Merhaba; elinde 5101 awlmi restory bacup cdsi ya da dvd si olan var mı? pc ye format attıktan sonra restory için dvd takın falan diyodu. hiç takıp yükleme yapan arkadaş varmı? çok acil lazım. yardımcı olursanız sevinirim. elinde olan var ise özelden mesaj yazarsa süper olur. teşekkür ederim. saygılarımla
hocam gerek yok cd gelmiyor bilgisayar açılırken acer logosu zamanı alt+f10 a bas menü gelecek tabi benim gibi yanlışlıkla linux kurarken o partisyonu da silmediysen
SELAM ARKADAŞLAR. ACER ASPIRE 5101AWLMI XP YÜKLÜ. BANA GİZLİ BÖLÜMÜN İÇİNDEKİ DOSYALARI KOPYALAYIP GÖNDEREBİLECEK BİR ARKADAŞ VARMI. NOLUR YARDIMCI OLUN.
Abooo, nerdeyse 1 yıldır bakmıyorum başlığa.
800mhz ram kullananlar görmek güzel. Ben hala 1gb 667 ile devam ediyorum. ram ilave etmem gerek, harici disk ve dvd-rom artık cdleri okumuyor ve yazmıyor sadece orjinal dvd fln izleyebiliyorum ama hala herşeyimi karşılıyor; maşallahı var 2.5 senedir.
herhangi bir ihtiyacı/sorusu olanlar bana mesaj da atabilirler, çok daha hızlı yardımcı olabilirim. şimdi 3-4 aylık mesajlara cevap yazmanın bi anlamı olmayacak :(
arkadaşlar acil yardım kafayı yiyceğim.yeni aldığı acer aspire bilgisayarın usb girişlerine flaşh bellek takıyorum donanım bulundu yüklendi kullanıma hazır diyor.fakat açılmıyor bilgisayarımda da gözükmüyor.birdeb fazla flaşh bellek denedim.flaşh bellekleri biçimlendirdim.olmadı usb girişleri çalışıyor.başka cihazları çalıştırıyor.flaşh bellkelr de başka bilgisayarlarda çalışıyor sorun ve çözümü konusunda yardım eder misiniz
SELAMLAR ARKADAŞLAR BİR SÜREDİR 5105 WLMİ MODELİ 32 BİT VİSTA İLE KULLANIYORUM MALUM SEBEPLERDEN DOLAYI 2 GB OLAN RAM LERİ ARTTIRMAK DÜŞÜNCESİNDEYİM MESELA 3 GB RAM İSTİYORUM DİYELİM ŞU AN KULLANDIĞIM 2GB RAM TAM OLARAK KAÇ MHZ BİLMİYORUM 667 MHZ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM BİR ADET 2 GB RAM EKLESEM YİNE 667 MHZ Mİ OLMALI YOKSA 800 MHZ EKLEYEBİLİRMİYİM 1 ADET 1GB 667MHZ 1 ADET 2 GB 800 MHZ OLURMU YOKSA İLLA 667 MHZ Mİ ALMALIYIM GECE VAKTİ BİRAZ UZATTIM SAYGILAR
EVET DOSTLAR ACER 5105 WLMİ MODEL MAKİNAMA 2+2 GB DDR2 KINGSTONE 800 MHZ RAM ALDIM TAKTIM VE NE YAZIK Kİ PC DE PROBLEM BASGÖSTERDİ HATA MESAJI VERİP KAPATIP İKİNCİ SEFERDE AÇILIYOR AÇILINCA SORUN OLMUYOR AMA AÇILANA KADAR SORUNLU 3 GB DDR2 800 MHZ DE SORUNSUZ 2 GB DDR2 667MHZ + 2 GB DDR2 800 MHZ DE YİNE SORUNLU 2+2 GB DDR2 667 MHZ DE SORUN YOK BİLGİNİZE
quote:
Orjinalden alıntı: basturkemin
Abooo, nerdeyse 1 yıldır bakmıyorum başlığa.
800mhz ram kullananlar görmek güzel. Ben hala 1gb 667 ile devam ediyorum. ram ilave etmem gerek, harici disk ve dvd-rom artık cdleri okumuyor ve yazmıyor sadece orjinal dvd fln izleyebiliyorum ama hala herşeyimi karşılıyor; maşallahı var 2.5 senedir.
herhangi bir ihtiyacı/sorusu olanlar bana mesaj da atabilirler, çok daha hızlı yardımcı olabilirim. şimdi 3-4 aylık mesajlara cevap yazmanın bi anlamı olmayacak :(
Hatırlarsan aynı zamanlarda almıştık burda cok konusmusuk hakkında verdiğimiz paraya gercekten değdi Benimki artık miyadını doldurdu aslında doldurmadı işyeri pc si olarak hala mükemmel iş görür office, net vs. fakat artık oyun oynamak imkansız gibi birşey ısınma kitlenme vs. problemleri arttı sanırım sizinkilerin aksine ne hdd ne usb ne de pil sorunu yasadım 2.5 senedir tas gibi masallah hiç servise gitmedi. yavas yavas beni bırakıyor ne kadar ben onu bırakmak istemesemde Tüm 5101 kullanıcılarına saygılarımla..
