Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben video oynarken ekranın kararıp sistemin göçmesi sorununu çözdüm. Yanlış driver yüklemişim meğerse!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Orjinalden alıntı: ECDERHA9

acer 5100 laptomumu tv ye nasıl bağlarım? s video çıkışı bildiğiniz gibi yok

vga-scart dönüştürücüler var. bu şekilde görüntüyü tv'ye aktarabilirsin.

o dönüştürücü nerde war yauw öle bişii yok dediler bana...bende bayaaa araştırmıstım
  • arkadaslarhttp://www.gametrailers.com/player/29865.html böle bi oyun buldum adı kabus22 adındanda anlaşıldığı üzere Türk yapımı bir oyun oynayan warmı bizim laptoplarrın ekran kartı kaldırır sanırsam fikri olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautiliusss -- 23 Ocak 2008; 13:36:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nautiliusss

arkadaslarhttp://www.gametrailers.com/player/29865.html böle bi oyun buldum adı kabus22 adındanda anlaşıldığı üzere Türk yapımı bir oyun oynayan warmı bizim laptoplarrın ekran kartı kaldırır sanırsam fikri olan?

Ben oyunu 3 kez oynadım için rahat oynayabilirsin. 5100 serisi çok rahat kaldırıyor oyunu..

quote:

Orjinalden alıntı: positroN

http://img204.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-13122/loc114/27412_Ekran_Al7nt2s2_122_114lo.JPG

yukarıdaki resimde işlemci bus hızı 800 mhz olarak görünüyor, bu 800 mhz ramleri tam anlamıyla kullanabiliriz anlamına mı geliyor?

Evet. Ama daha hiç deneyebilen olmadı ben almayı düşünüyorum..

quote:

vista ve xp için olan biosların farklı olduğunu okumuştum.acer vista için hiç bios çıkarmamış.muhtemelen sendeki xp için olandır.serviste de yoksa ne yapıcam bilmiyorum.

v.3.9 yüklüyken fan sesi azdı şimdi masayı bile titretiyor ne kadar garip.

Ben hiç 3.9v bios görmedim. 3.10 dan itibaren Acer'dan resmi BIOS çıkmadı diye biliyorum.

• Evet gerçektende 3.9v diye bir bios görmedim. Bu arada Acer'ın sitesinde bugüne kadar çıkmış tüm bios dosyaları duruyor.

positroN; bence yanlış yerlerde bios arıyorsun sen. 5100 serisinin biosları yerli yerinde duruyor:

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5100.html

Bu arada senin cihazın modeli tam olarak neydi?
  • quote:

Evet gerçektende 3.9v diye bir bios görmedim. Bu arada Acer'ın sitesinde bugüne kadar çıkmış tüm bios dosyaları duruyor.

positroN; bence yanlış yerlerde bios arıyorsun sen. 5100 serisinin biosları yerli yerinde duruyor:

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5100.html

Bu arada senin cihazın modeli tam olarak neydi?

benimki 5105 teknosa da vardı bir de bir kaç yerde daha vardı.5106 nın tl 58 işlemcisi olanı gibi düşün.kutudan çıktığında bios 3.9 du sitesinde 3.10 dan önce sadece 3.5 var, o bios u indirirsen dosyanın bozuk olduğunu göreceksin.
    hem biliyorsun yeni bios sürümleri yeni işlemcilere destek vererek çıkıyor.3.5 sürümlü bios tl 58 e destek vermiyorsa başıma çok büyük bela alırım.

• Anladığım kadarıyla çift çekirdekli işlemcilere sahip olan 5100 serisi laptoplarda farklı bios uygulaması var. Eğer 3.10 istediklerine cevap vermezse 3.05 te cevap veremez. En iyisi 0-216-528 77 70 nolu telefonla bağlantı kurup 3.9 versiyonu istemen galiba. Merak ettim; senin monitörün sağ alt tarafında hangi seri yazıyor? Mesela benim cihaz 5101 ama seri olarak 5100 yazıyor.
  • quote:

Anladığım kadarıyla çift çekirdekli işlemcilere sahip olan 5100 serisi laptoplarda farklı bios uygulaması var. Eğer 3.10 istediklerine cevap vermezse 3.05 te cevap veremez. En iyisi 0-216-528 77 70 nolu telefonla bağlantı kurup 3.9 versiyonu istemen galiba. Merak ettim; senin monitörün sağ alt tarafında hangi seri yazıyor? Mesela benim cihaz 5101 ama seri olarak 5100 yazıyor.

