Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi bu makinayı aldıktan sonra bir kablosuz adsl modem farz oldu. Hangi kablosuz modemleri tavsiye edersiniz? Ben airties i tercih edicem ama siz ne diyosunuz. Bu arda fiyatıda 155 ytl. gold da
  • quote:

Orjinalden alıntı: turklucky

şimdi bu makinayı aldıktan sonra bir kablosuz adsl modem farz oldu. Hangi kablosuz modemleri tavsiye edersiniz? Ben airties i tercih edicem ama siz ne diyosunuz. Bu arda fiyatıda 155 ytl. gold da

75 dolara skype telefonlu U.S. adsl modemler hem ucuz hem hediyeli.... vtanda var.

g.o.l.d'un bonuskarta olan kampanyası bitmiş mi? 6 taksit %10 indirim olan yani? bu haftasonu aksaklık çıkmaz ise 5101 alıyorum artık. g.o.l.dtan 12 taksitle en az kaça alabilirim?
  • dostum

gold a kemal çiftçi var sanal mağazacılıkta o sana güzel indirim yapar ben ondan kdv dahil 1316 ytl. ye aldım ve mouse ve çanta da hediyesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: fethiyetv

quote:

şimdi bu makinayı aldıktan sonra bir kablosuz adsl modem farz oldu. Hangi kablosuz modemleri tavsiye edersiniz? Ben airties i tercih edicem ama siz ne diyosunuz. Bu arda fiyatıda 155 ytl. gold da

75 dolara skype telefonlu U.S. adsl modemler hem ucuz hem hediyeli.... vtanda var.

g.o.l.d'un bonuskarta olan kampanyası bitmiş mi? 6 taksit %10 indirim olan yani? bu haftasonu aksaklık çıkmaz ise 5101 alıyorum artık. g.o.l.dtan 12 taksitle en az kaça alabilirim?

us robotics modem 69 dolar, forumda topiği vardı; işte linki:http://forum.donanimhaber.com/m_9626369/tm.htm

• wiraless li adsl modem alırken nelere dikakt etmeyeliyim yardımlarınız rica olunur
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Vay Kahraman aldin demek cihazi ha? Dedim sana sen benden once alirsin diye . Bir de kendine pimpirikli diyordun.. Nerden kaca aldin hocam? bir de aldigin yer pixel kontrolu yaptiriyor muı?

heheh
    valla askerlik şubesinde bi işim vardı, oraya gttik bi arkadaşla, o da bilgisayar toplayacaktı (laf aramızda am2 3000+ gigabyte m55plus tarzı); birlikte gittik kadıköye, o desktopu aldı ben laptopu
    gold kadıköy'den 710 $ + KDV'ye aldım (1280 YTL kdv dahil). bonus'a 15 taksit. aylık 85 ytl civarına geliyor. gidersen donanımhaber'den geliyorum de, arkadaşın parçaları da iyi bi indirimle aldık (amd64 am2 3000+ 76 dolar, gigabyte o/b nforce6100 84 dolar vs)..
    pimpirikliyim tabii, ama artık canıma tak etti. sen en azından celeron 300a sahibisin, benim masanın üstünde kablosuz klavye+mouse seti ve piranha webcam boşta duruyodu, her gün onlara bakıp duruyodum ödevler filan da iyice birikmeye başlamıştı, her geçen gün kayıptı benim için. sonunda ince eleyip sık dokuyup karar aşamasına geldim, o gün de paldır küldür arkadaşın bilgisayarı alma bahanesiyle ben de aldım. henüz karar vermediysen söyleyeyim: son derece memnunum seçimimden. arkadaşa topladığımız sistem de güzel oldu, problemsiz biçimde herşey.
    ev/iş/okul arasında koşturan biri olarak 4 gündür yanımdan ayırmıyorum

