Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5715Z DERNEĞİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
31.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam ArkadasLar Aranıza yenı katılldımm ve bole bı sıtenın olmasından da cok memnumun arkadaslar acer 5520g alalı 6 ay oldu ve bır anda bozuldu qarantıye yolladım ve işlemcısının yandıqını soledıler 2 haftadır beklıyorum qarantıdan qelmesını sımdıq sıze 1 soru soracam işlemcısını deqısınce sızce bı deqısıklık olurmu performans bakımından flan elımdenn cıkarayım mı ?

sayqılarımla SERHAT TAŞKIN...
  • Garanti değişiminde eğer aynı işlemci takılırsa(ki öyle yapılması lazım) bir performans farkı yaşanmayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

quote:

Orjinalden alıntı: planet07

Selam arkadaşlar...
    Dün Acer A5715z aldım.
    Şimdilik bir problemle karşılaşmadım,fakat sormak istediğim bişey var.
    İçinde hazır vista ve driverları varmış kurulumu kolay denildi ve aldım geldim kurdum işletim sistemini filan.
    Fakat yarın benim bu sistem Allah korusun çökerse veya format atmak istersem elimde ne vista cd si nede sistem driver ları var....
    Duyduğuma göre kendi içinde tüm bunları yedek olarak muhafaza ediyormuş pc.
    cahillimi bağışlıyın ama böyle bişey varmı gerçekten?var ise ben bunlara nerden ulaşıcam :S

Hocam hayırlı olsun öncelikle.

Öyle birşey duymadım hiç. Ama driverler tek tek daha önceden yüklenmişse bilgisayarın harddiskine(kurmak değil yanlız kurulum dosyaları yüklenmişse) bi bakıma muhafaza ediyo denebilir. Ama muhafaza etse bile format durumunda yine sizin onları kurmanız gerekecek. Gerçi kendiniz de halledebilirsiniz öyle bir durumda.
    Vista eğer kurulumlu gelmişse büyük ihtimal orjinaldir(tabi bazı bilgisayarcılar kendileri kurup da verebiliyor o ayrı). Orjinal ise laptopun alt kısmında zaten etiket vardır Microsoft Windows Vista xxxx(home premium mesela) yazar altında da sizin lisans keyiniz vardır. xxxx-xxxx-xxxx-xxxx diye gider. Biryerden kopya vista bulursanız yüklerken de o lisans keyini kullanırsanız orjinal yani lisanslı kurulum yapabilirsiniz. Driverleri da zaten bilgisayar yanında verilen bir cd olması lazım o cdde bütün driverleri mevcut laptopun. O cdde yanlış hatırlamıyosam tüm driverleri bir yerden otomatik yükleniyodu. işte bu cd:

Yardımcı olabilmişimdir inşallah

çok teşekkürler...
    Vista lisanslı(lisans etiketi pcnin hemen altında )evet ama kutusundan hiçbir driver cd si çıkmadı
    cihaz 0 ve kutusunda üstelik kutusunuda ben açtım.Aldığım yeri aramalımıyım acaba?

• İçinden cdsi çıkması lazım mutlaka.Laptopu aldığın yeri ara
  • ya bana lütfen yardım edin yaaa 5715z kullanıyorum fakat 6 ay oldu alalı 2 ay önce felan cd okumuyo pc işletim sistemim bozulmuş fabrika ayarlarına geri döndürmek istedim fakar empowering technology sifremi unuttumm format atabilmem içinn cd alsam cd yeride calısmıyoo napcam bilmiorum teknik servise göre sifreyi onlar bilmio bende bulamazmışım eğer hatırlamıyorsam nolur yardım edin ya lütfen bi care gösterin kafayı yicem
  • quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar...
    Dün Acer A5715z aldım.
    İçinde hazır vista ve driverları varmış kurulumu kolay denildi ve aldım geldim kurdum işletim sistemini filan.
    Fakat yarın benim bu sistem Allah korusun çökerse veya format atmak istersem elimde ne vista cd si nede sistem driver ları var....
    cahillimi bağışlıyın ama böyle bişey varmı gerçekten?var ise ben bunlara nerden ulaşıcam :S

