Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: positroN

şimdi siteye tekrar baktım.herhalde gece olduğu için dalgınlıkla gözümden kaçmış.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

donanımhaber reklamındaki model bu.tek farkı birinde işletim sistemi linux diğerinde vista premium.linux olan 5106.
    ekran kartı açıklamasında birine maks 512MB yazmaları saçma olmuş.ikisi de aynı ekran kartı ve aynı oranda ram kullanıyorlar.hatta etikette up to 384 mb yazmasına rağmen ati catalyst control center da 895 MB olarak gözüküyor.zaten çok da önemli değil.

başka fark bulan olursa bilgilendirsin lütfen

Ben bu PcDepo'yu anlamış değilim aynı laptopa farklı işlemci (bir alt, bir üst versiyon) takarak, 1024 ekleyerek yeni yeni modeller çıkararak insanların kafalarını bulandırdılar. 5100 düz olan modeli ilk onlar satışa sundu. Eskiden 5101, 5102 vardı bu kadar. sonra 5104, 5100 çıkardılar kafa karıştırdılar, şimdi de 5106 var en son çıkan. Kesinlikle 5106 öneririm arkadaşıma aldım çok beğendim. Pek bir fark yok ama hdd değeri, ram vs. yüksek bizim 5101lere göre.

5100'de vista var, 5106'da linux; buradan vistaya fazla para verme kendin kur diyorum. Benim tercihim 5106 olurdu bu şıklarda. Ama yeni tasarım Acer Aspire serisi bomba gibi, kesinlikle onları da önerebilirim ama onlar biraz daha cancanlı, nasıl desem bence bu 5100 serisi tasarımını ben çok başarılı buluyorum. Tam ciddi bir tipi var, ben dizüstü bilgisayarım abi, ciddiyim işimi yaparım gerisine karışmam diyor, asil bir şekilde.. :)

Bu arada tüm üyelere;
    Benim batarya mahvoldu, birazda hor kullandım, sık sık yarıda şarjdan çıkardım devamlı pile yüklendim. Sizde durumlar nasıl?

4000mA, 6 hücre bataryamın Everest'de gördüğüm tasarım kapasitesi 43200 mWh, eskiden tam dolu iken 42000 lerde iken artık 16416 mWh değerlerine kadar düştü ve dolayısı ile tam dolu iken 1 saat bile gitmiyor. Hatta ekran parlaklığı %100, müzik çalarken msnde kamera açarsam yada muhabbet ediyorsam mikrofon ile, yarım saate kalmıyor bile, pile geçtiğim anda tedirgin olmaya başlıyorum anında kapanabilir diye.

Yeni batarya almayı düşünüyorum 4800mA lik, 8 hücre. Bu pcye 1.5 yıldan sonra yapabileceğim en iyi takviye o herhalde. Ram'imin 1gb da kalmasına karar vermiş bulunmaktayım şuanda. İleride 4gb 800mhz yapıp, yeni hdd de takviye ettim bu laptop (Maşallah) beni rahat daha 2 sene götürür herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 1 Şubat 2008; 5:03:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

şimdi siteye tekrar baktım.herhalde gece olduğu için dalgınlıkla gözümden kaçmış.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

donanımhaber reklamındaki model bu.tek farkı birinde işletim sistemi linux diğerinde vista premium.linux olan 5106.
    ekran kartı açıklamasında birine maks 512MB yazmaları saçma olmuş.ikisi de aynı ekran kartı ve aynı oranda ram kullanıyorlar.hatta etikette up to 384 mb yazmasına rağmen ati catalyst control center da 895 MB olarak gözüküyor.zaten çok da önemli değil.

başka fark bulan olursa bilgilendirsin lütfen

Ben bu PcDepo'yu anlamış değilim aynı laptopa farklı işlemci (bir alt, bir üst versiyon) takarak, 1024 ekleyerek yeni yeni modeller çıkararak insanların kafalarını bulandırdılar. 5100 düz olan modeli ilk onlar satışa sundu. Eskiden 5101, 5102 vardı bu kadar. sonra 5104, 5100 çıkardılar kafa karıştırdılar, şimdi de 5106 var en son çıkan. Kesinlikle 5106 öneririm arkadaşıma aldım çok beğendim. Pek bir fark yok ama hdd değeri, ram vs. yüksek bizim 5101lere göre.