5100 yazıyor.bence şöyle olabilir; v3.9 diyorum ya sonunda a var yanlış görmediysem bios doysalarının içinde b olanı da var.belki bios u yükleyen uygulama makineyi tanıyıp ona göre bios yüklüyordur.

teknosa dan aldığımız bilgisayarların garantisi arena bilgisayar tarafından sağlanıyormuş ve son kullanıcıyıla çalışmıyorlar.çok aradım onları ulaştığımda da böyle cevap verdiler.şu an pc lazım olmasa servise götürürdüm ama bilirsin...bunun dışında ekran ve usb problemleri de var.

eğer ekranı quanta üretimi olan varsa dikkat etsin sağdan sol köşeye doğru çapraz çizgiler geçiyor.

aynen böyle

belirgin çizgiler değil dalgalanma şeklinde, en çok da donanımhaberin turuncu yerlerinde ve msn messenger login ekranında belli oluyor.
    harici monitör taktım öyle bir sorun yoktu.bir de ati catalyst deki ayarlarla oynarsam o çizgiler yok oluyor yerine düz ve belirgin çizgiler geliyor.bir de 16 bitte böyle bir problem yok.çok garip.

ekran tamamen bozulsa daha iyi böyle problemleri servise anlatmak çok zor.

• bu arada notebookreview sitesinde bir şey gördüm.
    bizdeki işe yaramayan bluetooth tuşunu biliyorsunuz.bazıları bilgisayarın içinine bluetooth takarak bu tuşu işe yarar hale getirmiş.

işlemci ve ramlerin bulunduğu kapağı açınca karşımıza cn19 isimli altı pinli bir konnektör çıkıyormuş.

mesela şöyle

ucuz bir tane bluetooth dongle ı alıp bu konnektörlere kablo yardımıyla bağlıyorlarmış.

1 > +5v USB
    2 > GND
    3 > DATA +
    4 > DATA -
    5 > BLUE LIGHT
    6 > NOT USED

bağlantı başarılı oluyor ve orada mavi ışık yanıyor.

yalnız bunu acer ın uygulaması ile kullanabilmek için Widcomm-Broadcom chipli bir dongle öneriyorlar.elektronikten anlayanlar bunu rahatlıkla yapar.

ek:geçen sayfalarda o tuş harici bir bluetoothla kullanılabilir mi diye sorular vardı.malesef içine takmadan kullanmanın mümkünatı yok onu da anlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 24 Ocak 2008; 18:26:27 >

• positroN

Tebrik ederim güzel bir çalışma en azında deneyebilen arkadaşlar olursa bizi de bilgilendirsin

Bu arada vista 64 bitim takır takır çalışlıyor. Makinalarımız 64 bit testinden de rahatlıkla geçti Çok oyun meraklısı değilseniz yükleyin derim. Bu makinanın kaldırmamasından değil oyunlar 64 bite hazır değil ondan
  • quote:

Orjinalden alıntı: turklucky

positroN

Tebrik ederim güzel bir çalışma en azında deneyebilen arkadaşlar olursa bizi de bilgilendirsin

Bu arada vista 64 bitim takır takır çalışlıyor. Makinalarımız 64 bit testinden de rahatlıkla geçti Çok oyun meraklısı değilseniz yükleyin derim. Bu makinanın kaldırmamasından değil oyunlar 64 bite hazır değil ondan

evet bu da çok önemli.xp yüklediğimde kamera nın otomatik tanınmasına çok şaşırdım.ilk defa linux de kamera çalıştırabildim.belki de tüm pc böyledir bilmem , eski toshibam driver siz fn tuşlarını bile kullandırmıyordu

• ben buraya bi msj yazmıstım silindi. ne oldu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cashflowx

ben buraya bi msj yazmıstım silindi. ne oldu acaba?

Mesajını bu topiğe değil aşağıdakine atmışsın

http://forum.donanimhaber.com/m_13795373/mpage_8/key_//tm.htm#20599924
  • dün itibari ile vista 64 bit ultimed i kaldırdım işlemciyi ve bilgisayarı çok kasıyor.. ve saçmalamaya başlıyor... Zaten bir hafta zor dayandım. XP ye dönünce makina rahatladı ve füze gibi oldu.. Anladığım kadarıyla bu vistalar daha 2 yıl tam rayına oturamaz.. 2 gb. ram olmasına rağmen bilgisayar çok zorlandı. Kilitlenmeler falan oldu... Anlıyacağınız hiç stabil çalışmadı.
  • arkadaşlar merhabalar ben acer aspıre 5100 modelini almayı düşünüyorum pcdepo.com da 2.00ghz amd 64x 1600mhz işlemci 2gb ram 895mb ekran kartı falan diyor bu bilgiler doğrumu acaba 1400ytl lik bir fiyata bu sistem biraz doğru olması düşündürüyor beni yanılmak istemiyorum kullanan arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum bu konu hakkında birde değerler doğru ise laptoptan memnunmusunuz bilmek istiyorum?

