Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
282.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az önce bende de cızırtı yaptı noluo dedim, :) winampte db ayarını yükseltiosan ondan da olabilir.
  • Bi arkadaş Most Wanted'dan kare istemişti..

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.)
  • ben istemiştim saol basturkemin arkadasım..

biraz beklentimin altında çıktı görüntü

bu çözünürlükler full mu? high detailsdemi oynuosun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

ben istemiştim saol basturkemin arkadasım..

biraz beklentimin altında çıktı görüntü

bu çözünürlükler full mu? high detailsdemi oynuosun?

hiç detay ayarı yapmadım, 640x480 ve sıfır detayda yakalanan bi kare, detayı yükselttiğin de de çalışıyor nadiren takılıyor felan. bu çözünürlükler minimum yani. ;)
  • demekki 1gb ram olsa ekran kartı 128 olunca full detay takılmadan vitesi 5e takarız
  • görüntüler biraz bulanık gibi ? gerci benim icin fifa 2007 onemli kurun da iki screenshot ativerin be yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 8 Ekim 2006; 22:07:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

görüntüler biraz bulanık gibi ? gerci benim icin fifa 2007 onemli kurun da iki screenshot ativerin be yahu

fifa 2007 bendeki laptopta (Intel® GMA 900 paylaşımlı maks. 128MB ) 1024x768 de medium ayarda takılmadan çalışıyor sizinkinde high ta çalışır heralde yalnız ram 1024
  • paylasimli ekran kartlariyla oyun oynaniyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

paylasimli ekran kartlariyla oyun oynaniyor mu?

oynanmiomus valla
  • selam arkadaşlar bu alemin acemisi olarak bir şey sormak istiyorum.. acer 5101 de harddisk sesi var deniyor.. hepsinde mi oluyor(acaba hd markasından dolayı mı)? bir de vista uyumlu mu acaba bu alet.
    teşekkürler 5101 ciler
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhammer

selam arkadaşlar bu alemin acemisi olarak bir şey sormak istiyorum.. acer 5101 de harddisk sesi var deniyor.. hepsinde mi oluyor(acaba hd markasından dolayı mı)? bir de vista uyumlu mu acaba bu alet.
    teşekkürler 5101 ciler

evet arkadaşım vista uyumlu, hdd sesi yok, o normal yani çok az bi tıkırtı gelir öyle arada.

@unpop arkadaşım, ekran bulanık çünkü Most Wanted da hızlı giderken oyunda ekran öyle bulanıyor, oynayanlar bilir. Görüntü ekran kartından dolayı bulanık deil yani. İstersen başka bi ekran görüntüsü alıp koyabilirim tekrar.
  • yollarsan baska oyunlardan da iyi olur :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

paylasimli ekran kartlariyla oyun oynaniyor mu?

5101 deki 1100 de paylaşımlı onunla oynanıyorda bununla niye oynanmasın

tabi grafik kalitesi olarak beklentin fazla olmayacak
  • Arkadaşlar,

Bu Acer'in meşhur 5101 modeli ile yine ACER 2428XMI 1.7 80 512 DVDRW 14.1 DVDRW XPH modeli arasında kaldım.

Birisi 15" birisi 14" ekranlı ve 2428 ile birlikte Win XP veriliyor. Bu iki makinanın fiyatları aynı. Acer 5101 özelliklerini zaten biliyorsunuz, 2428 ise şöyle;

Karakteristik ACER 2428XMI 1.7 80 512 DVDRW 14.1 DVDRW XPH
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Pentium M 735 işlemci (1.7GHz, 2MB L2 cache, 400MHz FSB)
    Ekran Boyu(Inch) 14.1�
    Ekran Tipi WXGA Acer geniş TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Ekran Kartı Paylaşımlı 128 MB VGA
    Bellek(MB) 512MB
    Bellek Tipi 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk 80GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD-RW Dual Double Layer
    Faks-modem Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Ses MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    Network 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN, Intel® PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN ağ desteği, Wi-Fi
    Port 1 adet Type II PCMCIA, 1 adet RJ-45, 1 adet RJ-11 / 3 adet USB 2.0, 1 adet VGA-Out, 1 adet (mikrofon için) Line-In, 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için) Line-Out
    Pil Ömrü 2.5 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.82 kg
    Yazılım Windows XP Home
    Ek Özellikler Chipset/Platform : Intel® 915GM Express chipset / Intel® Centrino® Mobil teknolojisi
    Ebat ve Ağırlık : G:334 × D:244 × Y:28.6 / 35.2 mm; 2.35kg (DVD/CD-RW sürücü dahil)
    Güç Kaynağı / Adaptör : 6 cell 44.6W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    Şarj Süresi : 2 saat hızlı şarj ve 3 saat çalışırken şarj süresi
    Klavye / Mouse : 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    Sistem Uyumluluğu : Mobile PC 2001, ACPI 2.0, DMI 2.0, Wi-Fi® ve CCX sistem uyumlu

• taşınabilirlik istiyorsan yani daha çok hareketli kullanacaksan 14 lük ama ekran parlak değil galiba 14 lük ekran kartı iyi değil

ben olsam 5101 alırdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: 486 DX2

Arkadaşlar,

Bu Acer'in meşhur 5101 modeli ile yine ACER 2428XMI 1.7 80 512 DVDRW 14.1 DVDRW XPH modeli arasında kaldım.

