Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: genie1

Peki birşey daha sorayım, hazır bu işe yatırım yapacakken biraz daha bekleyip 2 gb'lıklar ucuzlayınca 2 tane 2 gb mı alsam?
    Ama bu durumda 64 bit veya Vista'ya geçmem gerekiyormuş.
    Böylece desteklenen azami arttırımı yapmış olurum?
    Bir de bu bellek bana çok ucuz geldi, normalde 2 gb'lar 140 dolar artı kdv iken bu 59?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71490

Selamlar

4GB aldığında bir sorun olmaz XP'de 3.5 GB olarak kullanabiliyorsun, pek sorun olmaz ama tam 4GB kullanmak istersen Vista yada XP 64bite geçmen gerekiyor evet amma velakin 64bitin de sürücü ve program desteği zayıf. Ayrıca 2GB ramler çok pahalı olmasalarda şuanda fiyat olarak bence halen uygun değiller.

2x1GB 800mhz OCZ ram alabilirsin hepsiburadadan. Daha mantıklı bir seçim olur bence. Geç cevap yazdığım için kusura bakma.

quote:

Orjinalden alıntı: terranigma

arkadaşlar ben 5104 kullanıcısıyım. biosu 3.10a yükselttikten sonra açılış mesajlarını göremiyorum. ekrana ancak windowsa geçtikten sonra görüntü geliyor.. acaba bilinen bir sorun mu?

ayrıca forumlarda yazı yazarken can skıcı bir durumla karşılaşıyorrum hep.. yazı yazarken cursor yazının ne tarafında bekliyorsa bakıyorum yazdıklarım ordan devam etmeye başlıyor.. bu sorun da herhalde bilinen bir sorundur diye tahmin ediyorum.

Bu konu hakkında ilk kez senden böyle birşey duyuyorum, en basitinden Bios 3.05 e geç geri sorun devam ediyormu diye kontrol et. Cursor konusunda da Fn+F7 tuşuna basarak touchpadi iptal edebilirsin, yazı yazarken elin touchpadin üstünde algılanıyor ve böylece cursor kayıyor, yazının cursorun olduğu yerden devam etmesi çok normal.

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetonline

arkadaşalr bende 5104 var ve makinama burdakihttp://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 tv kartını alıcam acaba benim pcimcia yuvama olurmu bazı laptoplarda uymamış bana bilgi verirmisiniz boşa o kdar parayı vermeylim

Ürünün resminden göründüğü kadarı ile bir engel yok gibi. Sorun olması şöyle olabilir, girdiği yer çok geniş olursa yandaki girişleri kullanmanı engelleyebilir, onun dışında sorun olacağını sanmıyorum. Yine de seçim senin.

• hımm saol basturkemin yanında bi kart okuyucu var oda şimdilik pek önemli değil cvp için çok teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Bu konu hakkında ilk kez senden böyle birşey duyuyorum, en basitinden Bios 3.05 e geç geri sorun devam ediyormu diye kontrol et. Cursor konusunda da Fn+F7 tuşuna basarak touchpadi iptal edebilirsin, yazı yazarken elin touchpadin üstünde algılanıyor ve böylece cursor kayıyor, yazının cursorun olduğu yerden devam etmesi çok normal.

teşekkürler basturkemin, touchpadi kapatınca kayma problemi oluşmuyor. demek sorun oymuş.

biosu dos'tan yazmıştım. şimdi ekranda text modda görüntü olmadığı için dos'a geçemiyorum. sadece windows'da biosu tekrar yazabilirim ama 64bit xp kullandığım için bios programı hata veriyor. bir çözüm bulmaya çalışacağım. belki harici bir monitör bulup sorunu çözebilirim.

tekrar teşekkürler.

• Selamlar...

Bilgisayarımda şuan 1GB "533MHz" Ram var.
    Onun yanına 2Gb'lık "667MHz" bir Ram daha takmayı düşünüyorum (tabii ki şuan için yine 533MHz olarak çalışacak, bunu biliyorum).
    533MHz olarak çalışmasına ragmen 667MHz bir Ram takmamın sebebi ise ileride eski 1GB'lık 533MHz Ram'i çıkartıp yerine tekrardan 2GBlık "667MHz" bir taktıgımda 4GB Ram'leri bu sefer "667MHz" olarak kullanabileyim diye düşünüyorum.