saygılar...
  • quote:

dün itibari ile vista 64 bit ultimed i kaldırdım işlemciyi ve bilgisayarı çok kasıyor.. ve saçmalamaya başlıyor... Zaten bir hafta zor dayandım. XP ye dönünce makina rahatladı ve füze gibi oldu.. Anladığım kadarıyla bu vistalar daha 2 yıl tam rayına oturamaz.. 2 gb. ram olmasına rağmen bilgisayar çok zorlandı. Kilitlenmeler falan oldu... Anlıyacağınız hiç stabil çalışmadı.

5105 de harika çalışıyor.c sürücünde xp, vista 64 ve ubuntu amd 64 yüklü.ubuntu 64 bit de bile webcam de sorun yokken vista da saçmalayabiliyor onun dışında problem yok.5100 serisinin güncel modellerinde sorun çıkmaz herhalde.(gerçi 5100 tarih olmak üzere)

quote:

Orjinalden alıntı: BL@DE

arkadaşlar merhabalar ben acer aspıre 5100 modelini almayı düşünüyorum pcdepo.com da 2.00ghz amd 64x 1600mhz işlemci 2gb ram 895mb ekran kartı falan diyor bu bilgiler doğrumu acaba 1400ytl lik bir fiyata bu sistem biraz doğru olması düşündürüyor beni yanılmak istemiyorum kullanan arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum bu konu hakkında birde değerler doğru ise laptoptan memnunmusunuz bilmek istiyorum?

saygılar...

kırmızı kısımda yazdığını anlamadım.2.0 ghz mi yoksa 1600 mü? pc depo da 5106 var eğer o ise tl 60 x2 oluyor yani 2.0 ghz.ekran kartı x1300 128 mb, 895mb a hyper memory ile ulaşıyor.(paylaşımlı) 128 mb den fazlasını etkin şekilde kullanacak bir gpu olmadığından ekran kartı belleği fazla önem ifade etmiyor.

kısaca söylemek gerekirse, masaüstü performansı vistaya rağmen oldukça iyi.xpde yüklü ancak xp den hiç memnun değilim.vista donanımı daha etkin kullanıyor bence.
    oyun performansı ise paylaşımlı kartlardan az bir şey daha üstün.örneğin crysis 1024x600 ve düşük ayarlarda 19 fps ile çalışıyor.cod4 ü aynı çözünürükte gölgeler ve dinamik ışıklandırma hariç rahat çalıştırabiliyor.seni tatmin eder mi bilmem.

makineden memnun olmadğım kısımsa aşırı ısınması ve ısınmadığı zaman bile fanın yüksek ses çıkarması.hatta rmclock programıyla voltajı 0.725 v olarak ayarladım sıcaklık 32 ye düştü yine de fan çok gürültülü çalışıyor.pili de fazla gitmiyor en fazla 2 saat civarı.

• yaff benim makina göçtü kullanıyodum bi anda dondu kaldı sonra resetledım bi daha ekrana görüntü gelmedi servise werdim anakart yanmıs olabılır istanbula yollıcaz dediler 1ay gelmes simdi makina pooooofffffffffff
  • quote:

quote:

dün itibari ile vista 64 bit ultimed i kaldırdım işlemciyi ve bilgisayarı çok kasıyor.. ve saçmalamaya başlıyor... Zaten bir hafta zor dayandım. XP ye dönünce makina rahatladı ve füze gibi oldu.. Anladığım kadarıyla bu vistalar daha 2 yıl tam rayına oturamaz.. 2 gb. ram olmasına rağmen bilgisayar çok zorlandı. Kilitlenmeler falan oldu... Anlıyacağınız hiç stabil çalışmadı.

5105 de harika çalışıyor.c sürücünde xp, vista 64 ve ubuntu amd 64 yüklü.ubuntu 64 bit de bile webcam de sorun yokken vista da saçmalayabiliyor onun dışında problem yok.5100 serisinin güncel modellerinde sorun çıkmaz herhalde.(gerçi 5100 tarih olmak üzere)

quote:

arkadaşlar merhabalar ben acer aspıre 5100 modelini almayı düşünüyorum pcdepo.com da 2.00ghz amd 64x 1600mhz işlemci 2gb ram 895mb ekran kartı falan diyor bu bilgiler doğrumu acaba 1400ytl lik bir fiyata bu sistem biraz doğru olması düşündürüyor beni yanılmak istemiyorum kullanan arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum bu konu hakkında birde değerler doğru ise laptoptan memnunmusunuz bilmek istiyorum?

