Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5745G KULLANICILARI KULÜBÜ ( AS5745G / i7 740Q / 2gb nvidia420m) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
118.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben olayı çözdüm.Şöyleki pcyi açıp siyah ekranı gördügünüzde zaten arkada windows açılmış oluyor.Aklıma ekranı indirip uyku moduna almak geldi.Ekranı indirip kaldırıyorsunuz ve görüntü geliyor.Ayrıca sorun nvidia forumlarında takip ettigim kadarıyla birçok kişide varmış.Yeni bir beta driver yayınlandı(290,36) bu sorunu çözüyor.Siyah ekran alan varsa.
    Oynadıgım oyunları sormuş bir arkadaş.Şöyle: Battlefield 3- COD Mw3 - Skrim gayet iyi şekilde (high)
  • Arkadaşlar bilgisayarımdan aşırı şekilde memnunum bugüne kadar oynayamadığım oyun olmadı. Bunlara Battlefield 3 Crysis 2 Call of duty MW3 dahil.
    Ama bugün Nfs the run yükledim ama ekran kartı update i gerekiyormuş.189.86 olan versiyonu 285.38 çıkarmam gerekiyor.Ama acerin sayfasındaki driverları yükleyemiyorum.Hybrid ekran kartından dolayı olduğunu düşünüp biostan o özelliğini kapatıp bile yüklemeyi denedim ama olmuyor.Ekran kartını update edebilen varmı içinizde.İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.I.V -- 1 Aralık 2011; 0:12:30 >
  • meraba arkadaşlar konuyu yeni gördüm bende 5745g i7 gt420m kullanıcısıyım bilgisayardan gayet memnunum bir iki ufak problem dışında tüm oyunları gayet rahat oynayıp bunun yanı sıra bazı mühendislik uygulamalarını da rahatça çalıştırabiliyorum ama aletin klavyesi bence facia çok rahatsız ve dandik gibi geliyor bana hala alışamadım ve hiç kullanmama rağmen f2 tuşu kırıldı birde sesi biraz yetersiz gibi geliyor ama bunlar dışında memnunum.şimdi ise bilgisayarı kullandığım ortamlardan dolayı tozlanma olduğunu ve fan çıkışını büyük ölçüde tıkadığını düşünüyorum çünkü oyun oynarken fan deli gibi çalışmasına rağmen fan çıkışındaki hava akımı o çalışmaya göre çok az gibi geliyor ama saolsunlar fanı öyle bir yere koymuşlar ki ulaşılamasın diye makinayı daha fazla açmaya korktum.bunu temizlemenin kolay bir yolu varmıdır yada açarken fana daha rahat ulaşmanın bir yolu varmıdır.şu an yurtdışındayım ve servise götürmek istesemde henüz bulabilmiş değilim.bir de makinenin garantisi hala devam ediyor merak ettiğim konu herhangi bir garanti etiketi yokken bilgisayarın açıldığı anlaşılıp garanti dışı kalır mı nasıl anlaşılır (herhangi bir müdahale yok sadece aç kapa).birde son olarak nvidianın son driverını yüklediğim zaman bilgisayar normal olarak başlıyor ama parola kısmına gelince ekran kapkaranlık kalıyor açılış sesleri hdd herşey normal ama görüntü yok nedeni nedir bu durumun (driveri eskiye çekince sorun kalmıyor.) teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.I.V

Arkadaşlar bilgisayarımdan aşırı şekilde memnunum bugüne kadar oynayamadığım oyun olmadı. Bunlara Battlefield 3 Crysis 2 Call of duty MW3 dahil.
    Ama bugün Nfs the run yükledim ama ekran kartı update i gerekiyormuş.189.86 olan versiyonu 285.38 çıkarmam gerekiyor.Ama acerin sayfasındaki driverları yükleyemiyorum.Hybrid ekran kartından dolayı olduğunu düşünüp biostan o özelliğini kapatıp bile yüklemeyi denedim ama olmuyor.Ekran kartını update edebilen varmı içinizde.İlgilenenlere şimdiden teşekkürler...
    http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_NVIDIA_8.17.12.5912_W7x64_A.zip?acerid=634190009829812406&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%205745G&OS=721&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

Verdiğim adresteki sürücüyü kurmaya çalışın. İşlemciniz i7 ise o zaman da şunu deneyin:

http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_NVIDIA_8.16.11.8986_W7x64_A.zip?acerid=634190006077943166&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%205745G&OS=721&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemilik

Selamünaleyküm captainHit,

Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz ve de cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için size teşekkür ederim.