Tabii şimdi ilk durumda oluşacak 1GB 533MHz + 2GB 667MHz lik Ram'ler birarada sorunsuz çalışır mı, bunu bilmiyorum?
    Vatan bilgisayara gittim, "Bilemiyoruz, uyumsuzluk olabilir ve bilgisayar çalışmayabilir" dediler, hatta abartıp "Anakartınız bile yanabilir" dediler. E yuh dedim, o kadar da deil yani!
    Neyse.

Gerekli bilgiler:
    Bilgisayarım 5101. Yani 4GB 667MHZ Ram destekliyor.
    Şuan içindeki Ram: Kingston 1GB 533MHz DDRII PC2-4200S
    Yanına takacagım Ram de muhtemelen: Kingston 2GB 667MHz PC2-5300 olacak

Bu durumda sorun yaşar mıyım? Bu şekilde kullanan varsa yahut bu konuda kesin fikri olan arkadaşlar cvp'larsa sevinirim.
    Teşekkürler.

• slm arkadaslar bende acer 5102 plus kullanıcısıyım 7 aydır. benım şöyle bi şikayetim war makina fecii ısınıyor gerçi ben kendim bi tane sogutma sistemi yaptım ama ısındıgı için oyunda takılmalar oluyo ekran kartından verim alamıorum ati 7.12 driverini indirdim o dahada kötü yaptı. sorunsuz oyun oynayan arkadaslar warsa önerisini beklıyorum dier bi mevzuda şu: bios wersionunu yükseltmemin bana ne gibi bi artısı olur ve nasıl yükseltirim ilgilenen arkadaslara tesekkürler...

NoT: sogutma sistemi hakkında bilgi almak isteyen olursa resmini atarım

SÖLEMEYİ UNUTTUM MAKINAYI ALDIKTAN 1 HAFTA SONRA HDD ARIZASI WERDİ VE serviste değiştirerek SAMSUNG HM080HI MODEL HDD TAKILDI FAKAT ŞİMDİ HDD COK ISINIYOR BİRDE MÜZİK DİNLERKEN FALAM SALİSELİK Bİ TAKILMA MEVCUT O NEDEN OLABILIR HDD Mİ DEİŞTİRCES YİNE:( ZATEN SERVİSE 1 GİDİO 3 HAFTA GELMİO MAKİNA SİNİR OLUYORUM....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautiliusss -- 10 Ocak 2008; 17:42:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duraxon

Selamlar...

Onun yanına 2Gb'lık "667MHz" bir Ram daha takmayı düşünüyorum (tabii ki şuan için yine 533MHz olarak çalışacak, bunu biliyorum).
    533MHz olarak çalışmasına ragmen 667MHz bir Ram takmamın sebebi ise ileride eski 1GB'lık 533MHz Ram'i çıkartıp yerine tekrardan 2GBlık "667MHz" bir taktıgımda 4GB Ram'leri bu sefer "667MHz" olarak kullanabileyim diye düşünüyorum.

Tabii şimdi ilk durumda oluşacak 1GB 533MHz + 2GB 667MHz lik Ram'ler birarada sorunsuz çalışır mı, bunu bilmiyorum?
    Vatan bilgisayara gittim, "Bilemiyoruz, uyumsuzluk olabilir ve bilgisayar çalışmayabilir" dediler, hatta abartıp "Anakartınız bile yanabilir" dediler. E yuh dedim, o kadar da deil yani!
    Neyse.

Gerekli bilgiler:
    Bilgisayarım 5101. Yani 4GB 667MHZ Ram destekliyor.
    Şuan içindeki Ram: Kingston 1GB 533MHz DDRII PC2-4200S
    Yanına takacagım Ram de muhtemelen: Kingston 2GB 667MHz PC2-5300 olacak

Bu durumda sorun yaşar mıyım? Bu şekilde kullanan varsa yahut bu konuda kesin fikri olan arkadaşlar cvp'larsa sevinirim.
    Teşekkürler.

