Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5745G KULLANICILARI KULÜBÜ ( AS5745G / i7 740Q / 2gb nvidia420m) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
118.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CaNn1907 ne yaptın merak ettim! Öğrenebildin mi işin gerçeğini! Ram inden çalmışlar mı? Yoksa herşey yolunda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNn1907

tşk ederim prerus cvp için o programdan ve denetim masası sistem ram miktarı dışında pc den başka bi yerden ögrenemezsin diyosun o zaman.

Sanırım Windows 7 Starter kullanıyorsun. O yüzden 2GB'nın üstünü sistem görmüyor. Bu Windows 7'den gelen bir kısıtlama, bilgisayarınla ilgili bir problem değil.

Windows 7 tarafından desteklenen en fazla RAM bellek miktarı nedir?

Microsoft Windows 7'nin 32-bit sürümü en fazla 4GB RAM bellek destekler.

Not: Microsoft Windows 7 Starter İşletim Sistemi hem 32-bit ve 64-bit sürümleri için maksimum 2GB bellek ile sınırlıdır. Microsoft Windows 7 64-bit sürümleri İşletim Sistemi destekleyen RAM bellek miktarı değişir. Aşağıdaki tabloda, Microsoft Windows 7'nin 64-bit sürümü ve RAM bellek desteği, maksimum miktarda farklı sürümleri gösterir .

Microsoft Windows 7 64-bit sürümleri ve desteklenen maksimum RAM bellek
    Starter - 2GB
    Home Basic - 8GB
    Home Premium - 16GB
    Professional - 192GB
    Enterprise - 192GB
    Ultimate - 192GB

• quote:

Orijinalden alıntı: efpa

mrb,
    5745g var.
    6 cell li-on battery yazıyor klavyenin altında sağ tarafta
    ama 1,5 saatten sonra pil bitiyor

Samsung NC10 var evde .
    6 cell battery
    en az 5 saat gidiyor..

herkesin durumu aynıysa neden aldık 6 cell li makinayı??

Karşılaştırmayı sakıncalı buluyorum. Tüm özellikleri aynı olmalı ki karşılaştırma tutabilsin.

Samsung netbookun işlemcisi ve görüntü yongası en az elektrik harcayacak şekilde tasarlanmıştır, bu yüzden de performansları çok düşüktür. Ekranı da Acer'in notebookundan 1/3 boyutunda küçük olduğunu düşünürsek, onu aydınlatmaya harcanan elektriğin de 1/3 oranda az olduğunu varsayabilirsin. Onun dışında arka planda çalışan programlar, aktif programlar da etkiliyor.

Acer'in notebookunda hem daha fazla bellek, daha güçlü işlemci ve görüntü yongası ile daha büyük LCD ekranı var. Bunlar haliyle elektriği daha fazla harcıyor, batarya da daha kısa zamanda boşalıyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

arkadaşlar 11 gün önce timelinex 4820TG 5463G32 modelini satın aldım. hoparlörleri aynı bu cihazla bugün 11. günü cihazın hoparlörlerinden cızırtı ve çıtırtı karışımı sesler gelmeye başladı. sürekli ses değil müzüğün içinde çalan bazı sesler cızırtılı çıkıyor yani her daim cızırtı değil 3-4 saniyede bir cızırtı gibi füşünün. böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ne yapabilirim sizce ses kartıyla alakalı olabilirmi 11 günde hopalör mü bozulur? yardımcı olursanız sevinirim acil cevap lazım iade bile yapabilirim

Sanırım sürücü güncellediniz veya sistem kendisi güncelledi, o yüzden bu problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bence Acer'ın destek sitesine gidip, bilgisayarınız için en son güncel sürücüyü indirip denemenizi tavsiye ederim.