Ben bu konuyu, yaklaşık 6 yıl kadar önce donanımları sıfır ama toplama olarak masaüstü pc.mi satın aldığım pc.servisine aktardığımda onlar bu durumun, pc. işemcisinin 64Bit olmasından dolayı kaynaklandığını söylediler.

Kendileri daha önce masa üstü pc me her format attıklarında bu programı defalarca kurmuşlardı, ama şu an bu şartlarla biz de kuramayız dediler. Ancak yeniden format atıp işletim sistmini 32 bit çevirirsek olur , yapalım ister misin dediler.

Ben de şimdilik kalsın dedim, çünkü ben bu pc.de orjinal olmayan hiç bir programı kullanmama kararı aldım, sadece size bahsettiğim programın orjinalini bulmam mümkün değil, çünkü çok pahalı. Bu programın adı Gerber V.8.1 bu tekstil sektöründe kullanılan bir modelistlik programıdır. Pc.de etek,bulüz, pantolon vs. kıyafet kalıplarının üretimini ve serilenerek plotter dan çıktısını sağlar. Mesleğim icabı evimde pratik yapabilmek adına yükleyip kullanıyorum. Ve orjinali oldukça pahalı olarak biliyorum.

Sorunu aşabilmem için ya bu programın daha yüksek bir sürümünü bulmalıyım ya da pc.mi işletim sistemini 32 bit e düşürmeliyim. Ama bunun da orjinal program almadan yapmak istemiyorum. Ayrıca bende kurulu olan Windows Home, bununla word dosyalarını bile açamıyorum o yüzden bunu da değiştirmek istiyorum. Pofessional mi alayım Ofis mi ya da İşletim sisteminde ve bu tür temel programlarda bana en faydalı olabilecekleri hangisidir?

Beni bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum.

Yine bir başka Acemiliğimden de bahsetmek istiyorum. Yarım saat önce size bu cevabı yazarken ekranım dondu, bir türlü aktife geçemedim reset edecem ama ilk defa laptop kullandığımdan laptopl lar nasıl reset edilir, özellikle de Acer Aspire 5745G. Ekran donunca ne yapmalıyım. Dondu diye pc.yi değiştirme yolua gitmek istemiyorum, çünkü hepsi insan yapısı ve hangisini alırsanız alın bi tarafından bi tarafı sorunlu oluyor. Hiç bir şey 4x4 değil. Bu sebeple sürekli değiştimek yerine elimdekini kullanmayı öğrenmenin yoluna bakmalıyım diye düşünüyorum masa üstü pc. yi yaklaşık 6 yıl kullandım hala da işimi görüyor. Bunu iş icabı aldım.

Yardımlarınız için Teşekkür ederim...

Aleyküm selam... Biraz geç oldu ama, bu sayfaya çok fazla uğramıyorum. Bugün biraz gezinirken denk geldim. Sorularını şöyle cevaplamayı deneyeyim:

* Gerber Accumark programından bahsediyorsunuz sanırım. Bu programın en güncel sürümü olan 8.5 64-bit işletim sistemlerinde sorunsuz çalışıyor diye biliyorum. Mümkünse bu programı bulup kullanmaya çalışın.

* Windows Home kurulu olmasının bir sıkıntısı yok sizin için. Eğer lisansınız Windows Home lisansı ise, bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Windows Starter olmasından çok daha iyidir. Word/Excel dosyalarını açamamak sisteme bağlı değil, sadece Microsoft Office'in yüklü olmadığını gösterir. Eğer orjinal Microsoft Office paketiniz yoksa, almak da istemiyorsanız size OpenOffice'i tavsiye edebilirim. Tamamen ücretsizdir ve Microsoft Office ile yapabileceğiniz her şeyi eksiksiz yapabiliyorsunuz, bunun yanında Microsoft Office uyumludur; yani Microsoft Office ile oluşturulan belgeleri okuyabilir, düzenleyebilir, hatta oluşturduğunuz belgeleri Microsoft Office'in tanıyabileceği formatlarda kaydedebilirsiniz.

* Notebook'a reset atmanın yolu açma kapama düğmesine yaklaşık 10 saniye basılı tutmak ile olur. Daha doğrusu notebook bu şekilde kapanır. Takılıp kaldığı zaman en kolay yolu budur.

Umarım sorularınıza cevap verbilmişimdir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainHIT -- 7 Aralık 2011; 16:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alimaruf

benim 5745 tete hiç bi drver kurulmuyo nvidia sitesinden.sorunu bi türlü çözemedik netcez.

