Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: turklucky

Selam arkadaşlar

Benim 5101 e Vista Ultimed 64 Bit yüksem olur mu? Görüşlerinizi bekliyorum

olur tabii olmaması için bi neden yok fakat bence sen xp kullan vistaya hiç bulaşma...
  • eywallah ta şu 64 bit olayını denemek istiyorum... Malum 5101 lerimiz 64 bit
  • @basturkemin
    Tamam dostum ram'leri takınca gerekli bilgileri vereceğim

@turklucky
    Ram'in 1GB sa Vistayı kullanabilirsin fakat ekran kartını 128MB olarak kullanacagın ve ram den götürecegi için Ram'inin (değilse) minimum 1,5GB olmasını tavsiye ederim.
    Çünkü 1GBta birazcık kasıyor. Ama 1,5 GB olunca kasmadan rahatça kullanıyorsun..
    Ben uzun süredir sorunsuz bir şekilde (Ultimate degil de) "64bit Home Premium" kullanıyorum. Hiçbir Driver sorunu da yok.
    Yalnız 32 bitlik işletim sisteminden 64 bitlik işletim sistemine geçince sanki sistem 2 kat hızlanacakmış gibi geliyor insana tabi böyle bi durum yok.
    Sistemde pek birşey farketmiyor yani.
    Bunun farkına ancak 64bitlik programları kullanınca varacagız sanırsam? (Internet Explorer 7, ekran kartı ve ses kartı driver'ı 64 bit ama onlardan da anlaşılmıyor ki! Bunların 32bit i de zaten hızlı)
    Normal programların mesela Antivirus programı'nın, Nero'nun, Photoshop'un Autocad programlarının vs... x64 olması lazım ki işlemcinin ve sistemin performansından tam olarak faydalanalım!..
    Sonuç olarak 64 bit halen erken fakat ben hazırım ;) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 15 Ocak 2008; 21:24:07 >

• Duraxon

Önerilerin için teşekkürler... Benim ramlar 2 X 1gb Kingston 667 Mhz. sanırım yeterli olur... Ekran kartıda 256 MB. ayarlı... Benim tek düşüncem XP den vista 64 mb. geçmelimiyim? ve driver sorunu yaşarmıyım dı? Fakat sen cevaplarını vermişsin teşekkürler
  • 2GB DDR2 667MHZ PC2-5300 Kingston ram'im geldi.
    1GB DDR2 533MHZ PC2-4200 Kingston ram'imin yanına taktım.
    3GB 533MHZ'te olarak gayet güzel arkadaşça çalışıyorlar.

Everest programını hallettim de hangi sonuçları koyacagımı bilmiyorum. Neleri belirtmem gerektigini, test ederken herhangi birşeyi çalıştracak mıyım... neler size fikir verecek bilgiler içermiş olur, bilemiyorum.. Kısaca söylerseniz sizi de bilgilendirebilirim.
    teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 15 Ocak 2008; 21:28:03 >
  • Haydaa
    Baştürkemin, şimdi 800 mhz dedin aklımızı karıştırdın.
    Açık söyleyeyim, ben tam emin olamadım. Sen deneyip sorun olmadı dersen belki ben de öyle yaparım o zaman (2 tane 800 mhz 2 gb alırım).
    Biraz daha bekleyeyim madem. Bekle bekle nereye kadar? Biryere kadar...
  • Duraxon

Dün ben Ultimed 64 bit kurdum... Sadece webcam, touch pad ve Flash bus ları tanıtamadım... Acerın kendi sitesinden indirdim driverları... Webcam da bisonları denedim ama olmadı sendeki driverın tam adını söylermisin ona göre indireyim orda bi kaç tane var
  • quote:

Duraxon

Dün ben Ultimed 64 bit kurdum... Sadece webcam, touch pad ve Flash bus ları tanıtamadım... Acerın kendi sitesinden indirdim driverları... Webcam da bisonları denedim ama olmadı sendeki driverın tam adını söylermisin ona göre indireyim orda bi kaç tane var

Buyur arkadaşım ACER 5100 Serisi Driver'ları <<<<<(buna tıklayabilirsin)
    Ben buradaki "BISON_AcerOrbicam_V6.96.0.14f-WHQL" yükledim.
    Sorunsuz çalışıyor.