izlenimlerime gelinceeeee:
    performansından gayet memnunum, ihtiyaçlarıma tatmin edici yanıt veriyor. xp pro sp2 yükledim, sonra sürücüleri yükledim, ayarlarımı yaptım, programlarımı yükledim. benchmark testler yaptım vs. muhtemelen windows kurarken yaptığım aşırı özelleştirilmiş işlemler ve de yüklediğim sistem optimizasyon yazılımlarından olsa gerek, ufak tefek sorunlar yaşadım. acronis kurup da sistemi yedekleyemedim, örneğin. bir de internet ayarlarında otomatik ip alamadım evdeki ağda, kendim girdim dns vs zımbırtılarını. sanırım ethernet kartının sürücüsünden ya da windows'umdan kaynaklanıyor sorun. öte yandan wireless'i test etme imkanım olmadı, evde 8-10 bağlantı buluyor düşük-orta sinyal seviyelerinde. okula gidip kantine kurulup bi deneyeceğim nasıldır diye. o zaman izlenimlerimi yazarım. bu arada 60 gb hemen doldu sanırım bi external disk almam gerek. ram taktırmayı düşünüyordum ama şu an makina gayet de güzel, takılmadan çalışıyor, vista kuracağım zamana erteledim bu upgrade işini ekran gayet tatmin edici görüntü kalitesi sunuyor. kamerası da yeterli, fakat karanlıkta çok iyi olmuyor görüntü. gene de benim eski dandik piranha'dan iyi diyebilirim. kasası süper bi görünümde olmasa da şık duruyor, bu sabah işerimde herkes görüntüye ve kasaya hayran kaldı hatta iki arkadaş da aldığım fiyatı duyunca hemen almak üzere kolları sıvadı alet genel olarak sessiz ve ısı problemi yok. dvd/cd okurken fırıl fırıl ses geliyor tabi, bir de fazla yüklenince işlemcinin fanı hafif ses yapıyor. ama nette dolaşırken vs ses duymak mümkün değil, eğilip de fanın olduğu yere kulağını yaklaştırman gerekiyor duyman için. klavye tuşları yumuşak, kullanımı rahat. touchpad de bildiğin gibi :P ben kablosuz mouse'u yanımda taşıdığım için pek kullanmıyorum touchpad'i. işlemci fanı genelde serin üflüyor, ama fazla yüklendiğimde ılık üflüyor (özellikle yatağa uzanıp dizüstünde kullandığımda sanırım yorgan alttaki havalandırmayı engellediği için olsa gerek). bu arada dün gece işyerimde 19" lcd monitöre bağlama fırsatım da oldu. sonuç olumlu. 56k ile 146'dan bağlandım ilk aldığımda, sorun yok (özlemişim bip bip seslerini ). biraz dağınık oldu ama idare ediver msn'den video konferans yaptım, karşı taraf sesimin iyi geldiğini söyledi. mikrofonu da böylece test etmiş oldum. kart okuyucuyu denemedim, wireless, speaker / kulaklık / harici mikrofon denemedim şimdlik.
    darısı başınaaaaa

• unutmuşum söylemeyi, aldığım yer (kadıköy gold'ta murat bey) ile görüştüm ölü pixel olayını. orda makinayı alırken açtık kutuyu, baktık kabaca. sonra dedim eve gidip test etmem lazım, hemen anlayamam, zaten 15,4" ekran, 1280*800 çözünürlükte, pixeller ufacık tamam dediler, pixel sorunu ya da başka bi sorun çıkarsa bi kaç hafta içinde getirirsin, değiştiririz yenisiyle. (zaten gold'da 15 gün içinde iade şansı var diye biliyorum).
    valla tavsiye ederim 5101'i, ben çok memnunum. tek sorun, benim aldığım esnada dolar kurunun yüksek olmasıydı.. nitekim benim laptopu aldıktan yaklaşık 45 dakika sonra arkadaşın anakart işlemci ramlerini aldık oradan, ve o zaman düşmüştü biraz
    şaka maka iyi kas yapıcam, 3 kg taşıyorum sürekli yanımda
    az önce harici bi mikrofon taktım, sorun yoktu. denemediğim diğer aygıtları ve portları da denediğimde yazarım bişiler.
    yaşasın 5101

• quote:

wiraless li adsl modem alırken nelere dikakt etmeyeliyim yardımlarınız rica olunur

eğer çok uzun mesafeden kullanacaksan US ROBOTICS MaxG almanı öneririm. 210 YTL gibi bi fiyatı var, yada yukarıda linkini verdiğim 120YTL ye de uygun tek portlu bi modemi de var US ROBOTICS'in.. mesafe önemli, ev içi kullanıcaksan normal bi wireless yeterlidir.