İsterseniz sürekli güncellenen realtek sayfasından da genel sürücüyü indirip deneyebilirsiniz. Ama eğer bunlar çözüm değilse, o zaman Denetim Masasından Programlar ve Özelliklere girip, oradan Realtek High Definition Audio Driver yazılımını kaldırıp bilgisayarı tekrar başlatmanızı tavsiye ederim. Bilgisayar tekrar başladığında kendiliğinden genel bir High Definition ses sürücüsü yükleyecek. Dikkat! Tekrardan Realtek High Definition Audio sürücüsü yüklemeyin! Bu probleminizi büyük bir ihtimalle ortadan kaldırır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: jericho_!4

Arkadaşlar bende dün aldım. İ5, 6gb'lik modelden. Birkaç aklıma takılan soru var;

1: bu işletim sistemi diski vermiyorlar mı yanında? Bide bunun yanında basic verdiler, ben premium yada ultimate kurabilir miyim?
    2: Bide nasıl bi aptallıksa, bluetooth yok makinede. Bu nasıl açıklanabilir?

1: 4-5 yıldır satılan notebookların ve netbookların hiçbirinde işletim sistemi CD'si/DVD'si verilmiyor. Çünkü işletim sistemi recovery adı altında aynı harddiskin üzerinde gizli bir bölümde bulunur. Normalde sistemi kullanırken bu bölüme erişiminiz yoktur. Ama bilgisayar açılırken BIOS ekranında belirli bir tuş kombinasyonuna basarak bu Windows'u yeniden kurma, sıfırlama, fabrika ayarlarına döndürme işlemini başlatabiliyorsunuz. Hem CD'den/DVD'den çok daha hızlı bir şekilde kurmuş oluyorsunuz, hem de hiç bir ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Sadece Windows açılırken kullanıcı adı ve parola giriyorsunuz. Acer notebooklarda bu tuş kombinasyonu ALT - F10'dur.

Eğer işletim sisteminizi yükseltmeyi istiyorsanız, ayrıca bir kaynaktan yüklemenize hiç gerek yok. Bunu Başlat Menüsünü açarak, Windows Anytime Upgrade'i tıklayarak ve varsa elinizdeki Home Premium, Professional, Enterprise veya Ultimate için ürün anahtarlarından herhangi birini girerek yapabilirsiniz. Bu işlem azami 15 dakikanızı alır. Hiç bir dosyanız silinmez, sistemde hiç bir ayarınız bozulmaz, sadece diyelim ki Windows 7 Starter'dan, Windows 7 Ultimate yapmış olursunuz.

2: Evet, bluetooth'un olmaması biraz komik olmuş. Keşke o da olsaydı içinde. Sonuçta bu fiyatın içinde onlar için 10-15 liralık bluetooth modülü göze batmazdı. İsterseniz bluetooth modülünü ayrıca taktırabilirsiniz. Anakartta bluetooth için soket mevcut. Ama bunun için bilgisayarın açılması gerekiyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: prerus

CaNn1907 ne yaptın merak ettim! Öğrenebildin mi işin gerçeğini! Ram inden çalmışlar mı? Yoksa herşey yolunda mı?

aradım yetkili servisi sistemden baktı 2*2 gb ram var dio eğer 2 gb görünüyosa kargoyla geldiği için çıkmış olabilir yuvasından ram diyo yani anlicağın laptobu gönderdiğimde eğer parçayı çalmışlarsa bile parçası yerinden çıkmış deyip diğer parçayı takacaklar böylelikle benmde haberim olmicak ne güzel dünya farketmesem atcaklar parçayı kenara..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainHIT

quote:

tşk ederim prerus cvp için o programdan ve denetim masası sistem ram miktarı dışında pc den başka bi yerden ögrenemezsin diyosun o zaman.

Sanırım Windows 7 Starter kullanıyorsun. O yüzden 2GB'nın üstünü sistem görmüyor. Bu Windows 7'den gelen bir kısıtlama, bilgisayarınla ilgili bir problem değil.

Not: Microsoft Windows 7 Starter İşletim Sistemi hem 32-bit ve 64-bit sürümleri için maksimum 2GB bellek ile sınırlıdır. Microsoft Windows 7 64-bit sürümleri İşletim Sistemi destekleyen RAM bellek miktarı değişir. Aşağıdaki tabloda, Microsoft Windows 7'nin 64-bit sürümü ve RAM bellek desteği, maksimum miktarda farklı sürümleri gösterir .

