Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5720G FAN CLUB (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
821
Cevap
5
Favori
76.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir 5720g sahibiyim. Çözemediğim bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü ben bi türlü halledemedim. Bir adet creative 5.1 ses sistemi aldım ama 5 inden de ses çıkarmayı başaramadım. İmkansız bişiyimi deniyorum acaba. Spdf ses çıkışı var. 5.1 lerde olması gereken 3 jak yok yalnız. bir mikrofon bir kulaklık var. En başta bişi daha var ama nedir anlamadım tam. Eğer olmıcak bişiyi deniyosam biliyimde en azından daha uğraşmam delirmek üzereyim de
  • quote:

Orjinalden alıntı: abay61

Arkadaşlar ben bir 5720g sahibiyim. Çözemediğim bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü ben bi türlü halledemedim. Bir adet creative 5.1 ses sistemi aldım ama 5 inden de ses çıkarmayı başaramadım. İmkansız bişiyimi deniyorum acaba. Spdf ses çıkışı var. 5.1 lerde olması gereken 3 jak yok yalnız. bir mikrofon bir kulaklık var. En başta bişi daha var ama nedir anlamadım tam. Eğer olmıcak bişiyi deniyosam biliyimde en azından daha uğraşmam delirmek üzereyim de

Aynı dizüstünden bende de var fakat maalesef analog olarak 5+1 ses sistemi kullanamıyorsun sadece 2 kanal stereo kullanabilirsin yada ses sitemin destekliyorsa onla 6 kanala yayabilirisin. Gerçek 5+1 için dijital ses sistemi kullanman gerekir. Dizüstünde kulalıklık çıkışı aynı zamanda dijital spdif onu dijital sesi çözebilen sistemlerden birine bağlaman gerekiyor. O zaman gerçek 5+1 ses alabilirsin. Aynı sıkıntı bende de var 6930 analog 5+1 'i destekliyormuş o yüzden ondan almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burc -- 7 Haziran 2009; 20:09:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shape_

arkadaşlar makinamda 2 Gb ram var 4 Gb yapmak istiyorum

deneyen oldumu hiç vede performansta çok etkiliyormu?

cevap geç olabilir ama eğer konuyu takip ediyorsan görürsün diye yazıyorum.
    ben 2x2 kingston 667 mhz lik alıp taktım. cihazın orjinalindeki 2x1 lik 667 leride kardeşimde bulunan sunny marka laptopa aktardım.

şu anda sistem vista 64 bitlik 4 gb ram sadece görsel uygulamalarda ve oyunlarda işe yarıyor onun yanısıra sistemin performansında 2 gblik ram e göre bir fark yok.!!!
  • teşekkürler
  • sıfır acer 5720g-302g16mn almak isteyen olursa uygun fiyata verebilirim. almak isteyenler pm den irtibata geçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takara34

cevap geç olabilir ama eğer konuyu takip ediyorsan görürsün diye yazıyorum.
    ben 2x2 kingston 667 mhz lik alıp taktım. cihazın orjinalindeki 2x1 lik 667 leride kardeşimde bulunan sunny marka laptopa aktardım.

şu anda sistem vista 64 bitlik 4 gb ram sadece görsel uygulamalarda ve oyunlarda işe yarıyor onun yanısıra sistemin performansında 2 gblik ram e göre bir fark yok.!!!

ram konusunda bende şüpheliyim

benimkinde 1+1 2 GB 800 mhz war ben birini verip üzerine para verip 2 GB alıyım diyorum 1+2 yapayım diorum 3 GB olsun.
    bi fark olurmu acaba en azından oyunlarda daha performans verir mi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: imza09

sıfır acer 5720g-302g16mn almak isteyen olursa uygun fiyata verebilirim. almak isteyenler pm den irtibata geçebilirsiniz.

kardeş PM at diyosun ama profilin görüntülenemiyo diyo.
    ne kadar uygun fiyata veriyosun..kulağımız delik olsunda bizimkisi gibi bi cihaz isteyenlere iletiriz.
  • aynı laptoptan bende var kutulu faturalı 4 gb ramli xp kurulu 1100 tl isteyen olursa pm veya tel den veya msnden ulaşabilir.kürşat 0544 580 10 51 kursatkoray@hotmail.com pazarlık payı vardır .
  • ayrıca isterseniz 320 gb 7200 rpm harddisk te takıp verebilirim orjinal xp home yüklü olarak teslim ederim o zaman fiyatım 1200 olur yani pc 320 gb seagete 7200 rpm hdd 4 gb ram orjinal xp home cd kutu fatura ve yanında logitech kablosuz mause hediye kaçırmayın
  • başlığı takip eden üyelere ;

