Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet hala yasıyomusunuz sizler ya :)....5101 ler hala duruyo demi değiştirmediniz??
  • nefret119

peki kardes bunu telafi etmenin bi yolu varmııı acaba_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macit_e -- 30 Kasım 2007; 17:38:27 >
  • Merhaba
    Forumda başka bir yerde sordum. Bir arkadaş buraya sormamı söyledi.

Acer diz üstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Fakat 5100 ile 5106 arasındaki farkı pek anlayamadım.
    5106 5100 den daha ucuz. Ve gördüğüm sadece aralarındaki fark ram bellek hızlarının farklı olması 5106 da 533 mhz 5100 de 677 mhz.

Sizce 5106 mı 5100 mu alsam.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemabay

Merhaba
    Forumda başka bir yerde sordum. Bir arkadaş buraya sormamı söyledi.

Acer diz üstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Fakat 5100 ile 5106 arasındaki farkı pek anlayamadım.
    5106 5100 den daha ucuz. Ve gördüğüm sadece aralarındaki fark ram bellek hızlarının farklı olması 5106 da 533 mhz 5100 de 677 mhz.

Sizce 5106 mı 5100 mu alsam.
    Teşekkürler.

Ben söylemiştim sanırım, hemen yardımcı olayım; 5100, 5101, 5102, 5104, 5106 hepsi aynı seri makineler. Sadece x1300 ekran kartı farkı var 5100 ve 5104, 5106 da sanırım.

İkisi arasında listedeki özelliklere baktığımda gerçekten sadece ram farkı var gibi görünüyor. İkiside aynı kasa aynı konfrigasyon, PcDepo'nun böyle birşey yapması garip. 5100'de eskiden o özellikler yok diye biliyordum ben hatta 5106 bu serinin en üst modeli olarak görmüştüm bir ara incelediğimde. 667mhz ram olması daha iyi olur, Firmayı satın almadan önce ara ve gerçekten aralarında donanım olarak ram dışında fark olmadığını teyitle. Hatta bence, hangisini alıcaksan ekran görüntüsünü kopyala, ileride aklında kalsın, gelen ürün farklı konfrigasyonda olmasın. Yapılan iş çok saçma.

Bence ucuz olanını al eğer birebir aynılarsa, çünkü aradaki fiyat farkı ile zaten 667lik ramden 2x2GB alabilirsin. :)

• evet özellikler aynı gibi gözüküyor
  • alt+f10 özelliği çalışmıyor.başka yollarla recovery yapıyorum.acaba bu fonksiyon mbr editleyerek geri gelmez mi?bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • selam arkadaslar bnde acer 5101 aldım urun daha elıme gecmdı ama ıcınde ısletım sıstemı yok xp yı nası kurabılırım nrmal masaustune kurdugumuz gıbı olmuyormu acaba ya da kurdukan snra drıverlarını nerden bulabılırz..
  • arkadaşlar,

acer aspire 5101 ANWLMi (G0LD bilgisayardan aldım)laptopumu (garantisi 10/2008 de bitiyor) satmak istiyorum. Cihaz çok çok temiz kullanılmıştır (hiç mobil kullanılmamıştır ve UPS te pilsiz kullanılmıştır ve pili ayda 2 defa doldur boşalt yaparak sakladım). standart ozellikler. GG ye verdiğim ilan;

Standart ACER ASPIRE 5101 ANWLMi dizüstü bilgisayar. Fanı aldığımda çok ses çıkartıyordu. o yuzden garanti kapsamında (infronic) serviste değiştirdiler. (şu anda sorunsuz çalışıyor fanı). Alındığından beri masaustunde duruyor, mobil kullanımı olmadı, dolayısıyla çizik vs hiçbirşey yok. Sorunsuz çalışıyor (üzerindeki harddisk dvd writer dahil sorunsuz), ekranda ölü pixel yok. Pili 15-20 defa şarj edip boşaltıldı (masaüstü kullanımdan dolayı pil kullanmıyorum onun yerine elektrik kesintilerinde hasar gormesin diye UPS e bağlı çalışıyor - pili de adettendir diye ayda bir doldur-boşalt yaptım). orjinal kutu cd vs vs verilecektir. Orjinalinde linux yukludur. işletim sistemi ve yazılım yuklemesiyle uğraşmak istemeyenler için bryavuz@gmail.com dan konusabiliriz. istanbul maltepedeyim, cihaz çalışır halde ELDEN teslim edilecektir. cihazın performansından çok memnunum ısınmıyor.

not.garantisi devam etmektedir (04.10.2008 e kadar geçerli)
    lütfen sadece ciddi alıcılar arasın, 3.şahıslara satılmak üzere bilgisayarcılara satılmayacaktır.

