Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: anoel

quote:

Orjinalden alıntı: positroN

quote:

Orjinalden alıntı: anoel

merhaba ben acer 5101 kullanıyorum bir sorunum vardı günlerdir arıyorum fakat hiçbiryerde cevabını bulamadım sorunum örnek olarak verim xp nin açılış ekranında sol üst köşedeki ışık yansımasını halka halka gösteriyor doğal olara diğer görüntülerde de aynı sorun var renkleri kat kat gösteriyor bunun bir çözümü varmı yazılımda bir sorun yok güncel sürücünüsü yükledim vistayı yükledim gene sorun çözülmüyor vista biraz düzelme oluyor ama görüntü de gene sorun var yardımcı olursanız çok sevinirim.

everest programından ekranın markasına bakabilir misin?

benim sorunada bir çare bulsanız arkadaşlar rica etsem

kelin ilacı olsa başına sürermiş

sorun belirginse servise gidip durumu izah etmekten başka yapabileceğin bir şey yok.harici bir montiör takmayı dene.eğer harici montiörde aynı problemi görmezsen boşu boşuna driverlarla, ekran kartı ile uğraşma demek ki panelin arızalı ve buna bir kullanıcı olarak müdehale etme şansın yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 14 Şubat 2008; 3:16:12 >

• Yaklaşık 1 yıldır kullandığım 5101 Plus ı birkaç gün önce 880-YTL ye sattım.
    Bir yıl boyunca çok güzel bir şekilde kullandım işimide çok iyi gördü, birkaç defa mavi ekran hatası verdi sonra kendiliğinden düzeldi. Bence ofis, multimedya ve internet kullananlar için uzun süreli kullanılacak bir laptop. Neden sattın diye sorarsanız evden işe her gün taşıyordum yanımda evde biraz uzak olunca bir süre sonra omuzumu çökertiyordu :) Artı sınavlara hazırlanacağım, bilgisayarı açınca başından kalkamıyordum :)

Sizce sattığım fiyat nasıl arkadaşlar, iyi satmışmıyım?
  • Oldukça iyi fiyat, ben bir hafta önce 850 ytl'ye satmıştım. Benim 5101'de 2gb kingston ram vardı ilave olarak.
  • teknoloji çok sık gelişiyor en güzeli garantisi dolmasına yakın satmak
  • bende 5101 var. 1gb ram.. 512 mb ilave koymuştum..
    çok az kullandım.. öylece duruyor
    kaça satılır arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: olcay77

arkadaslar ben yaklasık 3 aydır arastıryorum gerçekten core2duo almaktan vazgeçmek üzereyim kendi kendime değermi diye soruyorum çakarım 2 gb rami 5101 makina uçar ama benim takıntılı oyunlarım var mesela age ofempires3normal de olsa çalıştırırmı teklemesin yeter çok grafiğe yüklenmiyorum cm tarzı oyunlar genelde net için kullanacağım age of oynayabilen birisi varsa bana bi görüntü gönderirse memnun olurum belli mi olur bende size katılırım belki..!!! arkadaslar birde 2.1 creative ses sistemim var onu sorunsus çalıştırırmı ses kartı ve kendi haporlörleri ne durumda ve camerası nasıl memnunmusunuz?

5101 in her yonuyle sonuna kadar arkasındayım. süper bi cihaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: genie1

merhaba,
    bir 15 gün önce de konuşmuştuk. Şu anda 2 tane 1 gb alsam 80 lira tutuyor. 110 liraya bir tane 2 gb alsam, sonra ucuzlayınca 1 tane daha alsam olmaz mı? Bir tek dual channel desteğinden faydalanamamış olacağım.
    Buna ne dersiniz?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71896
    selamlar

E o ürünü al işte, 667 bile çalışsa cl 4 olur ki süper bir detay olur bu senin için. Kaldı ki dilimde tüy bitti arkadaşlar, AMD Turion64 ile 800mhz HT FSB desteği sundu, bu 800mhz ram desteği olduğu anlamına gelir. Genie1, al şu 800mhzlik rami de gösterelim insanlara 800mhz'in çalıştığını.

Bu arada herkes laptopları bir bir satıyor, bende mi satsam ki :) 2920'ye sardım bu aralar, 12.1 ekran, 2gb ram benim işimi gayet te görür gibi ama bir yandan da düşününce bu koca ekranın karşımda olmasına alıştım sanki.. :)

• aslında satınca bundan almak lazım daha iyisi bu çünkü
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5920G9VP
  • Beyler, 5101 WLMI için 32 bit vista driver lazım.Özellikle web cam için.Bildiğiniz bir site varsa bana yardımcı olmanızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acer

aslında satınca bundan almak lazım daha iyisi bu çünkü
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5920G9VP

hadi ya? o zaman benimkini 1000 YTL'ye say da, sizden alayım.

quote:

Orjinalden alıntı: OTTO VON BISMARCK

Beyler, 5101 WLMI için 32 bit vista driver lazım.Özellikle web cam için.Bildiğiniz bir site varsa bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

Acer'ın resmi sitesinde mevcut arkadaşım.

