Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende aspire 5101 ANWLMi var bunun ram frekans desteği nereye kadar ? bendekiler 333mhz , bunların yerine 667 mhz olanlardan alsam bunlarıda destekler mi ?
    birde 333 mhz bulmak zor galiba , 2 gb bulursam almak istiyorum nereden bulabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tommikks -- 1 Nisan 2008; 10:56:32 >
  • @sinan6698; 667 mhz'ye kadar sorun yok.(hatta 800 mhz tanıma ihtimali de var) 1-1.5-2 gb hangisi olursa olsun sorun çıkmaz.

@unknowing; kısaca şöyle açıklayayım. 1-Bir XP cd'si edinin. 2-Bios'tan boot options kısmını first(1.) seçeneğine dvd-rw olacak şekilde ayarlıyoruz(bios'a bilgisayar başlarken "ACER" logosu görüldüğünde F2 tuşuna basarak girebilirsin). 3- bilgisayarı xp cd'si içindeyken başlatıyoruz, ekranın üst kısmında "cd'den başlatmak için bir tuşa bas" ifadesini gördüğümüzde bir tuşa basıyoruz ve cd bilgisayara gerekli dosyaları kopyalamaya başlıyor. Bundan sonraki bölümlerde xp sizi yönlendiriyor zaten kolay gelsin

@tommikks; ram'lerin 333 mhz olduğunu nereden biliyorsun? Ben 5101'lerin çıktığı günden bu yana 533 mhz altında frekansa sahip ram'le satıldığına şahit olmadım.

• teşekkür ederim deneyim bakalım ne oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: bareda

merhaba,
    bende 5102 var. kablosuz bağlandığımda sürekli kopuyor. modem airties rt205.ttnet modemi, airties ttneti suçluyor. bu işten anlayanlar yardım ederse sevinirim.neredeyse dakikada bir koptuğu için kafayı yemek üzereyim

arkadaşım bende de 5106 var ve aynı sorunu yaşıyorum internet kopmadıgı halde internete giremiyorum.sorun bilgisayarla modem arasında.çok urastım ama bir türlü çözüm bulamadım.
    yokmudur bunun bi yolu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spy_2004

quote:

Orjinalden alıntı: bareda

merhaba,
    bende 5102 var. kablosuz bağlandığımda sürekli kopuyor. modem airties rt205.ttnet modemi, airties ttneti suçluyor. bu işten anlayanlar yardım ederse sevinirim.neredeyse dakikada bir koptuğu için kafayı yemek üzereyim

arkadaşım bende de 5106 var ve aynı sorunu yaşıyorum internet kopmadıgı halde internete giremiyorum.sorun bilgisayarla modem arasında.çok urastım ama bir türlü çözüm bulamadım.
    yokmudur bunun bi yolu?

Arkadaşlar modem ayarlarında kablosuz bağlantıların iplerinin yenilenmesi ve kontrolü için yenileme süresi ayarı vardır ve genelde standart olarak 3600 saniye yani 60 dk ayarlıdır. Bu ayar sizde kısa ise modemde bağlantınız kopmadan sık sık laptopunuzda bağlandı uyarısını görürsünüz. Bunu mutlaka kontrol edin

• Ben aynı seri cihazı 2gb kingston ramle 850 ytl'ye verdim. En iyisi 2. el satan siteleri araştırmak
  • Bende satmakla satmamak arasındayım halen.. Satsam o paraya vermek istemem açıkçası. Yenisi pahalıya patlayacak ve tüm aşamaları baştan yaşacağım ve bu kadar iyi çözdüğüm bir pc olana kadar 1 yıl daha geçecek. O kadar alıştım ki, kısayol tuşları ile outlook'a girmeye, winamp'imin msnimin istediğimde önümde olmasına, klavye düzenine vs. vs.. İyice parçam oldu. Kamerası, ram desteği, Daha birçok yönü için bence hala emektar bir laptop..
  • Hocam bence de açıkçası elektronik ürünleri satmak ve yerine yenisini almak çok mantıklı bir iş değil. Mesela ben yeni laptopum için +1000 ytl masraf ettim. Ama benim taşıma açısından sıkıntılarım vardı ve bundan dolayı 12.1" laptop aldım. Yine 15.4" alacaksanız hiç satmayın derim.
  • Merhabalar arkadaşlar.Bir kaç sorum olacak

-Leptopumun ekranla ilgili sorunları vardı servise bıraktım yaklaşık 20 gündür serviste.Maximum tamir süresi 30 günmüş.30 günü geçince yenisini vermeleri gerekiyormuş.Eğer 30 günü geçerse yapmam gereken şeyler nelerdir?Yardım ederseniz sevinirim.

-Birde leptopumu aldığımda vista basic kuruluydu.Ultimate ye yükseltsem bi sorun olurmu?yasal açıdan
  • 1- Yasa 30 iş günü diyor ona dikkat et. 30 iş günü dolduktan sonra cihaz gelse de kabul etme. Eğer yeni laptop veya para iadesi yapmazlarsa tüketici derneğine başvur.

2- Yasal yoldan cebinden para çıkmadan ultimate'e geçemezsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

2- Yasal yoldan cebinden para çıkmadan ultimate'e geçemezsin

korsan cd abi

açıklamalar içinde teşekkürler
  • Korsan mı?

