Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hala buralarda yazılıp çizildiğini görmek gerçekten güzel :)

5741G kullanıcısı olarak yavaş yavaş PC de yenilikler yapma vakti geldi :) utku makineyi değiştirmiş bile:D

rami aldığımda 8gb, hdd yi ise 7200rpm ile değiştirmiştim.
    şimdiye kadar tıkır tıkır çalıştı. 3 yıldır hiç format atmadım. boynumu eğdirmdi aslanım :D
    ancak pc de yıprandı geçen hafta kalvyeyi değiştirdim . ssd ye uymuyor diyenlere şaşırdım çünkü utku değiştirmişti hdd yi ssd ile kullanıyordu.
    hatta şu anda bende değiştirmeyi düşünüyorum.

üst kasanın power tuşu tarafındaki menteşesi kırıldı bu yüzden az önce internetten 50TL ye üst kasa aldım en geç salı taktırmış olurum. :D
    çıkmamış candan ümit kesilmez hesabı üst kasa değişiminden sonra bir format atıcam eğer halen performanstta artış görmezsem buradan ssd ile ilgili yorumlarımı da okursunuz :D

hepinize iyi geceler iyi bir platform :)

• bu arada bazı arkadaşlar directx 11 yok demişler nasıl yok gayette var işte benim pc nin dx diagı
  • Arkadaşlar bu arada

5741G üst kasa arıyorum

bunun bordo rengi vardı eğer varsa tüm kasayı da alabliirim

eğer bildiğiniz bir yerde ya da elinizde varsa bana
    pey.mim.senol@gmail.com
    adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Acer Aspire 5741G Windows 8 veya 8.1'e uyumlu mu?
  • uyumlu mu derken nasıl uyumsuz olabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVi...BeRe

S.a. cümleten,
    hala buralarda yazılıp çizildiğini görmek gerçekten güzel :)

5741G kullanıcısı olarak yavaş yavaş PC de yenilikler yapma vakti geldi :) utku makineyi değiştirmiş bile:D

rami aldığımda 8gb, hdd yi ise 7200rpm ile değiştirmiştim.
    şimdiye kadar tıkır tıkır çalıştı. 3 yıldır hiç format atmadım. boynumu eğdirmdi aslanım :D
    ancak pc de yıprandı geçen hafta kalvyeyi değiştirdim . ssd ye uymuyor diyenlere şaşırdım çünkü utku değiştirmişti hdd yi ssd ile kullanıyordu.
    hatta şu anda bende değiştirmeyi düşünüyorum.

üst kasanın power tuşu tarafındaki menteşesi kırıldı bu yüzden az önce internetten 50TL ye üst kasa aldım en geç salı taktırmış olurum. :D
    çıkmamış candan ümit kesilmez hesabı üst kasa değişiminden sonra bir format atıcam eğer halen performanstta artış görmezsem buradan ssd ile ilgili yorumlarımı da okursunuz :D

hepinize iyi geceler iyi bir platform :)

Selamlar biraz geç oldu ama .Makineyi değiştirdim lenovo z580 ile fakat makinem aslanlar gibi duruyor hatta laboratuvar pc im oldu işte sürekli birlikteyiz lenovoyu evden çıkarmıyorum :-) ssd 40 lık takmıştım daha sonra sattım şimdi 7200 lük 500 gb hdd kullanıyorum fakat artık iş te kullanınca yavaş gelmeye başladı bu yüzden 250 lik bir ssd düşünüyorum sata 3 var hep bizim sata 2 sorun olmuyor fakat tam sata 3 hızından yarrlnılmıyor. Makineyi bi ara açıp termal yenileyeceğim :-) Satmaya kalktım satamadım artık yeniden kahrımı çekiyor maşallah diyeyim aslan aslan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: beko26

Acer Aspire 5741G Windows 8 veya 8.1'e uyumlu mu?

Driverlarınızı powersuite yükleyerek indirin uyumlu tüm driverları bulacaktır. Win 8 yükleyebilirsiniz

• utku, abi makinayı komple mi satıyosun? yoksa parçalayacak mısın? üst kasanı alabilirim temizse :D
  • quote:

utku, abi makinayı komple mi satıyosun? yoksa parçalayacak mısın? üst kasanı alabilirim temizse :D

Benimde sağ üstten parça düşmüştü yapıştırdım .Satıyordum kardeşim ama benim laboratuvar işi çıkınca acerı lab pc si yaptım. Satmaktan vazgeçtim hatta upgrade düşünüyorum. Bende üst kasa arıyordum bantlı görülmesin diye ama küçük parça olunca gerek yok dedüm. Bu arada sanalpazar da.üst alt kasa satanlar var fiyat 40-80 arası değişiyor. Ben işlemci upgrade düşünüyorum i5 520m destekliyor. Bir de ssd düşünüyorum yeniden :-)

• yok abi sanalpazarda
    http://www.sanalpazar.com/Acer-5741g-Ust-Kasa__isp13744285
    bu var adam öyle eklemiş elinde olduğundan değil sipariş alıp buluyo.
    ne kadar peki işlemci bakarsın uyguna denk getirirsen bende alırım aynından bi de farkeder mi dersin?
  • quote:

yok abi sanalpazarda
    http://www.sanalpazar.com/Acer-5741g-Ust-Kasa__isp13744285
    bu var adam öyle eklemiş elinde olduğundan değil sipariş alıp buluyo.
    ne kadar peki işlemci bakarsın uyguna denk getirirsen bende alırım aynından bi de farkeder mi dersin?