Merhaba. Bence çok sorun çıkmaz. Ama benim bildiğim dual channel desteğinden faydalanman için ramleri ikiz olarak değiştirmen.
    Şu site yardımcı olabilir: start my scan dediğinde araştırıp sana sonuçları getiriyor. açıklamalar da iyi.
    http://www.crucial.com/systemscanner/

• genie1:

Öncelikle teşekkür ediyorum.
    Evet dedigin gibi, ramlerden biri 533MHZ digeri de 667MHZ olursa dual channel desteginden faydalanamam.
    Bu arada verdigin link için de (http://www.crucial.com/systemscanner/ ) teşekkürler arkadaşım, güzel bir site
    Bu gün Acer teknik servisinde bile ram ler için net bi cvp veremediler. Mavi ekran hatası alabilirsin ama almayabilirsin de :) dediler.
    Bir de Vatan bilgisayara gittim ve prefosyonel satış yetkilisi büyük ihtimalle uyuşmazlık olacagını söyledi (tabii denemeden kesin birşey söyleyemiyorlar) Ayrıca satış yetkilisi Kingston yerine OCZ yi tercih etti. Gerçekten de kutusunun üzerine baktım ki OCZ nin avrupadaki almış oldugu ödülleri sayamadım bile. Kingston da böyle ödüller oldugunu ben duymamıştım, OCZde varmış.
    Ben de son olarak şuan hepsiburada.com daki: (2GB+1GB=3GB)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70807 ve
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71056
    Ramleri alıp uyuşmazlık sorunu olmadan hem kafam rahat hem de bilgisayarımı rahat kullanmayı düşünüyorum.
    Şuan içerisindeki 1GBlık Kingston'u da Gittigidiyor da satışa çıkardım.
    İlgilenen arkadaşlar:
    http://urun.gittigidiyor.com/512MB-DDR2-533MHZ-NOTEBOOK-RAM-I-HYNIX-MARKA_W0QQidZZ7650975
    (Link'te 512MB Hynix yazdığına bakmayın!)
    5100 Serisi Meraklıları Derneği kullanıcıları arkadaşlarıma ikramım olabilir..
    Oradan mesajınızı beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 12 Ocak 2008; 14:06:08 >

• quote:

genie1:

Öncelikle teşekkür ediyorum.
    Evet dedigin gibi, ramlerden biri 533MHZ digeri de 667MHZ olursa dual channel desteginden faydalanamam.
    Bu arada verdigin link için de (http://www.crucial.com/systemscanner/ ) teşekkürler arkadaşım, güzel bir site
    Bu gün Acer teknik servisinde bile ram ler için net bi cvp veremediler. Mavi ekran hatası alabilirsin ama almayabilirsin de :) dediler.
    Bir de Vatan bilgisayara gittim ve prefosyonel satış yetkilisi büyük ihtimalle uyuşmazlık olacagını söyledi (tabii denemeden kesin birşey söyleyemiyorlar) Ayrıca satış yetkilisi Kingston yerine OCZ yi tercih etti. Gerçekten de kutusunun üzerine baktım ki OCZ nin avrupadaki almış oldugu ödülleri sayamadım bile. Kingston da böyle ödüller oldugunu ben duymamıştım, OCZde varmış.
    Ben de son olarak şuan hepsiburada.com daki: (2GB+1GB=3GB)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd70807 ve
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71056
    Ramleri alıp uyuşmazlık sorunu olmadan hem kafam rahat hem de bilgisayarımı rahat kullanmayı düşünüyorum.
    Şuan içerisindeki 512MB'lık Hynix ve 1GBlık Kingston'u da Gittigidiyor da satışa çıkardım.
    İlgilenen arkadaşlar:
    http://urun.gittigidiyor.com/512MB-DDR2-533MHZ-NOTEBOOK-RAM-I-HYNIX-MARKA_W0QQidZZ7650975
    (Kingston un açıkartırması yarın başlayacagı için onun linkini de, o zaman, burayı revize ederek veririm) :(
    5100 Serisi Meraklıları Derneği kullanıcıları arkadaşlarıma ikramım olabilir..
    Oradan mesajınızı beklerim.