Acer'in sitesinden kurmayı deneyebilirsin.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uNiqq

Evet bu makineden bende de var ve gayet memnunum. Crysis2 oyununu full ayarlarda gayet rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Çok aşırı bi ısınma problemi yok. Olması gerektiği gibi. Ancak benim pil çok az gidiyor bunun benle mi alakası var yoksa tüm piller mi böyle?

http://forum.donanimhaber.com/m_44138759/mpage_5/key_/tm.htm#msglink_51464596

Burada pillerin ömürleri ile kısaca bir açıklama var (yani yazdığınız mesajın bir kaç mesaj üzerinde sadece). Forumu biraz okumuş olsaydınız bu mesajı yazmanıza gerek kalmazdı.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: poseidon19

merhaba arkaadaşlar

birşey sormak istiyorum. bende 5745G var ve 4 GB ram yüklü. Rami nasıl arttırabilirim, acerın teknik servisi aracılığıyla mı yaptırayım ve kaç GB a kadar destekler? bi fikri olan??

4 adet RAM slotu olduğundan, her slota da en fazla 4GB'lık RAM modülü takılabilindiğinden hafızayı toplam 16GB'a kadar yükseltebilirsiniz. Alacağınız RAM modülünün DDR3 PC3-10700 olmasına dikkat edin.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CWBADBOY

merhaba arkadaşlar bende acer 5745g 486g64mnks modeli var winsows 7 home basic yüklü benim pc i5 -480m 2.66 ghz NVİDIA GEforce GT 420M ekran kartı,6 gb raam 640 gb harddisk ve 2 gb PAYLAŞIMSIZ EKRAN KARTI VAR.vatandan almıştım.fakat biraaz kurcalarken benim bu pc ne internette ne de acer in kendi resmi sitesinde şuan yok.ve 2 gb PAYLAŞIMSIZ DEDİKLERİ EKRAN KARTININDA SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNYÜRUM SİSTEM BİLGİSİDEN BAKTIM VE BUNU GÖRDÜM SİZCE NORMAL Mİ?

TOPLAN KULLANILABİLİR GRAFİK BELLEĞİ :1760 MB
    AYRILMIŞ VİDEO BELLEĞİ:128 MB
    SİSTEM VİDEO BELLEĞİ:0 MB
    PAYLAŞILAN SİSTEM BELLEĞİ:1632 MB
    SİZCE BUNLAR NORMAL Mİ?

Aynı model notebook bende de var. Bu modellerde ekran kartı 1GB oluyor.

Ekran kartıyla ilgili tüm sıkıntıları olanlar için şu an genel bir cevap yazmak istiyorum, umarım herkes okur.

Öncelikle sistem, güç tasarrufu edebilmek için NVIDIA görüntü işlemcisi yerine genelde intel i3 - i5 - i7 işlemcileri ile bütünleşik olan intel görüntü işlemcisini kullanır. Bunu da değiştirmek çok kolay, denetim masasına gidip "NVIDIA Denetim Masası" yazan öğeyi çalıştırın. Açılacak olan pencerede soldaki menüden "3D Ayarları" başlığı altında "3D Ayarlarının Yönetilmesi" seçeneğine tıklayın. Sağda açılacak olan sayfada ise "Genel Ayarlar" sekmesinde "Otomatik seç" yerine "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi" seçmelisiniz. Bunu yaptığınız takdirde tüm sıkıntılarınız giderilmiş olacaktır. İsterseniz programlara göre de işlemciyi özel olarak seçebilirsiniz ama buna gerek olmadığını düşünüyorum.

Görüntü işlemcisini NVIDIA olarak seçersek, doğal olarak batarya daha çabuk bitecektir. İşlemciyi sistemin otomatik seçmesi, bataryanın daha uzun dayanmasını sağlar, NVIDIA işlemcisi de sadece gerektiği anlarda çalışır.
    Bazı oyunlar (genelde eski olanlar) sistemin otomatik olarak seçimini devre dışı bırakıp hemen halihazırda çalışan intel işlemcisine yükleniyor, bu işlemci de yüksek performanslı bir işlemci olmadığından oyunların kasılması, yavaş çalışması çok doğal.