Bir şey değil
  • arkadaşlar ii gecelşr ben yurt dışından bir aspire 5100 aldım...sizce bu cihaz nasıl..fazla laptoptan anlamam..hatta pc den fazla anlamam...ancak ben bunu bi turlü çöezemedim..bunda var bi sorun ama:D:D:D:ekranda karekterler koca koca çıkıor.....(menü karekterleri...pc internet geri dönüşüm kutusu v.s.) sizce sorun nedir???? bu arada cihazım ikinci el...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilginbalkan

arkadaşlar ii gecelşr ben yurt dışından bir aspire 5100 aldım...sizce bu cihaz nasıl..fazla laptoptan anlamam..hatta pc den fazla anlamam...ancak ben bunu bi turlü çöezemedim..bunda var bi sorun ama:D:D:D:ekranda karekterler koca koca çıkıor.....(menü karekterleri...pc internet geri dönüşüm kutusu v.s.) sizce sorun nedir???? bu arada cihazım ikinci el...
    masaüstünde sağ tıkla ordan özellikler daha sonra görüntü ayarları oradanda çözünürlük çubuğunu en sağa çek uygula ve tamam tıklat sanırım sorunu çözülmüş olacak
  • ekran kartının sürücüsü yüklenmemiş olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orjinalden alıntı: positroN

şimdi siteye tekrar baktım.herhalde gece olduğu için dalgınlıkla gözümden kaçmış.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

donanımhaber reklamındaki model bu.tek farkı birinde işletim sistemi linux diğerinde vista premium.linux olan 5106.
    ekran kartı açıklamasında birine maks 512MB yazmaları saçma olmuş.ikisi de aynı ekran kartı ve aynı oranda ram kullanıyorlar.hatta etikette up to 384 mb yazmasına rağmen ati catalyst control center da 895 MB olarak gözüküyor.zaten çok da önemli değil.

başka fark bulan olursa bilgilendirsin lütfen

Ben bu PcDepo'yu anlamış değilim aynı laptopa farklı işlemci (bir alt, bir üst versiyon) takarak, 1024 ekleyerek yeni yeni modeller çıkararak insanların kafalarını bulandırdılar. 5100 düz olan modeli ilk onlar satışa sundu. Eskiden 5101, 5102 vardı bu kadar. sonra 5104, 5100 çıkardılar kafa karıştırdılar, şimdi de 5106 var en son çıkan. Kesinlikle 5106 öneririm arkadaşıma aldım çok beğendim. Pek bir fark yok ama hdd değeri, ram vs. yüksek bizim 5101lere göre.

5100'de vista var, 5106'da linux; buradan vistaya fazla para verme kendin kur diyorum. Benim tercihim 5106 olurdu bu şıklarda. Ama yeni tasarım Acer Aspire serisi bomba gibi, kesinlikle onları da önerebilirim ama onlar biraz daha cancanlı, nasıl desem bence bu 5100 serisi tasarımını ben çok başarılı buluyorum. Tam ciddi bir tipi var, ben dizüstü bilgisayarım abi, ciddiyim işimi yaparım gerisine karışmam diyor, asil bir şekilde.. :)

Bu arada tüm üyelere;
    Benim batarya mahvoldu, birazda hor kullandım, sık sık yarıda şarjdan çıkardım devamlı pile yüklendim. Sizde durumlar nasıl?

4000mA, 6 hücre bataryamın Everest'de gördüğüm tasarım kapasitesi 43200 mWh, eskiden tam dolu iken 42000 lerde iken artık 16416 mWh değerlerine kadar düştü ve dolayısı ile tam dolu iken 1 saat bile gitmiyor. Hatta ekran parlaklığı %100, müzik çalarken msnde kamera açarsam yada muhabbet ediyorsam mikrofon ile, yarım saate kalmıyor bile, pile geçtiğim anda tedirgin olmaya başlıyorum anında kapanabilir diye.

Yeni batarya almayı düşünüyorum 4800mA lik, 8 hücre. Bu pcye 1.5 yıldan sonra yapabileceğim en iyi takviye o herhalde. Ram'imin 1gb da kalmasına karar vermiş bulunmaktayım şuanda. İleride 4gb 800mhz yapıp, yeni hdd de takviye ettim bu laptop (Maşallah) beni rahat daha 2 sene götürür herhalde.

Merhaba, benim batarya da en fazla 1 saat götürüyor. Hep fişte kullandım 1.5 yıl. Şöyle 2-3 saat götürecek bir batarya yok mu alıp takalım?

Bir de benim fan problemim var, bilgisayar ilk açılırken hızar motoru gibi ötüyor, bir süre sonra azalıyor. Açıp temizledim değişen bir şey olmadı. Fan arızalı olabilir mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.
    Selamlar...

• @coxackie

Batarya konusunda infronic veya kont'u aramak lazım.

Fan olayında ise masaüstü pc'de uyguladığım yöntemi önerebilirim: Fana bir kaç damla makine yağı damlatmak
  • quote:

@coxackie

Batarya konusunda infronic veya kont'u aramak lazım.

Fan olayında ise masaüstü pc'de uyguladığım yöntemi önerebilirim: Fana bir kaç damla makine yağı damlatmak

Eyvallah, teşekkürler...
  • MANTIKLI OLUR AMA AÇARKEN DİKKAT ETMEK LAZIM GARANTİDEN ÇIKMASIN
  • quote:

Ben aynı seri cihazı 2gb kingston ramle 850 ytl'ye verdim. En iyisi 2. el satan siteleri araştırmak

bendede ilk çıkan 60 gb lık seriden var.. 2gb samsung ramli, kaça satılırki forumda şuan acaba...benimde hiçbir şikayetim yok ama 12-13 ekran bişey istiyorum..

bu arada almak isteyenler pm atabilir,garantili ve kutusu tüm aparatları içinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 6 Mayıs 2008; 16:18:39 >
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.