Laptoptan çıkma var bu fiyata uygun görünüyor. Ben de daha araştırıyorum :) Sanalpaar linkindeki adamın ilanı gördüm pek güven vermedi. Benimde sağ üstde bant var iyi durmuyor değiştiriyim diyorum ama üst kasa nasıl gelecek o da belli değil benim tertemiz üst kasa sadece sağ üstte sıkıntı var. Gelen de yanlar falan kötüyse para boşa gider :)) Cpu değiştirmen farkettirir. Anakart 1333 mhz desteklese ramleride 1333 lerle değiştiricem ama aslında bu kasaya iyi bir anakart lazım. Upgrade yapılır ama toplam anakart ram üst kasa ekran batarya derken 1000 lirayı bulur o da laptop parası :))) Para parça güncelleceğim şu haliyle zaten güncellenebilecek harddisk var zaten 8 gb belleğim onun dışında değişim pil ve üst kasa olabilir. Ekranda ufak bir çiziğim var belki yeni bir ekran olabilr bu saydıklarımı fiyatlandırırsam tahmini

Ekran : LP15W2 model >>> 120 TL
    Harddisk : SSD Samsung Pro 128 GB (http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/samsung-mz-7pd128bw-128gb-840-pro-sata-30-%28okuma-530mb--yazma-390mb%29-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68415 ) >>>> 380 TL ben iş için kullanacağım için 240 lığa gerek duymadım ama samsung pro lar en iyi disklerden mlc değil tlc dir :)
    Üst kasa : 50 TL diyelim :)
    Pil : 80 TL
    ----------------------------------------------------------
    Aynı anda güncellerem tahmini : 630 TL pazarlık desek 600 TL ye güncelleyebiliyorum. Tabi SSD 200 liralık 64 b lıklarda olur zaten bizim SATA 3 olmadığı için bunun yarısı bir performans elde edebileceğiz ama 300 mb okuma bile bu cihazı bir ferrariye dönüştürür

• eskinin derdiyle uğraşıcana yeninin borcuyla uğraş demişler ama vazgeçemiyoruz işte emektar makineden :)
    bi de bunlara bak işlemci için ebay dan nasıl gelicek kargo faaln sıkıntı değil mi?

bunlar işe yaramaz mı?

• quote:

eskinin derdiyle uğraşıcana yeninin borcuyla uğraş demişler ama vazgeçemiyoruz işte emektar makineden :)
    bi de bunlara bak işlemci için ebay dan nasıl gelicek kargo faaln sıkıntı değil mi?

bunlar işe yaramaz mı?

Vallahi aynen öyle Lenovo z580 de sata 3 olmasına rağmen ben ona değil Acer a ssd upgrade düşünüyorumm Emektar makine ama maşallah diyeyim taş gibi makine çıktı :)

bu iş görür ama ne kadar kullanılmış bilmek lazım dostum. Biliyorsun belli seneden sonra her malzemenin bir yorulma seviyesi oluyor. 2 yıllık falansa alınır ama değilse bence hiç uğraşma derim ben.

• bugün bi yorum da benim bi pc ci arkadaştan geldi

peki dedi işlemcinin fanı yetecek mi 520m i soğutmaya dedi?

ben bu açıdan hiç düşünmemiştim ama bak kayda değer bir yorum değil mi?

deneyip görecez diyosan orası ayrı :D
  • quote:

bugün bi yorum da benim bi pc ci arkadaştan geldi

peki dedi işlemcinin fanı yetecek mi 520m i soğutmaya dedi?

ben bu açıdan hiç düşünmemiştim ama bak kayda değer bir yorum değil mi?

deneyip görecez diyosan orası ayrı :D

Biri i5 430m 2.26 ghz tb ile 2.5 diğeri de 2.5 ghz tb ile 3.00 ghz yeter bir sıkıntı olmaz ha sen 1.6 lık işlemcin olsa sen 2.6 lık işlmci taksan neyse o zaman soğutamaz ama fan yeter ayrıca ssd düşünüosan sıcaklık ortalama 6-7 derece düşer kasa içinde malum ssd lerde bir ısı problemi olmuyor
  • Cd leri kaybettim nasıl recovery yada format atabilirim ???
  • Selamun aleyküm..
    5741G laptopum var power jackta sorun vardı yenisini alıp sorunu hallettim ama şimdi power tuşu çalışmıyor..
    Prize taktığımda bilgisayara elektrik geliyor fakat power tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor bilgisayar..
    Power tuşu mu bozulmuştur, yoksa anakarta giden kablosunda mı sıkıntı vardır?
    Ya da başka ne gibi sıkıntısı olabilir.. Bu parçaları netten bulabilir miyim?
  • driftking_48 kullanıcısına yanıt
    İlk olarak güç butonu tetiklenmiyor olabilir..
    Anakarttaki flexi kablosu takılı olmayabilir ancak böyle bir ihtimal çok zor, büyük ihtimal tetiklenmiyordur.. @driftking_48
  • bende bu pc kullanıyorum ve bazı sıkıntılarım var.geforce ıle alakalımı bılıyorum ama oyunlarda pc kasmaya basladı.yanı oyun akıcı degıl.ornegın wolfteam oynuyordum ve ayarlarını dusurmustum kasmıyordu sımdı2 gunden berı oyun felaket derecede akıcılıgını yıtırdı.nvıdıa suruculerını guncellestırdım ama dergısen bıse yok yadımcı olurmusnuz
  • oyun performansını artımam için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz cünki oyunlarda gerçekten kötü drıverler güncel
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.