur.

Ölene kadar 5100;))
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Vay be, hala kullananlar görmek oldukça heyecan verici... Efsane bir dizüstüydü hayatımdan gelip geçen; artık masaüstüye dönüyorum ben de, sattım bugün hayırlısı ile. Halen kullananlara nazar değmesin inşallah.

Ben de halen kullanmaktaydım ancak USB'ler artık çalışmaz oldu. USB portları 1'er 1'er bozuldu. Artık hiçbir USB portu 2.0 olarak çalışmıyor. Aygıt yöneticisinden USB 2.0'ı devre dışı bırakırsam ancak USB 1.1 olarak çalışıyor ve o da inanılmaz yavaş.

Yabancı forumlar da dahil araştırdım ve çözümü olmadığını gördüm. PCMCIA kartla çözülüyormuş.
  • Arkadaşlar bende hala 5100 kullanıyorum , maşallah nazar değmesin bugüne kadar hiç problem çıkarmadı ...
  • Aldığım işlemci geldi, sadece eskiyi çıkartıp yenisini taktım. Başka hiçbirşey yapmaya gerek kalmadı, driver ını win7 kendi yükledi. Ayrıca ne faydası olur bilmem ama dvd yazıcının firmware nı güncelledim. Nero da yazmakta sorun yaşıyordum (gerçi nero da da sorun vardı ). bakalım şimdi nasıl olacak.

İşlemci için (TL-56 X2 1.8ghz) ilk gözlenimim oldukça fark ettirdi, fan sesi azaldı hemen.

dvd firmware isteyen olursa buraya yüklerim. Everest ile bakın sürümünüz nedir benimki v1.35 ti v1.44 oldu. Ne işe yarar bilmiyorum.

Usb leri bozulan arkadaşım, çıkma anakart falan bulursan elektronikçiye götür ordan söküp seninkilere takabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Vay be, hala kullananlar görmek oldukça heyecan verici... Efsane bir dizüstüydü hayatımdan gelip geçen; artık masaüstüye dönüyorum ben de, sattım bugün hayırlısı ile. Halen kullananlara nazar değmesin inşallah.

Ben de halen kullanmaktaydım ancak USB'ler artık çalışmaz oldu. USB portları 1'er 1'er bozuldu. Artık hiçbir USB portu 2.0 olarak çalışmıyor. Aygıt yöneticisinden USB 2.0'ı devre dışı bırakırsam ancak USB 1.1 olarak çalışıyor ve o da inanılmaz yavaş.

Yabancı forumlar da dahil araştırdım ve çözümü olmadığını gördüm. PCMCIA kartla çözülüyormuş.

emektar 5100 ın usb gırıslerınde elektrık mevcut fakat data alısverısı olmuyor pcmcıa kart kullanmaya basladım
    bıraz fazla ısınıo ama ıdare eder

• Arkadaşlar Merhaba Yazmadan Edemedim.Benimde 2007 Senesinde Aldığım Acer Aspire 5102Awlmİ Marka notebook um var. bu 3 yıl süre zarfında 3 kere kuma getirdim kendilerine yeni kumasıda yine aynı acer :D 5741g 434g50mn. notebook 4gb ram ekledim 80 olan hard diski 160 yaptım.Hala Arkadaki Jelatin Duruyor ve bunları ona bakarak yazıorum :D cidden ne bilgisayardı diyebilirim amd 2,2 ghz =)sonuç olrak hala duruyor çocuklarım ve torunlarıma kadar göstericem :D

Hala Çalışıyor Hala Arada Oyun (kasdığı zaman 5741g ile devam :=) ) Ve İnternet İhtiyacımı Onunla Görüyorum.Ne Olursa Olsun O Benim İlk Notebook 'um Ve İlk Göz Ağrım =)))))) Bana göre notebook a gerekli özeni gösterirseniz siz ölünce bile kalır emin olun =) tabiki miladoı var pili biter pil alırsın yeni her şey restorasyona ugrayacak =) İnanın Bu özelliğim en sevdiğim özelliğimdir laptopun üstündeki jelatin hala duruyor biraz renk tabi jelatin renk değiştirdi =) ve sapasağlam.Alırken ki ilk heyecanımı hala duyuyorum yani bence notebook larda ayrı bir sevda ....

Benim İçin Alemin Kralı 5102 Awlmi 'Dir.Kral Ölmüş Olabilir Fakat O Bir EFSANE......

Saygılarımla Görüşmek Üzere Arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drutkubulutsimsek -- 14 Eylül 2010; 5:06:18 >

• beyler bende 2006 model ACER ASPIRE 5101AWLMi var,onun ram i yukseltmek istiyorum acaba buna uygun hangı ram almam gerekli?
    ram özellikleri aşagıdaki gibi !

Moduulin nimi Kingston
    Sarjanumero A6285DC7h (3344771238)
    Valmistuspäiväys viikko 7 / 2007
    Moduulin koko 512 MB (1 rank, 4 banks)
    Moduulin tyyppi SO-DIMM
    Muistin tyyppi DDR2 SDRAM
    Muistin nopeus DDR2-533 (266 MHz)
    Moduulin leveys 64 bit
    Moduulin jännite SSTL 1.8

1gb bir ram alacagım yada 2gb lık buna uygun ram linkleri verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120slim_fintr

beyler bende 2006 model ACER ASPIRE 5101AWLMi var,onun ram i yukseltmek istiyorum acaba buna uygun hangı ram almam gerekli?
    ram özellikleri aşagıdaki gibi !

