Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıca pc'i alırken teknik elemanlar kurulumunu falan yaptılar bu dediklerinizide yapmış olmasınlar? ya biri benim anlycağım dilden anlatsa ne makbule geçer he
  • dostum merhaba ya hiç bir şeey yok anladın sen ama neyse bir daha anlatalım :D o teknik elemanlara bakma onlar kurulum yaptıgı yok power tusuna bas ( soldaki yuvarlak :D ) windows kendini kuruyor zaten driverşar otamatik algılıo :d bak şimdi yapacagın işlemler bu driverlar sende yok çünkü yeni çıktı :D bu bilgisayarların üretimi mart ayına dayandıgı için hepsinde mart ayına ait driverlar var :D

1.Güncellemen gereken ekran kartı driver i var hani üstte verdiğim adres nvidia yazıo ona tıkla download yazısı var alt tarafta gordun sanırım şimdi bas ona yuklıcek internetten sonra açıldıgında hepsine ileri de bekle önce nvidia hd audio yuklenıo dıcek bi ara donucak gibi olacak korkma yuklenıo :d hiç elleşme :D sonra nvidia driver ı yuklucek sonra yeniden baslatıyımmı müdür dicek :D:D:D evet işaretli zaten tamam de yeniden baslatmazsa yeniden baslat

2.yok o driverlar zaten sende var :D ben sadece biosu indirmen için link verdim.yanlıs anlama bios u da acıklıorum biliosun veya bilmiosun bios dediğimiz şey bilgisayarın kalbi gibi bir şey anakartın tüm işlevini yöneten bir çeşit siber beyin :D neyse geyiği geçelim :D şimdi eğer bilmiosan bios update i git teknik servise yaptır o aldıgın yerdekine ama o da kolay gerçi ama kendine güvenmiposan git derim çünkü bios update de bazen komplike şeyler oluyor.MUTLAKA PİL TAKILI OLSUN.....

yapman gerekn o acer drşver ların ust tarafında document driver application ve BIOS var biosa tıkla ve en ustte 1,13 yazan biosun download simgersine tıkla download simgeleri sol tarafta ona tıkladıktan sonra onu indir.(winrar programı ile aç genellikle rar lı koyuolar winrar ı indirmek içinwww.winrar.com adresinden download linkine tıklayarak indireblirisn) daha sonra wsflash exe diye bir şey var ona tıklıyorsun sonra bios update kısmına basıorsun şöyle bişey yazıyor üstüne yaz ve sil gibi birşeydi oona tıkla ve bios update oluo bios update olurken fanlar son hızda calısıcak ve vuuuuuuuuuuuuu :D die bi ses duyacaksın korka bios update ederken pil takılı olsun eğer ki pil takılı değilse elektrik gittiğinde kaldr at pc yi :D bios update ettikten sonra bilgisayar yenıden baslıcak otamatik olarak driverlar yukelnecek ve sistem kasmayacak :D

bu arada sistem puanlarını buraya resim olarak eklermısın aynı ama bazzen ram farkından dolayı puanlar farklı oluyor:D yada elinlede yazsan olur yardımcı olduysam ne mutlu yine olmadıysa pm at msn den görüntülü resimli bi şekilde çözeriz takma kafaya acer 5741g diyorum baska bişey demiorum u arada welcome to club :D:D:D

• arkadaşlar bende bu laptopdan almayı düşünüyorum. En ucuz kredi kartına nereden alabilirm? İstanbul Bilişim 1365 tl oradan alınır m? Teknolojixde ucuz ama istanbulda mağazası yok önerileriz nelerdir? Cumaya kadar almayı planlıyoum İ5 4GB 500GB 1GB GT320MLİ olandan
  • tema nasl değişiyor ya. masaüstü sag tıklaynca kişiselleştir yok?
  • Masaüstüne sağ tıklayınca en altta kişiselleştirmenin olmaması garip bi durum neyse şunu dene bir de :

denetim masası>>>>görünüm ve kişiselleştirme >>>>> görünüm ve kişiselleştirmeye tıklamadan önce onun hemen altında temayı değiştir yazıyorilk basta ona tıkla temayı değiştirsin

