Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5739G Model Dizüstü Bilgisayarımda Karşılaştığım Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1--Oyun oynarken bilgisayar aşırı ısınıyor. Hatta bu ısınmadan dolayı dizim yanıyor. Üzerine yastık koyarak oynuyorum. Ama yine buna bağlı olduğunu düşündüğüm, diğer bir sorun ise aşırı ısınma olduğu zaman mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor.
    2--Yine oyun oynarken karşılaştığım bir başka bir sorun, oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve oyun kapanıyor. Kapandıktan sonra masaüstüne geldiğinde ekran kartılya ilgili bir hata penceresi çıktığını görüyorum. Aldığım hata penceresinin görüntüsünü imageshack'e upload ettim.
    Link:http://img31.imageshack.us/img31/9302/ekrankarthatas.jpg
    3--Ekran kartıyla ilgili başka bir hata ise bazen "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu." şeklinde bir hata oluşuyor ve Windows aero pick özelliği birkaç saniyeliğine kayboluyor tekrar etkin oluyor. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Yani kabaca söylemek gerekirse görev çubuğu şeffaflığını yitiriyor birkaç saniye sonra eski haline geliyor. Geldikten sonra da bahsettiğim hatayı alıyorum.
    4--Son birkaç aydır pil simgesinin üzerinde ( x ) işareti var. Tıkladığımda "Pilinizi değiştirmeniz yararlı olabilir". yazıyor. Hemen altta da "Pilinizle ilgili bir sorun olduğundan bilgisayarınız beklenmeyen bir şekilde aniden kapanabilir" yazıyor. Ama şunu da belirteyim. Bu uyarıyı birkaç aydır Windows'u her açtığımda alıyorum. Kapanma olayı ise şimdi bu mesajı yazmadan önce başladı.
    5--Bilgisayarımda tarayıcı olarak IE ve Firefox yüklü. Daha önceleri önceki sistemde böyle bir hata almıyordum. Hata şu, "IE yanıt vermeyi durdurdu". diyor ve bütün sekmeler kapanıyor. Her defasında oturumu kurtarmak zorunda kalıyorum. Ben de nette yaptığım ufak bir araştırma sonrası IE' varsayılan ayarlarına döndürdüm ama yine bu uyarıyı çok sık alıyorum. Firefox'ta denemedim.

Şimdikten vereceğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyin93

1--Oyun oynarken bilgisayar aşırı ısınıyor. Hatta bu ısınmadan dolayı dizim yanıyor. Üzerine yastık koyarak oynuyorum. Ama yine buna bağlı olduğunu düşündüğüm, diğer bir sorun ise aşırı ısınma olduğu zaman mavi ekran hatası alıyorum ve bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor.
    2--Yine oyun oynarken karşılaştığım bir başka bir sorun, oyun oynarken bir anda oyun donuyor ve oyun kapanıyor. Kapandıktan sonra masaüstüne geldiğinde ekran kartılya ilgili bir hata penceresi çıktığını görüyorum. Aldığım hata penceresinin görüntüsünü imageshack'e upload ettim.
    Link:http://img31.imageshack.us/img31/9302/ekrankarthatas.jpg
    3--Ekran kartıyla ilgili başka bir hata ise bazen "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu." şeklinde bir hata oluşuyor ve Windows aero pick özelliği birkaç saniyeliğine kayboluyor tekrar etkin oluyor. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Yani kabaca söylemek gerekirse görev çubuğu şeffaflığını yitiriyor birkaç saniye sonra eski haline geliyor. Geldikten sonra da bahsettiğim hatayı alıyorum.
    4--Son birkaç aydır pil simgesinin üzerinde ( x ) işareti var. Tıkladığımda "Pilinizi değiştirmeniz yararlı olabilir". yazıyor. Hemen altta da "Pilinizle ilgili bir sorun olduğundan bilgisayarınız beklenmeyen bir şekilde aniden kapanabilir" yazıyor. Ama şunu da belirteyim. Bu uyarıyı birkaç aydır Windows'u her açtığımda alıyorum. Kapanma olayı ise şimdi bu mesajı yazmadan önce başladı.
    5--Bilgisayarımda tarayıcı olarak IE ve Firefox yüklü. Daha önceleri önceki sistemde böyle bir hata almıyordum. Hata şu, "IE yanıt vermeyi durdurdu". diyor ve bütün sekmeler kapanıyor. Her defasında oturumu kurtarmak zorunda kalıyorum. Ben de nette yaptığım ufak bir araştırma sonrası IE' varsayılan ayarlarına döndürdüm ama yine bu uyarıyı çok sık alıyorum. Firefox'ta denemedim.