hacı ürün adına kıngston 1gb yazmıssın resimde hynix 512mb war :D birde senın şu ram olayına gelince bende dün ısınma nedeniyle götürdüm ısınma nedei fandanmış tozdan dolmuş:D gitmişken bide ram değiştireyim dedim malum makinaın orjinalinde 533mhz war 677 takcaktım ana kartın destekleyemeyebilir dedi servis. sonra şu fikri söledim 512lik 533 mhz tekini çıkarıp yerine 1gb 667mhz taksam nolur dedim cevap: bişey olmaz 667likte 533 gibi çalışır dedi 667 performansı alamassın onun yerine 533mhz tak dedi kendiside acer kullanıyomus ve o sekılde ram takmış.... bende bu yanıt üzerine 512lık tekini cıkardım yerine 1gb kıngston 533mhz taktım 1.5 gb ram sahibiyim şuan... makinayı ısınma sorunundan kurtarıp bide ram yükseltince canavar oldu wala:D ısınmadan dolayı nfs underground 1 i low ekran ayarında oynuyodum kasıodu şimdi high çıkardım sıfır takılma war:D ısınma sorunu olan arkadaslar fanınızı temizletin!!
    rami golddan 35ytl aldım 1 tane kalmıstı olsa 1 tane daha alcaktım:D

unutmadan şunuda söliim bios güncellemesinide sordum bana ne yararı olur die sistemin daha hızlı çalışır dediler güncelleme ücreti 50ytl miş... acer sitesinde war ordan kendim yapsam nolur dedim chipi yakarsan makinayı çöpe atarsın dedi:D napsak yauw riskemi girsem yoksa 50ytl mi bayılsam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautiliusss -- 12 Ocak 2008; 13:47:13 >

• (cevap) nautiliusss :

Evet arkadaşım ilk başta elimde 1 tane daha fazladan olan, 512Mb Hynix ram'i satışa çıkarmıştım. baktım ki deymeyecek, satışı değiştirdim. Şimdi girip bakar isen düzenlenmiş haliyle Kingston'u görebilirsin.

Dostum, servisin sana yanlış bilgi verdigi nerden belli!: "Çelişkili konuşmuş"
    Hem destekleyemeyebilecegini (yani olasılık, tahmin), söylemiş hem de olmaz (kesinlik var) şeklinde konuşmuş.

Acer 5100 serisinin (ilk sayfanın ilk mesajında da görebilecegin gibi) "667mhz ram bus desteği, dual ddr ram desteği" var.
    Piyasadaki kendi bilgisayarımın modelini de araştırdım (5101). Bilgiler aynı dogrultuda.

Ayrıca kullanılabilecek ram'leri slot durumunu, şuan hangilerini kullandıgını, slot durumu gibi bilgilerini "geni1" arkadaşımn verdiği:
    http://www.crucial.com/systemscanner/ linkten öğrenebilirsin. (Start my scan butonuna tıklayıp küçük bi taramadan sonra bilgileri öğrenebilirsin)

BIOS güncellemesi içinse tedirgin olmana gerek yok!. Çünkü artık windows'dayken de phoenix (anakart)in özel üretimi olan küçük bir program aracılıgıyla yapılıyor bu işlem. Hatta önce yükleyecegin BIOSun dogrulugunu test ediyor, sonra mevcut BIOS'unun yedeğini alıyor ki olası herhangi bir hatada eski BIOSa geri dönme imkanı garantiye alınıyor. Tabi elektrigin haricinde kesinlikle pil kullanılmasını ve pilin de tam dolu olmasını istiyor (gerçi toplam 3-5dk lık bi işlem de, yine de dolu olsun dio)
    Ben daha önce 2-3 kez BIOS u güncelledim. Hatta son çıkan güncellemesini de yapayım dedim de artık XP değil de Vista kullandıgım için Vista'da BIOS güncellemesine izin vermedi, o yüzden kaldı. Ama dediğim gibi, BIOS dosyasını indir, yöndergeleri oku, Flash programı sayesinde yüklemeni hiç tedirgin olmadan yap.. Korkulacak birşey yok yani. Adamların yapacagı da aynı şey sonuçta..
    Kolay gelsin