acer 5720g cihazı ugrade ettim

son özellikler şöyle;

core2 duo t5450
    4 gb ddr II 667 ram
    500 GB samsung hdd
    ve win 7 harika performanslı çalışıyor....
  • quote:

başlığı takip eden üyelere ;

son özellikler şöyle;

core2 duo t5450
    4 gb ddr II 667 ram
    500 GB samsung hdd

nasıl oldu o iş?
  • Benim de şimdi bir sorunum var. Kısa bir süre önce windows 7 yükledim. Sonra ufak uyarılar vermeye başladı, arada mavi ekran çıkıyordu. Genelde uyku moduna alırım kapatmam aleti. Bir gün eve geldiğimde kendi kendi açılmış ve çalışıyordu. Sonra baktığımda grafikler sanki ekran kartı yokmuş gibiydi. Hakkaten de ekran kartıı uyumsuzluk yapmıştı. Sonra tekrar açtığımda ekranın yarısına kadar görüntünün tamamı 800X600 olarak sıkışmış, sonra siyah 5santimlik bir şerti sonrada görüntününyarısı tekrardan başlamış halde açılmaya başladı.

windows 7 yi sildim vistaya geri döndüm, nvidia driver'ı güncelledim ama hiçbir çözüm yok. bios update mi gerekir yoksa teknik servis yolu göründü mü bana?

hatta bir de resim vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarozcan -- 29 Ekim 2009; 20:19:50 >

• üstadlar herkese merabalar;

bizim bu vista yüklü makinaları direkt olarak win 7 ye yükseltebiliyormuyuz?

iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: basarozcan

Benim de şimdi bir sorunum var. Kısa bir süre önce windows 7 yükledim. Sonra ufak uyarılar vermeye başladı, arada mavi ekran çıkıyordu. Genelde uyku moduna alırım kapatmam aleti. Bir gün eve geldiğimde kendi kendi açılmış ve çalışıyordu. Sonra baktığımda grafikler sanki ekran kartı yokmuş gibiydi. Hakkaten de ekran kartıı uyumsuzluk yapmıştı. Sonra tekrar açtığımda ekranın yarısına kadar görüntünün tamamı 800X600 olarak sıkışmış, sonra siyah 5santimlik bir şerti sonrada görüntününyarısı tekrardan başlamış halde açılmaya başladı.

windows 7 yi sildim vistaya geri döndüm, nvidia driver'ı güncelledim ama hiçbir çözüm yok. bios update mi gerekir yoksa teknik servis yolu göründü mü bana?

hatta bir de resim vereyim

windows 7'den kaynaklanan bi problem değil bu.eğer geri vistaya döndüğünde yine aynı problemi yaşıyosan ekran kartında bi problem olabilir.
    ekran kartınını drivlerlarının güncel olduğuna emin ol.
    bilgisyar açılırken ilk olarka siyah ekranda ekran kartının bilgileri çıkar
    çünkü bios ilk olarak bir bilgisayarda tek bulunan ekran kartının bios'u ile konuşur ve bilgileri alır.
    orda ekran kartının bilgileri çıkıyosa yazılımsal sorun var demektir.

• quote:

üstadlar herkese merabalar;

iyi forumlar...

öncelikle windows 7 hakkında biraz bilgielr vereyim.

windows 7 gerçekten xP'nin geliştirilmiş ve vista ile harmanlanmış hali.görsellik süper.bir bilgisayar teknikeri olarak
    gerçekten çok hoşuma gitti performansı hemen belli ediyo kendini.açılış kapanış süreleri bariz şekilde değişiyo.
    hız gerçekten etkileyici vistadan hızı bariz şekilde belli oluyo. driverlerı direk kendisi tanıyo fakat ben bunu
    çözemedim bi türlü..direct x 11 yüklü olarak geliyor e tabi ekran kartınızın bunu desteklemesi gerek
    direct x 11 için.

çok güzel bi işletim sistemi fakat oyun açamadım ben..

-Hard truck hauliin
    -Farming simulatör 2009
    -FİFA 2008
    -PES 2009

bu oyunların hepsindede aynı hatayı alıyorum...SHADER MODEL 2.0 ve üstü destekleyen bi ekran kartı istiyo.
    malüm bizim makinelerde bulunanlar (ATİ Radeon hd2300 & Nvidia 8600GS sanırım) shader model desteklemiyomuş edindiğim bilgilere göre.
    eğer oyun oynamıyorum sadece internette geziniyorum diyosanız windows 7 için geç kalmışınız demektir.
    fakat deli gibi oyun oynarım ama internetede giriyorum diyosanız bence VİSTA'da yada XP'de kalın..
    şu anda ben Vista ultimate SP2 kullanıyorum memnunum ama ilk fırsatta windows 7'ye geçicem.
    ya bi ekran kartı alıcam yada shader model problemini çözücem saygılar..

