Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5745G KULLANICILARI KULÜBÜ ( AS5745G / i7 740Q / 2gb nvidia420m) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
118.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba.Bende Acer 5745G kullanıcısıyım.

Donanım işinden iyi anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacımvar.
    Dün gece laptop uma format atarak Win 7 Ultimate yükledim.çünki kensi işletim sistemi home premium bazı kullanmam gereken programları desteklemiyordu.Sonra daha önceden laptopum kendi internet sitesinde indirdiğim driver ları kurmaya başladım.Driver kurulumuna devam ederken , bir driver dan sonra sistem tekrar başlatılsınmı dedi ve bende evet dedim.Bilgisayar kapandı sonra tekrar açıldı fakat ekranda hiç görüntü yok.Sistem açılıyor , fanlar çalışıyor , hatta win açılma sesi bile geliyo hoparlörlerden ama görüntü yok.Tam emin değilim fakat , yanlış hatırlamıyorsam bios ile ilgili bişey yüklemiştim.Laptopum daha yeni ve daha önceden hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim arkadaşlar. Ekranı bi şekilde getirmem lazım :(

• sanırım ekran kartının son güncellemesinden. birkaç hafta önce böyle bir konu geçti bu konuda. birkaç mesaj geriye gidersen görürsün. son güncel ekran kartı driverını yüklememek gerekiyor sanırım
  • Baktım diğer konulara fakat böyle bir konu bulamadım....Ne yaptıysam olmadı ekrana görüntü hiç gelmiyo.Bios u bile göremiyorum.Ama win7 açılma sesi falan geliyor :S Home premium la devam etseydim keşke.Win 7 ultimate kurayım derken bu hale geldi pc :S Acaba işletim sistemi değişince garanti dışı kalırmı.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur54

Baktım diğer konulara fakat böyle bir konu bulamadım....Ne yaptıysam olmadı ekrana görüntü hiç gelmiyo.Bios u bile göremiyorum.Ama win7 açılma sesi falan geliyor :S Home premium la devam etseydim keşke.Win 7 ultimate kurayım derken bu hale geldi pc :S Acaba işletim sistemi değişince garanti dışı kalırmı.?

ekran kartı driverında bence problem. acer teknik servisi bir ara bence pazartesi.

donanım değişiklikleri garanti kapsamı dışında bırakıyormuş. seninki yazılıma giriyor. bende ilk aldığımda bios update ederken bilgisayar komple açılmaz hale geldi. garanti kapsamında değiştirmişlerdi
  • quote:

Baktım diğer konulara fakat böyle bir konu bulamadım....Ne yaptıysam olmadı ekrana görüntü hiç gelmiyo.Bios u bile göremiyorum.Ama win7 açılma sesi falan geliyor :S Home premium la devam etseydim keşke.Win 7 ultimate kurayım derken bu hale geldi pc :S Acaba işletim sistemi değişince garanti dışı kalırmı.?

İkincil ekran devreye girmiş olabilir mi acaba? FN tuşuna basılı tutarken F5 tuşuna bas ve ekranda değişiklik var mı bekle, olmadı bu işlemi yaptıktan sonran ENTER tuşuna bas. Hani öyle bir şey olabilir diye düşünüyorum, olmaz aslında...

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainHIT

quote:

İkincil ekran devreye girmiş olabilir mi acaba? FN tuşuna basılı tutarken F5 tuşuna bas ve ekranda değişiklik var mı bekle, olmadı bu işlemi yaptıktan sonran ENTER tuşuna bas. Hani öyle bir şey olabilir diye düşünüyorum, olmaz aslında...

Saygılarımla

Hocam o şekildede denedim fakat olmuyor. Yanlış Bios yükledim sanırım :S formatı atarken USB den attım yani şuan boot USB yi görüyor ilk olarak.Acaba bi şekilde güncel ve doğru bios u usb ye çeksem otomatik yükletme gibi bi şansım varmı.?