Starter - 2GB
    Home Basic - 8GB
    Home Premium - 16GB
    Professional - 192GB
    Enterprise - 192GB
    Ultimate - 192GB

Captain yalnız şöyle bişey var ben mediamarkt a gidip i7 işlemcili windows 7 yüklü bütün bilgisayarlara baktım hepsinde yüklü bellek 4 gb kullanılabilir 3.68 gibi bi yazı yazıo bende direk yüklü bellek 2 gb diyo işte bu da gösterioki bendeki ram eksik...

• Arkadaşlar Selam,

5745G ile ilgili bir sorum olacak. Bu gün Vatan Bilgisayar'dan 2 adet 1333Mhz 2GB Ram aldım ve bilgisayarıma taktım. Fakat aşağıdaki resimde gördüğünüz: Installed Memory (RAM): 8 GB (3,94GB Usable) hatası veriyor. Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

Ayrıca; 2. resimde görüğünüz değerlerim düşük görünüyor. Bu değerleri yukarı çekmenin yolları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler,
    Cumhur

• Bir önce gönderdiğim mesajda ilk resim çıkmamış. İlk resmi bu mesajda bulabilirsiniz.

Teşekkürler,
    Cumhur

• Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben Acer Aspire 5745G bilgisayarını 1 hafta önce aldım, bilgisayarı almamdaki amaç online oyun oynayabilmek, ama maalesef cs 1.6 ve knight online da fps öyle bir düşüyor ve iniş çıkış yapıyorki akıl almaz birşey.Ekran kartı driverları güncel fakat halen aynı, diğer oyunlarda ise hiçbir problem yok performansı gayet iyi.Kafayı yemek üzereyim resmen, acaba en son bios güncellememi yapsam dedim, onla alakası olabilir mi?
    i3 işlemci, geforce gt420m 1 gb ddr3 ekran kartı, aynı zamanda entegre intel ekran kartı mevcut, 3 gb ddr3 ram.

• ARKADAŞLAR ACER ASPİRE 5745G KULLANICISIYIM BİLGİSAYARI TEKNOSA DAN ALDIM. 2 3 HAFTA KADAR OLDU ALALI. HARDDİSKTEN Bİ SES GELİO DEĞİŞİK Bİ SES HARİCİ H.DİSKLER ÇALIŞIRR YA AYNI ONUN GİBİ AMA DAHA DEĞİŞİK BİR ŞEY İLK ALDIĞIM SIRALAR YOKTU. SON 2 3 GÜN İÇİNDE BÖYLE YAPMAYA BAŞLADI LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ???
  • Ben bilgisayarımı alalı bir ay oldu ama öyle biğr ses duyamadım
  • ya zten aşırı bişi değil hdd çalışma sesi ama gıcık oluyorum bu sese eski bilgisayarımı sırf bunun için sattım.
    virüs trojen vs gibi şeylerden olabilir mi acaba ???
  • Selam,

Ben yıllardır masa üstü pc. kullanıcısıydım, işim gereği dizüstü almam gerekti bu hafta Acer Aspire 5745G aldım. Lakin gel gelelim bu pc de kendimi o kadar acemi hissediyorum ki, daha önce hiç lap top kullanmamamdan mı kaynaklanıyor bu, yoksa kullandığım pc mi böyle?

Yaşadığım en büyük sorun masaüstü'nü dilediğimce şekillendiremiyorum. Bazı mesleki programlar kullanıyordum, kimisi orjinal, kimisi değildi, masa üstü pc.de kullandığım programı bu pc. ye kuramıyorum niyeyse. Çünkü programı kurarken kurum aşamasında masa üstü ne bir simge ve logo geliyordu onu aktif etmeden programı kullanmaya başlayamıyorum ama niyeyse masaüstü bilgisayarımda bu logolar kurulum aşamasında otomatikman geliyorken laptop'umda masa üstüme hiç bir kayıt yapılmıyor, ben de gereken aktivasyonu yapamadığım için programı kullanamıyorum.

