Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.815
Cevap
24
Favori
678.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw anlayamadığım şey 6600ler bile fullde rahat oynatırken sekiz serisi bi kart niye full ayarlarda oynatamıyor carbonu pesi?
  • arkadaşlar xp ye geçtiğimizde oyunların performansı genel olarak artar mı ? (artar gibi geliyor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aceruser

arkadaşlar xp ye geçtiğimizde oyunların performansı genel olarak artar mı ? (artar gibi geliyor)

arkdaşım ben denedim %30 daha iyi performans verdi makina akıcılık yükseldi yani
    ve şu an xp kullanıorum
  • wlan 802.11 a/b/g ile 802.11 b/g arasındaki fark nedir?Bu modelde b/g yazıyor yani aralarında bir performans farkı var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeCCCe

ya millet masaüstümle 5520g yi bağlamaya çalışıorm ama yapamadım modemi ayarlayamadım cd si yok ama oluodu önceden cd siz beceremedim şimdi aletler görmüo birbirini bilen bi acil yardımcı olsun adresim acil halletmem lazım lütfen

ben adsl den ethernetle bağladım ağ bağlantısı gibi hemen gördü bence öğle dene sen de 2 bilgisayara bağlarsan nete bağlanman için illla öbür makinayı açman gerekecek

hemde öbür makinaya paylaşım açtım oyunları resimleri müzikleri yüklemem de kolya oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotan -- 1 Mart 2008; 17:06:34 >
  • arkadaşlar

hı ızlı al dan 1297 ye aldım. Herkese tavsiye ediyoruım, hakikjaten işlerini iyi yapıyorlar. Zaten Gold'un sitesi.

Ürün çok güzel, biraz inceleyip bilgi vereceğim.

Marmaralıterbiyeci xp kurdum demiştin, tavsiye edermisin yoksa vistadan devammı edeyim ne dersin?

xp kurarken çok problem çıkıyormu?
  • Hayırlı uğurlu olsun yorumlarını bekliyoruz... Güle güle kullan
    quote:

Orjinalden alıntı: crkoglu

arkadaşlar

hı ızlı al dan 1297 ye aldım. Herkese tavsiye ediyoruım, hakikjaten işlerini iyi yapıyorlar. Zaten Gold'un sitesi.

Marmaralıterbiyeci xp kurdum demiştin, tavsiye edermisin yoksa vistadan devammı edeyim ne dersin?

• quote:

arkadaşlar

Xp kurarken hiç bir problem çıkmıyor. Sadece ilk aşamada biosa girip multiboot gibi bişey vardı onu enabled yapman ardından da sistem cd sini takınca açılış ekranında F12 ye basıp DVD sürücüyü seçmen lazım. Driverleri indirmenin lüzumunu söylememe gerek yok zaten. Ben XP den memnunum. Vistada kuramadığım programlar vardı ama XP de böyle bir sorun yok ayrıca RAM kullanımı da yarı yarıya düştü. Vistanın görselliği çok iyi ama XP ye geçtikten sonra vistanın görselliğinin benim gözlerimi ve pc yi zorladığını farkettim. Kısacası ben hala XP taraftarıyım ve sabırla SP3'ü bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: marmaralıterbiyeci

quote:

arkadaşlar

Xp kurarken hiç bir problem çıkmıyor. Sadece ilk aşamada biosa girip multiboot gibi bişey vardı onu enabled yapman ardından da sistem cd sini takınca açılış ekranında F12 ye basıp DVD sürücüyü seçmen lazım. Driverleri indirmenin lüzumunu söylememe gerek yok zaten. Ben XP den memnunum. Vistada kuramadığım programlar vardı ama XP de böyle bir sorun yok ayrıca RAM kullanımı da yarı yarıya düştü. Vistanın görselliği çok iyi ama XP ye geçtikten sonra vistanın görselliğinin benim gözlerimi ve pc yi zorladığını farkettim. Kısacası ben hala XP taraftarıyım ve sabırla SP3'ü bekliyorum.

valla bugün incelediğim kadarıyla dedigin gibi vista ram i bayağı bir kullanıyor. İnsan 2 gb ramli bir laptopda çalıştığını farkedemiyor bile.. Açıkcası 1-2 hafta daha vista yı deneyeyim diyorum. Ondan sonra xp ye geçerim

Sistem cd sini takarsın demişsin ya bu xp cd si de mi? xp cd sini takınca mı f12 ye basacağız?

Peki Acer i n kendi programları için fabrika ayarları recovery dvd sinde mi yararlanacağız?

