Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bareda

merhaba,
    bende 5102 var. kablosuz bağlandığımda sürekli kopuyor. modem airties rt205.ttnet modemi, airties ttneti suçluyor. bu işten anlayanlar yardım ederse sevinirim.neredeyse dakikada bir koptuğu için kafayı yemek üzereyim

modemin guncellemesini yap arkadasim
  • arkadaşlar konu aynen ilk zamanki heyecanı ile devam ediyorr..

acer 5101 ime ilk defa vga dan lcd ekran bağlamak istedim..bağlantıyı yaptım ati catalysten 2 nolu ekranı seçtim ve ekrana görüntü alabildim yalnız aldığım görüntü sadece arka plan görüntüsü,amacım, laptop ekranını değilde harici lcd ekranı kullanmak yani laptopu kasa olarak kullanmak istiyorum..fakat lcd ye sadece arka plan görüntüsü geliyo başka bişey gelmiyo...nerde hata yapıyorum acaba sizce...
  • Bu konuda sorun yaşamamak için empowering programı ve presentation manager programlarını kurmanı tavsiye ederim. Acer'ın sitesinde var. Bu programda gerekli kısayolar yardımıyla sorunsuz şekilde görüntüyü aktarabilirsin.
  • @righteous;

Catalyst Control' ü aç, orada Görüntü Yöneticisi var. Bu sekmede Masaüstü ve Görüntü Ayarı var. Taktığın Lcd orada görünecektir zaten, bu Lcd' ye sağ tıkla ve "Görüntü Eşlemeyi Değiştir" e tıkla. Görüntü Lcd' ye gidecektir.
  • Acer 5101' de .Mkv uzantılı filmleri Lcd Tv' ye bağlayarak izliyorum.
    Fakat filmler yüksek çözünürlükte olduğu için bilgisayar kasıyor.
    720 p filmlerde bazen durmalar yaşanıyor, ses ve görüntü senkronu yaşıyorum. 1080 p filmler kare kare oynuyor.
    Şimdi benim sormak istediğim; bilgisayarda 512 Ram var. Ben bu alete Ram takviyesi yaparsam bu sorundan kurtulabilir miyim?
    1 Gb Ram' le bu tarz film izleyen arkadaşlar mutlaka vardır. Onlar bu tarz sorunlar yaşıyorlar mı acaba?
  • Rami 1gb yaparsan ekran kartına daha fazla ram ayırabilirsin. Tabi bunun içinde bios sürümünün güncel olması gerekiyor (3.05 veya 3.10 gibi)
  • Ekran kartını 64 Mb olarak kullanıyorum, ekran kartına daha fazla Ram ayırırsam bu durumdan kesin kurtulur muyum?
  • arkadaşlar bende 5105 var sorunum şu sizde şarzı ne kadar dayanıyo bende max 1-1,5 saat oda kısık ayarlarda,sizce bi sorun varmı servislik
  • quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Beyler, 5101 WLMI için 32 bit vista driver lazım.Özellikle web cam için.Bildiğiniz bir site varsa bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

bismark kardeş:
    acer.com türkçeye gir. destek/servis bölmüne gir. orada drivers butonuna tıkla bulursun. yada googleden TPM yaz. arattır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gutenberk

arkadaşlar bende 5105 var sorunum şu sizde şarzı ne kadar dayanıyo bende max 1-1,5 saat oda kısık ayarlarda,sizce bi sorun varmı servislik

bende 5100 serisi var. yaklaşık süre değerleri 1.30 dk 1.45 dk. benı makina. 1.30 normal. yok eğer ben daha çok süre istiyorum diyorsan %40-45 e varan dizüstü tasarruf yönergelerini uygulaman lazım. nedir bunlar diye sorarsan. chip.com da bununla ilgili detayları alabilirsin.
  • böle dandik bi model olamaz.ellerim kırılsaydı keşke almasaydım
  • quote:

Orjinalden alıntı: xelocom47

böle dandik bi model olamaz.ellerim kırılsaydı keşke almasaydım

Sorunuda yazarsan herkes bilgilenir arkadaşım... Yoksa attığın mesajın bi kıymeti kalmıyor
  • Arkadaşlar bu cihaza maksimum nekadar ram takabiliriz acaba???
  • 4 GB ama Xp 2 GB üzerini desteklemiyor bildiğim kadarıyla. Vista kurmanız lazım 4 GB kullanabilmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 18 Mart 2008; 20:19:40 >
  • arkadaşlar acer 5101 i dvd film izlemek için,70 ekran standart tv ye bağlamak istiyorum..(tv nin üzerinde 1 adet scart ve lala girişleri var)

ama bildiğiniz gibi bizim 5101 lerde s-video çıkışı yok...nasıl yapabiliriz..hiç tv ye bağlantıyı deneyen oldumu acer 5101 le..nasıl ses-görüntü,renk verim alınabiliyomu...
  • Fazla araştırmadım ama aşağıdakine benzer bir sürü aparat olduğunu biliyorum. İşini görür heralde.

