Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5715Z DERNEĞİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
31.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Acer Aspire 5715Z notebook a sahibim. Daha henüz alalı bir kaç ay oldu ve şu an cd rom kullanılamaz halde diyebiirim. Taktığım cdleri okumuyor ve çalışınca pancar motoru gibi ses çıkarıyor. Cd/Dvd arka taraftan kıyma gibi çıkcakmış gibi hissediyorum. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir ?
    Garanti kapsamına girer mi ?
    Ayrıca bu modelde Ram-İşlemci-Hdd yükseltme imkanmız varmı ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla ...
  • girmesi lazım hdd ve ram dğişmekte işlemcide değişebilir ama garanti konusunu görüşmen gerekli
  • Öncelikle Slm Arkadaşlar.

Acer 5715Z 4A1G12MI Aldım 2 gun önce. Allah Şükür Kapanma gibi felan bir derdi yok.. ALLLAH NAZAR DEĞDİRMESİN...

Ama Kapağı kapatıp uyku moduna gectiği an tekrar actiğimda işlemci fanı daha calişmiyor. Sizce Nedendir ?

Xp Kullaniyorum.. ePerformance ePower gibi yazilimlari yükliyerekte Denedim Olmuyor ?.....

Servislik bir durumu varmidir Ne Yapmam Lazim.....
  • bana yüklediğin empowering versiyonlarını söylermisin.sp3 yüklümü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbuyuk

bana yüklediğin empowering versiyonlarını söylermisin.sp3 yüklümü.

ePower_2.00.2016 Sp3 yüklü değil sp2 Var.
  • aslında problem bana göre yazılımsal eğer normalde çalışıyor , sadece uyku modunda çalışmaması donanımsal gibi gözükmüyor.
    tavsiyem driver ve empoweringi tekrar yüklemen sonucu bekliyorum.
  • quote:

aslında problem bana göre yazılımsal eğer normalde çalışıyor , sadece uyku modunda çalışmaması donanımsal gibi gözükmüyor.
    tavsiyem driver ve empoweringi tekrar yüklemen sonucu bekliyorum.

Sp3 Yükledim SÜ an Calişiyor saol... mbuyuk

Mbuyuk Acer 5715Z 4A1G12MI Modeli Bazi siteler 2 gb ram destekli bazilarinda 4 gb bir bilgin varmi.

Mhz si kaç Bilgin Varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordu_52 -- 3 Ağustos 2008; 23:57:38 >
  • bellek genişletme modulleri sitelerinde opsiyonel sunulmakta ama daha 4gb hiç görme fırsatım olmadı.

bu chipsetler 533 ve 667 mhz desteklemekte.
  • 01. İşlemci Intel® Core Duo T2390 1.86GHz
    02. Bellek 1024 MB DDR2 533Mhz MAX: 4GB( 1* 1024 MB )
    03. Ekran Kartı INTEL GMA X3100 PAYLAŞIMLI 128 MB
    04. Ses Kartı Dolby Sertifikalı Ses Sistemi
    05. Faks Modem 56K
    06. Ağ Kartı ETHERNET 10/100
    07. Pcmci
    08. Sabit Disk 120 GB 5400RPM
    09. Optik Sürücü DVD Double Layer DVD+RW
    10. Pil Tipi/Ömrü 6 Hücreli Li-Ion pil
    11. Ekran Boyu (Inch) 15.4" LCD
    12. Boyutlar
    13. Geliştirilmiş Portlar
    14. Wireless Var Wireless 802.11b/g
    15. Kızılötesi Yok
    16. Bluetooth Yok
    17. Aksesuarlar
    18. Diğer Özellikler Intel® GL960 Express
    19. Ağırlık 2.5KG - 3KG
    20. İşletim Sistemi VISTA HOME PREMIUM - TR

Bir Sitede Böyle Bir aciklama Gördümde.
  • 5715z cok çeşitli özelliklerde cıkmakta sonuc olarak sitelerinde standart sistemler anlatılıp uygulanmakta,
    çin malı olması cok ceşitli cıkmasını göstermekte, benim 5715 1A ile başlamakta idi 2A , 3A , ve son olarak 4A cıkmış
    bunların önemi sadece ram , işlemci , hdd gibi opsiyonlar değişik cıkmakta.Benim kanaatimce piyasadaki 5715z serisi
    cok çeşitli bütün satıcılar 5715z leri farklı şekilde sunmakta ,bu nedenle 4gb olabilir.önemli olan bana göre 2gb yeterli.
  • mbuyuk haklı diyorsun ama benim amacim 2 gb tek kit alip yanına orijinal 1 i takmak...

tasarim icin kullanacağim biraz yoğun işlemler yapacağim yaniiii...
  • pcmcia slota kart okuyucu takan arkadaşlar memnunmu, hızından.
  • Arkadaşlar dünden beri laptop belirli aralıklarla ısınıp kapanmaya başladı ne yapabilirim ?