• Arkadaşlar, ben pek oyun oynamadıgımda yeterince bilgim yok, size sorayım dedim. Yeni çıkan bi oyun olan CRYSIS çok ilgimi çekti.
    Bizim bu ATI RadeonX1100 ekran kartıyla (250MB olarak da ayarladıgımızda) oynatır mı?
    Deneyenler varsa... ?
  • walla dün 1gb ram alıp deiştirmiştim bugun gittim 1 ram daha aldım 2gb yaptım rami makinamı sewiorum yauw taş gibi oldu wala:D acer sitesindeki biosları indiremirum sayfada hata war acılmıyor:(
  • quote:

Arkadaşlar, ben pek oyun oynamadıgımda yeterince bilgim yok, size sorayım dedim. Yeni çıkan bi oyun olan CRYSIS çok ilgimi çekti.
    Bizim bu ATI RadeonX1100 ekran kartıyla (250MB olarak da ayarladıgımızda) oynatır mı?
    Deneyenler varsa... ?

Crytek'in Crysis forumlarında oyunun minimum ve önerilen sistem ihtiyaçları açıklandı. İşte veriler:
    Minimum:
    Athlon 64 3000+ / Intel 2.8 GHz işlemci
    Nvidia 6600 / Ati X800 GTO
    768 MB RAM (Windows Vista için 1024 M
    6 GB harddisk
    256 Kbps internet bağlantısı
    DVD-ROM
    DirectX 9.0c
    Önerilen:
    Dual-core işlemci (Athlon X2 / Pentium D)
    Nvidia 7800 GTX / Ati X1800 XT
    1.5 GB RAM
    6 GB harddisk
    512 Kbps internet bağlantısı
    DirectX 10 (Windows Vista ile)
    Önerilen sistemi şu an kullanan kaç şanslı insan var acaba?! =)
    Level'dan alıntıdır.

• teşekkürler "nautiliusss"

CRYSISin istedigi sistem gereksinimlerini biliyorum da mesela geçende ekran kartını 256 ya çıkartarak Demo'sunu yükledim. Toplam Ram im 1,5gb ama yükleme tamamlandıktan sonra grafikle ilgili bişeler söledi bana ve yavaş mavaş bile deil, hiç açılmadı. Ben de sonrasında zorlamadım. Acaba bizim bu Ati RadeoX1100 ekran kartını desteklemiyor mu die sormuştum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duraxon -- 12 Ocak 2008; 21:00:28 >
  • quote:

teşekkürler "nautiliusss"

CRYSISin istedigi sistem gereksinimlerini biliyorum da mesela geçende ekran kartını 256 ya çıkartarak Demo'sunu yükledim. Toplam Ram im 1,5gb ama yükleme tamamlandıktan sonra grafikle ilgili bişeler söledi bana ve yavaş mavaş bile deil, hiç açılmadı. Ben de sonrasında zorlamadım. Acaba bizim bu Ati RadeoX1100 ekran kartını desteklemiyor mu die sormuştum..

walla ekran kartı paylaşımlı hocam pek bi marifet bekleme:D
  • Anam! Foruma can kan gelmiş, can kan açıp dinleyeyim bari, Allahım sana geliyorum!

quote:

Selamlar...

Neyse.

Dostum, CL değerleri önemli, şöyle anlatayım; 533mhz ramin CL4, 667mhz ramler CL5 iken 533mhzde CL4 çalışma özelliğine sahipler. ikisini bir arada takarsan hiç bir sorun olmaz 533mhz de CL4 olarak çalışırlar ve %99 uyumlu olurlar. Bilgisayar yanmaz hiç birşey olmaz. Okudum da saçma sapan şeyler yazmış servisler, akıl verenler. Biosu da rahat rahat güncelleyin.

