Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5101ANWLMI AMD 64 MK36 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
908
Cevap
0
Favori
50.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar kimse yazmamış ben yazayım bilmeyen arkadaşlar için.

5101 ve 5102 ye xp kurmak için,

Bilgisayarı power düğmesinden açar açmaz F2 ye basarak bios'a gireceksiniz.
    Orada boot menüsünden cd'yi 1. sıraya alacaksınız.
    Xp cd'sini takıp bilgisayarı kapatıp açtığınızda kurulum başlar.
    xp kurulduğunda ilk işiniz chipset ve cpu driver'larını kurmak olsun.
    5101 de kutusundan driver cd'si çıkıyor, 5102 yi bilmiyorum.

Kolay gelsin.
  • ben önümüzdeki hafta almayı düşünüyorum ama ekran kartı hala muamma, aslında alacağım kişi çok extreme oyunlar oynamaz, kullanacağı yerler genelde autocad, ps, 3dmax bunları rahatlıkla çalıştırması kafi ama 3d max ı ne kadar çalıştırabilieceğinden kuşkuluyum, deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum

teşekkürler
  • 5101 i izmirde elden alabilecegimiz bir dukkan var mi ? netten pek alasim yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: muckerx

ben önümüzdeki hafta almayı düşünüyorum ama ekran kartı hala muamma, aslında alacağım kişi çok extreme oyunlar oynamaz, kullanacağı yerler genelde autocad, ps, 3dmax bunları rahatlıkla çalıştırması kafi ama 3d max ı ne kadar çalıştırabilieceğinden kuşkuluyum, deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: hubey

hayırlı olsun kardeş acaba nakite kaç liraya verirler bi fikrin var mı

benm aldığım bayii 1250 YTL ye veriordu, pcdepo da windowslusu da 1297YTL nakite.

bende bugün aldım. linux bir türlü açılmadı garip kullanmak nasip olmadı. WinXP kuruorm şuanda, ilk izlenimlerim süper şahsen:)
  • ben de almak istiyorum yahuu.. izmirde nereden alacaz adres verin gidip basayim
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben de almak istiyorum yahuu.. izmirde nereden alacaz adres verin gidip basayim

unpop inanmam yaa.. sende sonunda karar verip bi notebook alırsan dünyanın sonu geldi demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: historical

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

ben de almak istiyorum yahuu.. izmirde nereden alacaz adres verin gidip basayim

unpop inanmam yaa.. sende sonunda karar verip bi notebook alırsan dünyanın sonu geldi demek

herkes oyle diyor yahu , is yerindekiler, evdekiler, arkadaslar vs.. yahu ne yapayim diz ustu ile notebook arasi gidip gidip geliyorum. aslinda ikisi de lazim ama malum..

• pc deponun magazası var mı? gidipo alabilecegimiz istanbulda nakit olarak ödersek havale li fiyatına verirlermi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: hubey

pc deponun magazası var mı? gidipo alabilecegimiz istanbulda nakit olarak ödersek havale li fiyatına verirlermi acaba

Sipariş et al hiçbiyerde açıp bakarak alamassın zaten, paketi açarlar bakman için. Sorun olursa geri gönderirsin.
  • arkadaslar maviden 5102 alıcaktım fakat kredi kartımın limiti az bir kısmını peşin verecektim öyle bir secenek bulamadım ödeme şeklinde bende 5101 almaya karar verdim.. yarın hayırlısıyla çıkacam piyasaya en uygun koşulları nerede bulursam ordan almak istiyorum..

önceden alan arkadaslara hayırlı olsun diyorum. sizden bi ricam var arkadaslar, aklıma takılan konu
    EKRAN KARTI NASIL ? test yapan varmı? 3dmax kullanımı için uygunmudur? bana bunları yazarsanız çok sevinecem. bu gece bu topici takip edeceğim sabahda dısarı cıkacagım. aklımda soru işareti kalsın istemiyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

arkadaslar maviden 5102 alıcaktım fakat kredi kartımın limiti az bir kısmını peşin verecektim öyle bir secenek bulamadım ödeme şeklinde bende 5101 almaya karar verdim.. yarın hayırlısıyla çıkacam piyasaya en uygun koşulları nerede bulursam ordan almak istiyorum..

önceden alan arkadaslara hayırlı olsun diyorum. sizden bi ricam var arkadaslar, aklıma takılan konu
    EKRAN KARTI NASIL ? test yapan varmı? 3dmax kullanımı için uygunmudur? bana bunları yazarsanız çok sevinecem. bu gece bu topici takip edeceğim sabahda dısarı cıkacagım. aklımda soru işareti kalsın istemiyorum..

eet çarşamba günü bende alıcam büyük ihtimal ama alan arkadaşlardan bende ekran kartı performansını bekliyorum özellikle autocad 3dmax vb...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßëệłžξЪцЪ -- 22 Eylül 2006; 21:51:53 >

• 5101alırsak 5102neden almadık gibi bir pişmanlık duyarmıyım sizce?