5100'de vista var, 5106'da linux; buradan vistaya fazla para verme kendin kur diyorum. Benim tercihim 5106 olurdu bu şıklarda. Ama yeni tasarım Acer Aspire serisi bomba gibi, kesinlikle onları da önerebilirim ama onlar biraz daha cancanlı, nasıl desem bence bu 5100 serisi tasarımını ben çok başarılı buluyorum. Tam ciddi bir tipi var, ben dizüstü bilgisayarım abi, ciddiyim işimi yaparım gerisine karışmam diyor, asil bir şekilde.. :)

Bu arada tüm üyelere;
    Benim batarya mahvoldu, birazda hor kullandım, sık sık yarıda şarjdan çıkardım devamlı pile yüklendim. Sizde durumlar nasıl?

4000mA, 6 hücre bataryamın Everest'de gördüğüm tasarım kapasitesi 43200 mWh, eskiden tam dolu iken 42000 lerde iken artık 16416 mWh değerlerine kadar düştü ve dolayısı ile tam dolu iken 1 saat bile gitmiyor. Hatta ekran parlaklığı %100, müzik çalarken msnde kamera açarsam yada muhabbet ediyorsam mikrofon ile, yarım saate kalmıyor bile, pile geçtiğim anda tedirgin olmaya başlıyorum anında kapanabilir diye.

Yeni batarya almayı düşünüyorum 4800mA lik, 8 hücre. Bu pcye 1.5 yıldan sonra yapabileceğim en iyi takviye o herhalde. Ram'imin 1gb da kalmasına karar vermiş bulunmaktayım şuanda. İleride 4gb 800mhz yapıp, yeni hdd de takviye ettim bu laptop (Maşallah) beni rahat daha 2 sene götürür herhalde.

madem batarya ölmek üzere şunları yap;

bilgisayarın şarjı doluyken pille çalışmaya başla.%3 civarında dayanması süresi kalınca bilgisayar kapanıyor.bu noktaya gelmeden bilgisayarı kapat ve tekrar aç.işletim sistemine girmeden bios ekranına gir ve pc kapanana kadar bekle.böylelikle batarya çok büyük oranda boşalmış olur.

daha sonra bilgisayarı kapalıyken sonuna kadar şarj et.şarj olunca aç ve tekrar bitene kadar kullan.tam bitirmek için yine bios ekranına gir.
    sonra açık şekilde şarj et.bir hafta boyunca bunu hergün bir defa yap ve bu bir hafta boyunca kesinlikle cihazı şarj yarıdayken şarjdan çekme ya da şarjı %10 un üzerindeyken şarj a takma.

çok büyük değişiklik olacağını sanmam bu daha çok sürekli şebeke gücü ile çalışan pc ler için pil ömrünü korumaya yönelik.yine de denersen iyi olur diye düşünüyuorum.

benim pc seninki kadar eski değil.ekimde aldım hala ilk şarjda olduğu kadar kapasitesi var.ubuntu ve everestte öyle gösteriyor.

• quote:

madem batarya ölmek üzere şunları yap;

bilgisayarın şarjı doluyken pille çalışmaya başla.%3 civarında dayanması süresi kalınca bilgisayar kapanıyor.bu noktaya gelmeden bilgisayarı kapat ve tekrar aç.işletim sistemine girmeden bios ekranına gir ve pc kapanana kadar bekle.böylelikle batarya çok büyük oranda boşalmış olur.

daha sonra bilgisayarı kapalıyken sonuna kadar şarj et.şarj olunca aç ve tekrar bitene kadar kullan.tam bitirmek için yine bios ekranına gir.
    sonra açık şekilde şarj et.bir hafta boyunca bunu hergün bir defa yap ve bu bir hafta boyunca kesinlikle cihazı şarj yarıdayken şarjdan çekme ya da şarjı %10 un üzerindeyken şarj a takma.

çok büyük değişiklik olacağını sanmam bu daha çok sürekli şebeke gücü ile çalışan pc ler için pil ömrünü korumaya yönelik.yine de denersen iyi olur diye düşünüyuorum.

benim pc seninki kadar eski değil.ekimde aldım hala ilk şarjda olduğu kadar kapasitesi var.ubuntu ve everestte öyle gösteriyor.

Batarya sorunu bende de başladı. wireless+internet 1 saati geçmiyor. Bu yöntemleri denemek lazım gerçekten.

