Şimdi Ara

Acer Aspire 5739G Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın hoparlötü ilk zamanlar çok güzel çalışıyordu dolby home theatre surround ses sistemi desteğide var, bir gün bilgisayarı açtığımda ses az ve boğuk gibi geliyordu. Bir süre sonra daha da az ses gelmeye başladı ve sonra hiç gelmemeye başladı, kulaklık veya usb hoparlör taktığımda çalışıyor. Bir kaç kez bilgisayarı başka nedenlerle tamamen söküp tekrar bir araya getirdim ama hoparlörle alakalı bir şey göremedim. Bunu düzeltmeminbir yolu olabilir mi? gerekirse bilgisayarı açma imkanım ve bilgisayarlarla ilgili fazlasıyla bilgi birikimim var. Sorun nerelerden kaynaklanıyor olabilir bilgilendirebilirseniz sevinirim. ona göre tedaviye başlayacağım sırayla

• ACER 2014 dahili hoporler sorunu Yapılacaklar-

elime 2014te geçti paylaşmak istedim öncelikle

hoporler boğuk ve patlak gibi geliyorsa çözüm

1- aygıt yöneticisi aç bak driverlar 2009 yada orginal format sonrası kurdugun driverlarsa hemen ilk realtel audio driveri sağ tıkla sürücüyü güncelle (2009 tarihi 2013 olmalı)
    2 -aynı yerden nvidia ekran bağdaştırıcıyı güncelle (nvidia high defination 4 tane realtekle aynı yerde bunlarada sırayla güncelle yapıyoruz
    3-ses aynı düzeyde kısık ama kaliteli gelecek.

ses simgesine tıkla

1-kayıttan yürütme aygıtları hoporler<geliştirmelerden<tüm ses efeklerini ENGELLE<ok ( dolby<audio enhancer işareti kaldır<surround kaldır) varsayılan aygıt hoporler
    internalsubwoofer 90a getir cızırtı keser seside kısıyor burdan ayarlarsın
    buda yetmeyecek hala az gelecek ses

ses YÜKSELTME

1-SRS AUDİO SAND BOx -dfx audio enhancer kurulmalı SRS audio enhancer hoporlerden ses çıkartmaz preferences devices realtek hd outputu seçsenizde çıkarmaz
    kulaklık girişine takarsanız çıkarır

2-Onun için dfx enhancer kuracağız fulledik ettik (DFX AUDİO enhancer )ses kartıyla hoporlorle playback yapabilir ama srs audio yapmaz hoporler uzerinden çalışmaz yani

3-Winamptan çıkış<direct output üzerine tıkla düzenlemede <birincil ses sürücünü dfx audio enhanceri seç gom player açtıgında ses ayarları ordana dfx seç

VE aç sesi oluru bu presetsden hi volume fidelity 7 8 ambiance 0 surroun 0 dynamıc boost 7 hyper bass 3 yada 0 ÖTESİDE yok

arkadaşlar araştırmalarım sonucu srs audio kurulu kalabilir sğ tık devre dışı bırak diip kulaklık jakından kullanmak için sağ tık aygıtı aktif et deyip srs audio dan çalıstırmak istediğiniz de yapın normalde dfxle hareket edeceğz hoporlerden muzik dinlemek için olay budur Win 7 home premium 64 bit işletim sistemi

• 1) DFX audio enhancer örneğin winampla çalısıyorken üstüne winamptaki ekolayzırı aktif ederseniz ses boğulur cızırdar hangi player olursa olsun.(tercih edilmez)

2) realtekin ana ses kartı ekolayzırınıda açmayın. işaretlileri kaldırın efekt verir sesi sekle sokayım derken boğar(tercih edilmez)

3) dolby home theatre penceresindekileri kaldırın işaretlediğinizde kalite düzelmesi beklerken dahada sesin göçtüğünü fark edeceksiniz audio enhancer ve surround

tecrübelerim sonucu ben böyle kullanmaktayım kaliteli mp3ler kullanınız. en büyük farkı burda göreceksiniz parçadan parçaya fark eder.

olay su yazılımlar driverlar hd audio ----- SOrun yetersizlik ve dengesizlik sorunu yazılım hd audio fakat acerin fiziksel donanımsal hoporleri yetersiz kalmakta.
    driver verileri hd olarak çözümleyip veri yolundan cihaza gönderiyor söyle çalış diye fakat ne yapsın el kadar tiny hoporler telefon ahizesi kadar gücü buna yetiyor
    fazladan ufak çıkıs hoporcükleri kullanılabilir harici olarak bu hoporler bekleneni veremez fizik kuralları cercevesinde yani

• Kulaklıkla dinleyip jakı çıkardıgınızda sesin bunlara ragmen bozuldugunu fark ettiğinizde bilgisayarı yeniden baslatın düzelmiş olacak burası gariptir.

audio enhancerin menus kısmından advanced gelip buffer oranını en son yapın fakat yinede bi değişiklik olmadı kayda değer.... Acer Aspire 5739G Ses Sorunu Acer Aspire 5739G Ses Sorunu
     Acer Aspire 5739G Ses Sorunu