merhaba arkadaşlar ben acer aspire 5100 model bilgisayarıma rem upgrade yapmak istiyorum . işlemci amd turion 2,00 GHz ram şu anda 512 MB . uyumsuzluk sorunu yaşamamam için hangi marka ve model ram almalıyım , 2GB mı alayım +GB mı eğer parayı göz ardı edersek...teşekkürler...
arkadaşlar tavsiye beklemeden dün gittim 2GB ram aldım ve taktım . işlem sorunsuz gerçekleşti ve şu anda 2,5 GB ram ile vista gerçekten keyifli bir hale geldi .
dostlar 2006 yılı eylül ayından beridir acer 5102 turion X2 64 bit tl 50 1.6 ghz sahibiyiim 1.5 gb ram var son 6 aydır makinamda vista 64 bit kullanıyorum. herşey çok güzel ancak webcami bir türlü çalııştıramadım. pardus 2009 u deneyenler oldu mu? eski sürümde xD kart okuyucu çalışmıyordu saadece o yüzden terketmiştim. yeni sürüm ne durumda merak ediyorum.
arkadaşlar acer aspire 5102 awlmi laptop'a bu ekran kartı uyumlumudur ekran kartı bozuldu da çıkma birtane buldum uyarsa alıp takacağım yardımcı olurmusunuz?
Hala benim gibi kullanan varmı bu Laptop'u?
Ben de bu laptopu ilk zamanlarında almıştım. taş gibi maşaallah derken anakart uçtu. serviste değişim oldu ve şu an hala memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum valla, aramızda duygusal bi bağ oluştu sanki emektarla...
ben hala kullanıyorum pil süresinin azalması dışında bir sıkıntım yok garantisi haziranda bitti bitmeden servise yollasam pilide değiştirirlerdi sanırım kafasızlık ettik neyse sağlık olsun. internet, office, counter strike,pes09, msn bunları çalıştırdığı sürece değiştirme gibi bir düşüncem olmayacak =) 3gb ram taktım şahane oldu
Arkadaşlar bende Acer Aspire 5100 leptop var normal çalışırken birden ekren bembeyaz oldu bende açma kapama tuşu ile kapatıp actim bu sefer mavi bir ekran acıldı sistem sorun giderme diye 1 den 100 kadar tamamladi ama şimdi MAUS VE KLAVYESİ ÇALIŞMIYOR hiç bir şekilde mudahele yapamıyoruz acaba sorun nedir yardimci olursanız secinirim....
Arkadaşlar ben de Aspire 5100 kullanıcısıyım ve bilgisayardan gayet memnunum fakat bilgisayarım son günlerde cd yazma konusunda sorun çıkarmaya başladı . İso kalıp dosyası yazdırmaya çalıştığım zaman ortalama %70i tamamlandıktan sonra hata veriyor . Cd kalitesindendir diyerek değişik marka cd'ler denedim ama sonuç değişmiyor . Bilgisayarımda çift işletim sistemi var . Ubuntuda brasero , Vistada cd burner xp programlarını kullanıyorum ama farketmiyor ve hata vermeye devam ediyor . sizce neden olabilir bu durum ve ne yapabilirim?
5104 TL-56 AMD işlemcili bilgisayarımın arka tarafındaki ikili usb girişi arızalandı. Ben de açıp baktım usb girişlerinin plakete değen kısımları kırılmış tamir ettim fakat çalışmadı. (yeni usb girişi taktım) Bu 2 usb girişinin üzerinde olduğu ve ön taraftaki power düğmesi dahil birkaç düğmenin olduğu board var onun değişmesi gerekiyor. Bu parçayı servisten ya da servis dışından elde etmemiz mümkün mü? Gerçi servise sormadım ama en az 200-300 TL masraf çıkaracağına eminim.
Ben burdayım Eysırcılar nerde?
Hala birşeyler yazıldığını görmek süper :)
Benim CD-DVD okuyucu/yazıcı artık hiç yazma işi yapmıyor, arada kafasına göre de okumamazlık yapıyor. "Cıırt cııırt" bağırıyor okuyamadığında..
Pardus'a geçtim dehşetane memnunum hiç bir sıkıntım yok, herşeyi çatır çatır kullanıyorum halen.
Pil ömrü de dehşet düştü, 10 dk anca gidiyor :)
Ram, pil, dvd yazıcı derken masrafı 400 lirayı aşıyor, e harddisk de gerek felan.. Yeni PC almayı düşünüyorum yakında.