Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acer 5100 'ın bios menüsünde (phoenix) usb leri ayarlayabileceğimiz bir bölüm var mı?Usb leri enabled disabled yapabilmek için .
    Usb leri kullanamıyorum büyük ihtimalle bios dan kapanmış olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLaCKNiGhTinViTaTioN

Arkadaşlar acer 5100 'ın bios menüsünde (phoenix) usb leri ayarlayabileceğimiz bir bölüm var mı?Usb leri enabled disabled yapabilmek için .
    Usb leri kullanamıyorum büyük ihtimalle bios dan kapanmış olabilir diye düşünüyorum.

ben en son 3.10 versiyon BIOS kurmuştum, halen o var. USB ayarı yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orijinalden alıntı: telin

Bugün 2 gb tek slot 667 mhz kingston marka ram aldım. daha önceden de tek slot 1 gb 667 mhz kingston vardı. fakat 2 gb lık ram i de ilave edince makina açılır açılmaz ekrana hiçbişey gelmeden restart atmaya başladı. ram bozuk değil sizce sorun nedir ne yapmaylıyım? 90 tl para verdim çalışmayınca da çok üzüldüm :(

tek olarak 2gb'ı 2 slotta da ayrı ayrı takıp pcyi açmayı deneyin bence, bakalım ne olacak.

Denedim hocam. yine aynı şey oluyor. daha ekrana hiçbişey gelmeden 3-4 sn içinde takrar restart atıyor. öff bu nasıl iştir yahu kingston gibi ram ile uyumsuzsa hiçbir ram e uymaması lazım bunun..

• aldığınız rami değiştirin, arızalı gibi gözüküyor. yanlış hatırlamıyorsam kingstonların ömür boyu garantisi var zaten. makinenizin kingstonla uyumsuzluğu söz konusu değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

aldığınız rami değiştirin, arızalı gibi gözüküyor. yanlış hatırlamıyorsam kingstonların ömür boyu garantisi var zaten. makinenizin kingstonla uyumsuzluğu söz konusu değil

Ram bozuk değil. Problemin kaynağını öğrendim. Sorun BIOS sürümünün eski olması. Acer 5601 Phoenix 3128 sürümlü Update i yaptım ve Ram sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı. Aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar için problem ve çözümünü detaylı bir şekilde bloguma yazdım.
    Konuya buradan ulaşabilirler:http://www.livingontech.net/?p=32

• Arkadaşlar Merhaba,

Acer Aspire 5100 ün anakartı arızalandı. Anakartta kısadevre veya soğuk lehim benzeri bir arıza var. Veya kartın darbe alması sonucu iç yollarında temassızlık. Arızayı aramama rağmen sonuç alamadım.

Kısaca uygun fiyata bir anakart arıyorum. Ekranı kırılan, bozuk ama anakartı sağlam bir laptop olabilir.

Veya varolan parçalarını almak isteyen arkadaşların tekliflerini bekliyorum.

Anakart dışında tüm donanım çalışıyor. LCD, 80 gb sata disk, 1 gb ram(tek parça), dvd-rw, wireless kart, web cam, klavye, touchpad, sağlam batarya(1 satten fazla gidiyor), güç adaptörü...
    Kalan tüm parçalara teklif verin lütfen. Tek tek uğraşmak istemem.

Buradan mail atabilirsiniz.

Selamlar.

• Merhaba arkadaşlar,
    Ben de 2006'dan bu yana Acer Aspire 5101 kullanıcısıyım. 512 mb + 1 gb'lık ramlerim var ama 512 yerine bir tane 2 gb 667 mhz alıp, 3 ghz olarak kullanmayı düşünüyorum. Bios güncellemesi vs. hiç yapmadım. Rami aldıktan sonra 3 gb kullanmak istesem bir sorun yaşar mıyım?
  • acer 5102 xp neden yüklenmiyor bilen varmı arkadaşlar. vista yüklüyorum. vin 7 yüklüyorum ondada usb ve web cam çalışmıyor. çözümünü bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • ben de hala 5101 ile boğuşuyorum bastürkemin kardeş haberin ola. gerçi 5101 lik hali kalmadı. işlemcisini diğer laptop ile değiştirdim artık turion x2 1.8 var üstünde. 2 gb a-data667 ram var. dual ram destekli olduğundan iki parça ram kullanımında uyumsuzluk olabilir (önceki arkadaşın sorusuna cevaben). bi de yeni batarya sipariş ettim, 5200 mah lık, 75 tl ye. bakalım pil ömrü ne kadar olacak. bu pc nin orjinal anakartı ebay da 150 dolara bulunuyor, haberiniz olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-men2