• Acer aspire 5739g modelinin tek hoporler çıkısı var oldugu gerçeği bi makalede denk gelmişti yani sağ yada sol yok tek bi noktadan o da arkadan bakınca sol laptop açık önümüzdeyken sağ yönden sesin gelmesi

denge deyip ana ses dengesi sağ sola cubugu cekince sesin merkezi değişmiyor Olabilecek en iyi ayarlar verdim yukarda bunlarda yapılmassa hoporlerden ne muzik ne film sesleri dışarıdan duyulup dinlenebiliniyor...audio enhancer uyumlu oldugu için

dfx seçmeyip realtek hoporleri seçince winamptan pek bi ses farkıda olmuyor ses gürlüğü bakımından aşşağı yukarı aynı dfx ile biraz daha güçlü çıkıyor sanki...onun için böyle kullanılmalı seste en fazla zirve yaptıgı nokta budur öteside yok öyle kullanmaktansa böylesi daha iyi
  • SEN açmıssın sorayım içinde kaç hoporler var gerçekten? aynı cihazı kullanıyoruz emin değilim bu model olmayada bilir aklımda ole kalmıs

bide dolby driverları var mı öyle bişi dolby v3 bende olan simgede öle yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: harddown

SEN açmıssın sorayım içinde kaç hoporler var gerçekten? aynı cihazı kullanıyoruz emin değilim bu model olmayada bilir aklımda ole kalmıs

bide dolby driverları var mı öyle bişi dolby v3 bende olan simgede öle yazıyor

Dokunmatik tuşların olduğu bölümün hemen üzerindeki alanın altında sağ ve solda olmak üzere 2 adet hoparlör var arkadaşım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer aspire 5520 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: harddown

ACER 2014 dahili hoporler sorunu Yapılacaklar-

elime 2014te geçti paylaşmak istedim öncelikle

hoporler boğuk ve patlak gibi geliyorsa çözüm

1- aygıt yöneticisi aç bak driverlar 2009 yada orginal format sonrası kurdugun driverlarsa hemen ilk realtel audio driveri sağ tıkla sürücüyü güncelle (2009 tarihi 2013 olmalı)
    2 -aynı yerden nvidia ekran bağdaştırıcıyı güncelle (nvidia high defination 4 tane realtekle aynı yerde bunlarada sırayla güncelle yapıyoruz
    3-ses aynı düzeyde kısık ama kaliteli gelecek.

ses simgesine tıkla

1-kayıttan yürütme aygıtları hoporler<geliştirmelerden<tüm ses efeklerini ENGELLE<ok ( dolby<audio enhancer işareti kaldır<surround kaldır) varsayılan aygıt hoporler
    internalsubwoofer 90a getir cızırtı keser seside kısıyor burdan ayarlarsın
    buda yetmeyecek hala az gelecek ses

ses YÜKSELTME

1-SRS AUDİO SAND BOx -dfx audio enhancer kurulmalı SRS audio enhancer hoporlerden ses çıkartmaz preferences devices realtek hd outputu seçsenizde çıkarmaz
    kulaklık girişine takarsanız çıkarır

2-Onun için dfx enhancer kuracağız fulledik ettik (DFX AUDİO enhancer )ses kartıyla hoporlorle playback yapabilir ama srs audio yapmaz hoporler uzerinden çalışmaz yani

3-Winamptan çıkış<direct output üzerine tıkla düzenlemede <birincil ses sürücünü dfx audio enhanceri seç gom player açtıgında ses ayarları ordana dfx seç

VE aç sesi oluru bu presetsden hi volume fidelity 7 8 ambiance 0 surroun 0 dynamıc boost 7 hyper bass 3 yada 0 ÖTESİDE yok

arkadaşlar araştırmalarım sonucu srs audio kurulu kalabilir sğ tık devre dışı bırak diip kulaklık jakından kullanmak için sağ tık aygıtı aktif et deyip srs audio dan çalıstırmak istediğiniz de yapın normalde dfxle hareket edeceğz hoporlerden muzik dinlemek için olay budur Win 7 home premium 64 bit işletim sistemi

Yardımcı olduğun için teşekkürler, öncelikle ses eskiden boğuk geliyordu artık hiç ses gelmiyor sorun bu. Ayrıca bütün sürücülerimi kendim sitelerinden indirerek güncelliyorum, sorun hala devam ediyor.

• hiç sesin gelmemesi tamamen donanıma giriyor atık arkadasım ozaman yavas yavas bitirmişleri kendilerini demekki...bende geçen scan driverla tüm sürücüleri güncelledim otomatik cristal eye ye kadar camera driveri suyin driveri orda 2 tane var.. şimdilerde winampta herhangi bi playerda çalarken ses dırrrr yapıyor kesilmler oluyor DUP STEP EFEKTİ GİBİ...güncellemeden önce bu kadar batmıyordu bana herseyi denedim yani en son bi içini açmak istiyorum ama tornavidam yok böle kullanıp gidiyorum home premium 64 bu yarın birgün format atmak istesem cdleri yok recovery varsada onada cd ister heralde en son 2009da xp masaüstü kullanıordum üstündeki hersey orginal suan bi tandık verdi de öle kullanıorum usbler içine göcük 2 tanesi servisami verem kendimmi açıım yapıyım???? bunada para vermek zoruma gidio kendimde bilgisayar programcısıyım
  • kardeşim her akşam bakıyorum yorumlara insallah denk geliriz akşam 8 gibi girerim urdaysan pasşlasırız sabaha kadar ayakta oluyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.