1-2 aşamadan oluşan bu programı tekrardan kurmak istediğimde bazı aşamalar için zaten var anlamında ingilizce bir mesaj çıkıyor. Demekki programın bir kısmı kurulmuş lâkin ekle kaldır da bile göremiyorum,programın geri kalan kısmını kurabilmem için ise masa üstündeki setup simgesini kullanmam gerekiyor, ama maalesef masaüstümde bu simgeyi göremiyorum.

Masaüstüme nasıl kayıt yapabilirim? Kurduğum programları nasıl görebilirim?

Yarısı kurulmuş bu programı yeniden kurabilmek için nasıl kaldırabilirim?

Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.

• CanN1907'Ye cevaben;

Yüklü Bellek: 3:00GB (kullanılabilir miktarı 2,74 GB)

Sistem Türü: 64 Bit İşletim Sistemi

İşlemci: İntel Core 2.53 GHz.

320 GB HDD
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaptainHIT

quote:

Starter - 2GB
    Home Basic - 8GB
    Home Premium - 16GB
    Professional - 192GB
    Enterprise - 192GB
    Ultimate - 192GB

Captain yalnız şöyle bişey var ben mediamarkt a gidip i7 işlemcili windows 7 yüklü bütün bilgisayarlara baktım hepsinde yüklü bellek 4 gb kullanılabilir 3.68 gibi bi yazı yazıo bende direk yüklü bellek 2 gb diyo işte bu da gösterioki bendeki ram eksik...

Sistemin Windows 7 Starter mı, değil mi?
    MediaMarkt'takiler Windows 7 Starter mı, değil mi? Ona da baktın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Acemilik

Selam,

Ben yıllardır masa üstü pc. kullanıcısıydım, işim gereği dizüstü almam gerekti bu hafta Acer Aspire 5745G aldım. Lakin gel gelelim bu pc de kendimi o kadar acemi hissediyorum ki, daha önce hiç lap top kullanmamamdan mı kaynaklanıyor bu, yoksa kullandığım pc mi böyle?

Yaşadığım en büyük sorun masaüstü'nü dilediğimce şekillendiremiyorum. Bazı mesleki programlar kullanıyordum, kimisi orjinal, kimisi değildi, masa üstü pc.de kullandığım programı bu pc. ye kuramıyorum niyeyse. Çünkü programı kurarken kurum aşamasında masa üstü ne bir simge ve logo geliyordu onu aktif etmeden programı kullanmaya başlayamıyorum ama niyeyse masaüstü bilgisayarımda bu logolar kurulum aşamasında otomatikman geliyorken laptop'umda masa üstüme hiç bir kayıt yapılmıyor, ben de gereken aktivasyonu yapamadığım için programı kullanamıyorum.

1-2 aşamadan oluşan bu programı tekrardan kurmak istediğimde bazı aşamalar için zaten var anlamında ingilizce bir mesaj çıkıyor. Demekki programın bir kısmı kurulmuş lâkin ekle kaldır da bile göremiyorum,programın geri kalan kısmını kurabilmem için ise masa üstündeki setup simgesini kullanmam gerekiyor, ama maalesef masaüstümde bu simgeyi göremiyorum.

Masaüstüme nasıl kayıt yapabilirim? Kurduğum programları nasıl görebilirim?

Yarısı kurulmuş bu programı yeniden kurabilmek için nasıl kaldırabilirim?

Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.

CCleaner ile kaldırmayı deneyebilirsin. Genelde kurduğun programları denetim masasından kaldırabilirsin. Kaldıramazsan bile, tekrar yüklediğinde var olan kurulumun üzerine yazar, veya kaldırayım mı diye de sorabilir. Bunların hiç birisini yapmıyorsa, C:\Program Files veya C:\Program Files (x86) klasöründe programın klasörünü bulup elle silmeyi deneyebilirsin.

Programın adını verseydin belki daha iyi yardımcı olabilirdim.