Öyle birşey duymadım hiç. Ama driverler tek tek daha önceden yüklenmişse bilgisayarın harddiskine(kurmak değil yanlız kurulum dosyaları yüklenmişse) bi bakıma muhafaza ediyo denebilir. Ama muhafaza etse bile format durumunda yine sizin onları kurmanız gerekecek. Gerçi kendiniz de halledebilirsiniz öyle bir durumda.
    Vista eğer kurulumlu gelmişse büyük ihtimal orjinaldir(tabi bazı bilgisayarcılar kendileri kurup da verebiliyor o ayrı). Orjinal ise laptopun alt kısmında zaten etiket vardır Microsoft Windows Vista xxxx(home premium mesela) yazar altında da sizin lisans keyiniz vardır. xxxx-xxxx-xxxx-xxxx diye gider. Biryerden kopya vista bulursanız yüklerken de o lisans keyini kullanırsanız orjinal yani lisanslı kurulum yapabilirsiniz. Driverleri da zaten bilgisayar yanında verilen bir cd olması lazım o cdde bütün driverleri mevcut laptopun. O cdde yanlış hatırlamıyosam tüm driverleri bir yerden otomatik yükleniyodu. işte bu cd:

çok teşekkürler...
    Vista lisanslı(lisans etiketi pcnin hemen altında )evet ama kutusundan hiçbir driver cd si çıkmadı
    cihaz 0 ve kutusunda üstelik kutusunuda ben açtım.Aldığım yeri aramalımıyım acaba?

arkadaşım driver cd sine gerek yok ,acer in sitesinde sp1 olan linkten tüm driverları indirebilir, ayrıca cd ye de cekebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: busemsrht

ya bana lütfen yardım edin yaaa 5715z kullanıyorum fakat 6 ay oldu alalı 2 ay önce felan cd okumuyo pc işletim sistemim bozulmuş fabrika ayarlarına geri döndürmek istedim fakar empowering technology sifremi unuttumm format atabilmem içinn cd alsam cd yeride calısmıyoo napcam bilmiorum teknik servise göre sifreyi onlar bilmio bende bulamazmışım eğer hatırlamıyorsam nolur yardım edin ya lütfen bi care gösterin kafayı yicem

merhaba, anlamadığım empowering için neden bu kadar telaş ediyorsun
    eğer laptopun d2d sisteminde calışıyorsa , zaten recovery i kullanamazsın.
    yok recovery var diyorsan o zaman tekrar kurmanı tavsiye ederim yalnız güvenli kipte
    yapmanı tavsiye ederim.cevabını bekliyorum saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbuyuk

quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar...
    Dün Acer A5715z aldım.

çok teşekkürler...

arkadaşım driver cd sine gerek yok ,acer in sitesinde sp1 olan linkten tüm driverları indirebilir, ayrıca cd ye de cekebilirsin.

Tabiki internetten indirebilir ama satın aldığı yer bu cdyi vermeye mecbur sonuçta

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: busemsrht

ya bana lütfen yardım edin yaaa 5715z kullanıyorum fakat 6 ay oldu alalı 2 ay önce felan cd okumuyo pc işletim sistemim bozulmuş fabrika ayarlarına geri döndürmek istedim fakar empowering technology sifremi unuttumm format atabilmem içinn cd alsam cd yeride calısmıyoo napcam bilmiorum teknik servise göre sifreyi onlar bilmio bende bulamazmışım eğer hatırlamıyorsam nolur yardım edin ya lütfen bi care gösterin kafayı yicem

merhaba, anlamadığım empowering için neden bu kadar telaş ediyorsun
    eğer laptopun d2d sisteminde calışıyorsa , zaten recovery i kullanamazsın.
    yok recovery var diyorsan o zaman tekrar kurmanı tavsiye ederim yalnız güvenli kipte
    yapmanı tavsiye ederim.cevabını bekliyorum saygılar.