@ kahraman arkadaşım, detayların için teşekkür ederim. kart okuyucuyu kullandım oldukça kullanışlı. hoparlör çıkışını ben test ettim, mis gibi, mikrofonuda oldukça güzel, spdif yani dijital çıkışı test etmek istiyorum, tv kartı nasıl olur merak ediyorum, SATA hdd desteği varsa nası olur onu da merak ediyorum :)

Bu arada süperpi 1M süresi 46sn.
    3D Mark 2006 notu 206 (demosundan test ettim)

• ben gitar çalıyorum ve bana muzik kayitlarinda kullanabilecegim bir laptop lazim mesela cakewalk,acid pro,fruityloops gibi. Yeter mi bu cihaz acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yyayman

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Öncelikle 5101'i inceleyelim..

Bilgisayarın konfrigasyonu ve fiyatını linkten inceleyebilirsiniz (uzun uzun yazmayayım):

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5101AWLMi

Acer 5101'in getirileri:

- Dahili 0.3 mpx Acer Orbicam, 225 derece dönebilen kamera.

- Dahili 5'li kart okuyucu (SD,MMC,..)

- Acer SignalUp Teknolojisi ile daha güçlü wireless çekim gücü.

- 667mhz ram bus desteği, dual ddr ram desteği.

- 15.4 parlak ekran kalitesi oldukça etkileyici.

- Şık kasa, kullanışlı ve enfes tasarım.

- Hızjı şarj süresi.

- Acer Empowering Teknolojisi sayesinde, farklı profiller ile işlemci hızı ve ekran parlaklığı değişimleri ile daha uzun pil süresi. 4000 mAh, 6 hücreli batarya. Daha hızlı açılış, sistem temizliği.

- AMD Turion 2.0 işlemci, ısınma hissedilmeyecek kadar az, kesinlikle sorunsuz ve kaliteli.

- DVD writer Pioneer ve oldukça kaliteli.

Eksileri:

- Ekran kartı ATI Radeon X1100 oldukça kaliteli bir kart olmasına karşın, paylaşımlı bellekten dolayı bi eksi.

- S Video çıkışı bulunmuyor, TVye direk bağlantı için.

ancak sistemin fiyatının 1300 YTL gibi komik bir tutar olması bunun hayli hayli gözardı edilmesini sağlıyor; kesinlikle değecek enfes bir sistem.

Kişisel olarak 10 üzerinden 8 verdim. Çift çekirdek teknolojisi daha tam olarak oturmadığından bu aralar alınacak 2000YTL altındaki en iyi sistem olduğu kanaatindeyim.

Ürün hakkında test sonuçları, ekstra veri ve bilgilerimizi bu topicte paylaşalım. Birkaç bilgi daha ilerleyen günlerde ekleyeceğim.

OHAA bilader abartmamak lazım...

Kimse yeni aldığı sistemi kötülemek istemez ama ''senden sonraaalacaklarıda'' yanlış yönlendirme arkadaşım...

Şayet benim 1300YTL param olsa gider ikinci el bi ATIx1400 kartlı ya da GeForce7400 bi notebook alırdım.Olmadı biraz daha biriktirip 1500-1600'e adam gibi bişey alırdım.

Tamam Fiyatına göre özellikleri fena değil ama diğer notebooklarla karşılaştırıldığında ciddi şekilde performans eksikliği var.

Özellikle bizim gibi oyun oynayan genç insanlara yönelik değil bu cihaz.Ekran kartı nerdeyse paylaşımlı bi karta denk olduğundan kesinlikle oyun ihtiyacını karşılamıycaktır.

Oyuncu olmayan kitle için ''belki'' bi alternatif olabilir ki oyun oynamıycak adam gider internete girmek için $500'a bi notebook alır.
    Tamam fiyatı ucuz ama 2000YTL altına alınacak en iyi notebook değil 1500 YTL2ye bile daha iyileri mevcut.

İnsanları yanlış bilgilendirmemek lazım...

Ne yani laptop oyun oynamak için mi alınıyor? Ya oyun ya internet mi? Hiç oyun oynamam ama 500USD laptop da almam ben mesela. Tek kriter oyun oynamak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 6 Ekim 2006; 20:18:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

wiraless li adsl modem alırken nelere dikakt etmeyeliyim yardımlarınız rica olunur

eğer çok uzun mesafeden kullanacaksan US ROBOTICS MaxG almanı öneririm. 210 YTL gibi bi fiyatı var, yada yukarıda linkini verdiğim 120YTL ye de uygun tek portlu bi modemi de var US ROBOTICS'in.. mesafe önemli, ev içi kullanıcaksan normal bi wireless yeterlidir.