Umarım halledebilirsin, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vazopressin

Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben Acer Aspire 5745G bilgisayarını 1 hafta önce aldım, bilgisayarı almamdaki amaç online oyun oynayabilmek, ama maalesef cs 1.6 ve knight online da fps öyle bir düşüyor ve iniş çıkış yapıyorki akıl almaz birşey.Ekran kartı driverları güncel fakat halen aynı, diğer oyunlarda ise hiçbir problem yok performansı gayet iyi.Kafayı yemek üzereyim resmen, acaba en son bios güncellememi yapsam dedim, onla alakası olabilir mi?
    i3 işlemci, geforce gt420m 1 gb ddr3 ekran kartı, aynı zamanda entegre intel ekran kartı mevcut, 3 gb ddr3 ram.

Bazen oyunların kendisinden kaynaklanan hatalardan olabiliyor. Oyunun yeni bir sürümü denemeye çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: overture1929

Bir önce gönderdiğim mesajda ilk resim çıkmamış. İlk resmi bu mesajda bulabilirsiniz.

Teşekkürler,
    Cumhur

Sanki BIOS problemiymiş gibi geldi bana. BIOS'tan baktın mı memory ayarlarında acaba özel bir şey mi var diye? Eski BIOS hatası da olabilir, güncellemeyi dene.
  • Selamünaleyküm captainHit,

Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz ve de cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için size teşekkür ederim.

Ben bu konuyu, yaklaşık 6 yıl kadar önce donanımları sıfır ama toplama olarak masaüstü pc.mi satın aldığım pc.servisine aktardığımda onlar bu durumun, pc. işemcisinin 64Bit olmasından dolayı kaynaklandığını söylediler.

Kendileri daha önce masa üstü pc me her format attıklarında bu programı defalarca kurmuşlardı, ama şu an bu şartlarla biz de kuramayız dediler. Ancak yeniden format atıp işletim sistmini 32 bit çevirirsek olur , yapalım ister misin dediler.

Ben de şimdilik kalsın dedim, çünkü ben bu pc.de orjinal olmayan hiç bir programı kullanmama kararı aldım, sadece size bahsettiğim programın orjinalini bulmam mümkün değil, çünkü çok pahalı. Bu programın adı Gerber V.8.1 bu tekstil sektöründe kullanılan bir modelistlik programıdır. Pc.de etek,bulüz, pantolon vs. kıyafet kalıplarının üretimini ve serilenerek plotter dan çıktısını sağlar. Mesleğim icabı evimde pratik yapabilmek adına yükleyip kullanıyorum. Ve orjinali oldukça pahalı olarak biliyorum.

Sorunu aşabilmem için ya bu programın daha yüksek bir sürümünü bulmalıyım ya da pc.mi işletim sistemini 32 bit e düşürmeliyim. Ama bunun da orjinal program almadan yapmak istemiyorum. Ayrıca bende kurulu olan Windows Home, bununla word dosyalarını bile açamıyorum o yüzden bunu da değiştirmek istiyorum. Pofessional mi alayım Ofis mi ya da İşletim sisteminde ve bu tür temel programlarda bana en faydalı olabilecekleri hangisidir?

Beni bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum.

Yine bir başka Acemiliğimden de bahsetmek istiyorum. Yarım saat önce size bu cevabı yazarken ekranım dondu, bir türlü aktife geçemedim reset edecem ama ilk defa laptop kullandığımdan laptopl lar nasıl reset edilir, özellikle de Acer Aspire 5745G. Ekran donunca ne yapmalıyım. Dondu diye pc.yi değiştirme yolua gitmek istemiyorum, çünkü hepsi insan yapısı ve hangisini alırsanız alın bi tarafından bi tarafı sorunlu oluyor. Hiç bir şey 4x4 değil. Bu sebeple sürekli değiştimek yerine elimdekini kullanmayı öğrenmenin yoluna bakmalıyım diye düşünüyorum masa üstü pc. yi yaklaşık 6 yıl kullandım hala da işimi görüyor. Bunu iş icabı aldım.

Yardımlarınız için Teşekkür ederim...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.