• quote:

quote:

başlığı takip eden üyelere ;

son özellikler şöyle;

core2 duo t5450
    4 gb ddr II 667 ram
    500 GB samsung hdd

nasıl oldu o iş?

çok basit üzerindeki 1+1'lik ramları satarsın.
    tek parça 2+2 GB'lık ram takarsın ==> 4 GB ram olur.
    harddisk zaten 160 GB'lık üzerindeki onuda söküp satarsın 500 GB'Lık bi hdd alır takarsın.
    al sana 4 GB ram 500 GB hdd core 2 duo 1.8 sanırım bu arkadaşn işlemcisi çünkü T5450 yazmış

bende leptopu uprage yaptım zaten. ama sadece hdd değiştim.
    üzerindeki hitachi 160 GB bozuldu bilgilerim falan herşey gitti TOSHİBA 320 GB'lık aldım hdd'yi.
    sıra ekran kartında ve PCMCİA ses kartında

• quote:

Orijinalden alıntı: ==>KAPADOKYALI<==

quote:

üstadlar herkese merabalar;

iyi forumlar...

öncelikle windows 7 hakkında biraz bilgielr vereyim.

windows 7 gerçekten xP'nin geliştirilmiş ve vista ile harmanlanmış hali.görsellik süper.bir bilgisayar teknikeri olarak
    gerçekten çok hoşuma gitti performansı hemen belli ediyo kendini.açılış kapanış süreleri bariz şekilde değişiyo.
    hız gerçekten etkileyici vistadan hızı bariz şekilde belli oluyo. driverlerı direk kendisi tanıyo fakat ben bunu
    çözemedim bi türlü..direct x 11 yüklü olarak geliyor e tabi ekran kartınızın bunu desteklemesi gerek
    direct x 11 için.

çok güzel bi işletim sistemi fakat oyun açamadım ben..

-Hard truck hauliin
    -Farming simulatör 2009
    -FİFA 2008
    -PES 2009

bu oyunların hepsindede aynı hatayı alıyorum...SHADER MODEL 2.0 ve üstü destekleyen bi ekran kartı istiyo.
    malüm bizim makinelerde bulunanlar (ATİ Radeon hd2300 & Nvidia 8600GS sanırım) shader model desteklemiyomuş edindiğim bilgilere göre.
    eğer oyun oynamıyorum sadece internette geziniyorum diyosanız windows 7 için geç kalmışınız demektir.
    fakat deli gibi oyun oynarım ama internetede giriyorum diyosanız bence VİSTA'da yada XP'de kalın..
    şu anda ben Vista ultimate SP2 kullanıyorum memnunum ama ilk fırsatta windows 7'ye geçicem.
    ya bi ekran kartı alıcam yada shader model problemini çözücem saygılar..

teşekkürler...

• selam arkadaşlar,

8600m gs için güncel driver bulup yükledim.Fakat uyumsuzluk hatası veriyor kurarken.otomatik güncelleme yaptırıncada,driver güncel diyor.oysa güncelleme tarihi 2007 gözüküyor
  • slm arkadaşlar win 7'yi kurdum geçen günlerde.Vistaya göre hızlı açılıp kapanıyor.Görev çubuğu pek hoşuma gitmdi.Genel olarak iyi.Driverların çoğunu kendi tanıdı,ekran kartı ve birkaç aygıtın haricinde.Win 7'yi kurmadan önce Empowering ile driver and application backup dvd'si oluşturdum.Tanınmayan aygıtları bu dvd'den sürücülerini güncelledim.Performans güncellmesinde oyun grafikleri 4,5'tu sonra nvidia 195.62 kurup performans güncellemesi yaptım puan 5,5 oldu.

win7 için Empowering uygulaması yok yada ben bulamadım.

Şimdilik tek sorun laptopun yan tarafındaki ses açma/kapama yeri çalışmıyor ve Fn+F8 çalışmıyor onun dışında gayet memnunum.Xp'ye göre kurulumda hemen hemen driver sorunu olmuyor.kurmadan önce "Empowering ile driver and application backup dvd"si oluşturun mutlaka.

Saygılar...
  • windows 7 kullanan arkadaşlara soruyorum, nvidia geforce 8400m gs için win 7 sürücüsünüz bulabildiniz mi, bulduysanız nereden? 2 kere win 7 kurdun piyasaya çıktıktan sonra, ikisinde de donmalar takılmalar yaşadım, ekran kartı sürücüsüne bağlıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.