Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 800 mhz farkını hissetmek neden mümkün değil? baştürkemin bunun mümkün olduğunu söylüyordu?
  • 800 mhz farkı hissedilir hissedilmesine de ben destekler mi şüpheliyim hala... Bazı cihazlarda 800 mhz fsb desteği olmasına rağmen ram'lerde 667 mhz desteklediğini okumuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

800 mhz farkı hissedilir hissedilmesine de ben destekler mi şüpheliyim hala... Bazı cihazlarda 800 mhz fsb desteği olmasına rağmen ram'lerde 667 mhz desteklediğini okumuştum.

800 mhz ramler biraz pahalı sanırım.desteklemezse 667 mhz de çalışacak.yabancı forumları da araştırmak lazım mutlaka takan vardır.ben de 5100 serisinin servis manueli var oradan baktım ama bu konuda bir açıklama göremedim.onu da upload edeyim belki lazım olur...

800 mhz farkı 5102 nin işlemcisi çok yüksek peformanslı olmadığı için hissedilmez diye düşünüyorum.galiba 5102 de tl50 var.ama sonuçta 2x1 gb dual 800 ram takılınca makine uçar.1 gb ram zaten varsa 2 gblik tek stick ramlerin ucuzlamasını beklemek daha iyi olur.özellikle 64 vista ile 4 gb ram harika olur.

• arkadaslar 1 gb 667 kingston aldim 1 gb daha alacaktim elleinde yokmus
    onun icin bekliyorum
    ama ram farki kendini hissettirdi yavaslayan laptop ucuyor simdi 1 gb daha taksam ne olur merak ediyorum
    adam icindeki 512 mb 533u cikartti uyum sorunu olur mavi ekran vs cikar dedi ama taksammi diyorum enazindan 512 mb daha fazla hizlanir
    1 gb ram alana kadar
  • bu arada arkadslar ram eklettirdikten sonra harddiskin oldugu yerde hic isinma olmuyor onceleri surekli isinirdi
    bir hafta falan hic kapatmadan calistiriyorum laptobu 1 gun kadar olacak acik laptop ve isinma sorunu yok simdilik
  • @thereasun 533 lüğü takarsan kingston da o hızda çalışır.onun dışında bir problem olmaz.xp kullanıyorsan bence değmez ama vista kullanıyorsan idareten takarsan iyi olur.ısınma geçti dediğine göre vista kullanıyosun galiba.vista bilinenin aksine rami çok akıllıca kullanıyor.hatta xp ram kullanmıyor.halbuki olan bir şeyi kullanmamak neden iyi olsun ki
  • vistaya gecemedim daha :)
    sorun cikartsin istemiorum iste hani kitlenmeler resetler vs
    onun icin emin olamadim
  • quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

vistaya gecemedim daha :)
    sorun cikartsin istemiorum iste hani kitlenmeler resetler vs
    onun icin emin olamadim

bir şey olmaz.olursa da çıkartırsın.hazır bu kadar ucuzken 1 gb ram daha almaya bak.kingston biraz pahalı.big boy ya da ocz de çok iyi.bigboy zaten samsung.samgung de genelde markalara üretim yapar.
  • positron bizim yani 5105 çilerin extra ram takviyesin ihtiyacı varmı sence?
  • quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

bu arada arkadslar ram eklettirdikten sonra harddiskin oldugu yerde hic isinma olmuyor onceleri surekli isinirdi
    bir hafta falan hic kapatmadan calistiriyorum laptobu 1 gun kadar olacak acik laptop ve isinma sorunu yok simdilik

Çok mantıklı. Çünkü bellek ile harddisk arasında sürekli değiştirme oluyor. Buna swapping deniyor. Sürekli harddisk tıkırdar. Bellek ekleyince artık sürekli bellekten harddiske birşeyler yollayıp geri çağırmaya gerek kalmıyor. Harddisk de rahat ediyor sen de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