Şimdikten vereceğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.

kardeşim bilgisayarının garantisi bulunuyor mu ? bulunuyorsa servise götür 10 günde fanı değiştirip ekran ayarlarını yapıyorlar ama garantin yoksa 500tl e yakın paran gider. aynı sorunlar bende de vardı en iyisi laptopta oyun oynamaman

• Teknosa'dan satın almıştım. 2 yıl garantisi vardı ama garanti süresinin dolup dolmadığını bilmiyorum. Anneme sordum o da dolmuştur dedi. Artık oyun oynamıyorum. Ben bilgisayarı genellikle oyun oynamak için kullanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 31 Aralık 2011; 12:10:33 >
  • Aynıı Model Laptop Bendede Var Bu Sorunlarda Tabiki Ve Çözümleri Şöle .

1- Acer Markalı Ve AMD işlemcili Notebooklar Çabuk Isınır Bu Yüzden Sıcaklık Sorunu Verir . Bu Laptopta hiç bir zaman kucakta yatakta koltukta oynama oynucaksan altına temiz olan bir masa koy öle oyna kumaşların üzerinde toz kapar . ve garantisi bitti ise notebookun arkasını aç işlemci fanı olcak orayı süpürge makinesi ile temizle .

2- Oyunlarda Kapanıyor demissin bendede var bu sorun aşırı sıcaklıktan olabilir ve Ekran kartı Driverini Güncelle .

4- Sanırım Pilinizin Ömrü Bitmek Üzere O yüzden o hatayı veriyor olabilir pili çıkar 1 gün boyunca soğuk nemli bir odada beklet ve pilsiz şarja takılı oyna

5- İE Kapanıyor Flan demissin İE'nin başka sürümü yükle öle dene ve bilgisayar güncellerimiini yap mutlaka

SELAMETLE .

• Tabii bu sorunları giderene kadar oyun oynamıyıcam ama ileride oynadığım zaman önerinizi dikkate alıcam ve bir masanın üstünde oynuyucam. Belki de sürekli yastık, çekyat üstünde kullandığım için toz kaptı ve yine belki de bu sorunlara tozlanma sebep oldu. Şimdi mesajımı gönderdikten sonra dediğiniz gibi işlemci fanını elektrik süpürgesiyle vakumluyucam. Ekran kartım NVIDIA GeForce GT 240M ve güncel driver yüklü.

Pil konusuna gelince dediğiniz gibi yapıcam. Ama bir sorum olacak. Pili çıkardıktan sonra bilgisayarımı şarza takılı halde mi kullanmam gerekiyor?

IE'da daha önce böyle bir hatayla karşılaşmamıştım. Bu hatayla kaşılaşmadan önce IE kullanırken bazen bazı siteleri ziyaret ederken vs. Yanıt vermiyor diyordu ve tarayıcı donuyordu ama birkaç saniye sonra eski haline geliyordu. Sanırım bu da sitede bir javacript kodu vs. yüklenirken oluşuyor. Şunu da söyliyeyim. Bu hatayı daha çok sekme veya yeni pencere açarken alıyorum ve ekran bembeyaz oluyor ve kapanıyor.

