Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5715Z DERNEĞİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
298
Cevap
1
Favori
31.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bana aspire 5715z nın sistem kurtarma dvd si lazım benım dvdlerde problem cıktı ve format ıslemım yarıda kaldı suan hıc bır ıslem yapamıyorum yardımcı olursanız sevınırm mbquart417@hotmail.com tesekkurler....
  • mrb ...ewet kardeşim aynı sıkıntı bende de var recovery olusturuken cdlerın bır tanesınde hata olusmus ve pc yı formatlıyorrdum ıslemım yarım kaldı mpoewring i sıfremı unuttum oradanda kuaramıyorum işin kotu yanı da ben turkıyede degılım Naxcivan / Azerbaycandayım teknık servıs e gondermem benım ıcın cok buyuk bır zaman kaybı bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım tesekurler.....
  • merhabalar 5715z ailesi :)

bende dual core t2330 (1.60 ghz 533 mhz FSB 1mb L2 cache)
    2gb ram
    ıntel graphics media accelerator x3100 ekran kartı mevcut (965 express chipset family)

ekran özelliklerine girdiimde
    Minimum Graphics Memory: 8 MB
    Maximum Graphics Memory: 358 MB
    Graphics Memory in Use: 175 MB

yazmakta..

benim sorum şu ekran kartını maks halde nasıl kullanabiliriz?yapabileceğimiz bir iyileştirme varmı?ram'den ekran akrtına bir aktarım söz konusu olurmu?
    bazı oyunları oynarken sorun yaşamak istemiyorum,mesela 1280*800 çözünürlüğü daha da arttırmam mümkünmü?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ;)

bu arada mbquart417 ben de recovery cd'si yaparken hata verdi,sebebini çözemedim :((
  • quote:

Orjinalden alıntı: uykusuzfil

merhabalar 5715z ailesi :)

2gb ram
    ıntel graphics media accelerator x3100 ekran kartı mevcut (965 express chipset family)

yazmakta..

benim sorum şu ekran kartını maks halde nasıl kullanabiliriz?yapabileceğimiz bir iyileştirme varmı?ram'den ekran akrtına bir aktarım söz konusu olurmu?
    bazı oyunları oynarken sorun yaşamak istemiyorum,mesela 1280*800 çözünürlüğü daha da arttırmam mümkünmü?

bu arada mbquart417 ben de recovery cd'si yaparken hata verdi,sebebini çözemedim :((

Birincisi aramıza hoşgeldin der , ekran kartına müdahelemiz söz konusu değil bildiğim kadarı ,çözünürlük standart : 1280*800,
    bu ekran kartıyla medal of henor pasific assault oynadım sorunsuz , ama crysisi, açtı oyun kilitlendi.Bu nedenle oyunlar için
    ideal değil

• quote:

Orjinalden alıntı: mbuyuk

quote:

Orjinalden alıntı: uykusuzfil

merhabalar 5715z ailesi :)

2gb ram

yazmakta..

Birincisi aramıza hoşgeldin der , ekran kartına müdahelemiz söz konusu değil bildiğim kadarı ,çözünürlük standart : 1280*800,
    bu ekran kartıyla medal of henor pasific assault oynadım sorunsuz , ama crysisi, açtı oyun kilitlendi.Bu nedenle oyunlar için
    ideal değil

hoşbulduk mbuyuk ;)

cevabın için teşekkür ederim ;) birşey yapamıyo olmamıza üzüldüm :( biostan ram'in belleğini ekran kartına aktarma gibi bişiler duymuştum ama sanırım o da yalan :((
    neyse biz de starcraft oynamaya devam ederiz ;)

• http://img356.imageshack.us/my.php?image=acer5715zse3.jpg

yukarıdaki resme bakarak...
    işlemciyi değiştirmek istiyorum bir arkadaş T7xxx bir işlemci taktığını yazmış uyumlu işlemciler nelerdir bilgi verebilecek arkadaş varsa sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: k.tuncel

http://img356.imageshack.us/my.php?image=acer5715zse3.jpg

yukarıdaki resme bakarak...
    işlemciyi değiştirmek istiyorum bir arkadaş T7xxx bir işlemci taktığını yazmış uyumlu işlemciler nelerdir bilgi verebilecek arkadaş varsa sevinirim..

Intel® Pentium® Dual Core ve Intel® Celeron® Dual Core işlemcileri Intel® PM965 Express Chipsetleri ile desteklenmez

nedeni aşağıdaki linkte ama yinede bana soracağın bir şey varsa cevaplamaya hazırım.
    http://www.intel.com/cd/channel/reseller/emea/tur/286859.htm

• tam olarak çözemedim olayı pek anladığım bir konu değil ama anladığım kadarı ile ben makınama core 2 duo bir işlemci takamıyacam sanırım doğrumudur...peki bu arkadaş nasıl takmış bu işlemciyi şimdi kafam dahada karıştı :))

kıpırdı39
    Er

5 Mayıs 2008; 19:14:58

slm 5715 kullanıcısıyım noot book un işlemcisini degiştirdim t7100 sonoma işlemci taktım makina tabi ram ide 2 gbyt acer den memnunum hiç sıkıntısı yok her yola geliyor bence ama bios larınızı lütfen güncelleyin

• Acer 5715z yi windows XP de sorunsuz kullanabilen var mı? Ben xp kurunca sistem bazen reset atıyordu. Arada bir de seste kasılma oluyordu. Uyanık Acer, vista işletim sistemi satılsın diye xp biosu üretmemiş.
    ( Ticari tercih_ microsoftla anlaşmalı bence).