saygılar...

kırmızı kısımda yazdığını anlamadım.2.0 ghz mi yoksa 1600 mü? pc depo da 5106 var eğer o ise tl 60 x2 oluyor yani 2.0 ghz.ekran kartı x1300 128 mb, 895mb a hyper memory ile ulaşıyor.(paylaşımlı) 128 mb den fazlasını etkin şekilde kullanacak bir gpu olmadığından ekran kartı belleği fazla önem ifade etmiyor.

kısaca söylemek gerekirse, masaüstü performansı vistaya rağmen oldukça iyi.xpde yüklü ancak xp den hiç memnun değilim.vista donanımı daha etkin kullanıyor bence.
    oyun performansı ise paylaşımlı kartlardan az bir şey daha üstün.örneğin crysis 1024x600 ve düşük ayarlarda 19 fps ile çalışıyor.cod4 ü aynı çözünürükte gölgeler ve dinamik ışıklandırma hariç rahat çalıştırabiliyor.seni tatmin eder mi bilmem.

makineden memnun olmadğım kısımsa aşırı ısınması ve ısınmadığı zaman bile fanın yüksek ses çıkarması.hatta rmclock programıyla voltajı 0.725 v olarak ayarladım sıcaklık 32 ye düştü yine de fan çok gürültülü çalışıyor.pili de fazla gitmiyor en fazla 2 saat civarı.

yardımın için sağol kardeş benim dediğim laptop hani donanimhabere girdiğimiz ara sıra altta reklamı çıkan mükemmel dediği laptop 5100 girdim inceledim ve çok beğendim yalnız fiyatı o özelliklere göre çok ucuz geldi inanamadım doğrusu eğer o reklamdaki laptop gerçekten o fiyata ve o özelliklerde ise kesinlikle gözüm kapalı almayı düşünüyorum emin olmak için sizlerden yardım istedim 1600mhz dediğim ise sitede FSB 1600MHZ denilen olay senin dediğin 5106 da güzel bir model onuda inceleyip birinde karar kılmaya çalışacam laptopları inceleyip beğendiklerim arasında hangisini almam gerektiği yine sizlere danışırım tekrar teşekkürler

saygılar...

• quote:

yardımın için sağol kardeş benim dediğim laptop hani donanimhabere girdiğimiz ara sıra altta reklamı çıkan mükemmel dediği laptop 5100 girdim inceledim ve çok beğendim yalnız fiyatı o özelliklere göre çok ucuz geldi inanamadım doğrusu eğer o reklamdaki laptop gerçekten o fiyata ve o özelliklerde ise kesinlikle gözüm kapalı almayı düşünüyorum emin olmak için sizlerden yardım istedim 1600mhz dediğim ise sitede FSB 1600MHZ denilen olay senin dediğin 5106 da güzel bir model onuda inceleyip birinde karar kılmaya çalışacam laptopları inceleyip beğendiklerim arasında hangisini almam gerektiği yine sizlere danışırım tekrar teşekkürler

saygılar...

rica ederim...

şimdi şöyle bir reklam var.

/>

tıklayınca açılan sayfa bu

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSXATM55202N

ama açılan sayfada 5100 serisinden bir cihaz çıkmıyor.

ACER AS5520G çıkıyor hani şu beyaz olan yeni kasalı seriden.ama bunun işlemcisi ve erkan kartı 5100 e göre olukça düşük.

ayrıca 5100 diye bir model aslında yok.bu bir seri ismi 5101,5102,5105 ... (gider bu)

anakart ve kasalar aynı.diğer tüm özellikler değişebiliyor.bluetooth gibi basit farklılıklar bile model ismi ile anlaşılıyor.
    bu kampanyadaki 5100 denilen cihaz olsa olsa 5106 dır.zaten özellikler aynı.pcdepo da başka bir modelde yok zaten.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5106WTVP

forumda başka reklam varsa onu bilmiyorum ama şu son linkteki cihaz olsa gerek.hem 100 ytl daha ucuz.

• şimdi siteye tekrar baktım.herhalde gece olduğu için dalgınlıkla gözümden kaçmış.

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.019.041

donanımhaber reklamındaki model bu.tek farkı birinde işletim sistemi linux diğerinde vista premium.linux olan 5106.
    ekran kartı açıklamasında birine maks 512MB yazmaları saçma olmuş.ikisi de aynı ekran kartı ve aynı oranda ram kullanıyorlar.hatta etikette up to 384 mb yazmasına rağmen ati catalyst control center da 895 MB olarak gözüküyor.zaten çok da önemli değil.

başka fark bulan olursa bilgilendirsin lütfen

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.