Şimdi Ara

Acer Aspire 5741g Sorunu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, laptopumu 2009 yılında aldım ve bu seneye kadar sorunsuz kullanıyordum...

Ta ki,

Babama verene kadar.
    6 ayda yaklaşık olarak 74 kere bozduğu biricik laptobumun her sorununu çözdüm bu hariç. Üstüne üstlük her seferinde de babamdan senin bozdun iftirasını işiterek.

Neyse lafı daha fazla uzatmayacağım

Sorun şu ki, laptop durduk yere tak diye kapanıyor. İlk akla gelen ısınma ama sorun bu değil. Bilgisayar açıldıktan ortalama 20 dakika sonra tak diye kapanıyor eğer şanslı günündeyse 2 saat oynatabiliyor. Ama tak diye kapanınca tekrar açmak üzere düğmeye bastığımda, ışığı yanıyor ve sönüyor. Yani açılmıyor. Çok uzun uğraşlar sonucu açabiliyorum.

Kısacası laptop durduk yere kapanıyor (ısınma sorunu olmadan) ve kapanınca da açılmıyor.

Asıl merak ettiğim sorun anakartta mı yoksa ram de mi yoksa tamamen yazılımsal mı? Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zollex -- 19 Mayıs 2014; 22:46:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• "74 kere bozduğu biricik laptobumun her sorununu çözdüm"

bu sürede çok fazla tecrübe kazanmışsınızdır size ne söylesek boş

Yine de yerinizde olsam ne yapardım yazayım
    öncelikle pili çıkarıp pc yi pilsiz deneyin
    memtest programını bulup ram testi yapın
    hdtune ile harddisk testi yapın
    şimdilik aklıma gelen bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

"74 kere bozduğu biricik laptobumun her sorununu çözdüm"

bu sürede çok fazla tecrübe kazanmışsınızdır size ne söylesek boş

Yine de yerinizde olsam ne yapardım yazayım
    öncelikle pili çıkarıp pc yi pilsiz deneyin
    memtest programını bulup ram testi yapın
    hdtune ile harddisk testi yapın
    şimdilik aklıma gelen bunlar

Pilsiz de denedim yine aynısı oluyor. Eğer dediklerinizi yapabilecek kadar bilgisayarı açık tutabilirsem denerim. Eğer sorun anakartta ise yeni anakart alacağım.

• bendede acer 5742Z var.kafasına göre kapanıyor.açılmıyor.ters dönderiyorum altına bir iki yavaştan vuruyorum açılıyor.harddiski değiştirdim aynı durum devam ediyor. elektrik aksamında sorun vardır diyen arkdaşlar vardı ama götürüp göstermedim daha. pili çıkarıp deneyim bende bir bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad012

bendede acer 5742Z var.kafasına göre kapanıyor.açılmıyor.ters dönderiyorum altına bir iki yavaştan vuruyorum açılıyor.harddiski değiştirdim aynı durum devam ediyor. elektrik aksamında sorun vardır diyen arkdaşlar vardı ama götürüp göstermedim daha. pili çıkarıp deneyim bende bir bakalım.

Sanırım sorunumuz aynı hocam. En iyi çözüm yeni bir anakart ve yeni RAM'ler olarak gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zollex

quote:

bendede acer 5742Z var.kafasına göre kapanıyor.açılmıyor.ters dönderiyorum altına bir iki yavaştan vuruyorum açılıyor.harddiski değiştirdim aynı durum devam ediyor. elektrik aksamında sorun vardır diyen arkdaşlar vardı ama götürüp göstermedim daha. pili çıkarıp deneyim bende bir bakalım.

Sanırım sorunumuz aynı hocam. En iyi çözüm yeni bir anakart ve yeni RAM'ler olarak gözüküyor.

laptopu 2. el olarak 350 tl'ye almıştım.şimdi anakart felan değiştirirsem baya masraf gidecek gibi.tamir felan olmuyormu bu anakartlar acaba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zollex

quote:

laptopu 2. el olarak 350 tl'ye almıştım.şimdi anakart felan değiştirirsem baya masraf gidecek gibi.tamir felan olmuyormu bu anakartlar acaba.

Anakartta sıkıntı varsa tamir olmaz hocam. Anakart almanız gerekecek.

• Yok mu yardım edecek biri ya kafayı yicem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.