• yauw bak kuruosunuz böle vistaları bizimde canımız çekio :Dwala benimde vista kurasım warda üşeniorum yaa biri gaz verse yüklerim =)
  • Duraxon

Eywallah diğer ikisini denemiştim onu denemedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: nautiliusss

yauw bak kuruosunuz böle vistaları bizimde canımız çekio :Dwala benimde vista kurasım warda üşeniorum yaa biri gaz verse yüklerim =)

DOSTUM ÜŞENCEK BİRŞEY YOK!. XP KURMASINDAN DAHA BASİT VE KISA...
    TAVSİYE EDERİM;):)
  • quote:

Orjinalden alıntı: genie1

Haydaa
    Baştürkemin, şimdi 800 mhz dedin aklımızı karıştırdın.
    Açık söyleyeyim, ben tam emin olamadım. Sen deneyip sorun olmadı dersen belki ben de öyle yaparım o zaman (2 tane 800 mhz 2 gb alırım).
    Biraz daha bekleyeyim madem. Bekle bekle nereye kadar? Biryere kadar...

Benim 800 mhz ram almama halen bir süre daha var, kimse almamış olursa ilk deneyeceğim ama sınav haftam, taşınıyorum, iş kurucam fln derken bu aralar çok zor. Maddi anlamda ram alacak bütçem de kalmadı. Alınca detayları yazarım ama en kötü 800mhz CL5 ramler 667mhzde CL4 çalışır ki, bu da şuanki 667mhz ramlerin CL5 değerinden daha iyi sonuç vereceğine işaret etmekte. 800mhzde çalışmasa bile 667mhz de daha performanslı çalışır sonuç bu. Bakalım ilk kim alacak :)

quote:

Orjinalden alıntı: Duraxon

2GB DDR2 667MHZ PC2-5300 Kingston ram'im geldi.
    1GB DDR2 533MHZ PC2-4200 Kingston ram'imin yanına taktım.
    3GB 533MHZ'te olarak gayet güzel arkadaşça çalışıyorlar.

Everest programını hallettim de hangi sonuçları koyacagımı bilmiyorum. Neleri belirtmem gerektigini, test ederken herhangi birşeyi çalıştracak mıyım... neler size fikir verecek bilgiler içermiş olur, bilemiyorum.. Kısaca söylerseniz sizi de bilgilendirebilirim.
    teşekkürler..

Sen şimdi ram işini nasıl yaptın, yazdığın mesajın orjinal hali mail olarak gelmiş bana sen editlesende okudum :) Gittigidiyor'da 2 seferdir aynı sorunları bende yaşıyorum. Çok uyuz ettiler beni. Telefon alacaktım 2 tane ikiside teklifimi iptal etti, neymiş düşük fiyatmış. O zaman artırmaya limit koy kardeşim. Tepem attı feci şekilde

Şimdi sen 667mhz OCZ mi aldın? Yukarıdaki 800mhz deki CL mantığı ile, CL değerleri aynı olduğu sürece ramler aynı frekansta sorunsuz çalışır. Eskisi gibi çakışma problemi artık bu yüzden yok. Zaten uymuşlar, kullanıyorsun, hayırlı olsun.

Everest'ten ziyade 3DMark2003 ve 2006 sonuçlarını verirsen sevinirim. Bendeki hızaşırtılmış ve normal değerlerle karşılaştırma şansım olur.

Everest test değerlerim: [1GB 667mhz CL5 tek ram değeri(64bit) - 2Gb olsaydı 128bitte daha iyi değerler elde edebilirdim.]