5100 serisi anakartları 4GB(2x2GB) 800mhz ram destekliyorlar, bende şuanda 2x1GB 667mhz var, birkaç aya kadar 800mhz 2GB ram fiyatları iyice düşsünde, 2x2GB 800mhz ram yapacağım. Planım bu.

Fanı sık sık temizleyin, o yüzden ısınıyor ve oyunlarda 70 derecenin üzerine çıkarak işlemcinin düşük çarpana geçmesine ve oyun performansında ciddi düşüşlere neden olabiliyor, ihmal etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 13 Ocak 2008; 3:05:48 >

• quote:

Anam! Foruma can kan gelmiş, can kan açıp dinleyeyim bari, Allahım sana geliyorum!

SLM BAŞTURKEMİN
    Ben uzun bir süredir yoktum.. Malum işler, okul..
    4-5 sayfa varken takip etmeye başlamış, bıraktıgımda 40lı sayfalardaydı.
    İlk her "Her açıdan Acer 5101 fotoları" nı gösterenim.. (Tabii o zaman Acer 5101 Meraklıları Derneğiydik;) )
    Bundan 1,5 yıl kadar önceydi.
    Yani I Come Back...

Nese finallerim bitti sayılır. İnş. bundan sonra tekrar topiğimize katkılarda bulunup bilgi paylaşacagım..
    Bu arada 1500 msajı bulmuşsun;) 700-800MSJ lı halini bilirim ben;):) Ellerine emeğine saglık

• quote:

quote:

Anam! Foruma can kan gelmiş, can kan açıp dinleyeyim bari, Allahım sana geliyorum!

SLM BAŞTURKEMİN
    Ben uzun bir süredir yoktum.. Malum işler, okul..
    4-5 sayfa varken takip etmeye başlamış, bıraktıgımda 40lı sayfalardaydı.
    İlk her "Her açıdan Acer 5101 fotoları" nı gösterenim.. (Tabii o zaman Acer 5101 Meraklıları Derneğiydik;) )
    Bundan 1,5 yıl kadar önceydi.
    Yani I Come Back...

Nese finallerim bitti sayılır. İnş. bundan sonra tekrar topiğimize katkılarda bulunup bilgi paylaşacagım..
    Bu arada 1500 msajı bulmuşsun;) 700-800MSJ lı halini bilirim ben;):) Ellerine emeğine saglık

Sana da selamlar,
    yukarıdaki mesajımı editleyip cevap yazdım. Yeniden uğraman çok iyi. Çok sıkıcı olmaya başlamıştı hareket yoktu çünkü, muhabbetlerde hep döngü halini aldı, aynı şeyleri anlatıp anlatıp durduk. Bu konuda bir pdf hazırlama planlarım var bakalım hayırlısı. Bende birçok işe birden atıldım şaka gibi bir hayatım oldu. Son zamanlarda Mobil Operatörler bölümünde felan çok yazar oldum buralarda tat tuz kalmayınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 13 Ocak 2008; 3:09:56 >

• quote:

Sana da selamlar,
    yukarıdaki mesajımı editleyip cevap yazdım. Yeniden uğraman çok iyi. Çok sıkıcı olmaya başlamıştı hareket yoktu çünkü, muhabbetlerde hep döngü halini aldı, aynı şeyleri anlatıp anlatıp durduk. Bu konuda bir pdf hazırlama planlarım var bakalım hayırlısı. Bende birçok işe birden atıldım şaka gibi bir hayatım oldu. Son zamanlarda Mobil Operatörler bölümünde felan çok yazar oldum buralarda tat tuz kalmayınca.