Görüntü/ses/vs. sürücüleri her zaman notebook üreticisinin kendi sitesinden yüklenmeli. Çünkü bunlar üretilmiş olan sisteme özel olarak ayrıca programlanıyor. NVIDIA sitesinde de fark ettiyseniz "bilgisayar üreticinizin sağladığı sürücüleri kullanmanızı tavsiye ederiz" diye bir ibare mevcut. Genel sürücüler elbette çalışır, ama bazı arkadaşların belirtmiş olduğu problemlerin ortaya çıkması da kaçınılmaz oluyor. Ben de kendi sistemimde en son NVIDIA sürücüsünü denedim ve bir çok oyunun çakıldığına şahit oldum. Acer'in sitesinden indirmiş olduğum sürücüye geri döndüğümde hiç bir problemin yaşanmadığını gördüm.

i3 - i5 - i7 ile kısa bilgi:

Aslında eski nesil i5 ve i7'lerin hepsi çift çekirdekli işlemciler (bazı dört çekirdekli i7 işlemciler hariç). Eklenen bazı özelliklerinden dolayı sanal olarak fazladan 2 veya 4 çekirdek daha sayılabiliyor.
    İkinci nesil i5 ile i7'lerin çoğunda artık sanal yerine gerçek çekirdek kullanılıyor (ama ikinci nesil i5 olup, yine de çift çekirdek olan da var tabi ki). Aşağıda verdiğim bilgiler bu doğrultudadır.

i3 işlemcisi demek, çift çekirdek + 1 görüntü işlemcisi, yani toplam 3 çekirdek olması anlamına geliyor.
    i5 işlemcisi demek, dört çekirdek + 1 görüntü işlemcisi, yani toplam 5 çekirdek olması anlamına geliyor.
    i7 işlemcisi demek, 6 çekirdek + 1 görüntü işlemcisi, yani toplam 7 çekirdek olması anlamına geliyor.

intel normal işlemcinin içine görüntü işlemcisini de dahil ederek, hem harcanan enerjiden, hem de yerden tasarruf etmiş oluyor. Bu entegre görüntü işlemcisi HD desteklediği halde, 3D performansı zayıftır.

Acer Aspire 5745G modelinde eski nesil i3 - i5 - i7 işlemciler kullanıldığından, bunların genelde çift çekirdek (artı sanal çekirdek) olduğunu anlayabilirsiniz. Bazı i7 modelleri dört çekirdeklidir. İşlemcinin modeline bakarak gerçekte kaç çekirdek olduğunu internette biraz araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainHIT -- 7 Aralık 2011; 16:49:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CWBADBOY

prototype oyununu oynarken biraz kasıo zzaten şüpheleniodum 2 gb ekrankartlık verimi alamıodum.baştan ber böle ayarlaı karışştıtıken gördüm bunlarıda.bedne 2 tane ekran kartı sürücüsü gösterio bir intel birde nvida erhalde orda bi çakışmaamı oluo acaba

Görüntü işlemcisine 1GB, 2GB veya 10GB bellek ayrılmış olması işlemci hızında kesinlikle bir şey değiştirmez, görüntü işlemcisinin modeline (yani transistör sayısı, frekans hızı, DMA vs vs) bakar.

Peki neden 1GB, 2GB vs? Oyunlar geliştikçe, daha gerçekçi olmaya başladı. Daha gerçekçi olması için, gerçekçi ve yüksek çözünürlükte dokular kullanması gerek. Gerçekçi ve yüksek çözünürlükte dokular, bellekte daha fazla yer kaplar. Oyunda ne kadar fazla detay, ne kadar fazla obje (figür, eleman, bina, malzeme, alet, silah, araç, gereç vs) varsa, o kadar fazla dokunun bellekte halihazırda bulunması gerek. O yüzden de görüntü belleğinin yüksek olması, bu tarz oyunların çalışması anlamına gelir. Yüksek çözünürlükte çok gerçekçi ve mükemmel görüntüleri olan bir oyun artık en az 1GB görüntü belleği isteyebiliyor. Daha altında çalışmaz, çünkü dokular belleğe sığmayınca nasıl çalışsın? Belleğin 4GB olması da bir şeyi değiştirmez, oyun yine aynı hızda çalışır, tek farkı görüntü belleğinin sadece gerekli olan 1GB'ı kullanılmış olur. Geri kalanı yine boş kalır ve oyuna bir katkısı olmaz. Bazı oyunlar siz fark etmeden belleğin büyüklüğüne göre dokuları yükler. Mesela 1GB'lık görüntü belleği olan sistemlerde oyun güzeldir, hoş görünür, ama 2GB olan belleklerde biraz daha yüksek çözünürlükte olan dokuları yükleyip daha güzel görünmesini sağlar, ama hızında bir değişiklik göstermez.

Umarım bu bilgi de sizi görüntü işlemcisi ile bellek miktarı hakkında aydınlatmış olur.

Yukarıda yazmış olduğum bir cevapta da bu sistemdeki NVIDIA ile intel görüntü işlemcileri ile ilgili kısa bir bilgi var, okursanız onu da anlamış olursunuz.

