Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: turklucky

arkadaşlar

bende de acer 5101 var yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. Fakat bende de bilgisayar yavaş gibi acaba parçaların yıpranma payındanmıdır? Servise göndermem yararlı olur mu?

valla elektronik bu araba motoru değilki yavaşlasın çekişten düşsün senin işletim sistem ayaların biraz karışmıştır bence. belki gereksiz programları kaldırma veya disk birleştime gibi bakım yapmalısın işletim sistemine hatta bir format en temizinden.

Ayrıca servise hiçbir sorun yokken yavaşladı bu dersen pek dikkate alacaklarını sanmıyorum seni aşırı donma kilitlenme falan oluyorsa o zaman gönder ama oda olmuyor sadece yavaş geliyor bana diyorsan çok eline birşey geçmez. En fazla tozunu alırlar yada birşey yok bunda der gönderirler hem 1.5 yıl olmuş alalı o günden bu güne çok şey değişti programların ihtiyaçları arttı programları günceller donanımı güncellemezsen normaldir yavaşlaması.

• desene yeni bir bilgisayar almak lazım...
  • Slm Arkadaşlar
    bende 1.5-2 yıldır acer 5101 kullanıcısıyım ama harddisk artık yetmiyor gidip yüksek kapasiteli bir harici alıp sürekli taşımakta istemiyorum. son olarak laptopun harddisk ini değiştireyim dedim bu konuda bilgisi tavsiyesi olan var mı yada daha önce kendi değiştirenler varsa yardımcı olsun lütfen. çıkan harddisk için de bir kutu alıp o şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum. yardımlarınız bekliyorum.
  • Merhaba herkese. Bende de 5101 ANWLMİ var. Bir buçuk yıldır sorunsuz kullanıyorum. Ram fiyatları iyice düşmüş. Bi takviye düşünüyorum. İlk sayfada 667mhz ram ile çalıştığı yazılmış. Desteklediği ram miktarı yazılmamış. Eğer 667mhz 2x2 GB lık ram (toplam 4GB) takarsam çalışır mı? Tek slot ne kadar ram destekiyor? Deneyen oldu mu? Yoksa 2x1 gb mı kullanmak zorundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egunay -- 30 Temmuz 2008; 19:32:39 >
  • sanıyorum tüm 5100 serisinde ati radeon xpress 1100/1150/2000 serisi chipsetler var.bu chipsetler 4gb/800mhz'e kadar destek veriyor.
    en güncel everest programı ile chipsetleri kontrol et eğer bunlardan biriyse takabilirsin.cpu-z nedense yanlış gösteriyor onu da belirtmeliyim.

http://www.acer.com.tr/public/page9.do?sp=page4&dau34.oid=19094&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=26&CountryISOCtxParam=TR&LanguageISOCtxParam=tr&ctx3=-1&ctx4=T%C3%BCrkiye&crc=3114369564

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 30 Temmuz 2008; 20:13:46 >

• Herkese Merhaba;

Arkadaslar bir talihsizlik sonucu RECOveRY denilen gizli bölümümü sildim..
    Sans eseri daha önceden olusturdugum 11 cd lik recovery arsivim var..
    Fakat 11 cd ile ugrasmaktansa , ben tekrar hard diskim de RECOVERY bölümü olusturmak istiyorum.
    Acer 5920g makinam var..
    eRecovery programini yuklemek istedigimde D2D system bulunamadi falan diyor.
    BIOS a girip recovery secenegini ac ya da kapa deyip , bu iki sekilde de deneyip, programi kurmaya calistim. Sonuc yine olumsuz..
    Bana yardim edebilecek arkadaslar, yardimlarinizi esirgemeyin.. Simdiden cok sagolun..
  • acer 5102 wlmi marka xp professional kullanıcisiyim. bilgisayarim 4 aydir sorun cikariyordu, acilis suresi yaklasik 20 dakika , mavi ekran gelip kendinden kapaniyor. servise gonderdim garantisi vardi lcd paneli degisip tekrar yolladilar ancak sorun devam ediyor.

simdi ise mavi bir ekranda su kodlar cıkmakta;

KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR

***STOP: 0X00000077 (0XC000000E, 0XC000000E, 0X00000000, 0X00C93000 )

acaba sorun neden kaynaklaniyor.
  • Benim 5101'de son zamanlarda problemli olmaya başladı. Webcam çalışmıyor, açtığım zaman sadece gri bir görüntü veriyor ve hiçbir işlem yapmıyor. USB'ler ise kesinlikle 2.0 olarak çalışmıyor, eskiden hiçbir kurulum yapmadan çalışıyordu. Webcam'ıde usb olarak gördüğünden acaba usblerdemi bir sorun var diye düşünmeye başladım.Diğer donanınları görüyor ama flash belleklerden data transferi çok yavaş nerdeyse 20snde 12mb atıyor. Garantiye vermeden önce aklınıza gelen veya benim yanıldığım bişey var mı?
  • USB 'lerden çalışan bir tane kaldı

3 USB'den biri aldıktan birkaç ay sonra teklemeye başladı sonrasına durdu,

son günlerde de kalan 2 USB'den biri gene problem vermeye başladı, veri aktarımında çok yavaş, 1.1 gibi
    Kaldı tek USB

Bu serida başına USB problemi gelen var mı ?