Merhaba arkadaşlar,
    Ben de 2006'dan bu yana Acer Aspire 5101 kullanıcısıyım. 512 mb + 1 gb'lık ramlerim var ama 512 yerine bir tane 2 gb 667 mhz alıp, 3 ghz olarak kullanmayı düşünüyorum. Bios güncellemesi vs. hiç yapmadım. Rami aldıktan sonra 3 gb kullanmak istesem bir sorun yaşar mıyım?

sorun olmaz yalnız xp kullanıyorsan 3.5 gb dan fazlasını görmez aklında olsun fazlasını takma yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: enermax600

ben de hala 5101 ile boğuşuyorum bastürkemin kardeş haberin ola. gerçi 5101 lik hali kalmadı. işlemcisini diğer laptop ile değiştirdim artık turion x2 1.8 var üstünde. 2 gb a-data667 ram var. dual ram destekli olduğundan iki parça ram kullanımında uyumsuzluk olabilir (önceki arkadaşın sorusuna cevaben). bi de yeni batarya sipariş ettim, 5200 mah lık, 75 tl ye. bakalım pil ömrü ne kadar olacak. bu pc nin orjinal anakartı ebay da 150 dolara bulunuyor, haberiniz olsun...

pil ne kadar gidiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

quote:

Orijinalden alıntı: x-men2

Merhaba arkadaşlar,

sorun olmaz yalnız xp kullanıyorsan 3.5 gb dan fazlasını görmez aklında olsun fazlasını takma yani

Toplamda 3 gb kullanmayı düşünüyordum. Dediğinize bakılırsa 3,5 gb'yi geçmeyeceği için bir sorun yaşamayacağım sanırım.
    Cevap için teşekkür ederim rambursman.

• win 7 sorunsuz çalışmaktadır

acer aspire 5100
    win 7 ultimate 32 bit kurdum. kamera ve kart okuyucusunu tanımadı. bunun üzerine acer sitesinden 32bit vista ultimate sürücülerini indirip yükledim ve sorun kalmadı. tıkır tıkır çalışıyor. bir de ekran kartının driverını kurun yoksa ekran çözünürlüğü 1024 x 768 oluyor en fazla. tabiki onuda vista olanını indireceksiniz.

işin özü şu win7 nin hangi sürümünü yüklediyseniz (home, pro, ultimate) vistada aynısının sürücülerini kullanacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Şubat 2010; 2:23:45 >
  • Yukarıda yazdığım gibi yapıp 2 gb ram aldım. 1 gb + 2 gb şeklinde kullanıyorum ama Bilgisayarım'dan Özellikler'e girince 2.62 Gb olarak görünüyor. Bios'tan da ekran kartını en fazla 128 mb yapabiliyorum. Neden böyle, bilen var mıdır acaba? 2,62 yerine 3 gb'ye daha yakın bir değer görünmesi gerekmez mi?
  • arkadaşlar bende aynı laptopa sahibim bilgisyarıma format attım. acer in sitesinden bilgisayarun sürücülerini aradım ama 5101 adı altında sürücüleri bulamadım 5100 sürücelirini indirdim ama onlarda olmuyor neden olabilir acaba_??
  • SAol teşekkür ederim..

birde ben driverları önceden Bilgisayarım+özellikler+aygıt yöneticsinden sürücü güncelleştir ordn cdrom u seçerk kuruyordum hep ama artık süücüler orda olsa bile oradan kabul etmiyr illaki sürüüleri rar dan çırtıp setup tan kurmam gerekiyor bu neden olabilir_??

genllikle ben 75000 Driver yada 100000 driver cdlerini kullanıyorum bu şekilde oluncada steden driverları indirip kurmam gerekiyor buda zaman kaybı bnm için¿
  • 5102 ekran kartı paylaşımlı olduğundan her oyunu kasıyor. Laptop hakkında pek bilgim yok. Buna uygun paylaşımlı olmayan ekran kartı takmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gethafour -- 19 Şubat 2010; 10:48:44 >
  • Orijinalden alıntı: enermax600

ben de hala 5101 ile boğuşuyorum bastürkemin kardeş haberin ola. gerçi 5101 lik hali kalmadı. işlemcisini diğer laptop ile değiştirdim artık turion x2 1.8 var üstünde. 2 gb a-data667 ram var. dual ram destekli olduğundan iki parça ram kullanımında uyumsuzluk olabilir (önceki arkadaşın sorusuna cevaben). bi de yeni batarya sipariş ettim, 5200 mah lık, 75 tl ye. bakalım pil ömrü ne kadar olacak. bu pc nin orjinal anakartı ebay da 150 dolara bulunuyor, haberiniz olsun...

pil ne kadar gidiyor?

pil herşeyi kısınca 3 saat giidiyor. normal kullanımda 2-2.5 saat arası.
  • bilgisi olan yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gethafour -- 16 Mart 2010; 23:42:52 >
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.