Teşekkürler Dostum.
    PDF hazırlama planın çok akıllıca.. Şimdiden kolay gelsinn..
    Bizim gibiler için hayat çalışmayı gerektiriyor. Aynı zamanda da bu gibi yerlerde bilgi paylaşımı yapıp ufkumuzu genişletmeyi..

quote:

Dostum, CL değerleri önemli, şöyle anlatayım; 533mhz ramin CL4, 667mhz ramler CL5 iken 533mhzde CL4 çalışma özelliğine sahipler. ikisini bir arada takarsan hiç bir sorun olmaz 533mhz de CL4 olarak çalışırlar ve %99 uyumlu olurlar. Bilgisayar yanmaz hiç birşey olmaz. Okudum da saçma sapan şeyler yazmış servisler, akıl verenler. Biosu da rahat rahat güncelleyin.

5100 serisi anakartları 4GB(2x2GB) 800mhz ram destekliyorlar, bende şuanda 2x1GB 667mhz var, birkaç aya kadar 800mhz 2GB ram fiyatları iyice düşsünde, 2x2GB 800mhz ram yapacağım. Planım bu.

Fanı sık sık temizleyin, o yüzden ısınıyor ve oyunlarda 70 derecenin üzerine çıkarak işlemcinin düşük çarpana geçmesine ve oyun performansında ciddi düşüşlere neden olabiliyor, ihmal etmeyin.

Elimde şuan "Kingston 1GB 533MHZ" ram var. Birkaç msj önce bi tane "OCZ 2GB 667MHz" ram alacağımı söylemiştim (Ama bana içindeki Kingston 1GB 533MHz'likle hız farkından dolayı uyum saglamayacagını söyledikleri için) elimdeki o "Kingston 1GBı" gittigidiyor'da satışa çıkarttım.
    Onun yerine 1 tane daha "OCZ 1GB 667MHZ" ram alırım o zaman dedim.
    Madem o derece büyük ihtimalle uyacagını söylüyorsun, o halde elimdeki "1GB 533MHz Kingston" dursun (ya da madem satışa koydum hemen fiyatı yükseltiyeyim;) ) Satılmasın..
    Bu arada ben bugün OCZden vazgeçip gittigidiyordan daha uygun bir fiyata "Kingston 2GB 667MHZ" (http://urun.gittigidiyor.com/KINGSTON-2GB-DDR2-667MHZ-NOTEBOOK-RAM-KUTUSUNDA_W0QQidZZ7506297 ) ram aldım.
    Dedigine göre bu ram elimdeki Kingstonla birlikte çalışacaksa, 667 olmayıp 533MHZde de olsa 3GB olarak çalışsın.
    Daha sonra fiyatlar ucuzlayınca 1GB 533lügü, 2GB 667 mhz le deiştirir, senin gibi "4GB" 667MHz olarak kullanırım. Artık kimse de bizi tutamaazz..

Hmm, senin gibi deyince aklıma geldi. 5100 serisi anakartları (2x2GB) 4GB "800MHz"i destekliyor demişsin. Tamam 4GBı destekliyor da, ben Ram test sitelerinde ve magazalardaki satışların hiçbirinin açıklamalarında 800MHzi destekliyor diye bir ifadeye rastlamadım! Verilen açıklamalar: " üzerinde 512Mb 533Mhz ram var (667Mhz ram bus destegi var)" şeklinde dostum (5101 modeli için).. Yani bu konuda bi yanlışın olmasın..?

• @Duraxon,

Pc Wizard yada Everestte anakart özelliklerinde desteklenen ramlerde 800mhz yazıyor. Ayrıca FSB altyapısı da 800mhz, bunu da biliyoruz. Ben feci 800mhz gazına kaptırdım kendimi. Dual 800mhz kullanıcam en az 2gb yada pahalı olmassa 4gb, yada 2 aşamalı olarak ikisinide kullanıcam 1-2 aya kadar. Sana da ram hayırlı olsun, ikisini takınca hemen cpu-z ve everest ile ramlerin dual çalışıp çalışmadığına ram gecikme değerlerine ve çalıştıkları mhz bilgisine mutlaka bak. Ramin 667mhz olsaydı almayı düşünürdüm ama 800 hedeflerkende 533 e dönmeyi hiç gözüme kestiremedim
  • Selam arkadaşlar

Benim 5101 e Vista Ultimed 64 Bit yüksem olur mu? Görüşlerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.