Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5101ANWLMI AMD 64 MK36 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
908
Cevap
0
Favori
50.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • görerek ölü pixelini falan test ederek satın almak için önericeğiniz bir yer varmı? istanbulda. yarın oraya gideyim
  • bide bi kaç arkadaş golda gelicek demişti, goldda gören varmı bu modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßëệłžξЪцЪ -- 23 Eylül 2006; 1:02:43 >
  • gold'a cok yakın oturuyorum ilk oraya bakıcam zaten sabah
  • Bu forumu okuyarak acer aspire 5101 modelini almaya karar vermiştim,hepsi... sitesinden 1304 ytl ye 10 taksit aldım(ertesi gun fiyat 1361 e çıktı)..notebook aynı gun kargoya verildi..ilk izlenimlerimi aktarayım:
    1-öncelikle gerçekten çok şık kasa,resimlerde böyle görünmüyor
    2-sitede bluetooth yazmıyor ama var..(başka sitede yazıyordu)
    3-tuşları çok yumuşak..
    4-ekran parlaklığı ve kalitesi mükemmel
    5-çok sessiz
    6-dün o kadar program yüklememe rağmen hiç ısınma olmadı,önceki casper notebookun altına buz koyduğum olurdu..:)
    7-linux yüklü deniyor fakat yüklü değil,sıfırdan xp kurmak gerekiyor..
    8-usb wireless ile önceden internete giremediğim odada şimdi "sinyal kalitesi mükemmel" uyarısıyla(şu anda bağlıyım) çok rahat bağlanıyorum..
    ..tavsiye ediyorum..başka özellikler görürsem buraya yazarım..
  • Aslında linux yüklü makinaya ama grafik ara yüzü olmayan bir linux versiyonu olduğu için sadece komut satırı geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

görerek ölü pixelini falan test ederek satın almak için önericeğiniz bir yer varmı? istanbulda. yarın oraya gideyim

ölü pixel i tesy ekmek için yapılacak birşey varmı yoksa sadece ekranmabakarak mı anlayabiliriz birde pc dpeo dan alırsan gidip merkezine bakıp inceleyip alabilyormuşsun tabi aldıktan sonra
  • arkadaslar aldım xp kuruyorum yarısına gelince disk hatası diyor ?????

biosdan nereyi kapatacagım acil yardım ACIL
  • quote:

Orjinalden alıntı: jtomato

arkadaslar aldım xp kuruyorum yarısına gelince disk hatası diyor ?????

biosdan nereyi kapatacagım acil yardım ACIL

format attıktan sonra, xp kurulum dosyalarını kopyalayıp grafiksel arayüze geçmek için yeniden başlattığında öylece kalıyor mu?

lünux kurulumu normal çalışıyormuydu ki? biostan bişeyi kapatmana gerek yok.
  • @jtomato

hayırlı olsun nerden ne kadara aldığını yazarsan sevinirim teş.
  • xp kurarken yeniden baslatıyor ya orada disk hatası yazıyor.

749dolar +kdv
  • tamam hallettim ilk ne yuklenecek?
  • jtomato canım çekti valla. nerden aldın
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

Aslında linux yüklü makinaya ama grafik ara yüzü olmayan bir linux versiyonu olduğu için sadece komut satırı geliyor.

meliksah hocam, goruyorum ki imzanda amd3000 desktop da var laptop ile karsilatridiginda aradaki performans farkindan bahsedermisin ?
  • arkadaşlar bende acer 5101 alarak arnıza katıldım.
    xp pro'yu sorunsuz kurdum.
    şimdilik bu kadar
  • xp pro cd'si bildigimiz desktop icin olanlar degil mi ? ayrica ozel laptop icin surumu yok yani?
  • evet standart bootable bir xp pro işini görür
  • arkadaslar g.o.l.d dan aldım

xpyi kurdum driverları yukledım hersey ok.

xpyi kurarken ısınma basladı korktum fakat xpyi kurduktan sonra driver cdsindeki chipset ve işlemcinin driverlerını yukledıkten 5dk sonra sogudu ve suan hiç ısınma yok. wireless kuvvetli gibi geldi bana. görünüşü güzel kamerası ışıklı bir ortamda super net. ekran kartını biosdan 32 , 64 , 128 olarak secebiliyosun. cdyazdım pionner marka. gayet güzel çalıstı.. ekran kartını test etmedim. eski pc'de oyun oynamadıgım için elimde oyun cdsı yok. bluetooth driveri var ama bluetooth yok sanırım. ekranın parlaklıgı görünüşünü kaliteli yapıyor.
    yapmam gereken başka önemli şeyler varmı yuklenecek? bu cddeki driverlar herhalde son sürümdür_?
  • Xpyi bende sorunsuzca yükledm, işlemci otomatik olarak 797mhz ile 2000mhz arasında kendini dengeliyor. Acer'in sitesinde Empower Technology'i yüklerseniz ayarlarını yapabiliyorsunuz, daha hızlı açılış fln yapıyor, oldukça yararlı.

Acer Empowering TEchnology altyapı programı ( bu olmadan diğerleri çalışmıyor ):
    ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_3100_5100_5110/driver/acerempowering_v2.3.2015.zip

Acer ePerformance performans ayarlama programı:
    ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_3100_5100_5110/driver/acerepfm_v2.0.2007.zip

Pil için performans altyapı programı (İşlemci çarpanı, hızı ve ışık ile oynayıp pil süresini uzatabiliyor) Acer ePower Management:
    ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_3100_5100_5110/driver/acerepm_v2.0.2016a.zip

BIOS 2.0 version şuanda en güncel versiyon yani.

Ekran kartını neye alırsam alıyim hep 64mb olarak görüyor. Çözemedim daha.

NFS Most Wanted i standart ayarlarda hatta detayları çoğaltıp rahatça oynayabiliyorum.
    The Battle for Middle-earth II kurdum 1024x768 medium detaylandırmada uzun süre takılmıyor, çok kalabalıklaşınca %5-10 civarında takılma yapıyor.

Driverlar son sürüm, cd de de var, birdehttp://support.acer-euro.com/ adresinden bios, driver ve programlara ulaşabilirsiniz. Global Garantinin kullanımı içinhttp://www.aceradvantage.com/ adresinden kayıt olmanız gerekiyor.

Bu arada Acer 5101 klübü kurmayı öneriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 23 Eylül 2006; 20:23:55 >

• saol arkadasım.. club 5101 ehuehue güzel olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

quote:

Orjinalden alıntı: melihtash

Aslında linux yüklü makinaya ama grafik ara yüzü olmayan bir linux versiyonu olduğu için sadece komut satırı geliyor.

meliksah hocam, goruyorum ki imzanda amd3000 desktop da var laptop ile karsilatridiginda aradaki performans farkindan bahsedermisin ?

5101 i aldığımdan beri masaüstünü kullanmaz oldum 5101 i kullanmak daha keyifli kesinlikle.

5101 daha hızlı çalışıyor tabi bunda ram inde etkisi var masaüstündeki ram 400 mhz 5101 de 533 mhz.
    5101 in masaüstü pc'me göre tek yavaş kaldığı nokta hdd. Masaüstündeki hdd 7200 rpm 5101 de 5400 rpm.
    Büyük boyutlu dosya transferlerinde ve program kurulumlarında yavaşlık hissediyorum ama dizüstü pc için 5400 rpm iyi bir hdd.
    Hala 4200 hdd li modellerde var piyasada.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.