Dediğin fiyat uygun ben gold dan almıstım 26,06,2010 da istersen bir de gold computer a bak istanbul bilişim le hiç alışverişim olmadı....
  • utkubulutşimşek çok güzel açıklama yapmışsın ilgilendiğin içinde çok saol ama form sitesi olmasa bi ... anlamadım derdim de demiş kadar oldum zaten :D

gebzede oturuyorum pendiğe kadar gönderme beni bios mudur nedir onun yüzünden ya :(

bu dediklerini yapmam şart mı yapmazsam ne oluyo yaparsam ne oluyo yada daha kolay bi yolu yok mu gerçekten pek bişey anlayamadım
  • Şundan almayı düşünüyorum nasıldır iyi midir? :)

http://bimeks.com.tr/urun/1002/111609/acer-as5741g-i5-430m-lx-ptd01-007-.aspx
  • bunun aynı fıyata aynı özellikler ama 3gb ram deil 4 gb olanı var onu al derim ben :)
  • ''utkubulutşimşek'' hocam dediğin sayılar bunlar mı acaba?

İşlemci : 6.7

Bellek : 5.9

Grafikler : 5.7

Oyun grafikleri : 5.9

Birincil sabit disk: 5.7

TABAN PUAN 5.7

yazıyor..

Ayrıca önerdiğin o şeyleri az önce yaptım bi yararı olmuştur sanırım sağol herşey için
  • Acer AS5745G/i5-430M Aldım
    4GB RAM
    NVidia GT330M 1GB
    500 GB HardDisk
    64Bit Windows Home Premium
    LED Ekran

MediaMarkt Kampanyası: 1350TL 12 Taksit..
  • jkr41 evetr dediğim sayılar o sayılar aynı benım bi tek hard disk 5,8 o kadar o da bişey olmaz tamam yaptıysan güzel daha kararlı bir sistemdir bir de virüs programı yukle kaspersky 2011 deneme sürümünü indir bir dene onu da öneririm...

5745 alan arkadaş hayırlı olsun....................güzel fiyat

qurel arkadasın dediği gibi 4 gb ram olanı al daha performanslı olur
  • Ya bir sorunum daha var :/

Bende sadece C/ sürücüsü var D/ yok yedekleme yap demiştim sanırım öyle yapınca D/ çıkıyor ama Çıkarılabilir medya takın die bi hata oluştu ve sağ altta TR yazısının yanndaki simgede bayrak işaretinde x var tıklayınca çıkarılabilir medya takın yazıyo.

Yardımcı oLabiLir misiniz ?
  • öncelikle selam bende bu bilgisayardan almayı düşünüyorum da karar veremedim daha ,bilgisayar hakkında ilk izlenimlerini ögrenebilir miyim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron1987

öncelikle selam bende bu bilgisayardan almayı düşünüyorum da karar veremedim daha ,bilgisayar hakkında ilk izlenimlerini ögrenebilir miyim??

biraz arka sayfalara gidersen 2 3 ve4 sayfalar ayrıntılı incelemelerimiz bulabilirisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: jkr41

Ya bir sorunum daha var :/

Bende sadece C/ sürücüsü var D/ yok yedekleme yap demiştim sanırım öyle yapınca D/ çıkıyor ama Çıkarılabilir medya takın die bi hata oluştu ve sağ altta TR yazısının yanndaki simgede bayrak işaretinde x var tıklayınca çıkarılabilir medya takın yazıyo.

şimdi tabi öyle der yedekleme yaparken dvd ye yedekler yani recovery dediğimiz (sistemde bir bozukluk oldugunda eski haline döndürmek sıfırlamak fabrikja ayarı vs ) olay için dvd lazım media takın derken onu kast ediyor bir dvd al sürücüye tak o bayraklı kısma tıkla yedeklemeyi yap de o kurmaya baslar yanlız yedekleme için 3 dvd gerekio çizilmemesine dikkat et dvdlerin =)

sürücüyü bölmek pek bence akıl karı değil performansı düşürür birde zaten 5400 rpmlik bir disk . şöyle anlatayım yine anlayacagım dil dicen:D dostum şöyle düşün bir ülke yönetiosun en iyi onu tek parça şekilde yönetirsin 2 ye ayırırsan isyanlar başlar baş kaldırmalar üülkenden olursun :D medieval total war:D

böleceksende oyunları programları windowsun oldugu klasore atmanda fayda var :D

bölmek için bilgisayar sağ tık yönet oradan c sağ tık bölüme fat şeklinde formatla işlem tamam bunu baska turlu anlatmam ımkansız :D

• quote:

o bayrak işaretini yok etmen için üstüne tıkla dediğim gibi bir dvd al yedekleme tusuna bas o bayrakta yazacak sonra işlem tamam bence bölme performansı düşürme ben bölmedim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