• Bataryayı tam doldurup boşaltmak en doğrusu elbette ama ben geç kaldım ve hor kullandım bataryayı işte. Artık bu yedek batarya olucak ve hep üzerinde olucak, yeni bataryayı şarj edip kenarda saklayacağım ona iyi bakacağım..
  • Hala 800 mhz ram kullanan yok sanırım. Hadi basturkemin seni bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

Hala 800 mhz ram kullanan yok sanırım. Hadi basturkemin seni bekliyoruz

Ver gazı, ver gazı... Az kaldı :P Yok yok ben 800mhz ram almaktan vazgeçtim şimdilik. 2GB'lıkların fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyorum. Şuanda 100-110 YTL civarındalar, şöyle bir 50-60 YTL seviyesine geldiği an alırım, şuanda fazla para vermeye gözümü kestiremiyorum. Ki, geçen sene Corsair 1GB 667mhz rami 200 YTLlere almıştım, şuanda 40 YTL ye almayanı dövecekler nerdeyse, bu kadar da düşmez ki ya :(
  • dernek hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.. ben aspire 5100 kullanıyorum. ancak bir sorunum var: şöyle ki acer orbicam driver ını bilgisayardan kaldırmış bulundum ancak tetrar kurmak için driverına ihtiyacım var... güncel kullanılabilir bir link gönderirsenin sevinirim.. şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar selam,
    Birkaç gündür klavye me touchpad ile birlikte USB çıkışlarım çalışmıyor :) 5101 var bende de...
    Bios'a falan da giremiyorum, klavye hiçbir ekranda çalışmıyor. Ancak bilgisayarın çalışmasında bir problem yok.
    Normal açılıyor, tüm başlangıç öğeleri yükleniyor...
    antivirüs açılıyor, otomatik güncellemesini yapıyor.
    Sebebi ya da çözümü ile ilgili öneriniz ya da düşünceniz var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZeBaNi_

Arkadaşlar selam,
    Birkaç gündür klavye me touchpad ile birlikte USB çıkışlarım çalışmıyor :) 5101 var bende de...
    Bios'a falan da giremiyorum, klavye hiçbir ekranda çalışmıyor. Ancak bilgisayarın çalışmasında bir problem yok.
    Normal açılıyor, tüm başlangıç öğeleri yükleniyor...
    antivirüs açılıyor, otomatik güncellemesini yapıyor.
    Sebebi ya da çözümü ile ilgili öneriniz ya da düşünceniz var mı ?

http://forum.donanimhaber.com/m_17849021/mpage_10/key_/tm.htm#20575307

• fiyatların düşmesine az kaldı haklısın biraz daha sabır

quote:

quote:

Ver gazı, ver gazı... Az kaldı :P Yok yok ben 800mhz ram almaktan vazgeçtim şimdilik. 2GB'lıkların fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyorum. Şuanda 100-110 YTL civarındalar, şöyle bir 50-60 YTL seviyesine geldiği an alırım, şuanda fazla para vermeye gözümü kestiremiyorum. Ki, geçen sene Corsair 1GB 667mhz rami 200 YTLlere almıştım, şuanda 40 YTL ye almayanı dövecekler nerdeyse, bu kadar da düşmez ki ya :(

• quote:

Orjinalden alıntı: dent_serkan

dernek hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.. ben aspire 5100 kullanıyorum. ancak bir sorunum var: şöyle ki acer orbicam driver ını bilgisayardan kaldırmış bulundum ancak tetrar kurmak için driverına ihtiyacım var... güncel kullanılabilir bir link gönderirsenin sevinirim.. şimdiden teşekkürler

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5100.html

Yukarıdaki linkte aradıklarını bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soylansu

fiyatların düşmesine az kaldı haklısın biraz daha sabır

quote:

quote:

merhaba,
    bir 15 gün önce de konuşmuştuk. Şu anda 2 tane 1 gb alsam 80 lira tutuyor. 110 liraya bir tane 2 gb alsam, sonra ucuzlayınca 1 tane daha alsam olmaz mı? Bir tek dual channel desteğinden faydalanamamış olacağım.
    Buna ne dersiniz?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71896
    selamlar

• Bana kalsa dediğin gibi yapar fiyatlar düşünce 4gb havasını atardım O zamana kadar da dual çalışmayıversin sistem. Tabi son karar senin
  • Arkadaşlar merhaba, bursa bimeksten birkaç ay önce 5101 alıştım, aldığım gün vista çok kastığı için büyük bir hışımla laptopun içinde bulunan recoveryide silmiş ve XP kurmuştum. Birkaçgün önce 2gb 667 ram desteği yaptım ve vistaya geri dönüş yapayım dedim :) recovery olmadığı için bir tane home basic cd si ile vista yükledim ve kendi lisans kodumla aktife ettim vistayı, buraya kadar her şey normal :) yalnız şu dikkatimi çekti bildiğiniz gibi home basiclerde aero özelliği yok ancak laptopumu ilk aldığım gün aero özelliği vardı, kutusundan kendim çıkardığım için bir başkasının mdahale edip home premium yüklü olarak bana teslim etmeside söz konusu değil. şimdi bu durumda normal şartlarda aero olmaması gerekirken o zaman nerden çıkmıştı bu aero :)
    forumlarda yazan basiclerde aeroyu etkinleştirme yollarınnı denedim ancak işe yaramadı.
    şimdi aero yu aktif etmemin bir yolunu bilen arkdaşlar var mı? bunun dışında aldığında home premium vista gelipte vistayı beğenmediği için XP kuran ve boşta olan vista lisans kodunu bana uygun bir ücrete satacak arkadaşlar varmı :)
    birkaç sorunun içinde barındığı komplike bir mesajdı umarım yardımcı olabilirsiniz bana :D

