Teşekkürler güzel açıklamışsın fakat bende XP var, sanırım bu dediklerin vista için geçerli.
quote:
Orjinalden alıntı: albati
Buralara kimse uğramaz olmuş, herkes laptopunu değiştirdi galiba.
şimdi değil ama imkan bulabildiğim ilk an değiştirecem
arkadaşlar acer'ın sitesinde yeni bios sürümü 3.13 çıkmış herkesin blgisine
Arkadaşlar Acer Aspire 5101 Plus model bilgisayarım var. Rami 1 gb dan 2 gb yükseltmek istiyorum. Hangi modeli öderirsiniz. Her marka uymlu olr mu?
benim tavsiyem öncelikle tek parça olarak 2 gb lık bir ram al ve toplam da 3 gb olsun daha iyi olur.şu an kulladığın ram in kaç mhz lik ise aynı mhz den almalısın marka olarak ben kingston taktım 1 gb lık sorun yok 1 senedir.kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: imager
Arkadaşlar Acer Aspire 5101 Plus model bilgisayarım var. Rami 1 gb dan 2 gb yükseltmek istiyorum. Hangi modeli öderirsiniz. Her marka uymlu olr mu?
Arkadaşlar, ben Acer 5101 laptobuma pardus yüklemek istiyorum fakat Acer sitesinde linux driverlerı yok. Linux driverlerını bulabileceğim bi adres biliyor musunuz?
Arkadaşlar bende Acer 5101 laptop kullanıyorum. İşlemci hızını kendisi ayarlıyordu bu alet bildiğiniz gibi. 2.0 ghz olmasına rağmen bilgisayarım özelliklerinden baktığım zaman bazen 1.99 ghz bazen 1.60 ghz ye iniyordu normalde.. Ama son zamanlar bilgisayarca acaip bi kasılma olmaya başladı. Birde baktım ki ne göreyim, 700 küsür ghzye düşmüş ve işlemci performansından baktığımda işlemciyi %100 kullanıyor, bilgisayar acaip kasılıyordu. Bir kaç gündür bunu yaşıyorum, neden olabilir ve ne yapmalıyım? İlginize teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba benim aspire 5100'e recovery yaptım fakat messengerı yükledikten sonra açılmasını engelliyor İlk aldığımdada acer yetkili servisine tel. ettiğimde bana bir dosya yollamıştı şimdi bulamıyorum.. Konu ile ilgili bilgisi olan varmıdır? Yardımcı olursanız memnun olurum.
arkadaşlar 1.5 yıllık acer 5101 dizüstü bilg. de son zamanlarda bekleme modundan çıkarırken mavi ekran veriyor, bazen de açılışta 2 defa bip uyarısından sonra sürücü hatası verip kalıyor. hata kodlarını biraz araştırdığımda acer notbook larda bu arızaların sıkça olduğu ve tatminkar bir çözüm bulunamadığını gördüm. aşırı ısınmadan dolayı hardisk arızası ya da harddisk bağlantılarında temassızlık olabileceği yaygın kanı. sizlerde de böyle sorunlar ortaya çıktı mı? türkiye de bildiğiniz en iyi en titiz işini yapan acer servisi neresidir, teşekkürler...
selam arkadaşlar. 5101 kullanıcısı olarak yazmış ve yapmış olduklarınız için çok teşekkür ederim. Benim laptopumda da bir sorun var. daha önce meydana gelen usb sorunlarıdan dolayı cihazı servise götürdüm ve ana kartı değiştirdiler.Cihazı aldım servisten ama cihaz oldukça yavaş ve işlemciden tıkırtılar geliyor. bios versiyonu v3.93a. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
arkadaşlar öncelikle forum için çok teşşekürler bende aranıza yeni katıldım ama son 1 yıldır 5101 kullanıcısıyım ilk aldığımda vista home basic vardı sonra home premiuma yükseltim önceden 512 ram vardı şimdi 1.50 ram var benim sorunum şu daha önce fan pek çalışmıyordu sistemi ve rami yüksetikten sonra fan hiç susmamaya başladı bu bir sorunmudur çözümü nedir yoksa zaten olması gereken bumudur şimdiden çok teşekkürler.
Bende de 5101 var.. 2.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum... Ramlarimide 4 Gbyte a yükselttim.. 800 mghz. lik Kingston ram aldım... Elimde 2 adet 1gbytelık 667 Mghz Kingston ram var... Almak izteyen arkadaşlar PM atabilirler...
Selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: turklucky
Bende de 5101 var.. 2.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum... Ramlarimide 4 Gbyte a yükselttim.. 800 mghz. lik Kingston ram aldım... Elimde 2 adet 1gbytelık 667 Mghz Kingston ram var... Almak izteyen arkadaşlar PM atabilirler...
Selamlar
800 mhz demek? senin acer amd tek cekirdek mi? 667mhz ile 800 mhz arasında acıkca farkedilebilir bir performans farkı varmı? bilgilendirirsen sevinirim. başka 800mhz lik ram takan arkadas varsa onların da yorumlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
Öncelikle kullandığım makina 5101 AMD 64 bit tek çekirdek... 667 Mgz. ile 800 arasında fark var... Özellikle çalışma hızını bilgisayarı rahatlıkla kasmadan kullnamanızı sağlıyor... Tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: albati
Buralara kimse uğramaz olmuş, herkes laptopunu değiştirdi galiba.
Öyle oldu ama istemeden :( PC ye kolda dökmüştüm anakartım gümledi. servis tanıdıktı da garanti dahilinde yaptırdım ama makina 3 ay garantide kaldı.(TPM de 2 kez bulunup kayboldu PC :D) bende bilgisayarsız yaşayamam dedim acer aspire 5520g aldım buda yapıldı geldi. ikisinide kullanıyorum :) ikisindende memnunum :)
quote:
Orjinalden alıntı: drorhan
Arkadaşlar, ben Acer 5101 laptobuma pardus yüklemek istiyorum fakat Acer sitesinde linux driverlerı yok. Linux driverlerını bulabileceğim bi adres biliyor musunuz?
pardusta başına bela olacak tek şey ekran kartı driverı kalanını oto tanıyodu. ama en son pardus sürümlerine bakmadım belki ekran kartı desteğini de eklemiş olabilirler...
quote:
Orjinalden alıntı: imager
sanada tavsiyem hynix çipli bi ram alman ati chiplerle en uyumlu hynix chipler çalışıyor...
İlk laptopum 5101 di. İlk çıkan meşhur modeliydi benimki. En büyük sorunu projeksiyonlara görüntü aktarımındaydı. Bu sorunda ati chipsetli ekran kartından kaynaklanıyor büyük ihtimal. Onun haricinde sorun yaşamamıştım.
Arkadaşlar DVD-Rom bozuldu :) yerine uyan marka - model hakkında bilgi verebilecek olan ya da satan var mı ?
Teşekkürler,
Barış
Merhaba; elinde 5101 awlmi restory bacup cdsi ya da dvd si olan var mı? pc ye format attıktan sonra restory için dvd takın falan diyodu. hiç takıp yükleme yapan arkadaş varmı? çok acil lazım. yardımcı olursanız sevinirim. elinde olan var ise özelden mesaj yazarsa süper olur. teşekkür ederim. saygılarımla