USB'lerin onarımı için anakart değişimi filan mı gerekiyor
    Garantisi bitmeden baktıralım diyoruz, sonradan çok zor olabilir
  • arkadaşlar usbler bozuksa ve garanti devam ediyorsa servise vermekten başka yapabileceğiniz hiç bir şey yok.garanti yoksa geçmiş olsun.
    bilgisayarın servis manuelini indirip okuyabilirsiniz, orada arızalar hakkında uygulanabilecek prosedürler açıklanmış.misal, lcd de renker bozuksa ilk önce "lcd inverter" değişimi düzelmezse "lcd kablosu" değişimi yine olmazsa bizzat lcd hala olmazsa ve cihazın ekran kartı soket yapılıysa ekran kartı o da olmazsa anakart değişimi öneriliyor.usb arızasında anakart değişiminden başka yapabilecek bir şey yok.

ben de 5105 model cihaza sahiptim usb 1.1 olarak çalıştığı için servise verdim ve cihazım değişti.
  • positron eğer dediğin doğruysa harika olur! cihazın garantisinin dolmasına 2-3ay kalmışken değişmesi harika olur! garantiye vermek benimde ilk aklıma gelen ama en büyük sorun bilgisayarsız kalmak olacak!

repartition sanırım senin sorunun benimkiyle aynı, ne yaptıysam 1.1'den hızlı çalıştıramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaneye -- 25 Ağustos 2008; 23:46:27 >
  • Acer 5102 laptopum var. Ocz 2+2 gb 800 Mhz Ram taktım bugün. Gayet iyi çalışıyor arkadaşlar duyrulur.
    Rami daha verimli kullanmak için biostan ve windowstan ne gibi ayarlar yapabiliriz.
  • merhaba arkadaşlar,

1,5 senedir acer 5101 kullanmaktaydım. ancak şu an serviste. istanbul tpm'ye 12 gün önce teslim ettim:( sebebide klavye ve mouse kitlenmesi ile, ekran menteşelerindeki çatlaklar. öğrendiğime göre anakartını değiştiriyorlarmış. yenisini yurt dışından sipariş etmişler. Bu problemleri daha önce yaşayan varsa bana biraz bilgi verebilirlerse çok iyi olur. az önce şikayetvara falan baktım, TPM hakkında pek iç açıcı şeyler yok. bu şekilde ürününü değiştiren, ya da ücret istenen arkadaşlar var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
  • bende bilgisayarımı servise vereceğim ama nereye vereceğim konusunda kafam karışık. TPM'yi arayıp bana uzak olduklarını alternatif olarak nereye götürebileceğimi sorduğumda Hedef Teknoloji (mecidiyeköy) ve Promarket (Sirkeci) firmalarını adres olarak verdiler.Bun firmalar hakkında bilgisi olan var mı? Yoksa hiç uğraşmadan biraz zahmete katlanıp TPM'ye mi versem?
  • mükemmel
  • quote:

Orjinalden alıntı: khaneye

bende bilgisayarımı servise vereceğim ama nereye vereceğim konusunda kafam karışık. TPM'yi arayıp bana uzak olduklarını alternatif olarak nereye götürebileceğimi sorduğumda Hedef Teknoloji (mecidiyeköy) ve Promarket (Sirkeci) firmalarını adres olarak verdiler.Bun firmalar hakkında bilgisi olan var mı? Yoksa hiç uğraşmadan biraz zahmete katlanıp TPM'ye mi versem?

bence hiç aracı firmalarla uğraşıp zaman kaybetme. onların yapacağı şeyde birkaç gün gecikmeli olarak tpm ye yollamak..
  • Arkadaşlar ATI X1300'lü 5104'üm var.
    Sims2 oyununda bir süre oynayınca hata verip masaüstüne atıyor.
    Güncel sürücüsünü bulamadım.
    Sitesinden X1300 için indirdiğim sürücü uyumlu değil dedi, kurmadı.
    Mobility x1300 sürücüsünü (son ver.) nerden bulabilirim?
    Ya da başka çözüm?
  • Bende ps2 mi 5100 ıma bağlamak istiyorum. Mümkünmü? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Buralara kimse uğramaz olmuş, herkes laptopunu değiştirdi galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Arkadaşlar ATI X1300'lü 5104'üm var.
    Sims2 oyununda bir süre oynayınca hata verip masaüstüne atıyor.
    Güncel sürücüsünü bulamadım.
    Sitesinden X1300 için indirdiğim sürücü uyumlu değil dedi, kurmadı.
    Mobility x1300 sürücüsünü (son ver.) nerden bulabilirim?
    Ya da başka çözüm?

http://forum.donanimhaber.com/m_17849021/mpage_5/key_/tm.htm#19220197

http://www.filehippo.com/download_directx/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 12 Eylül 2008; 1:22:54 >

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.