Laptop sadece vista ile kusursuz çalışıyor. Windows xp yi sp2 ve sp3 ile de denedim farketmedi.
  • v1.43 biosunu yükledikten sonra uzun süredir en ufak bir sorun çıkmadı. Vista home premium kullanıyorum. Acaba sp2 veya sp3 yüklü windows xp kursam v1.43 biosu sayesinde windows xp düzgün çalışır mı? Yoksa bilgisayarın düzelmesini sağlayan vista home mu?
    Niye xp ye dönmek istiyorsun diye soracak olursanız, wireless modem sadece windows xp de şifrelenebiliyor. Vista home da 3com wireless modemime internet bağlantısı şifre girince "Kablosuz kimlik doğrulama zaman aşımı nedeniyle başarısız oldu" hatası veriyor.
  • aslında xp için dediklerin doğru sadece vista için üretilmişl ve test edilmiş bence vistaya geçmelisin.
  • xp ye dönmüyorum çok şükür. wireless modemdeki mac filtrelemeyi açtım. Birde ağ adını iptal ettim. internete giriş şifresi yok belki ama en azından kendimce önlemimi aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 17 Kasım 2008; 23:03:18 >
  • merhabalar bende 5715z var bu bilgisayarı recorvery falan kullanmadan kendi yontemimle formatladım ve vista ultimate kurdum yanlız ekran kartını driveri acer in sitesinde 2 tane farklı sekilde verilsede benim sistemimde ekran kartı driverini kurduktan sonra (bu aygıtın kullanabilcegi yeterli bos kaynak bulamıyor.(kod 12 ) die bi hata vermekte neden yapıo nasıl care bulucam 6. gun ugrasıorum cozemedim karsılasan varmı ?
  • öncelikle home premium öneririm, fakat yükleme yaptığın için dediklerimi aynen yap,
    1.öncelikle ekran kartınla ilgili tüm driverları kaldır.
    2.vista sp1, ve güncelleştirmeleri yükle.
    3.daha sonra acerin sitesinde sp1 linkinin altındaki ekran kartı driveri indir.
    4.driveri kur ve güncelleştirmesini yap bu kadar.
  • merhaba arkadaslar bende aspire5715z var daha once recovery dvdlerımı olusututurken sıstemde hata olustu ve bende xp yukledım bu seferde modemı tanumıyor hangı drıverı yukledıysem hata verıyor bu sefer koorsan bı vista yukledım bununda dıverlerını sıteden ındırdım yalnız cogu calısmıyor.
    ben bu bılgısayarın orjınal recovery dvd lerını nerden bulabılırım cok acıl ...yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tskler..
  • http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5715.html
    oncelıkle tsk edrım buradan ındırmeye calısıtm bır kısmı ınıyor bır kısmı hatalı cıkıyo .benım bunu dvd olarak bulabılcegım yer var mı yada olan arkadaslar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Korgeneral

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5715.html
    acer 5715z dosyaları burda.

link zaten verilmiş ve hatalı cıkması imkansız öncelikle bu forumun tamamını okuduysan sp1 yükleme yapılmadan drivarlerı yüklemeyeceğini bilmen gerekir.eğer vista kullanıyorsan kesinlikle sp1 yüklemesi ve tüm güncelleştirmeleri yaptıktan sonra
    drivarları yükle.şimdi bana lan ve chipseti yüklemeden internete nasıl gireceğim diyebilirsin önce bu iki driveri sp1 yüklemeden önceki linkten yükle sonra tekrar sp1 olnı yüklersin.eğer konya da oturuyorsan sana tüm driverirları dvd olarak verebilirim.

• sevgili mbuyuk .msn kullanırken herhangiş bir kulaklık microfon kullanmıyorum cihazın hoparlör sesi tatminkar fakat karşımdaki insanlar sesimi duyamıyor (mic sesi sonuna kadar acık)aslında bu problem daha önce varmıydı bilmiyorum pek msn takılmam.bilmiyorum diyorum çünkü daha önce böyle bir şikyet olmamıştı . cihazda su an xp var .bir sure önce xp ve vista olarak iki işletim sistemi kullanıyordum acaba vistadanmı yazısırken problem yoktu.az öncede test amaclı move maker da birkac kısa video cektim cihazın kendi donanımı ile mic sesini max yaptım fakat ses cok kısık cıkıyor.özür dilerim biraz karışık ve uzun oldu ama
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.