Saygılarımla...

• selam arkadaşlar bilgisayarıma need for speed run ı kurdum ancak ekran kartı güncellemesi istiyor. ekran kartı nvidia geforce gt330m. nvidia nın sitesinden indirdim grafik donanımı bulunamadı hatası veriyor. acer ın sitesinden indiriyorum sitede 2011 göstersede pc ye indirdiğimde 2010 güncellemesi çıkıyor. yine olmuyor yani. bana yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iLoveBeeR

selam arkadaşlar bilgisayarıma need for speed run ı kurdum ancak ekran kartı güncellemesi istiyor. ekran kartı nvidia geforce gt330m. nvidia nın sitesinden indirdim grafik donanımı bulunamadı hatası veriyor. acer ın sitesinden indiriyorum sitede 2011 göstersede pc ye indirdiğimde 2010 güncellemesi çıkıyor. yine olmuyor yani. bana yardımcı olur musunuz ?

http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_NVIDIA_8.17.12.5912_W7x64_A.zip?acerid=634190009829812406&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%205745G&OS=721&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

Verdiğim adresteki sürücüyü kurmaya çalışın. İşlemciniz i7 ise o zaman da şunu deneyin:

http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_NVIDIA_8.16.11.8986_W7x64_A.zip?acerid=634190006077943166&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire%205745G&OS=721&LC=en&BC=Acer&SC=EMEA_25

• merhaba,
    cihazı alalı bir iki ay oldu, aldığım gibi karşılaştığım webcam sorunundan ve çözümünden bahsetmek istiyorum(zira nette çözüm için bakılmadık, türkçe-ingilizce kaynak bırakmadım fakat hiçbişey bulamadım). sonunda servise gönderdim:) tabi sözetmek istediğim çözüm bu değil!!!

donanım ekle kaldırdan unknown device'ı kaldırıp makineyi kapatıp açma, driver güncellemeye çalışma ki webcamin makineye takılı olmadığını iddia eden windowsa neyin drıverını, nasıl kuracaksınız!!! onuda çözemedim o tip çözüm önerileri ilede karşılaştım.. bu tip şeylerin hepsini deneyip çözüm bulamayanların muhtemelen yaşadığı sorun benimki ile aynıdır diye düşünerek sorunu çözer çözmez buraya yazarak, net alemine bi katkım olması gibi iyi dileklerle kendimi burada buldum. aynı sorunla karşılaşıp, bu tip yöntemleri deneyip, çözüm bulamayıp, yılmadan google ile çözüm aramaya devam edip ve bi şekilde bu yazıya denk gelenlerin denemesini tavsiye ederim...)

aldıktan birgün sonra webcami açmak için crystaleyewebcami tıkladığımda "camera not found" yazısıyla karşılaştım. direkt acer'ı aradım fabrika ayarlarına geri dönün, muhtemelen yüklediğiniz birşey veya bir güncelleme yüzünden felan olmuştur gibisinden. dediklerini yaptım fabrika ayarlarına geri döndüm fakat sorun düzelmedi. bu arada program bazen açılıyordu fakat görüntü gelmiyordu. bende kişisel olarak aklıma gelen herşeyi denedim driver kaldırıp yüklemeler, efendim olası elektriksel bi çakışmaya karşı tüm kabloları pili çıkartıp bekleme gibi+ forumlardan baktığım daha nice yöntem fakat çözüm olmayınca; tekrar acer'ı arayıp durumu bildirdim. onlar fabrika ayarlarına dönmemin sonuç vermemesi üzerine cihazda donanımsal bir sorun olabilmesi ihtimalini göz önüne alıp "ürün değişim talebi ile" cihazı aldığım yere yani elektroworld'e teslim etmemi söylediler. iki günlük sıfır bir cihazda böyle bir sorun yaşamamdan dolayı sinirlenerek, sınav haftamda cihaza autocad dersi için feci derecede ihtiyacım olmasına rağmen "yirmi günlük yasal süre"yi göz önüne alıp gönderdim. aslında webcam hiç olmasa benim için çok birşey farketmezdi ama iki günlük cihazda çalışmıyor olması durumu beni germişti sadece...