Birisi 15" birisi 14" ekranlı ve 2428 ile birlikte Win XP veriliyor. Bu iki makinanın fiyatları aynı. Acer 5101 özelliklerini zaten biliyorsunuz, 2428 ise şöyle;

Karakteristik ACER 2428XMI 1.7 80 512 DVDRW 14.1 DVDRW XPH
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Pentium M 735 işlemci (1.7GHz, 2MB L2 cache, 400MHz FSB)
    Ekran Boyu(Inch) 14.1�
    Ekran Tipi WXGA Acer geniş TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk
    Ekran Kartı Paylaşımlı 128 MB VGA
    Bellek(MB) 512MB
    Bellek Tipi 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk 80GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD-RW Dual Double Layer
    Faks-modem Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Ses MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon
    Network 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN, Intel® PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN ağ desteği, Wi-Fi
    Port 1 adet Type II PCMCIA, 1 adet RJ-45, 1 adet RJ-11 / 3 adet USB 2.0, 1 adet VGA-Out, 1 adet (mikrofon için) Line-In, 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için) Line-Out
    Pil Ömrü 2.5 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.82 kg
    Yazılım Windows XP Home
    Ek Özellikler Chipset/Platform : Intel® 915GM Express chipset / Intel® Centrino® Mobil teknolojisi
    Ebat ve Ağırlık : G:334 × D:244 × Y:28.6 / 35.2 mm; 2.35kg (DVD/CD-RW sürücü dahil)
    Güç Kaynağı / Adaptör : 6 cell 44.6W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    Şarj Süresi : 2 saat hızlı şarj ve 3 saat çalışırken şarj süresi
    Klavye / Mouse : 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
    Sistem Uyumluluğu : Mobile PC 2001, ACPI 2.0, DMI 2.0, Wi-Fi® ve CCX sistem uyumlu

harddiski arttırıp işlemciden kısmışlar. ayrıca ekran cyristalbrite değilse çok parlak değildir muhtemelen. ekran için 16.7 M renk demişler, ona biraz kafam takıldı. acaba TN panel değil midir diye.. bilenler yazsınlar. yanında windowsu vereceklerinden de emin olma, zira bununla ilgili bir kaç başlık açılmıştı; lisans konusunda. onları bir gözden geçir derim. intelin 91xGM serileri paylaşımlı ekran kartları olarak pek başarılı bulunmuyor, onu da belirteyim. ancak bizim 5101inki ile kıyaslayamam kullanmadığım için. sanırım kamera da yok. bunlara rağmen alınabilir, esas olan nokta senin 14" mi 15" mi almak istediğindir. küçük olan hafif olacak diye bişi de yokmuş, verdiğin kütle değerine göre bu alet 5101 ile aynı kütlede.

• Yani bilgisayar ile birlikte Windows verilmiyormu bazen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 486 DX2 -- 9 Ekim 2006; 13:40:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 486 DX2

Yani bilgisayar ile birlikte Windows verilmiyormu bazen ?

cdsi verilmior, recovery cdsi verilior, orjinal win cdn olmuyor ve mesela C sürücün 5GB olarak bölündüyse onu değiştirme şansın yok, hep recovery'den yüklüyorsun fln.. İlle orjinal win istiyorsan bile 5101 satın al üstüne win cdsi satın al. Ekran olarak 15.4 daha kaliteli ve 5101'in ekranı gerçekten çok kaliteli. ağırlık olarak 200 300 gr die boşuna 400 fsb lik ürün alma derim..
  • esasında şu vakitten sonra xp'ye para vermenin de bir manası yok, vista göründü.
    14" almanın mantığı az yer kaplaması + hafif olmasıdır; oysa bu 14" laptop, 15,4"lik 5101'den hafif değil, aynı kütleleri.

benim tavsiyem, 5101'den şaşma. ha dersen ki bir kaç santimetrekare az yer kaplasın çantamda, masamda, o zaman 14" alabilirsin.
  • Colin McRea Rally 2'den yüksek çözünürlüklü kareler: (üzerine tıklayıp büyük halini görün!)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.