• Herkese Selam Öncelikle :) Sırf İndirimde Diye(2100'den 1450'ye) 2630qm işlemcili notebooktan vazgeçip aldığım Acer5745G(i7 740qm işlemci 2gb gt 420m ekran kartı 4gb ram ) üzgünümki benim isteklerimi karşılayamıyor. :)Öncelikle tek sorunum birazcık ısınmaydı en son NFS Run yüklediğimde driver güncellemesi istemişti ve ne olduysa ondan sonra oldu :) Güncellemeyi yaptım ertesi gün ilk defa ısınmadan kaynaklı mavi ekran hatası aldım bunu bir sonraki günde aldım şuan bi hata almıyorum ama pc boştayken bile fan hızı düşmüyor bilgisayar belirli bir sıcaklığın altına düşmüyor malüm servise göndermedim.Tamam yüksek performanslı oyunlarda ısınıyor ok anladık kasıyor onada tamam ama esas sorun artık ısınmadan dolayı Pes 2012 de oynayamıyorm.Önceden saatlerce hatta 1 güne yakın pes oynardım 0 kasma yok şuan yarım saat geçmeden kasmalar oluyor ve bu grafik ayarlarını orta seviyeye indirdiğimdede pek fazla değişmedi. Şimdi gidip bi soğutucu fan alsam bana yararı olurmu yoksa Fan tıkalı olduğu içinmi bunları yaşıyorum servise mi göndermeliyim. :) Teşekkürler şimdiden
    .

Bu arada NFS Run'ı oynayanınız varmı notebookunuzun performansı nasl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ#aJaN -- 8 Şubat 2012; 3:52:03 >

• Arkadaşlar sorun çözülmüştür.Tanıdığım bir bilgisayarcı arkadaş usb den Bios u tekrar yükledi ve sorun düzeldi.

Bilgi paylaşımında bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • arkadaşlar meraba forma yeni üye oldum bu konuyu inceledim ancak benim sorunum winows deneyim dizini puanları düşük grafike 4.4 verior bilgisayarı ilk aldığım zaman herhangi bir sorun yoktu ne zaman ekran kartı günccellemesi yaptım oyunlar kasmaya başladı mesala pes 2012 ilk iki maçtan sonra oynanma hale gelio acayip titreme var ekranda birde full hd tv ye bağlıyorum ama hdmı kablo ile tam ekran görüntü alamıyorum pc kablosuyla 1360*768 oluyor ancak hdmi kablo ile olmuyor yardımcı olursanız sevinirim
  • cihazı alalı iki hafta oldu. yalnız ben oyun performansını o kadar beğenmedim açıkçası. işlemci iyi bir performans veriyor ama ekran kartı pek değil. sabit kareleme sayısına çok takan biri olarak söylüyorum. ha oynanıyor oynanmıyor değil. bazıları çok iyi bulabilir misal bir clear sky da call of pripyattaki kareleme sayısını ya da crysisdeki performansını falan. ama benim için en aşağı 30- 40 fps olması gerek.

misal yeni deus ex. ahım şahım bir grafik yok. ha biraz net çizgilere sahip. ama medium a falan kısmak zorunda kaldım ayarları. hatta şu an medium un biraz altı olmalı.

ha keza crysis 2. başlarda çok iyiydi. ama glow effect ve dumanlı atmosfer arttıkça performans düşmeye başladı.

cihazı 3d max kullanmak için aldım. 3 boyutlu çizimlerde sağlam evet. ha keza bluray film performansı , bir çok programı beraber tık demeden çalıştırabilmesi, şık kasası, led oluşu. bunlar iyi özellikler ama yine sadece işlemcinin sağlamlığından. oyun için o kadar da iyi konuşamayacağım. daha iyi bir performans beklerdim.

• arkdasım sen ona w7 ultimate yükle sitesinden driverlarını indir ayrıca güncel bios driverinı ve nvidia sitesinden ekran kartının driverini indir yükle takır takır çalışır makina ayrıca donmasının sebebi anti-virus olmasın ..
  • selam arkadaşlar bilgisayarıma need for speed run ı kurdum ancak ekran kartı güncellemesi istiyor. ekran kartı nvidia geforce gt330m. nvidia nın sitesinden indirdim grafik donanımı bulunamadı hatası veriyor. acer ın sitesinden indiriyorum sitede 2011 göstersede pc ye indirdiğimde 2010 güncellemesi çıkıyor. yine olmuyor yani. bana yardımcı olur musunuz ?