AMD Turion 64 MK36 2.0 GHz İşlemci, 512Kb Cache, 2000MHz FSB
    512 MB DDR2 667MHz Bellek

15,4" WXGA(1280x800) CrystalBrite LCD Ekran
    128MB ATI MobilityRadeon x1100 HM Ekran Kartı (paylaşımlı)
    60 gb hdd wireless lan modem 5-in-1card reader webcam dizüstüne entegre
    3 x USB 2.0 port
    1x VGA (monitör) çıkış
    1 x RJ11 modem jack
    1 xRJ45 ethernet jack
    1 x PCCard Slot (TipII)

fiyat olarak 800 ytl var aklımda. fiyat ve diğer konularda yorumarınızı bekliyorum,

selamlar / burak

• fiyat fena değilmiş çabuk satarsın
  • İYİ AKŞAMLAR BENİM 5102 VAR 256 MB EKRAN KARTLI BU EKRAN KARTINI NERDEN GÜNCELLEYEBİLİRİM BİR ADRES BİLEN VAR MI*
  • YAAAARRRDIMMMMMMMMMMMMMMM

Laptopun ekranını gövdeye kilitleyen kilitler boşta gibi davranıyor, yani yay may yok.. :(( . bu ekran kilidin içindeki bi parça yada yay mı ne kırıldı. ama acil olarak yapmam lazım. ekranın çevçevesini çıkaran var mı? çerçeveyi çıkarmak bu yaylı sistemli kiliti tamir etmemi sağlar mı?

cevap verebileceklere teşekkürler.

• arkadaslar dvd yazıcı ile baslayan sorunum artık hicbir dvd ve cd nin okunmaması ile had safhaya ulastı,pioneer marka dvd yazıcım şu anda çalısmıyor servise gitmeden önce ne tavsiye edersiniz,dizüstünü geçen sene netten aldım içindeki kitapcıktan anladıgım kadarı ile kont firması türkiyeye getirmiş fakat acer sitesinde baska bir firmanın servis hizmetinden bahsediyor ne yapılmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sigma Q

arkadaslar dvd yazıcı ile baslayan sorunum artık hicbir dvd ve cd nin okunmaması ile had safhaya ulastı,pioneer marka dvd yazıcım şu anda çalısmıyor servise gitmeden önce ne tavsiye edersiniz,dizüstünü geçen sene netten aldım içindeki kitapcıktan anladıgım kadarı ile kont firması türkiyeye getirmiş fakat acer sitesinde baska bir firmanın servis hizmetinden bahsediyor ne yapılmalı

Servis TPM Teknolojidir Türkiye'de, ama önce kontu aramanı tavsiye ederim, belki servisleri de işi halleder. Bu arada benim DVD romda okumamaya başladı, lensi siliyorum okuyor ama nereye kadar böyle sile sile devam edecek bilmiyorum. Bulunduğun şehirdeki servise götürüp dvd rami söktürüp servise gönder laptopunu kullanmaya devam et bence. DVD değişsin gelsin takarsın yine. Koaly gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orjinalden alıntı: Sigma Q

arkadaslar dvd yazıcı ile baslayan sorunum artık hicbir dvd ve cd nin okunmaması ile had safhaya ulastı,pioneer marka dvd yazıcım şu anda çalısmıyor servise gitmeden önce ne tavsiye edersiniz,dizüstünü geçen sene netten aldım içindeki kitapcıktan anladıgım kadarı ile kont firması türkiyeye getirmiş fakat acer sitesinde baska bir firmanın servis hizmetinden bahsediyor ne yapılmalı

Servis TPM Teknolojidir Türkiye'de, ama önce kontu aramanı tavsiye ederim, belki servisleri de işi halleder. Bu arada benim DVD romda okumamaya başladı, lensi siliyorum okuyor ama nereye kadar böyle sile sile devam edecek bilmiyorum. Bulunduğun şehirdeki servise götürüp dvd rami söktürüp servise gönder laptopunu kullanmaya devam et bence. DVD değişsin gelsin takarsın yine. Koaly gelsin.

malatyadaym,ne kont ne de tpm servisi var burada,kont internet sitesinde yazan servis artık bakmadıklarını söyledi,makinayı ankaraya göndermem gerekecek sorun belki lens temizlenmesi ile gecer henüz denemedim