neyse bu arada bunları neden anlatıyorum birçok kişi acer servisi şöyle-böyle, giden cihaz gelmiyor felan gibi şeyler yazıyor heryerde. o konuda da kişisel tecrübemi paylaşmak isterim. cihazı gönderdikten altı gün sonra acer'ı arayıp cihaz durumunu sorduğumda cihazınızın işlemleri iki gün önce tamamlandı zaten elektroworldün kargosunu gelip alması bekleniyor dendi bana şaşırdım ben kendim gelip alsam olmazmı dedim. yok firmanın gönderdiği cihazı yine firma alır dediler benim iki gün sonra sınavım var onu düşünüyorum tabi. elektroworldu aradım böyle böyle cihazın iki gündür işlemleri tamam bekliyo orada gidip alsanıza ne bekletiyosunuz gibisinden bi konuşma yaptım. kargolarımız haftanın belli günlerinde belli güzergahlardan alım yaparlar o günü kesin bizde bilmiyoruz, kimse bilmiyor ama alınır bi ara felan dedi bana ama en geç bi iki gün içinde alınır oradan...

deli oldum ama bekledim iki gün sonra aradım tekrar elektroworldu bu defa müşteri temsilcisi bir hanım kızımızdı.(tabi benim sınavım geçmiş, ben bi arkadaşın notebooku ile emanet notebookla yani sınavıma son gece çalıştım falan) durumu tekrar anlattım. belki birazda öfkemden neden almıyosunuz işi bitmiş cihazı gibi bir tavrımda var hanımefendide gergindi herhaldeki "beyefendi yasal süre yirmi gün yapabileceğim bişi yok" deyip kestirip attı...
    düşünebiliyormusunuz cihazın işi biteli dört beş gün olmuş gidip alacaklar sadece benim şahsen gidip almama müsaade edilmediği gibi yasal süre olan yirmi günü doldurmadan getirmeyiz gibi bir tavır...
    iki gün daha geçti bu sefer elektroworldün genel merkezini arayıp durumu bildirdim. tamam şikayetinizi kayıt altına aldık. şube aranacak onlar tarafındanda siz aranıp bilgilendirileceksiniz felan dendi bana ama ben tüm içimi döktüm adama. benim sınavım vardı ondan dolayı illa getirsinler diye baskı yaptım zaten cihazın işi biteli bi hafta oldu bile yani ben haklıyım ama hanımefendinin tek bildiği şey "yasal süre yirmi gün" falan...
    bi gün daha geçti cihazımın şubeye geldiğine dair sms geldi.

yani acer cihazın işlemlerini dört günde bitirdi ancak elektroworld bir haftada kargosunu gönderip şubeye geri getiremedi.

cihaza servisin doğal kanunu olarak format atılmış:) birde ne hikmetse hiç bir bağlantı kuramadım ama bios güncellemesi yapılmış.

eve geldim aradan iki gün geçti geçmedi webcam yine aynı hale geldi:)))
    ben artık yıldım tamam webcamim yok benim şeklinde bi kabullenme ile ne acer'ı aradım ne elektroworld'u nede konuyla ilgili nette herhangi bir yazı...

bir ara msnde mikrofon ayarı yapmak için ayarlara girdiğimde optimizasyon yaparken kamerayı ayarlama safhasına geldiğimde siyah bi görüntü ile karşılaştım yani webcami cihaz görüyordu o esnada ancak simsiyah bi görüntü vardı..
    lan noluyo falan derken kurcalamaya başladım tekrar, mousum takılı değildi onu taktım ve cihazı kurcalayacaktım güya mousu takar takmaz cameranın ayarlarının yapıldığı sekme deaktif oldu yani kamera yine gitti. msni kapatıp tekrar açtım fakat bu defa her zaman olduğu gibi webcam takılı değil yazısı vardı az evvel siyah ekran ve
    1.3 mp kamera yazan yerde. o vakit bende mousela bi çakışma olabilmesi durumuna bağladım sorunu. webcamim donanımsal olarak sorunlu değil en azından diyerek rahatladım üzerine düşmedim.
    ....
    az evvel mouse kamera çakışması, usb donanım çakışmaları felan gibi anahtar cümlelerle google'da ararken nasıl olduysa, sorun ilk ortaya çıktığındada girmiş ve okumuş olduğum acer'ın online destek bölümünde aratıp bulduğum fakat önemsemediğim bir yazıyla karşılaştım ve ne hikmetse tekrar okudum ve bu sefer önemsedim. yazıda mealen: acer crystal eye webcamde "camera not found" yazısı ile karşılaşınca: resimlerim klasöründeki resimlerinizi, oradan kaldırın.bu resimler sizin için önemli ise, bi diske felan atın(harici sürücü,flash bellek v.s) ama ne olursa olsun o klasördeki resimlerinizi boşaltın yazıyodu.. dediğim gibi zamanında okuduğumda önemseyip denemeye bile değer bulmamıştım. bu sefer okudum ve denedim. oldu:) resimleri kesip depo olarak kullandığım diğer sürücüm d: 'ye kopyalayarak resimlerim klasöründe bana ait olan resimleri boşalttım. kaldıki bu resimlerden hiçbirisi camerayla çekilmiş değildi hiç çalışmadığından:) ama ne alakaysa sonrasında camera çalıştı....