• merhaba ben acer 5101 kullanıyorum bir sorunum vardı günlerdir arıyorum fakat hiçbiryerde cevabını bulamadım sorunum örnek olarak verim xp nin açılış ekranında sol üst köşedeki ışık yansımasını halka halka gösteriyor doğal olara diğer görüntülerde de aynı sorun var renkleri kat kat gösteriyor bunun bir çözümü varmı yazılımda bir sorun yok güncel sürücünüsü yükledim vistayı yükledim gene sorun çözülmüyor vista biraz düzelme oluyor ama görüntü de gene sorun var yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anoel

merhaba ben acer 5101 kullanıyorum bir sorunum vardı günlerdir arıyorum fakat hiçbiryerde cevabını bulamadım sorunum örnek olarak verim xp nin açılış ekranında sol üst köşedeki ışık yansımasını halka halka gösteriyor doğal olara diğer görüntülerde de aynı sorun var renkleri kat kat gösteriyor bunun bir çözümü varmı yazılımda bir sorun yok güncel sürücünüsü yükledim vistayı yükledim gene sorun çözülmüyor vista biraz düzelme oluyor ama görüntü de gene sorun var yardımcı olursanız çok sevinirim.

everest programından ekranın markasına bakabilir misin?
  • Malesef ekranın markasını göstermiyor yada ben bulamadım

Şu şekilde yazıyor
    Monitör

--------------------------------------------------------------------------------

[ Tak ve Kullan Monitör ]

Monitör Özellikleri:
    Monitör Adı Tak ve Kullan Monitör
    Monitör Kimliği MS_0000
    Üretim Tarihi 1990
    Seri Numarası Yok
    En Büyük Görünür Ekran Boyutu 40 cm x 30 cm (19.7")
    Resim En-Boy Oranı 4:3
    Gama 1.00
    DPMS Mod Desteği Standby, Suspend, Active-Off
  • üretim yılında bir hata var o yıllARDA BÖYLE B İR TEKNOLOJİ YOKTU
  • merhaba arkadaslar bendede 5102 var sanirsam 5100 serilerine bende giriyorum
    ram yukseltme ihtiyaci hissediyorum bugunlerde icinde 512mb sanirsam 533 ram var
    yanina 1 gb alacagim ama hangi marka vs alayim bilmiyorum birazdan bimekse gidip orda taktiracagim umarim sorun yasamam
    birde su yazilanlari okuyunca dual channel olayini merak ettim acaba fiayti uygunsa 2x1 gb mi alsam
    neyse gidince karar veririm artik kafam baya bi karistida
    bu arada 5102 lerde guncelleme yapan arkadaslar benimle irtibata gecebilir mi?
    5102 nin eski sayfasina kimse birsey yazmaz olmus
    tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: thereasun

merhaba arkadaslar bendede 5102 var sanirsam 5100 serilerine bende giriyorum
    ram yukseltme ihtiyaci hissediyorum bugunlerde icinde 512mb sanirsam 533 ram var
    yanina 1 gb alacagim ama hangi marka vs alayim bilmiyorum birazdan bimekse gidip orda taktiracagim umarim sorun yasamam
    birde su yazilanlari okuyunca dual channel olayini merak ettim acaba fiayti uygunsa 2x1 gb mi alsam
    neyse gidince karar veririm artik kafam baya bi karistida
    bu arada 5102 lerde guncelleme yapan arkadaslar benimle irtibata gecebilir mi?
    5102 nin eski sayfasina kimse birsey yazmaz olmus
    tesekkurler

2 adet 667 mhz 1 gb ram takabilirsin.2x1gb yani.istersen 800 mhz de takabilirsin ama farkı hissetmen mümkün değil.1 gb ocz ram 35 ytl civarı, gayet ucuz.2 gb ve dual olmasında fayda var.

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.