Bildirim
Acer aspire 5742G RAM takviyesi hakkında destek.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Aida64 yada cpu-z programı ile ramlarinizin tipi ve mhz değerlerini öğrenin. Ona göre Ram takviyesi yapabilirsiniz. Büyük ihtimalle 1333mhz ddr3 Ram vardı o modelde.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Ramlerin ddr3 1066mhz olarak görünüyor. SPD kısmından slot 1 ve slot 2 nin görüntülerini de paylaşırmısın.
-
-
Ramlerin 2+1 ddr3 1333mhz 1.5V ramler. Şimdi burda 1gb Ram in yerine istersen 4 gb yada 8 gb Ram ekleyebilirsin.
Hocam yardımınız için çok teşekkür ederim. şimdi şuan 3 gb ram varya bir sorun çıkmaması için 3 ün katlarımı olmalı takdığım zaman bana uygun performansı yüksek ve takdığımda fortmatladığım zaman yada herhangi bi durumda sorun çıkarmıcak mavi ekran vs boğuşturmicak sisteme uygun bir rami nasıl bulucam ben hala anlamadım. Örnek yada tavsiye ram atabilirmisinizquote:
Orijinalden alıntı: makca42
Ramlerin 2+1 ddr3 1333mhz 1.5V ramler. Şimdi burda 1gb Ram in yerine istersen 4 gb yada 8 gb Ram ekleyebilirsin. -
1333 mhz olduğunu nasıl anladınız ? -
3 ün katları olmaz zaten. 2 nin yanına 4 de takabilirsin 8 de takabilirsin. İstersen sadece 8gb da takabilirsin. Tipi(ddr3) mhz(1333) si voltajı 1.5V birbirlerine uyduğu sürece çalışırlar sıkıntı çıkarmazlar. 1333 mhz olduğunuzda slot kısmında max Bandwidth kısmında Pc3 - 10700 (667mhz) yazıyor buradaki 667 değerini 2 ile çarparsa Ram frekansı ortaya çıkar. Unutmadan burda anakartının maksimum kaç GB Ram desteklediğini de bilmek lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makca42 -- 4 Ocak 2019; 14:9:17 >
urun.n11.comSamsung 4gb2rx8 Pc3-10600s-09-11-f3 1333 Mhz 1.5v Ddr3 Laptop Ram - n11.comhttps://urun.n11.com/bellek-ram/samsung-4gb2rx8-pc3-10600s-09-11-f3-1333-mhz-15v-ddr3-laptop-ram-P307476563
Bu ürün uygunmudur birde cas değerine bakmam gerekiyor sanırım ama cas değerinden bahsedilmemiş bu üründe
-
İşlemcin maksimum 8gb ram destekliyo 1gb lık olan ramin yerine 4 almak mantıklı olur bence
Bilgisayar Özellikleri şöyle Sanırım max: 8 gb ram takabiliyorum.
Processor & Chipset
Processor Manufacturer
Intel®
Processor Type
Core™ i5
Processor Generation
1st Gen
Processor Model
i5-460M
Processor Speed
2.53 GHz
Processor Core
Dual-core (2 Core™)
Cache
3 MB
64-bit Processing
Yes
Hyper-Threading
Yes
Chipset Manufacturer
Intel®
Chipset Model
HM55 Express
Memory
Standard Memory
3 GB
Maximum Memory
8 GB
Memory Technology
DDR3 SDRAM
Memory Standard
DDR3-1066/PC3-8500
Number of Total Memory Slots
2
Storage
Hard Drive Capacity
320 GB
Hard Drive Interface
Serial ATA
Hard Drive RPM
5400
Optical Drive Type
DVD-Writer
Display & Graphics
Screen Size
39.6 cm (15.6")
Display Screen Type
LCD
Aspect Ratio
16:9
Screen Mode
WXGA
Screen Resolution
1366 x 768
Colour Support
16.7 Million Colours
HDCP Supported
Yes
Graphics Controller Manufacturer
NVIDIA®
Graphics Controller Model
GeForce® GT 420M
Graphics Memory Capacity
Up to 1 GB
Graphics Memory Technology
DDR3 SDRAM
Graphics Memory Accessibility
Dedicated
TV Card
No
Network & Communication
Wireless LAN
Yes
Wireless LAN Standard
IEEE 802.11b/g/n
Ethernet Technology
Gigabit Ethernet
Bluetooth
No
Built-in Devices
Front Camera/Webcam
Yes
Microphone
Yes
Finger Print Reader
No