şahsi görüşüm win7nin şahsına münhasır saçmalıklarından biriside bu herhalde. ancak sorunun bu şekilde çözülebilmiş olması ile ilgili bilgisi olupta bide üstüne bunca yazıyı okumaya sabredebilen kişiler durumu yanıtlarsa çok memnun olurum.... herhalde 20 yıl sonra bir cevap gelir:)))
    sözkonusu çözümün işinize yaraması temennilerimle sevgiler.

bu arada çözümü okuduğum acer'ın online teknik destek sayfasındaki link şöyle:
    http://acer-tr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/9865/kw/webcam/p/2071%2C2813%2C3078/page/1/st/5

• Bende AS 5745G-7744G50 Mnks var. acer ın kendi sitesinde ram için toplam bellek yuvası iki diyor. acaba iki slot 4 ram girişi mi var yada tek slot 2 ram girişimi var? bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanı çok memnun olurum. birde ram i arttırmak istiyorum. kaliteli ve bu pc ye uyumlu bir ram markası ve modeli tavsiye eder misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 05myrt

Bende AS 5745G-7744G50 Mnks var. acer ın kendi sitesinde ram için toplam bellek yuvası iki diyor. acaba iki slot 4 ram girişi mi var yada tek slot 2 ram girişimi var? bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanı çok memnun olurum. birde ram i arttırmak istiyorum. kaliteli ve bu pc ye uyumlu bir ram markası ve modeli tavsiye eder misiniz

En doğru cevabı CPU-Z programı ile bulabilirsin. Programıhttp://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.59-32bits-en.zip adresinden indirip çalıştır. Tepede SPD sekmesine tıkla. Memory Slot Selection kısmında Slot #1 seçeneği var, ona tıklarsan aşağı doğru seçenekler çıkacak. 4 RAM soketi bulunan bir bilgisayarda burada Slot #1 - Slot #2 - Slot #3 - Slot #4 görünür. Sende sadece Slot #1 ve Slot #2 seçilebiliyorsa, sadece 2 adet RAM soketin mevcut demektir. Bu arada ben de şimdi kendi sitesinden kontrol ettim ve dediğin gibi iki adet RAM soketi görünüyor. Kendi modelime baktım, onda da 2 adet RAM soketi gösteriyor, oysa bilgisayarımda 4 adet RAM soketi mevcut. Senin bilgisayarın da muhtemelen 4 adet RAM soketi mevcut, ama en doğru cevabı dediğim gibi CPU-Z programı ile alacaksın. Ona göre de eğer istersen fazladan RAM takabilir, veya elinde olanları çıkarıp daha yükseğini takabilirsin.

Bilgisayarın DDR3-1066/PC3-8500 destekliyor, yani 1066MHz (veya daha üstü MHz) olan herhangi bir DDR3 RAM alıp takabilirsin. En ucuz olarak şu adrestekini önerebilirim:http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-tek-modul-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainHIT -- 4 Ocak 2012; 17:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainHIT

quote:

Bende AS 5745G-7744G50 Mnks var. acer ın kendi sitesinde ram için toplam bellek yuvası iki diyor. acaba iki slot 4 ram girişi mi var yada tek slot 2 ram girişimi var? bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanı çok memnun olurum. birde ram i arttırmak istiyorum. kaliteli ve bu pc ye uyumlu bir ram markası ve modeli tavsiye eder misiniz

En doğru cevabı CPU-Z programı ile bulabilirsin. Programıhttp://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.59-32bits-en.zip adresinden indirip çalıştır. Tepede SPD sekmesine tıkla. Memory Slot Selection kısmında Slot #1 seçeneği var, ona tıklarsan aşağı doğru seçenekler çıkacak. 4 RAM soketi bulunan bir bilgisayarda burada Slot #1 - Slot #2 - Slot #3 - Slot #4 görünür. Sende sadece Slot #1 ve Slot #2 seçilebiliyorsa, sadece 2 adet RAM soketin mevcut demektir. Bu arada ben de şimdi kendi sitesinden kontrol ettim ve dediğin gibi iki adet RAM soketi görünüyor. Kendi modelime baktım, onda da 2 adet RAM soketi gösteriyor, oysa bilgisayarımda 4 adet RAM soketi mevcut. Senin bilgisayarın da muhtemelen 4 adet RAM soketi mevcut, ama en doğru cevabı dediğim gibi CPU-Z programı ile alacaksın. Ona göre de eğer istersen fazladan RAM takabilir, veya elinde olanları çıkarıp daha yükseğini takabilirsin.