Moduulin nimi Kingston
    Sarjanumero A6285DC7h (3344771238)
    Valmistuspäiväys viikko 7 / 2007
    Moduulin koko 512 MB (1 rank, 4 banks)
    Moduulin tyyppi SO-DIMM
    Muistin tyyppi DDR2 SDRAM
    Muistin nopeus DDR2-533 (266 MHz)
    Moduulin leveys 64 bit
    Moduulin jännite SSTL 1.8

1gb bir ram alacagım yada 2gb lık buna uygun ram linkleri verebilir misiniz?

bu cihaz 667mhz ram desteklemekte, suan kullandığın ramler 533mhz ise kingston 2gb 533mhz al (667mhz alma uyumsuzluk yaratabilir) kullandığın ramler 667mhz ise yine 2gb kinston 667mhz ram alabilirsin

• bu arada bende emektarın işlemcisini değiştirmek istiyorum amd turion x2 2.0ghz yada 2.2ghz ile... acaba çok fark yaratırmı? karar veremedim. şuan notebooku masaüstüne çevirdim 22" lcd bağladım internet işimi fazlasıyla görüyor. pili dışında sıkıntısı yok =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-men2

Yukarıda yazdığım gibi yapıp 2 gb ram aldım. 1 gb + 2 gb şeklinde kullanıyorum ama Bilgisayarım'dan Özellikler'e girince 2.62 Gb olarak görünüyor. Bios'tan da ekran kartını en fazla 128 mb yapabiliyorum. Neden böyle, bilen var mıdır acaba? 2,62 yerine 3 gb'ye daha yakın bir değer görünmesi gerekmez mi?

bios güncellemesi yapın en son v3.13 vardı sanırsam. acer sitesınden bulabilirsin
  • 5104 ü 3 senedir kullanıyorum. rami 4gb a yükselttim, hem windows 7 hem ubuntu linux sorunsuz çalışıyor arkadaşlar,

windos 7 de ekran krtı driverı windows update den geliyor, kart okuycu driverı da siteden inen vistanınki çalışıyor.

1gb 32 bit işletim sistemi ile gelen laptopa 64 bit win7 kurup rami de 4gb yaparak gelen performansla uzun bir süre daha idare eder kesinlikle!
  • tl60 işlemci aldım, ama çalıştırmadı, kısa devremi yaptırdı nedir, sonra kendi işlemcimi taktım o da çalışmadı uzun uğraşlar sonucu kendi işlemcimi çalıştırdım aldığım ürünüde iade edeceğim

XP kullananlar bios olarak 2.83 yüklesinler. açılış süresi en kısa olan bios budur hepsini denedim. win7 test etmedim henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 26 Ekim 2010; 13:37:06 >
  • merhaba

Özelden mesaj gönderen bir arkadaş vardı. Özelden yazmak yerine foruma yazarsa herkes görür ve yararlanır. Neyse, sorusu full hd filmlerde X2 işlemci nasıl??
    Henüz full hd film izlemedim zaten 15.4" ekranda full hd olmaz, ayrıca bizim ekranlarımız ve ekran kartımız da full hd desteklemiyor, işlmecinin burda katkısı ne kadar olur bilmiyorum.Normalden biraz daha iyi ama üç beş kat arttı diyemem.
  • Merhaba,

5104 kullanıyorum. Üzerinde TL-56 işlemci var.
    5100 serisinde TL-60 işlemci kullanan var mı?
    Performans, pil tüketimi ve ısı konusunda değerlendirme yapabilir misiniz?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Merhaba,

Teşekkürler.

Merhaba
    arkadaşım iki işlemci arasında çok az fark var. Tek çekirdekten çift çekirdeğe geçeceğim durum nasıl olur desen anlarım ama biri 1.8ghz diğer 2.0ghz performansı bence hissetmessin sıcaklıkta 1-2 derece falan oynar herhalde.

Bu arada 1gb 533 mhz ram arıyorum makul fiyata satan olursa özelden yazdın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikmessut -- 1 Kasım 2010; 18:57:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celikmessut

quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Merhaba
    arkadaşım iki işlemci arasında çok az fark var. Tek çekirdekten çift çekirdeğe geçeceğim durum nasıl olur desen anlarım ama biri 1.8ghz diğer 2.0ghz performansı bence hissetmessin sıcaklıkta 1-2 derece falan oynar herhalde.

Bu arada 1gb 533 mhz ram arıyorum makul fiyata satan olursa özelden yazdın lütfen

5100 serisi laptop'lar en fazla hangi CPU'yu çalıştırabilir? TL-62'yi çalıştırır mı?

2 adet 1 GB 667 Mhz RAM satıyorum. İlgilenirsen görüşebiliriz?

• quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

TL-60 çalıştırmadı, iade ettim. tl -58 ya da tl 56 alıp deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Kasım 2010; 0:58:05 >
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.