arkadsım nvidia nın sitesinde 300M serisini sec notebook yazar oradan 258.65 serisi dirver olması lazım ben kendim dün indirdim 420M e oradan yaparsın kendi sitesine ugrasma oradan yapamazsın bosuna zaman kaybı
  • ewt arkdaslarında dediği gibi biras ses sıkıntısı var ama en güzeli kulaklık hem kimsede rahatsız olmaz diger yönlerden hiç bi sıkıntı yok serivisi biras sıkıntıydı onudsa düzeltiler artık batarya değiğmini bile yapıyorlar:
  • slm arkadaslar bende 3 ay önce aldım bu pc yi 5745g i7 memnunum şimdilik ama kafama takılan bazı seyler varr.... fandan biraz fazla ses geliyor gibime geldi .. bide call of duty oyununu actım windows tusuna basıp çıktım geri giremedimm. ve görew yöneticisinden kapattım oyunu.. ondan sonra fandan öyle bir tizzz sesi geldiki kulak rahatsız edci anlatamam.. 5 dk sonra kesildi.. sizce servise götürmelimiyim.. neden yaptı bu sesii lütfen uardımlarınızı beklıyorum bu konuda benim hiç bilgim yok da..
  • Arkadaşlar hiç 5745g'nize ram ilavesi yaptınız mı? Sanırsam 2 slot var toplamda 4 gb ram var. Ben bu ramlerin hepsini çıkarıp 4 gb tek modüllü kaç dlot varsa o kadar döşemek istiyorum. Mümkün mü? Anakart destekler mi? en yüksek kaç mhz takabilirim?

edit: pardon 4 slotluymuş laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspire111 -- 28 Şubat 2012; 20:27:28 >
  • merhaba arkadaşlar. bende bu bilgisayardan yeni aldım. ilk defa laptop sahibi oluyorum o yüzden sorduğum soru saçma gelebilir ama genede yardımcı olursanız sevinirim. bu bilgisayarın kamera çözünürlüğü çok mu düşük yoksa ayarlarında mı bir sıkıntı var anladım. kamera görüntüsü ilk çıkan kameralı telefonlarla aynı derecede yani normali bu şekilde mi? yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • bende Acer 5745G kullanıcısıyım bilgisayarımda aşırı bir ısınma klavyenin sol tarafı felç ve touchpad kısmı dahil sıcaklıktan el değmiyor ayrıca soğutucu kısmındaki koruyucu hava çıkış plastikler sıcaklıktan eridi bu nasıl bir pc dir hala çözemedim fan çıldırasıya çalışıyor güç tasarrufunda yüksek performansa alsam patlayacak heralde ısı değerlerini de koyayım yorumu siz yapın işlemci İ5 6gb ram 2 gb ekrankartı 64 bit[simage]
    [/simage]

• arkadaşlar i5 olan versiyonunu kullanıyorum lütfen biri hayrına detaylı format nasıl atılır ayarlar nasıl yapılır anlatsın. format attığımızda içindeki tüm dosyalar siliniyor mu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: pacmannia

Windows 7 Derecelendirmesi (64 bit home premium)

OYUN PERFORMANSLARI GÖRÜNTÜLERİ:

Crysis Warhead (Yüksek-High Ayarda, 720p): http://www.youtube.com/watch?v=M8kj8v9oxio

Crysis Warhead (Enthusiast/Gamer Ayarda, 720p): http://www.youtube.com/watch?v=ZOkBtVELu7c

Medal of Honor 2010 (High Ayarda): http://www.youtube.com/watch?v=oFED1SdV0EU

Battlefield: Bad Company 2 (High Settings): http://www.youtube.com/watch?v=rmGJkI6AZsY

Need for Speed Shift (Maximum Kalite) : http://www.youtube.com/watch?v=2vRtxQS6xQw

Splinter Cell: Conviction (Maximum Ayarda): http://www.youtube.com/watch?v=ir1Ta8h8HE8

Assassin Creed 2 : http://www.youtube.com/watch?v=yXT1MSW8Fic

Mirror's Edge (Nvidia PhysX Destekli) : http://www.youtube.com/watch?v=Ch78Nd5Nq3A

2 GB bellek ve shader 3.0 olmasına rağmen oyun grafik performansı neden 6,5 de kalıyorum aynı pc bendede var kafamı çok kurcaladı bu durum

• usta notebook da ayrı 4 tane ram slotu var windows 7 home premiumlardan sonra 16 gb e kadar destek veren bir yazılım sanırım home basic de veriyor . yani pc ye 4 tane 4gb ddr3 ram takarsan sisteminde home premium ise tam performans alırsın
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.