Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben artık EEE Pc olarak kullanıyorum :)
    Pili çıkardım UPS üzerinden 24 saat açık download yapıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba.5101 kullanmaktayım.Açılışta hdd sorunu ollmakta.Çok zor açılmakta.Açıldıktan sonra da windows ekranında donuyor.Bu problemi olan arkadaşlara yardım etmek için yazıyorum.

Bunun sebebi ati chipset teki soğuk lehim.Bsayar açılırken yada windows ta donmuş halde iken bir müddet (5-10 sn) fn ve windows tuşuna iyice basın.bsayarınız normale dönecektir.
    En kesin çözüm ise bu chip in bacaklarını tekrar lehimlemek.İnşallah ööle bir sorun yaşamazsınız.Ama yinede aklınızda bulunsun .D
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuky1

Arkadaşlar merhaba.5101 kullanmaktayım.Açılışta hdd sorunu ollmakta.Çok zor açılmakta.Açıldıktan sonra da windows ekranında donuyor.Bu problemi olan arkadaşlara yardım etmek için yazıyorum.

Bunun sebebi ati chipset teki soğuk lehim.Bsayar açılırken yada windows ta donmuş halde iken bir müddet (5-10 sn) fn ve windows tuşuna iyice basın.bsayarınız normale dönecektir.
    En kesin çözüm ise bu chip in bacaklarını tekrar lehimlemek.İnşallah ööle bir sorun yaşamazsınız.Ama yinede aklınızda bulunsun .D

Bilgisayar açılırken hdd'yi hiç görmemesi, seri numarasını bile BIOS'tan görememe sorunu(bambaşka numaralar çıkıyor) bu nedenden mi diyorsun yani? Benim 1 kez anakartım değişti bu yüzden ama arada halen yapıyordu. Linux'a geçtim; mavi ekran da vermiyor artık lap diye kalıp.

Kapatıp yeniden açarken sağına soluna bastırıyordum hafifçe kasanın anca öyle oluyordu. Cidden böyle bir sorun var yani? Kesin olarak sorunu çözebilirsem yeni pil, ilave ram ve koca bir hdd alarak PC'yi kullanmaya devam edebilirim..

• Arkadaşlar windows 7 kuran yada kurabilen varmı. Ben bulabilsem kuracağımama windows 7 bulamıyorum. Bulan varsa linkleri özelden mailime atabilirse iyi olur. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: celikmessut

Arkadaşlar windows 7 kuran yada kurabilen varmı. Ben bulabilsem kuracağımama windows 7 bulamıyorum. Bulan varsa linkleri özelden mailime atabilirse iyi olur. Teşekkürler

windows 7 değil ama ubuntu kullanıyorum ve bu bilgisayar için gerçekten biçilmiş kaftan . sabit diskinizden bi 10 GB feragat edip deneyin derim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

quote:

Orijinalden alıntı: selcuky1

Arkadaşlar merhaba.5101 kullanmaktayım.Açılışta hdd sorunu ollmakta.Çok zor açılmakta.Açıldıktan sonra da windows ekranında donuyor.Bu problemi olan arkadaşlara yardım etmek için yazıyorum.

Bilgisayar açılırken hdd'yi hiç görmemesi, seri numarasını bile BIOS'tan görememe sorunu(bambaşka numaralar çıkıyor) bu nedenden mi diyorsun yani? Benim 1 kez anakartım değişti bu yüzden ama arada halen yapıyordu. Linux'a geçtim; mavi ekran da vermiyor artık lap diye kalıp.

Kapatıp yeniden açarken sağına soluna bastırıyordum hafifçe kasanın anca öyle oluyordu. Cidden böyle bir sorun var yani? Kesin olarak sorunu çözebilirsem yeni pil, ilave ram ve koca bir hdd alarak PC'yi kullanmaya devam edebilirim..

bendede ayni sorunlar olmustu..
    windowsta mavi ekran hatasi verdi bircokkez sonada HDDyi gormemeye basladi
    sonra baska hdd taktim
    birsure sonra yine ayni hatalari tekrarladi
    simdi ubuntu yukledim bi sure kullandim hddyi gormemeye basladi yine

bu sorunlara cozum bulabilenler varmi aranizda

• quote:

Orijinalden alıntı: sszss

quote:

Orijinalden alıntı: celikmessut

Arkadaşlar windows 7 kuran yada kurabilen varmı. Ben bulabilsem kuracağımama windows 7 bulamıyorum. Bulan varsa linkleri özelden mailime atabilirse iyi olur. Teşekkürler

windows 7 değil ama ubuntu kullanıyorum ve bu bilgisayar için gerçekten biçilmiş kaftan . sabit diskinizden bi 10 GB feragat edip deneyin derim .
    windows 7 64 bit sorunsuz kurdum, ayrıca yanında ubuntu 9.10 u ana işletim sistemi olarak kulalnıyorum. sadece kart okuyucu driverını tanımadı, diğer her şeyi windows update in sitesinden vs kendi tanıdı, kart okuyucu driverı da windows vistanınki çalışıyor
  • arkadaşlar bu laptopun ekran kartını nvidia çipsetli bir kartla değiştirebiliyor muyduk ? mobility radeon x1300ümden açıkçası hem linux hem windows performansından dolayı hiç memnun değilim, nvidia bir kart takmayı düşünüyorum. acaba bunu yapmış olan var mı ?
  • kaç gb ram desteği var?
    bende 2x512 mb ddr2 ram var. 2x1 gb alsam olur mu? üst limit kaç merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