Bellek okuma: 2251 mhz hız aşırtılmış; 5180MB/s - 2000mhz normalde 4554MB/s
    Bellek yazma: 5280MB - 4640MB
    Bellek kopyalama: 4800 - 4359
    Bellek gecikme süresi: 59.8 - 68.3

Bu ve diğer sonuçları yazarsan sevinirim, karşılaştırmış oluruz.

• bellek okuma: 4561 mb/s
    bellek yazma: 5733 mb/s
    bellek kopyalama: 4968mb/s
    bellek gecikme süresi: 71,1 ns

benim makınanın everest sonucları...
  • @turklucky;

vista ultimate'te, ekran kartı driverı düzgün çalışıyor mu? ben sırf ekran kartı sorunundan ultimate-64bit versiyonunu 5101'den kaldırmıştım.
  • coolfire

Evet çalışıyor... Atinin kendi sitesinden yükledim.. Sende ne sorun çıkıyor? Bende şu an sadece kablosuz modemim beş dakkada bir sınırlı bağlantıya geçiyor. Birde Touch padi yükleyemedim çünkü driverını bulamadım... Birde sisteme bakıyorum bazı şeyler soru işareti kalmış... PCI flash bellek diye bi şey bu nedir çözemedim... Bide kamera drıverını çözemedim... Onu draxon söyledi ama sürücüsünü çalıştıramadım
  • arkadaşlar

KAmera olayını da yaptım draxon saolasın.. sadece diğer aygıtlarda PCI flash bellek var 3 adet onları tanıtmam lazımda onlar ne anlamadım.. Bütün driverları kurdum
  • nasıl resim ekliyorduk buraya unuttum ya
  • @coolfire
    Arkadaşım: Ati'nin sitesinden
    (Windows Vista > 64BitEdition > Integrated/Motherboard > RadeonXpress1100 linkinden) "Display Driver'ı indirmen yeterli.
    TouchPad'in Driver'ı: "Synaptics Pointing Driver 9.0.3c"

@turklucky
    PCI flash bellek dedigin de "ENE Card Reader Driver 3.00.00" (Kart Okuyucu) dostum.
  • eywallah saol duraxon seni allah mı gönderdi bunu da hallettik sayende çok saol... Son kez bi şey sorucam bizim wireless ATHEROS AR5005G mi yoksa BROADCOM mu? Gerçi Vista otomatik buluyor ama ATHEROS u ben yine de sorayım dedim
  • quote:

eywallah saol duraxon seni allah mı gönderdi bunu da hallettik sayende çok saol... Son kez bi şey sorucam bizim wireless ATHEROS AR5005G mi yoksa BROADCOM mu? Gerçi Vista otomatik buluyor ama ATHEROS u ben yine de sorayım dedim

Önemli deil dostum..
    Wireless konusuna gelince, dedigin gibi Vista zaten tanıyor ama şöyle bir durum var. Biraz açıklık getireyim.
    Acer aslında donanım üreticisi değil(di). (Tabii son 1-2 yıldır takip etmiyorum, şuanda artık üretiyor olabilir, o yüzden iddia etmiyorum). Fabrikası aslen Almanyada olan bir şirket. Almanya'da Acer'ın yaygın olarak kullanılmasının öncelikli sebebi bu.
    Acer, dünyanın önde gelen birçok markayla anlaşması olan bir nev-i toplama merkezi. Bildigim (gözlerimle gördügüm) Toshiba, Panasonic, Pioneer, IBM, Samsung vb. gibi markaları kullanmakta.
    Yani demek istedigim, mesela benim 5101in üzerinde gelen ram Samsung'tu, başka birisinde "Hyundai"ymiş.
    Benim DVD-Rom "Pioneer", başka birisninki "Kenwood"muş.
    İşte bundan dolayı benimki "Atheros" seninki "Broadcom" yahut "Intel" olabilir?...
    Artık Vista hangisi olarak gösterdiyse odur..

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.