http://www.baranbilgisayar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Kablo%20Vga%20S%20-1RCA

• coolfire@ teşekkürler öncelikle..yalnız bu aparatlarla gerçek verim alabilirmyiim acaba eğer evetse hangisiyle alabilirim en iyi verimi acaba..hiç laptopunu tv ye bağlayan yokmu ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

Fazla araştırmadım ama aşağıdakine benzer bir sürü aparat olduğunu biliyorum. İşini görür heralde.

http://www.baranbilgisayar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Kablo%20Vga%20S%20-1RCA

Bu bir şaka galiba.. 2 yıla yakın zamandır ben bu kablo tarzı şeyler araştırıyorum. Direk bu kablo ile olmayacağı yönünde çok yorum yapıldı forumlarda zamanında. Yok devre kurup yapılabilir dediler, bir devresini bulamadım yapamadım. Hiç 5101'imi Tv'ye bağlama şansım olmadı. Çevirici arabirimin elektriğe bağlı olması gerekiyor dediler, HAMA'da böyle bir ürün varmış ama fiyatı 100 YTL üzerindeydi..

Ve bu kablo elektriğe ihtiyaç duymadan, 16 YTL al tak beni TV'ye bağlan diyor resmen, ciddi söylüyorum bunda araştırma sonunda bana şaka gibi geldi...

• ARKADAŞLAR SELAMLAR
    YAKLAŞIK 1 YILDIR 5101 KULLANICISIYIM. ALDIKTAN SONRA HİÇ BİR BELLEK VS İLAVESİ YAPMADIM ANCAK BU SIRALAR İLAVE RAM ALAYIM DEDİM İŞ BİLMEZLİĞİMİZ BUNA EKLENİNCE SANIRIM DOĞRU RAM İ ALMADIM. ALDIĞIM RAM KİNGSTON 1 GB NOTEBOOK 667 MHZ SANIRIM 533 MHZ OLCAKMIŞ SİZCE BUNU KULLANABİLİRMİYİM FORUMU OKUMAYA ÇALIŞTIM ANCAK ARKADAŞLAR KULLANILABİİR DİYOR FAKAT 1GB 512 GÖRÜR DİYENLERDE VAR YANİ BEN İKİSİ BİRLİKTE 1.5 GB OLSUN İSTİYORUM BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM (AYRICA RAM I İNTERNET SİTESİNDEN ALDIĞIM İÇİN DEĞİŞTİRME OLANAĞIM VAR) TAVSİYELERİNİZ NE OLUR
  • öncelikle herkese merhaba 40 küsür sayfa ya ulaşan yazıları okumaya çalıştım ama teknoloji konularındaki bilgisizliğimden olsa gerek hiç bişey anlamadım 6 gün 12 saat çalışınca bir insan kalan vaktinde de öğrenme isteği kalmıyor elbette 2006 yılının ortalarında ACER ASPİRE 5100 aldım sadece 1 kez servise gitti anakart yanmış (nasıl becerdiysem pamuklara sarark kullanıyordum oysaki) değişti 60 gb 80 gb olarak geri döndü yazıları okurken BİOS NE BOOT NE CPU NE BEN KİMİM BURDA NE ARIYORUM İMDAAATTTT demeye başladım ama bi tek şey anladım bloetooth yok sadece düğme var o da bi işe yaramıyo harici araç almak gerekliymiş

makineye format atayım dedim ve evet cd yok önce göndermiş olduğum servisi aradım bana ALT F10 a basın yedekleme vb yapacak sizi yönlendirecek zaten dedi ama ben dedim ya boot ne bios ne cpu ne derken bunu tek başıma yapabilcek gibi değilim ve sadece format için 60 ytl alıyolar (yanlış meslek mi seçtim ne)

hani diyorum bu dernekle ne güzel bişey yapmışsınız ne iyi akıl etmişsiniz bide içinde yeni başlayanlar için bölümü olsaydı şu format işini resimli mecmua kıvamında bir ilkokul öğrencisine kardiyovasküler sistemi anlatır gibi anlatsaydı o anlatana bizde hergün hayır dualarımızı eksik etmeseydik ALLAH tuttuğunu altın etsin deseydik ne güzel olurdu değilmi

neden format atma isteği doğdu mavi ekran sorunu yaşadım yani birden mavi ekran çıkıyor ve 30 sn içinde güm pc kapanıyor bunu 2 hafta içinde 3 defa yaptı bi yüreğimi ağzıma getirdi aman bişey mi olcak yavruma diye en son vuku bulan olay ise çalışıyorken kamerasının birden donması ve yok olması 2 gündür orbiciğimi arıyorum ama bulamıyorum hayatından da endişe duymaktayım orbi cam çalışmıyor yani önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla hiçbi codex de yüklemedim yani var olan bişi var ama o ve orbiciğim beraber mutlu idiler hiçbi sorunları yoktu

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.