Bir de daha sonra vista ya dönmek istersek recovery dvd sinden mümkün oluyor mu? çünkü zannediyorum xp kurarken harddiskdeki acer programları siliniyor yani c ye tamamen format atıyoruz galiba?

• nihayet bende satın alarak ekibe katıldım ama bir sorunum var
    forumu baştan sona tekrar okudum ama bu konudan bahseden olmamış.
    cihazın şarjı 60-90 dakika gidiyor. pil durumu 2,5 saat yazmasına rağmen bir bakmışsın pil bitiyor uyarısı yapıyor. empowering'de "dengeli" ayar seçili. yani orta. (vista kurulu)
    ilk aldığımda akşamdan sabaha kadar şarjda kaldı ve bir gündür kullanmama rağmen hemde oyun falan oynamadan kullanmama rağmen neden bu pil böyle?

ve vista da çok ağır. nasıl çift çekirdek, nasıl 2 gb ram bu diyesim geliyor:)

yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla.
  • Arkadaşlar ben 5520G'mi birkaç haftadır kullanıyorum fakat bazı problemler yaşıyorum yardımcı olursanız memnun olurum.

- Logitech marka kablosuz usb mouse kullanıyorum, diğer usb yuvalarına yazıcı veya flash disk taktığımda donanımı otomatik yüklemiyor ?

- Pil full şarjdan sonra tam olarak 1 saat 40 dk gidiyor, üstelik güç dengeli durumdayken. 2 - 2.5 saat olması gerekmiyor mu ?

- cihazda bluetooth var diyor ama ne hikmetse çalıştıramadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hargun -- 9 Kasım 2007; 13:33:43 >
  • quote:

valla bugün incelediğim kadarıyla dedigin gibi vista ram i bayağı bir kullanıyor. İnsan 2 gb ramli bir laptopda çalıştığını farkedemiyor bile.. Açıkcası 1-2 hafta daha vista yı deneyeyim diyorum. Ondan sonra xp ye geçerim

Sistem cd sini takarsın demişsin ya bu xp cd si de mi? xp cd sini takınca mı f12 ye basacağız?

Sistem cd si dediğim evet XP cd si. F12'nin etkin olması için ilk önce biosa gireceksin multiboot gibi bişi vardır onu enabled yapacaksın. Zaten bunu yapınca ilk açılış ekranında press F1 to enter setup yazısından sonra F12 gibi bişi görücen. O arada F12'ye basınca multiboot menüsü açılacak oradan DVD'yi seçeceksin ve sistem önyüklemeye başlayacak.

quote:

Peki Acer i n kendi programları için fabrika ayarları recovery dvd sinde mi yararlanacağız?

Acerin recovery dvdleri vista için uyumlu olan programlardır. XP için ihtiyacın olan bütün driverleri ve acerin empowering programlarını acerin ftp sitesinden indireceksin. Bunları da yukarda vermiştik oralardan edinebilirsin. ePower up ile ePresantation programları kurulu şu an bende zaten ihtiyaçta olmuyo ama ePower programını mutlaka kur. Pil tasarrufu için baya faydası oluyor.

quote:

Bir de daha sonra vista ya dönmek istersek recovery dvd sinden mümkün oluyor mu? çünkü zannediyorum xp kurarken harddiskdeki acer programları siliniyor yani c ye tamamen format atıyoruz galiba?

Vistaya dönmek istersen yedeklediğin DVDler ile dönebilirsin. Harddiskteki bölüm gittiği için pcyi yeni aldığından ilk açtığın zaman yapılan otomatik kurulum yapılmaz sadece. Şimdilik bu kadar takıldığın yerlerde elimizden geldiği kadar arkadaşlarla yardımcı oluruz.

Yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz. Memnunsunuzdur inşallah. Şu an 1250 YTL seviyesinde düştü ama olsun biz memnunuz...

• @batuhan
    Vistada dediğin doğru galiba o göz yoran görsellik yüzünden hem pil hemde pc çok yoruluyor. Gerçi ben vistada kullanırken ağırlık yaşamadım ama program uyumsuzlukları yüzünden XP ye geçtim. Şu an ePower yazılımı ile en düşük ayarlarda 2-2,5 saat gidiyorum. Ben XP yi tavsiye ediyorum hala. Vista da gerçekten pc ile bende yorulmuşum o kadar görsellik insanı yoruyor ya...