• Evet sanırım ürünü İstanbul'a Kont yada TPM'ye göndermen gerekecek. Kolay gelsin :(

@Aspire 5100 serisi kullanıcıları, ATI yeni sürücüleri çıkarmış ben kurdum stabil bir sorun görünmüyor 07.12 paketi yayınlanmış. Çekiniz kullanınız.
  • Herkese iyi seneler.
    Şimdi forumu inceledim ve aslında sorularımın cevaplarını bulmuş oldum. Sanırım 2 tane 1 gb 667 mhz bellek alacağım. İzmir'de bunları nereden alabilirim? Ama eski ram'i de geri alsın paraya saysın istiyorum.

Veya bu eski ram para etmeyecekse intel işlemcili bir pc'si olan arkadaşım var, ona versem işine yarar mı acaba? Kasa benimkinin aynısı, Acer Aspire centrino ama modelini tam bilmiyorum.

Bios'u da anladım 2.72'yi tavsiye ediyorsunuz (benimki plus modeli değil, 2006 Kasım'da almıştım). Bu bios ile sorun yaşayan oldu mu? Tavsiye eder misiniz?

Ben ev ödevimi yaptım forumu biraz inceledim, siz de bir destek atıp cevaplarsanız sevinirim...

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: genie1

Herkese iyi seneler.
    Şimdi forumu inceledim ve aslında sorularımın cevaplarını bulmuş oldum. Sanırım 2 tane 1 gb 667 mhz bellek alacağım. İzmir'de bunları nereden alabilirim? Ama eski ram'i de geri alsın paraya saysın istiyorum.

Veya bu eski ram para etmeyecekse intel işlemcili bir pc'si olan arkadaşım var, ona versem işine yarar mı acaba? Kasa benimkinin aynısı, Acer Aspire centrino ama modelini tam bilmiyorum.

Bios'u da anladım 2.72'yi tavsiye ediyorsunuz (benimki plus modeli değil, 2006 Kasım'da almıştım). Bu bios ile sorun yaşayan oldu mu? Tavsiye eder misiniz?

Ben ev ödevimi yaptım forumu biraz inceledim, siz de bir destek atıp cevaplarsanız sevinirim...

Selamlar

İzmirde Vatan Bilgisayar gibi birçok yerden ram alabilirsin, eski ramini geri alan biryer çıksa bile, ederinin altında para vereceğinden eminim, ki zaten ram fiyatları çok çok düşük.. 1gb 667mhz Kingston notebook ramini 45-50 YTL ye bulabilirsin.

Rami arkadaşına verebilirsin, %90 uyar, eğer eski sistem bir laptopu yoksa.. Centrino ise uyar, 533mhz de çalışır.

Bios olarak ben 3.05 de kaldım en son onu kullanıyorum, ekran kartı belleği 2.72 ile artırıldı ve daha sonrasında çok önemli bir gelişme olmadı. Sorun yaşayacağını sanmam..

Başka soruların varsa veya detaya ihtiyacın varsa yardımcı olmaya çalışayım, buyur yaz. Sana da iyi seneler..

• Peki birşey daha sorayım, hazır bu işe yatırım yapacakken biraz daha bekleyip 2 gb'lıklar ucuzlayınca 2 tane 2 gb mı alsam?
    Ama bu durumda 64 bit veya Vista'ya geçmem gerekiyormuş.
    Böylece desteklenen azami arttırımı yapmış olurum?
    Bir de bu bellek bana çok ucuz geldi, normalde 2 gb'lar 140 dolar artı kdv iken bu 59?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71490

Selamlar
  • arkadaşlar ben 5104 kullanıcısıyım. biosu 3.10a yükselttikten sonra açılış mesajlarını göremiyorum. ekrana ancak windowsa geçtikten sonra görüntü geliyor.. acaba bilinen bir sorun mu?

ayrıca forumlarda yazı yazarken can skıcı bir durumla karşılaşıyorrum hep.. yazı yazarken cursor yazının ne tarafında bekliyorsa bakıyorum yazdıklarım ordan devam etmeye başlıyor.. bu sorun da herhalde bilinen bir sorundur diye tahmin ediyorum.
  • arkadaşalr bende 5104 var ve makinama burdakihttp://www.turanli.com.tr/lifeviewdetay.asp?id=18 tv kartını alıcam acaba benim pcimcia yuvama olurmu bazı laptoplarda uymamış bana bilgi verirmisiniz boşa o kdar parayı vermeylim
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.