kaç gb ram desteği var?
    bende 2x512 mb ddr2 ram var. 2x1 gb alsam olur mu? üst limit kaç merak ettim
    4 gb taktım (2x2gb) 64 bit windows 7 sorunsuz kullanıyorum
  • bendede 2.5 ram acer 5101 var.. sorunsuz kullanırken windows 7 yükledim.Çalışırken bir ses geldi ve artık ya açamıyorum yada açınca ekran donuyor işlem yapamıyorum, ne yapmalı bilen varsa lütfen yazsın
  • Slm
    arkdaşlar win7 yi kurdum çok şükür sorunsuz çalışıyor ama webcam driverını bulamıyor. Vista olan driverı denedim yüklendi ama çalışmıyor yine. Touchpad için vista driver ı oldu. Ekran kartını win7 kendi buldu ben bişey yapmadım. Hadi eski günlerine dönsün biraz forum bastırın win7 güzel çalışıyor. Hem çok görsel hemde açılış kapaış hızlı.
  • Arkadaşlar öncelikle kullandığım 5100 den gayet memnunum bunu belirteyim , fanin çok az ve sessiz çalışması 256 mb paylaşımlida olsa ekran kartı ile çoğu oyunu çalıştırması vs ama sanırım yeni bir laptop almam gerekecek şu an kullandığım serviste. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bana bu özelliklerde hangi laptopu almayı tavsiye edersiniz?
  • Arkadaşlar acer aspire 5100 laptop var elimde bir süre önce windows xp yüklü laptop kendi kendi donma sorunu yaşadı bende resetledim açılışta windows xp ekranında donup kalıyordu değişik cd lerle format atmayı denedim başarılı olamadım windows kur ekranından sonra çıkması gereken mavi ekranda xp kurulacak bölümü seçme ekranına gelmeden siyah bir ekranda sol üst tarafta imşeç yanıp sönüyor.vista yüklemeyi denedim vistayı yükleyebildim fakat sorunlu şekilde kullandım bir süre.1 hafta öncede win7 kurdum laptop a win7 de neredeyse sorunsuz kullanıyorum pc yi ama bilgisayara usb den bişey takılmıyor.mouse denedim fotoğraf makinesi denedim cep telefonu denedim hepsinde bu sorun karşıma çıkıyor.güncellemelerim açık anakart yüklemelerim makine eski olmasından dolayı tam kurulmamış olabilir ama tam olarak bilemiyorum.xp chipseti yüklemeyi denedim win 7 ye birşey değişmedi usb lerden elektrik geliyor ama sürücüleri yüklenmiyor galiba.xp ye dönemiyorum zaten bari bunu sorunsuz kullanayım.yardım edebilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
     Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)

• bana acer empowering zımbırtısı lazım güç vs ayarlayaıp pil ömrünü uzatabildiğimiz programdan bahsediyorum kendi sitesinde bulamadım elinde olan arkadailar upload ederse sevinirim
  • Arkadaşlar bi yardım edecek yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLaCKNiGhTinViTaTioN

Arkadaşlar acer aspire 5100 laptop var elimde bir süre önce windows xp yüklü laptop kendi kendi donma sorunu yaşadı bende resetledim açılışta windows xp ekranında donup kalıyordu değişik cd lerle format atmayı denedim başarılı olamadım windows kur ekranından sonra çıkması gereken mavi ekranda xp kurulacak bölümü seçme ekranına gelmeden siyah bir ekranda sol üst tarafta imşeç yanıp sönüyor.vista yüklemeyi denedim vistayı yükleyebildim fakat sorunlu şekilde kullandım bir süre.1 hafta öncede win7 kurdum laptop a win7 de neredeyse sorunsuz kullanıyorum pc yi ama bilgisayara usb den bişey takılmıyor.mouse denedim fotoğraf makinesi denedim cep telefonu denedim hepsinde bu sorun karşıma çıkıyor.güncellemelerim açık anakart yüklemelerim makine eski olmasından dolayı tam kurulmamış olabilir ama tam olarak bilemiyorum.xp chipseti yüklemeyi denedim win 7 ye birşey değişmedi usb lerden elektrik geliyor ama sürücüleri yüklenmiyor galiba.xp ye dönemiyorum zaten bari bunu sorunsuz kullanayım.yardım edebilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
     Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)

Dostum benim bilgiğim acer 5100 win7 desteklememektedir.Acer'ın ana sitesine girip birde sen kontrol et.Bende de 5100 var yükliyim dedim fakat uyumsuz olduğunu gördüm.Şimdi amacım hem xp hemde linux yüklemek bakalım olacak mı ??

Bu arada acer 5100 modelinin linux'a uyumluluğu var mı arkadaşlar.

• Acer'in sitesinde win7 sürücüleri bulunmuyo ama sadece sub lerde sorunum war diğer bütün sürücüler yüklü pc kendi update yapıyor
    Yanlş hatırlamıyorsam ben pc yi aldığımda linux vardı sonradan windows xp ye çevrilmişti.
  • Bugün 2 gb tek slot 667 mhz kingston marka ram aldım. daha önceden de tek slot 1 gb 667 mhz kingston vardı. fakat 2 gb lık ram i de ilave edince makina açılır açılmaz ekrana hiçbişey gelmeden restart atmaya başladı. ram bozuk değil sizce sorun nedir ne yapmaylıyım? 90 tl para verdim çalışmayınca da çok üzüldüm :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: telin

Bugün 2 gb tek slot 667 mhz kingston marka ram aldım. daha önceden de tek slot 1 gb 667 mhz kingston vardı. fakat 2 gb lık ram i de ilave edince makina açılır açılmaz ekrana hiçbişey gelmeden restart atmaya başladı. ram bozuk değil sizce sorun nedir ne yapmaylıyım? 90 tl para verdim çalışmayınca da çok üzüldüm :(

tek olarak 2gb'ı 2 slotta da ayrı ayrı takıp pcyi açmayı deneyin bence, bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.