tşk ederim cvb verdiğin için ama zaten recovery kurmam için sifremi hatırlamıyorum .. ilk acılışta alt F10 yöntemini kullanarak fabrika ayarlarına dönmek istedim sifre sordu bende sifremi hatırlamyorum .. baska yöntemi varmı işletim sistemim bozuk olduqu için geri alcaktım düzelir dediler

• mkalyon daha önceki cevabı:

Paragon hard disk manager la gizli partitiona gir, orada aimdrs.dat diye bir dosya var. Onu bir text editorle acıp bakarsan içinde yazıyor. PD yazan yer sifre olması lazım
    Kolay gelsin
    Not: Cevaplamıştım ama baskalarına faydası olur
  • herkese selam ...bizim bu 5715z nin işlemcisi 64 bit mi acaba?aslında asıl sorum 64 bitlik vistayı kurabiliyozmu bu makineye
  • Evet 64bit ve kurulabilir Ama tavsiye etmem. Performans açısından vista 32bit daha performanslı(laptopta denemedim ama paneldeki sistemimle test ettim garanti edebilirim)
  • arkadaşlar bi sorum olacaktı. buralarda göremedim baktım ama. bu 5715z'lerde kart okuyucu yok mu acaba? bi arkadaşa alacağız fakat kart okuyucu dahili olsun istiyoruz. tşk.
  • evet yok ama pci slotuna (express 54 kart) yuvasına kart okuyucu takılabilir.sandiskin vardı sanırım.
  • arkadaslar 5715z pc mize xp kurduk...herşey tamam ama wirellesi kuramadık daha doğrusu kurduk ama çalışmıyor aygıt gozukmuyor sanırım..böyle bir problemle karşılaşıp çözen varsa yardımcı olsun...şimdiden sağolun
  • öncelikle aramıza hosgeldin , eğer daha önce vista yüklü olup böyle bir durum yoksa,
    sp3 ü yüklemeni tavsiye ederim , eğer yüklüyse aygıt seçeneklerinden görebiliyormusun
    bunları iletirsen sevinirim yardımlarımı esirgemem.

iki driver sayfası

http://www.xpvistaworld.com/atheros_ar5007eg_wireless_network_adapter_1131.htm

http://www.atheros.cz/download.php?atheros=AR5007EG&system=3

buda wlan sayfası

http://www.atheros.com/pt/AR5007EG.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbuyuk -- 2 Eylül 2008; 21:25:20 >

• öncelikle çok sağol...aslında bende 5920G war..onda hiçbir sorunsuz hallettim...arkadas dün gidip aldı ve pc nin yavaslıgından xp donelim dedik...ama hersey tamam bir tek bu sorun wardı..dediklerinizi ancak yarın deneyebilicez...tekrar teşekkür ederim.

quote:

öncelikle aramıza hosgeldin , eğer daha önce vista yüklü olup böyle bir durum yoksa,
    sp3 ü yüklemeni tavsiye ederim , eğer yüklüyse aygıt seçeneklerinden görebiliyormusun

iki driver sayfası

buda wlan sayfası

• driverleri yükledik ama sonuç aynı yine ..aygıt yöneticinden baktık ethernet aygıtı sorun var diye gösteriyor ama ethernet kablosuyla bağlanabiliyoruz..acaba nedeni nedir...wistada böyle bir problem yoktu.

quote:

öncelikle aramıza hosgeldin , eğer daha önce vista yüklü olup böyle bir durum yoksa,

iki driver sayfası

buda wlan sayfası

• gördüğüm kadarı ile xp yükleyipte bu sorunu yaşıyan ilk sensin ama nedense , ben hariç yardımcı olanda yok ,
    bana göre driver ları kaldır tamamen , yani hem denetim masasından hemde aygıt yöneticisinden ,
    bir yerde yanlış yükleme yapmışsın , bunu bir dene :
  • Sistem vista home premium, az önce v1.43 biosu yükledim. windows yüklenirken mavi ekran hatası verdi. Bende bios tan hdd modunu ahci (sata ) iken ide yaptım ve açıldı. Niye sorun çıktı anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.