Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Beni de ekle.
    Bende de bu makineden var. Yaklaşık 10 yıllık.
    Core i3 330M işlemcili modelinden, 4 GB ramli.

Çoğu zaman masaüstü PC ve akıllı telefonla islerimi hallederim. Laptop'u en fazla ayda birkaç saat kullanıyorum.

Cihaza birtakım upgrade yapma vaktinin geldiğini düşündüm. Yapmayı düşündüğüm upgradeler:

İşlemciyi Core i5-430M modeline yükseltmeyi düşünüyorum. Bu işlemciyi seçmemin nedeni aynı cihazın bu işlemci ile gelen varyantı da var.(arkadaşımda görmüştüm.) Dolayısı bios kaynaklı uyum sorunu olmayacağını düşünüyorum. Uyumlu başka işlemci öneriniz varsa alabilirim. İ3'te urbo boost olmaması sebebiyle i5'e geçmeyi düşünüyorum.

Rami artıracağım. Maddi duruma göre 4+2 ya da 4+4 GB yapmayı düşünüyorum.

Daha sonra 500 GB'lik bir SSD ile upgrade'i tamamlamayı düşünüyorum.

Ram konusunda uyumlu RAM nasıl bulurum bilmiyorum. O konuda yardıma ihtiyacım var.

Hocam bu upgrade size pahalıya mal olacaktır en azından ssd rahatlatır sistemi ama isterseniz ramı 4+4 yapın işlemciyi de bulabilirseniz denersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mustafa187 M kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz zamanında 1000 dolar civarına satılıyordu. Şimdi 1000 dolarlık bir cihaz almaya kalksam 9 10 binden aşağı değil.
    Eldeki cihazı upgrade ede ede kullanmaya mecburuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocm yapacağınız masraf bence fazla direk satın üstüne yapacağınız masrafı koyup 2.el temiz yenş laptoplara bakın tavsiyem çünkü işlemci çok eski ha derseniz ben kullanıcam ssd takıp şaha kaldırabilirsiniz laptopu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa187 -- 5 Kasım 2020; 13:3:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.