şimdi tabi öyle der yedekleme yaparken dvd ye yedekler yani recovery dediğimiz (sistemde bir bozukluk oldugunda eski haline döndürmek sıfırlamak fabrikja ayarı vs ) olay için dvd lazım media takın derken onu kast ediyor bir dvd al sürücüye tak o bayraklı kısma tıkla yedeklemeyi yap de o kurmaya baslar yanlız yedekleme için 3 dvd gerekio çizilmemesine dikkat et dvdlerin =)

sürücüyü bölmek pek bence akıl karı değil performansı düşürür birde zaten 5400 rpmlik bir disk . şöyle anlatayım yine anlayacagım dil dicen:D dostum şöyle düşün bir ülke yönetiosun en iyi onu tek parça şekilde yönetirsin 2 ye ayırırsan isyanlar başlar baş kaldırmalar üülkenden olursun :D medieval total war:D

bölmek için bilgisayar sağ tık yönet oradan c sağ tık bölüme fat şeklinde formatla işlem tamam bunu baska turlu anlatmam ımkansız :D

Peki recovery ile sistemi geri yükledikten sonra diyelim ki saklamak istediğimiz şeyler var. Onları nasıl koruyacağız? (program-oyun-müzik-film vs.) İlla harici harddisk falan mı almalıyız?

• su an itibariyle bende acer 5741g i5 sahibi oldum bilgisayar kasaları 5740 serileri kadar şık olmasada güzel sayılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patron1987

su an itibariyle bende acer 5741g i5 sahibi oldum bilgisayar kasaları 5740 serileri kadar şık olmasada güzel sayılabilir.

ben de şunu anlamıorum 5740 cılar kendii forumlarında bizim kasayı(5741) övüyorlar ilk kez sen kasaya kötü dedin ben katılmıyorum şıklık anlayısını tabi ki bilemem su an en dayanıklı kasalar arasında tabiki öyle janjanlı dokunmatik tuşları yok :D ama emin ol hem performans hem kasa fiziksel anlamda çok iyi pc ye alısınca anlarsın

ek bilgi de geceyim kız arkadasımın 5740 ı var tusları (ses açma bluetoth dokunmatik olan yerler) basmamaya basladı yanı anlayacagın en tehlıkelı kasa tıpı cunku ondakı bozukluk komple değiştiriyor kasayı ::D ha sunda haklısın işlevsellik düşük ama bence gayet güzel bir görünüm var işlevselliktwn de kastım 5740 dakı gibi capslok ısgı falan yok aramıza hoşgeldin

• quote:

Orijinalden alıntı: sPe*

quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Peki recovery ile sistemi geri yükledikten sonra diyelim ki saklamak istediğimiz şeyler var. Onları nasıl koruyacağız? (program-oyun-müzik-film vs.) İlla harici harddisk falan mı almalıyız?

sPe* dostum merhabalar harici alman şart değil ama performanstan feragat etmen gerek azcık da olsa. neden diyeceksin yapacagın işlem diski 2 ye bölmek yani bir c bir de d sürücüsü yaratacaksın.Tavsiye etmiyorum cünkü performansı düşürüyor jkr41 nickli arkadasımada aynı tavsiyede bulundum harici al daha ıyı bılgısayarın ranımanı dusmesın ha ılla kı diosan yapacagın işlemler

Daha once anlattıgım disk bölme işlemini yapacaksın d ye 40-30 gb gibi bir alan bırakırsın recovery yapacagında c yi recoverylersin yanlız bence recovery yerıne verılerı kaybetmek ıstemıosan recovery yerıne temız format at nasıl yuklucem acer programlarını dıyorsan acwer backup a girerek driver ve bu launch manager falan acer programlarını bir dvd ye yedekleyebilrisin.daha sonra c ye format atarsın. iş biter

not: d (yeni ayıracagın sürücüyü 40 gbllık dediğim) sürücüsünü ntfs formatı ile biçimlendir kullanmadan once sonra yenıden baslat.
    not2:yanlız soyle bir risk var eğer kullandıgın programlardan d sürücüsüne virüs girerse kurtarmak için d yede format atman gerekli olacaktır
    not3: bilgisayar bu aralar aksamaya basladıysa 23/08/2010 a çıkan acer 5741g bios 1,13 versiyon update ını yapmanı öneririm

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.