@ kahraman arkadaşım, detayların için teşekkür ederim. kart okuyucuyu kullandım oldukça kullanışlı. hoparlör çıkışını ben test ettim, mis gibi, mikrofonuda oldukça güzel, spdif yani dijital çıkışı test etmek istiyorum, tv kartı nasıl olur merak ediyorum, SATA hdd desteği varsa nası olur onu da merak ediyorum :)

Bu arada süperpi 1M süresi 46sn.
    3D Mark 2006 notu 206(demosundan test ettim)

206 demek vasatmı demek? 3dmark 2006da? ? ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interior Architect -- 6 Ekim 2006; 21:19:37 >

• Vista Transformation Pack yukledım hiçbir kasılma yok. pencereler transparan.. ama full vista cıkınca asıl performansını ozman gorecez..
  • İşlemci ile ilgili önbellek ve ram ile ilgili bilgi fotoğrafları: (CPU Z Son sürüm ile edinilmiş veriler)
     Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 6 Ekim 2006; 22:46:05 >

• windows xp pro yüklüyoırum acer a .
    ekranda şöyle çıktı;

E:birim bilinmiyor 28616 mb
    bölümlenmemiş alan 8 mb
    C:birim 2 fat32 28608 mb

ne yapmak lazım? e ve c olarak ikiye mi ayırıyor diski ? tek parça daha iyi olmaz mı

fat yerine diğerini mi seçmeliyim? ntfs ydi sanırım

cevap bekliyorum acil:)
    teşekkürler

not: tek parça olarak ntfs kurdum. iyi aapmış mıyım?
    heralde linux olduğu için fat 32 ydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 7 Ekim 2006; 0:23:50 >
  • @kanoute
    keşke iki pArtisyon yapsaydın, çöktüğünde dosyalarını kurtarma şansın olurdu, formattan sonra.
    windows linux'un dosya sistemini tanımadığı için e sürücüsü bilinmiyor şeklinde çıkar, fat32 ise gerek windows sürümlerinin, gerekse linux'un görüp okuyup yazabildiği alandır.

@unpop
    hocam keşke istanbulda olsaydın, kurardın programlarını bendekine denerdin nasıl çalışıyo diye..

@basturkemin
    ben de dayanamadım speaker taktım harici mikrofon denedim bugün. tv çıkışını nasıl yapacaksan burada detaylı anlatabilir misin? vga/scart dönüştürücüsü gibi bişi mi kullanıcaksın? nerde bulunur bu tip şeyler? elektronikçiilerde olur mu?
  • adaptörü ateş gibi ısınıyor
    normal mi?
  • xp yi kurdum
    nasıl açacam wireless bağlantısını acer 5101 in.
    internete nasıl bağlanacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

adaptörü ateş gibi ısınıyor
    normal mi?

normal, normal, bende de oldu 1-2 kez, bugün ısınmıştır diye baktım hiç ısınmamıştı şaşırdım:)

@kahraman

tv derken tv out deil Tv kartı alıcam demiştim onu kasdettim, çevrimci vardır ama pahalıdır sanırım.

@kanoute

hoparlör çıkışının orda wireless anahtarı var onu aktif et. soora ağları tara.

8mb lık boş alanda normal o kadarda dert etmeyin hehe:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 7 Ekim 2006; 2:25:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben gitar çalıyorum ve bana muzik kayitlarinda kullanabilecegim bir laptop lazim mesela cakewalk,acid pro,fruityloops gibi. Yeter mi bu cihaz acaba ?

O tür programlar için işlemcisinin yeteceğini düşünüyorum.İlerde zorlanırsa da bri ram takviyesi ömrünü uzatır.Ama biraz daha profosynel bişiy olsun ve param da var diyorsan sen bilirsin.Ama benim görüşüm rahatlıkla yetmeli.
  • monitorun altında en soldaki küçük siyah düğme ne işe yarıyor ? biraz uzun bir düğme bu. bascınca ekranı yeniliyor gibi bir hali var. kapatıp açıyor

bir de aygıt yöneticisinde 3 tane monitor görünüyor.2 tane varsayılan monitor ve tak ve kullan monitor olmak üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 7 Ekim 2006; 13:17:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.