• gene yanlış anlaşıldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin
    Bu arada herkes laptopları bir bir satıyor, bende mi satsam ki :) 2920'ye sardım bu aralar, 12.1 ekran, 2gb ram benim işimi gayet te görür gibi ama bir yandan da düşününce bu koca ekranın karşımda olmasına alıştım sanki.. :)

Açıkçası bende 12.1" lere kafayı takmış durumdayım. 5101 iyi hoştu da omuzum sevmiyordu kendisini Evede 20 küsur inç monitör alırım diyorum ileride. İşte küçük evde büyük ekranın keyfine bakarım. Ama 12.1"lerde fiyatlar malum

• Selam arkadaşlar

Acer 5102 modeli laptop aldım( ekranında 5100 yazıyor )
    sanırım bir codec programı kameranın msn de çalışmasını engelliyordu. media player classic içindeki bir codec olduğunu farkettim. kurulum sırasında onun seçenğini kaldırdığım zaman problem yoktu.

son 1 aydır ise defalarca format atıp yeniden driver kurmama rağmen kamera pc de normal çalışıyor, skype programında çalışıyor fakat msn de görüntü vermiyor !!

tesadüf bu ya iş yerimdeki pc de aynı model.. bunda da sorun aynı sadece msn de çalışmıyor. her sürümü denenmiştir msn 'nin..

format attık ve düzeldi..

neyse pc garanti de TPM'e götüreyim dedim. 13 gün oldu hala ses yok bekliyoruz. Geçen gün aradım kamera siparişi vermişler, kamera değişecekmiş.

benim anlamadığım şu, kamera ÇALIŞIYOR !!!! skype programında sesli görüntü çok harika çalışıyor ama msn de çalışmıyor diye adamlar komple kamera yı değiştiriyorlar:)

ne kadar mantıklı bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Açıkçası bende 12.1" lere kafayı takmış durumdayım. 5101 iyi hoştu da omuzum sevmiyordu kendisini Evede 20 küsur inç monitör alırım diyorum ileride. İşte küçük evde büyük ekranın keyfine bakarım. Ama 12.1"lerde fiyatlar malum

E coolfire, 12.1" 1300 YTL civarında gayette uygun yani, fiyatı malum fln değil :)

Bu arada yönetici olmuşsun herhalde, hayırlı olsun.

• @basturkemin cpu bölümünde bir şeyler okudum.amd işlemcilerin 800 mhz de çalışması için frekansın çift sayı ve 400 e tam bölünür olması gerekiyormuş.mesela benim işlemcim 1900 mhz o yüzden desteklemiyor.ne kadar doğru bilmem.
  • quote:

E coolfire, 12.1" 1300 YTL civarında gayette uygun yani, fiyatı malum fln değil :)

Bu arada yönetici olmuşsun herhalde, hayırlı olsun.

Ben t7300 işlemcili olandan bahsediyordum. Onların fiyatı 1800 civarında.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

@basturkemin cpu bölümünde bir şeyler okudum.amd işlemcilerin 800 mhz de çalışması için frekansın çift sayı ve 400 e tam bölünür olması gerekiyormuş.mesela benim işlemcim 1900 mhz o yüzden desteklemiyor.ne kadar doğru bilmem.

Ne kadar doğru bende bilmiyorum ama, benimki 2000 mhz ve yavaş çarpanlarda dahi o kurala uyuyor, 1600mhz ve 800mhz

Ah kimse 800mhz ram almıcak galiba, bende laptopu satıcam yada dellenip servise göndericem.

Bu arada laptopa 1gb ram takmıştım, üstündeki ram durmuyor, servise göndersem garanti dışı kalmış derler mi gerçekten ya, bu kadar bilgisiz dengesiz davranabilirler mi ki? O kadar süre bişey olmaz dedim herkes servise taktırdı, bende kendim taktım, iyimi ettim bilmiyorum

• Selam arkadaşlar

Acer 5102 modeli laptop aldım( ekranında 5100 yazıyor )
    sanırım bir codec programı kameranın msn de çalışmasını engelliyordu. media player classic içindeki bir codec olduğunu farkettim. kurulum sırasında onun seçenğini kaldırdığım zaman problem yoktu.

son 1 aydır ise defalarca format atıp yeniden driver kurmama rağmen kamera pc de normal çalışıyor, skype programında çalışıyor fakat msn de görüntü vermiyor !!

tesadüf bu ya iş yerimdeki pc de aynı model.. bunda da sorun aynı sadece msn de çalışmıyor. her sürümü denenmiştir msn 'nin..

format attık ve düzeldi..

neyse pc garanti de TPM'e götüreyim dedim. 13 gün oldu hala ses yok bekliyoruz. Geçen gün aradım kamera siparişi vermişler, kamera değişecekmiş.

benim anlamadığım şu, kamera ÇALIŞIYOR !!!! skype programında sesli görüntü çok harika çalışıyor ama msn de çalışmıyor diye adamlar komple kamera yı değiştiriyorlar:)

ne kadar mantıklı bilmiyorum.

• onk5; hiç bir mantığı yok Ah şu servisler

basturkemin; ben direk servise sormuştum. Ram değiştirmek garantiyi bozmuyor
  • merhaba,
    bende 5102 var. kablosuz bağlandığımda sürekli kopuyor. modem airties rt205.ttnet modemi, airties ttneti suçluyor. bu işten anlayanlar yardım ederse sevinirim.neredeyse dakikada bir koptuğu için kafayı yemek üzereyim
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.