@hargun
    Bu cihazlarda bluetooth yok ama usb sorununa birşey diyemem. Belki sürücülerden kaynaklanan bir sorundur.
  • Teşekkür ederim. Sanırım yakında XP'ye geçeceğim.
  • Şunu kabul etmek lazım. Notebookların hangi modeli olursa olsun Vista ile hantallık sorunları var. Görsel öğeleri performans için ayarlayıp Vistayı Xp görünümüne geçirsemde Vista sistem olarak çok yüksek donanım istiyor. Yani makinayı kastıran Vista'nın görselliği değil, kendisi. Xp kurarsanız eğer alet uçuyor. Hiçbirşekilde yavaşlık kalmıyor. Test edildi onaylandı. Oyunlarda performans artışı sağlanıyor. Sonuç olarak Vista ile çalışmaktan çok daha iyi XP, zevk sizin.

Xp kuran arkadaşlar e-recovery programı ile sistemlerinin son hallerini tekrar back-up ederlerse. İleride tekrar XP kurmak istediğinizde aynı Vista gibi tek tuşla sistemi XP yüklü olarak ayaga kaldırabilirsiniz. Yani notebooku ilk aldığınızda yaptığınız yedekleme işlemini XP kurduktan sonra da yapınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 10 Kasım 2007; 10:27:03 >
  • plazma tvlerde ses paraziti yaşayan arkadaşlar filmi veya ne dinlemek isteniyorsa o anda adaptör sökülecek sesde hışırtı parazit kalmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: marmaralıterbiyeci

Söylediğim şeyi dene yine de ayrıca istersen XP de kurabilirsin. Driverler tamamen uygun ben kurdum çok rahatım şimdi. Vistadaki gibi uyumsuzluk sorunu yok ayrıca kablosuz ağları da bulmaya başladım. Karar senin ama ben XP kurmanı tavsiye ederim

quote:

Orjinalden alıntı: BLoWeR

Kardeş, sen c: yi formatladıysan zaten sistemin uçtu gitti. Bir yerden Vista Home Premium cd si bulman gerekiyor. Kurarken pc nin altında yazan keyi girip sıfır Vista kurulumu yapacaksın. Acerin programları olmayacak tabi şansına küs. Ama driverları Vistayı kurduktan sonra internetten indirebilirsin. O konuda sorun yok. Başka hiçbir yol yok malesef.

Sürücü ve uygulama yedekleme diski oluşturun seçeneği vardı zamanında yapmıştım. O cd'yi bir şekil çoğaltıp sana ulaştırabiliriz sanıyorum. İçinde büyük ihtimal Empowering Teknoloji uygulamaları vardır. Bir araştırıp yazarım burdan. Sen önce sistemini sıfırdan kurmaya bak....

Kolay gelsin...

Öncelikle sizlere geç cevap verdiğim için özür dilerim ve her ikinize de yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ben şuanda bilgisayarımda XP kullanıyorum ve çok memnunum. Empowering Teknoloji uygulamaları için verilen linki kullandım ve benim için gerekli olanları indirdim. Vista'nın recovery dvd'sini alamadığım için içimde biraz huzursuzluk var ama ne yapalım olan oldu :)

Yeni bir problemle karşı karşıyayım. 4+1 creative ses sistemi kullanıyorum fakat arka 2 hoparlörü çalıştıramadım. Aşağıda gördüğünüz resimde ne yazık ki 4.1 hoparlör seçeneği yok. Dolby Digital 5.1 seçtiğimde ise hiçbir hoparlörden ses gelmiyor.

Sanırım Aşağıdaki resimde gördüğünüz yazıdaki input olayını output yapabilirsem sorunum çözülecek. Fakat hiçbir şekilde bunu çözemedim.

1. sayfada 5520G için verilen XP driver'ları indirip kurdum. Sorun ses kartı driver'ından kaynaklanabilir mi?

• Arakadaşlar bende bu gün bir tane 5520g aldım makina süper.İlk üç saat heyecanlı heyecanlı kurcalıyordum birde baktım tam ortada bir ölü pixel fark ettim. Bende şans olsa neyse ayrı mesele. Alan ardaşlarda monitörde hiç ölü pixel çıkan oldumu. Bunun garantisi varmıdır acaba. Değişim yaparlarmı?
  • @cdivlek sorununla ilgili hiç bir bilgim yok çözersen bizide bilgilendirirmisin?
    @mavzer_a gerçekten de bu şans işi ben internetten sipariş verdim korka korka çok şükür bir sorun yaşamadım. Ölü pikselim yok ekranım güzel sende halledersin inşallah sorununu
  • @marmaralıterbiyeci tşk. Pazartesiyi bekliyorum. Pazatresi ilk işim aldığım firmaya telefon açmak olacak. Makina aslında ellerinde yoktu. istanbuladan getittirdik yoksa açıp bakmadan alınmaz valla.Benim de hiç aklıma gelmedi. Ama inaşallah ölü pixel garantisi vardır. veya firma belki bir şey yapar. neyse saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.