Not: Vista görünümlü xp yüklü
  • quote:

Orjinalden alıntı: micromaster34

Arkadaşlar dünden beri laptop belirli aralıklarla ısınıp kapanmaya başladı ne yapabilirim ?

Not: Vista görünümlü xp yüklü

Kronik sorun. Bios update yaparsan problemin kalmaz
  • bende XP kullanıyorum(2 GB RAM) hiçbir sorun çıkarmadı şimdiye kadar ne kapanma ne kasılma hiçbir sıkıntım yok ama fan çalışmıyor galiba hiç duymadım sesini :)
    işlemci ısısı 42-45 derece arasında sizce normalmi?
    ayrıca empowering yazılımlarının hiçbirisini kullanmıyorum bunlamı alakalı?
  • hayır ama empowering yüklemen yararına olur , ayrıca söylediğin ısılarda ve ya altında hatta açılışta kesinlikle fan çalışır.daha önce yazmıştım sp3
    yüklemek sorun çözümlerinden.
  • quote:

hayır ama empowering yüklemen yararına olur , ayrıca söylediğin ısılarda ve ya altında hatta açılışta kesinlikle fan çalışır.daha önce yazmıştım sp3
    yüklemek sorun çözümlerinden.

teşekkür ederim fan şimdi çalışmaya başladı...
    empowering yazılımlarını hala yüklemedim çünkü çok sorunsuz şekilde xp kullanıyorum...suyu bulandırmim dedim
  • önemli değil iyi günler dileklerimle.
  • Selam arkadaşlar...
    Dün Acer A5715z aldım.
    Şimdilik bir problemle karşılaşmadım,fakat sormak istediğim bişey var.
    İçinde hazır vista ve driverları varmış kurulumu kolay denildi ve aldım geldim kurdum işletim sistemini filan.
    Fakat yarın benim bu sistem Allah korusun çökerse veya format atmak istersem elimde ne vista cd si nede sistem driver ları var....
    Duyduğuma göre kendi içinde tüm bunları yedek olarak muhafaza ediyormuş pc.
    cahillimi bağışlıyın ama böyle bişey varmı gerçekten?var ise ben bunlara nerden ulaşıcam :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planet07 -- 18 Ağustos 2008; 21:58:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: planet07

Selam arkadaşlar...
    Dün Acer A5715z aldım.
    Şimdilik bir problemle karşılaşmadım,fakat sormak istediğim bişey var.
    İçinde hazır vista ve driverları varmış kurulumu kolay denildi ve aldım geldim kurdum işletim sistemini filan.
    Fakat yarın benim bu sistem Allah korusun çökerse veya format atmak istersem elimde ne vista cd si nede sistem driver ları var....
    Duyduğuma göre kendi içinde tüm bunları yedek olarak muhafaza ediyormuş pc.
    cahillimi bağışlıyın ama böyle bişey varmı gerçekten?var ise ben bunlara nerden ulaşıcam :S

Hocam hayırlı olsun öncelikle.

Öyle birşey duymadım hiç. Ama driverler tek tek daha önceden yüklenmişse bilgisayarın harddiskine(kurmak değil yanlız kurulum dosyaları yüklenmişse) bi bakıma muhafaza ediyo denebilir. Ama muhafaza etse bile format durumunda yine sizin onları kurmanız gerekecek. Gerçi kendiniz de halledebilirsiniz öyle bir durumda.
    Vista eğer kurulumlu gelmişse büyük ihtimal orjinaldir(tabi bazı bilgisayarcılar kendileri kurup da verebiliyor o ayrı). Orjinal ise laptopun alt kısmında zaten etiket vardır Microsoft Windows Vista xxxx(home premium mesela) yazar altında da sizin lisans keyiniz vardır. xxxx-xxxx-xxxx-xxxx diye gider. Biryerden kopya vista bulursanız yüklerken de o lisans keyini kullanırsanız orjinal yani lisanslı kurulum yapabilirsiniz. Driverleri da zaten bilgisayar yanında verilen bir cd olması lazım o cdde bütün driverleri mevcut laptopun. O cdde yanlış hatırlamıyosam tüm driverleri bir yerden otomatik yükleniyodu. işte bu cd:

ACER ASPİRE 5715Z DERNEĞİ

Yardımcı olabilmişimdir inşallah

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.