AMD X2 AMD Turion 64 MK 36

fark hissedecezmi?
  • İşlemcilerden bir fark hisssedeceğinizi sanmıyorum bence 5101 in tek zayıf yönü hard disk kapasitesi.
    Amd cpu clock programını indirdim cpu nun o anda kaç mhz ile çalıştığını gösteriyor.
    Çok nadiren maksimum kapasiteye çıkıyor işlemci yani hiç zorlanmıyor bekletmiyor uygulamaları çalıştırırken.
    Bir bilgisayarın hızını belirleyen sadece işlemci değildir. Sistemi oluşturan bütün bileşenler bilgisayarın hızına etki eder.
    Masaüstü bilgisayardan sonra dizüstü bilgisayarın hard diski yavaş geldi mesela bana. Ama bu 5101 e özel bir durum
    değil tabiki. Masaüstünde 7200 rpm lik hdd kullanırken dizüstünde 5400 rpm e düştük.

3dmax kullanmadım hiç ama AutoCad i bundan daha kötü ekran kartlarında kullanmıştım hiç problem olmamıştı.
    3dmax i eğer çok profesyenelce kullanmayacaksanız yani çok detaylı objelerle çalışmayacaksanız ekran kartının zorlanacağını sanmam.
    Çok detaylı büyük boyutlu dosyalarda da sadece render esnasında bir yavaşlık hissedebilirsiniz o kadar.
    Ama dediğim gibi denemedim deneyen varsa daha sağlıklı bilgi verebilir.
    Oyunda oynamadığım için oyun performansınıda bilemiyorum ama merak ettim şimdi bir Colin Mcrea Rally kurup oynayayım bari

• saol melihtash bilgilerin için..
  • oyun bitince yazarsan izlenimlerini sevinirim
  • melihtash güzel bilgiler vermiş. bende aynılarını yazıcaktım. Ekran kartı oldukça yeterli. Bence 2x1GB 667mhz ram alırsın 3D de felan alayı çalışır gibime geliyor.

melihtash, bu arada biostan ekran kartının ramini 128 yaptığında 128 çalışıyormu bi bakabilirmisin? benm ram 512mb 533lük orjinal rami 128 yaptığımda yine 64mb çalışıyor. sanırım ramle orantılı, 1gb ramde 128 olucak, 2gb'da 256, max 4GB ram takılıosa onda da 512mb olarak çalışabilecek(Acer'in sitesinde max. 512MB ekran kartı belleği yazıyordu yanlış hatırlamıorsam) mi ki?

DVD writer Pioneer marka, wireless çok güçlü, 1.73 Centrino da kullanmıştım çok çok daha iyi 5101 aldığınıza pişman olmayacağınızı düşünüyorum şahsen.
  • alırsam 1gb yaptıracagım..
  • Arkadaşlar Colin Mcrea Rally 04 oynadım bu oyunu hiç bu kadar keyifli oynamamıştım.
    Üstelik 512 mb ram var üstünde 128 ini ekran kartı kullanıyor geriye 384 mb kalıyor buna rağmen gayet iyiydi oyun.
    Tabi unutmayın masaüstü sistemimle kıyaslıyorum o da onboard vga ydı.

Ekran kartının ram i hypermemory özelliği olduğu için sistem ram inden 64 mb kullanıyor normal şartlarda ama daha fazlasına ihtiyaç duyguğu zaman sistem ram inden ihtiyacı kadar daha alıyor. Maksimum 128 mb a kadar yapabiliyor bunu. Yani daha fazla ram takmak bunu arttıramıyor maalesef (olsa iyi olurdu tabii).Biostan ayarlanan ayar maksimum sınırını belirliyor sadece. Yani 64 mb olarak ayarlıysa ekran kartı hiçbir şekilde 64 mb tan fazla meşgul etmiyor sistem ram ini. 128 mb ayarlarsanız yine 64 mb alıyor sistem ram inden ama oyun oynarken bu 128 e kadar çıkıyor. 5100 serisi çeşitli donanım seçenekleriyle üretiliyor. Acer ın sitesinde 5100 serisi için genel bilgi verildiğinden 512'ye kadar diye yazmışlar ama o x1600 ekran kartı olan model için geçerli.

• güzel bilgile arkadaşlar saolsun bende önümüzdeki hafat piyasaya çıkıp alıcam 5101 imi.Bu arada dolar da yükseldi fiyatlar artı(ytl bazında) keşke bir an önce alsaydım diyorum kendime
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.