Bilgisayarın DDR3-1066/PC3-8500 destekliyor, yani 1066MHz (veya daha üstü MHz) olan herhangi bir DDR3 RAM alıp takabilirsin. En ucuz olarak şu adrestekini önerebilirim:http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-tek-modul-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621

Saygılarımla

bugün acer teknik servisle konuştum. bilgisayarın ram ini kendilerinden başkasının arttırması, donanımlara müdehale sayılacağından bilgisayarın garanti kapsamı dışında kalacağını söyledi.

bilgisayarı onarım merkezine götürüyorsunuz. 35 tl veriyorsunuz, bilgisayarın biosunu vs güncelliyorlar fanları tozları temizliyorlar ve size ram için fiyat veriyorlar. kabul ederseniz 35+ramin fiyatı ödüyorsunuz. kabul etmezseniz 35 tlye bilgisayarınızı güncelleyip temizletiyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

bugün acer teknik servisle konuştum. bilgisayarın ram ini kendilerinden başkasının arttırması, donanımlara müdehale sayılacağından bilgisayarın garanti kapsamı dışında kalacağını söyledi.

bilgisayarı onarım merkezine götürüyorsunuz. 35 tl veriyorsunuz, bilgisayarın biosunu vs güncelliyorlar fanları tozları temizliyorlar ve size ram için fiyat veriyorlar. kabul ederseniz 35+ramin fiyatı ödüyorsunuz. kabul etmezseniz 35 tlye bilgisayarınızı güncelleyip temizletiyorsunuz

Bu da para kazanmanın bir yolu tabi ki. :)
    BIOS güncellemeyi herkes yapabilir, ama fan temizliği zor iştir, çoğu laptopların fanını temizlemek için kasayı tamamen sökmek gerekiyor. Arzu edenler tabi ki bu işi yetkili servise yaptırabilir. Ben şimdiye kadar her şeyini kendim hallettim (fan temizliği, donanım değişikliği dahil).

Saygılarımla

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

BIOS güncellemeyi herkes yapabilir, ama fan temizliği zor iştir, çoğu laptopların fanını temizlemek için kasayı tamamen sökmek gerekiyor. Arzu edenler tabi ki bu işi yetkili servise yaptırabilir. Ben şimdiye kadar her şeyini kendim hallettim (fan temizliği, donanım değişikliği dahil).

Saygılarımla

selam

ben bios updateini yaparken bilgisayarı çökerten ve bir daha açamayıp servis tarafından yeni bilgisayar verilen bir vatandaşım. 35 tl vermek sanırım ben için daha ucuza gelecek

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Saygılarımla

selam

ben bios updateini yaparken bilgisayarı çökerten ve bir daha açamayıp servis tarafından yeni bilgisayar verilen bir vatandaşım. 35 tl vermek sanırım ben için daha ucuza gelecek

Hadi ya? Geçmiş olsun. BIOS güncellerken nasıl çökerttin çok merak ettim. Hani elektrikler o an kesilse tamam, ama notebookun bataryası var, program güncelleme yapmadan önce uyumluluğu kontrol ediyor, uyumlu değilse de güncellemiyor. Yani zor iştir BIOS güncellerken bilgisayarı kullanılmaz hale getirmek. Hem geçmiş olsun, hem tebrik ederim. :)

Saygılarımla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Saygılarımla

selam

Hadi ya? Geçmiş olsun. BIOS güncellerken nasıl çökerttin çok merak ettim. Hani elektrikler o an kesilse tamam, ama notebookun bataryası var, program güncelleme yapmadan önce uyumluluğu kontrol ediyor, uyumlu değilse de güncellemiyor. Yani zor iştir BIOS güncellerken bilgisayarı kullanılmaz hale getirmek. Hem geçmiş olsun, hem tebrik ederim. :)

Saygılarımla

Eyvallah sağol. kolay oldu öncelikle. biosun güncellemesine baktım. bendeki versiyondan tam emin değildim. neyse yükledim işte. tabi uyarılar kısmında kullanılamaz hale gelebilir yazıyodu bende doğal olarak tamam ileriyi tıkladım sonra bi daha açılmadı :) bimeksten almıştım. acer servise gönderdiler. acer değişştirilsin dedi. bende bimeksten değiştirmiştim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.