• Yok Şimdi Pili Çıkar Sonra Şarj Ucunu Laptopa tak öle kullan fakat ucunu çıkardığın an laptop kapanır . 1 gün böle kullanmayı dene .
  • Tamam. Teşekkür ederim.
  • Bu sorunlarımın dışında bir başka sorun ise dokunmatik panelde Acer Arcade Deluxe tuşu çalışmıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
  • bilgisayara format attıysan normaldir bizde de çalışmıyor
  • O hooo hem de kaç defa format attım. :) Düzeltmenin bir yolu yok mu? Gerçi bu sorun düzelmese de olur. Önemli sorunlarım düzelsin yeter benim için. Ama yine de bilgisi olan yazarsa memnun olurum. Arkadaşlar konu sapmasın ama vereceğiniz cevaplarda araya bir yere sıkıştırarak şu an düşünmesem bile ben bu laptopı satmaya kalksam en fazla kaça satabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 1 Ocak 2012; 3:11:04 >
  • ilk olarak pc eski fanlarda tozlanma oldukça yüksektir,yastıkta kullanıyorsun daha iyi ısınır leptop hava almıyor çünkü. kapanmasının nedeni aşırı ısınma,oyunda donmasının nedeni aşırı ısınma.pilin x olmasının nedeni bitti yeni pil almak zorundasın.garantisinin bittiğinden eminsen anlamıyorsanız açtırın temizlettirin herhangi bir bilgisayarcıya.sistem eski olduğu için özellliklerinde araştırdığım kadarıyla çift çekirdek p serisi işlemci ve 240m ekran kartı var bu sistemler yeni oyunları yüksek çözünürlülükte oynamaya çalışırsanız aşırı ısınma olur kaldırmaz.ağır oyunları orta ve düşük ayarda oynarsınız.net cevaplar verdim size ilk önce yapmanız gereken fanlara temzlik şart işlemciye termal macun sürdürün.pilli kullanamk istiyorsanız yeni bir pil gerekiyor.hangi işeltim sistemini kullanıyorsunuz explorer'in son sürümünü kurun mozillada bu sorun azalacaktır bendede oluyordu güncelledim sıkıntı kalmadı explorerde.görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti durumunu nvidianın sitesinden güncelleyin olmazsa program özelliklerden tamamiyle kaldırın tekrar kurun.başka sorun olursa sorabilirsin.

• vercenik53 arkadaşım verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. yaso3597 arkadaşın da dediği gibi bugün laptopumun arka kapağını sökmek istedim ama çok sayıda vida olduğu için hangi vidaları sökeceğim konusunda kafam karıştı aynı zmanda çekindim. Çünkü donanım bilgim çok zayıf. BT bölümü Web Tasarım ve Programlama alanı mezunuyum. İlk sene donanım dersleri almıştık. Ama benim donanıms karşı kanım bir türlü ısınmadı, ısınamadım. O nedenle çekindim. Senin de dediğin gibi tanıdığım bir bilgisayarcı var ona götürüp fanının temizlenmesini ve işlemcinin termal macunun yenilenmesini söyliyicem. Pili de halletmeye çalışıcaz artık. Oyun konusuna gelince çok haklısınız. Ben oyunu direk yüklüyordum ve oyuna giriyordum. Dediğiniz gibi orta ayara çekip oynamıyordum. Burada benim hatam oldu. Laptopumu Teknosa'dan satın almıştım o zaman lisede olduğum için grafik tabanlı program derslerimiz vardı ve alırken de bunu ve oyun da oynamak istediğimi söylemiştim. Satış elemanı arkadaşta bana bu bilgisayarı önermişti. Ben de satın almıştım. İşletim sistemi olarak Windows 7 Ultimate (x64) kullanıyorum. Aslında benim için doğru bir sürüm mü kullanıyorum orası da muamma. Arkadaşlarım Ultimate'i tavsiye etmişlerdi. Ben de kurdum. IE konusun gelince IE 8 kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum. Önerinizi dikkate alarak bugün IE 9'a yükselticem. Ekran kartına gelince de en son sürümü yüklü. O zaman dediğiniz gibi driverı kaldırıp tekrar kurucam. İnşallah sorunlarım çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 1 Ocak 2012; 6:17:52 >

• Arkadaşlar dedikleriniz yaptırdım. Şu an için pil hariç bir sorun yok. Eğer ısınma sorunu tekrar yaşarsam ne yapabilirim? Dizüstü altı soğutucusu almam gerekir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.