@thereasun 533 lüğü takarsan kingston da o hızda çalışır.onun dışında bir problem olmaz.xp kullanıyorsan bence değmez ama vista kullanıyorsan idareten takarsan iyi olur.ısınma geçti dediğine göre vista kullanıyosun galiba.vista bilinenin aksine rami çok akıllıca kullanıyor.hatta xp ram kullanmıyor.halbuki olan bir şeyi kullanmamak neden iyi olsun ki

Bellek eklediyseniz ama XP bunu yeterince verimli kullanmıyor diyorsanız alın size cacheman
    http://fileforum.betanews.com/detail/Cacheman/982371189/1

• quote:

Orjinalden alıntı: gutenberk

positron bizim yani 5105 çilerin extra ram takviyesin ihtiyacı varmı sence?

henüz yok.ram zaten 2 gb.eklersek 4 gb olmalı ki bir işe yarasın.32bit vista da 3 gb den fazlasını görmüyor.64 bit programlar yaygınlaşsın 1-2 yıl geçsin 2 gb tek stick ramler ucuzlasın o zaman düşünülebilir.
  • 5100 serisi servis manueli.
    http://rapidshare.com/files/91021150/Acer_Aspire_3100_5100_5110_SG.rar.html
  • ozamana kadar ne makinalar çıkar kimbilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: superslim

ozamana kadar ne makinalar çıkar kimbilir

İşin birde o yönü var tabi. Ama ihtiyaçlarını bilen kişiler için 5100 serisi uzun dönem iş görecek gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: superslim

ozamana kadar ne makinalar çıkar kimbilir

2-3 yıl rahat kullanılır.zaten oyun makinesi değil.internet, multimedya, ofis ağırlık olduğundan ömrü fiziksel dayanıklılığına orantlı olacaktır diye düşünüyorum.
    bir de işin farklı yönü var ki, ben bundan 12 yıl önce p2 350 mhz işlemcili yine markası acer olan bilgisayarı kullanarak da internete bağlanabiliyorum.ama nedense 2008 yılında vista adındaki işletim sisteminde pencere açıp kapatırken zorlanıyorum daha doğrusu bilgisayar zorlanıyor, kasılıyor..nasıl yorumlarsın bilmem.
  • Selamlar arkadaşlar.Ben yaklaşık 7 aydır aspire kullanıyorum.Pc den çok memnunum ancak.ekranda menteşelerin olduğu yerlerden yukarı doğru çizgiler belirdi mavi çizgiler.ekranı oynatınca gidip geliyor.Herhangi bir düşme fln olmadı.Bu gibi sorunla karşılaşan arkadaşlar varmı?Birde garanti kapsamına girer değilmi?
  • Bu konuyu başından beri takip ediyorum ama bahsettiğin şikayete daha önce rastlamadım. Ve tabi ki garanti kapsamındadır bu durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

Bu konuyu başından beri takip ediyorum ama bahsettiğin şikayete daha önce rastlamadım. Ve tabi ki garanti kapsamındadır bu durumda.

Bende öyle düşünüyorum zaten en kısa zamanda bi servise götüreyim Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

quote:

Orjinalden alıntı: anoel

merhaba ben acer 5101 kullanıyorum bir sorunum vardı günlerdir arıyorum fakat hiçbiryerde cevabını bulamadım sorunum örnek olarak verim xp nin açılış ekranında sol üst köşedeki ışık yansımasını halka halka gösteriyor doğal olara diğer görüntülerde de aynı sorun var renkleri kat kat gösteriyor bunun bir çözümü varmı yazılımda bir sorun yok güncel sürücünüsü yükledim vistayı yükledim gene sorun çözülmüyor vista biraz düzelme oluyor ama görüntü de gene sorun var yardımcı olursanız çok sevinirim.

everest programından ekranın markasına bakabilir misin?

benim sorunada bir çare bulsanız arkadaşlar rica etsem

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.