Speakers
Yes
Interfaces/Ports
HDMI
Yes
Total Number of USB Ports
3
Number of USB 2.0 Ports
3
VGA
Yes
Network (RJ-45)
Yes
Audio Line In
Yes
Audio Line Out
Yes
Software
Operating System Platform
Windows
Operating System
Windows 7 Home Basic
Operating System Architecture
64-bit
Input Devices
Keyboard
Yes
Pointing Device Type
TouchPad
TouchPad Features
Multi-gesture TouchPad
Battery Information
Number of Cells
6-cell
Battery Chemistry
Lithium Ion (Li-Ion)
Battery Capacity
4400 mAh
Maximum Battery Run Time
3 Hour
Power Description
Maximum Power Supply Wattage
90 W
Physical Characteristics
Colour
Black
Height (Front)
25 mm
Height (Rear)
34 mm
Height
34 mm
Width
381 mm
Depth
253 mm
Weight (Approximate)
2.60 kg
Miscellaneous
Package Contents
Aspire AS5742G-463G32Mnkk Notebook
Lithium Ion Battery
AC Adapter
Additional Information
Wireless LAN: Acer Nplify 802.11b/g/n
Security Features
Kensington Lock Slot
BIOS passwords :
User
Administrator
Hard Drive
-
şuan takılı olan ramın markaları samsung gözüküyor bunu sipariş ediyorum ben ozaman. iyimidir uygunmudur sizce başka önerirmisiniz
urun.n11.comSamsung 4gb2rx8 Pc3-10600s-09-11-f3 1333 Mhz 1.5v Ddr3 Laptop Ram - n11.comhttps://urun.n11.com/bellek-ram/samsung-4gb2rx8-pc3-10600s-09-11-f3-1333-mhz-15v-ddr3-laptop-ram-P307476563
-
Evet max 8gb Ram destekliyor pc niz. Cas değeri aslında çok önemli değil tipi ve mhz si uyduğu sürece farklı cl değerli ramler çalışır. Ama azda olsa farklı çip üreticileri nedeniyle çalışmama durumlarınıda göz ardı etmemek lazım. Sıfır yerine bilgisayarcılardan 2. Ele bakabilirsiniz hem ucuz olur hemde denemiş olursunuz almadan. Ramler kolay kolay arıza veren bişey değil
Yada 2. Elden 8gb lık ddr3 1333 mhz lik tek bir Ram bul tak hiç uğraşmassın uyumla felan. 200 250 civarına bulursun 2. Elde 8gb rami
Sonuç olarak bu rami şipariş vermek istiyorum. urun.n11.comSamsung 4gb2rx8 Pc3-10600s-09-11-f3 1333 Mhz 1.5v Ddr3 Laptop Ram - n11.comhttps://urun.n11.com/bellek-ram/samsung-4gb2rx8-pc3-10600s-09-11-f3-1333-mhz-15v-ddr3-laptop-ram-P307476563?
Sanırım herşeyi uyuyor 2nin yanına 1 i çıkarıp bunu takmayı düşünüyorum.2+4 toplam 6gb olucak Uygunmudur bir sorun çıkmaz değilmi ?
-
Önce de dediğim gibi %100 sorun çıkmaz diyemem.
Senin pc de şöyle bir değişik bir durum var. Cpuz de memory kısmında ramlerin 1066 mhz cl7 olarak görünüyor. Cpuz SPD kısmında ise ramlerin 1333mhz cl9 onlarak görünüyor. Aida64 programı kurup Ram değerlerine baksana Bi anakartının desteklediği Ram frekansları ve kullandığın ramler nedir.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Özür dilerim Pm geçtim beyfendiyle lakin aynı konuda bir sorunu olan bir donanım haber üyesi bu mesajlardan faydalanabilir,bilgilenebilir ve çözüme ulaşabilir..
|
Popüler konulara çıkar çıkmaz burda insanların nerde nasıl konuşacağına siz karar veremezsiniz. Konu başlığında zaten konunun ne ile alakalı olduğu yazıyor. Konu sizin ilgi alanınıza girmiyorsa tıklamayabilirsiniz. Saygılar
|
Benzer içerikler
- lenovo loq alınır mı
- mimarlar için laptop önerisi 2024
- asus mu lenovo mu
- mühendislik için laptop
- dell laptop alınır mı
- en iyi laptop markaları
- honor magicbook art 14
- yazılım için laptop önerisi 2024
- hx işlemci nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X