Şimdi Ara

Acer Aspire 5930G Derneği (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.618
Cevap
8
Favori
219.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrim hocam verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu arada ben Vatan bilgisayarın 14 Şubat günü kampanyasından bir adet Zalman NC2500 soğutucu aldım. Normalde 130TL idi 104TL'ye geldi.

Selamlar...
  • arkadaşlar recovery 1. dvd'nin içindeki bir dosyaya ihtiyacım var upload edermisiniz
    dosya şu:sources klasöründeki boot.win dosyası
  • bende 2 yıldır 5930g kullanıyorum. geçenlerde benzer şikayetlerden dolayı içini açtım. fanı söküp iyice temizledim. ekran kartı, işlemci ve kuzey köprüsünün üzerine biraz termal macun sürdüm. fanın içinede biraz ayçiçek yağı:D işlem tamamdır. geceleri bile fan sesi duymuyorum artık. call of duty black ups u çok rahat oynuyorum. ekran kartım 9300 olmasına rağmen. ısınma sorunuda kalmadı
  • arkadaşlar benim 5930un kasasının üst plastiğinde çatlaklar var. sağolsun bizim çocuk düşüre düşüre halletti. kasanın üst kısmını bulabilirmiyiz acaba
  • Ya fan konusunda gerçekten bir sorun var. Acer tek yetkili servis İstanbul'da. Sırf fan değiştirmeki çin bilgisayarı göndermek gerekiyor. Orayı burayı aradım, yetkili servis ile yazıştım, konuştum. Sonuç aynı. Göndereceksiniz diyorlar illâ. Kapıdan satış yok. Bana gönderin ben takayım diyorum yine de yok.
    Bir bilgisayarcı ile konuştum, bir yere sordurdu stok durumunu. Ellerinde varmış ama ona da bilgisayarı göndermem gerekiyor gibi. Hani adamlar fanı gönderir iki gün sonra sorun çıkarsa bir şey diyemiyoruz o zaman diyorlar. Arkadaş ne gıcık bir durum bu ya ?
    Tuncay arkadaşım soğutucu ile fanı iptal mi ettin naptın sen ses sorununu ? Ben fanı kaç kere açıp temizledim ama çok anlamam yapısını. O mil konusunda bilgim yok. Belki biraz detaylandırırsan hâlâ sorun yoksa ben de deneyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairboy

bende 2 yıldır 5930g kullanıyorum. geçenlerde benzer şikayetlerden dolayı içini açtım. fanı söküp iyice temizledim. ekran kartı, işlemci ve kuzey köprüsünün üzerine biraz termal macun sürdüm. fanın içinede biraz ayçiçek yağı:D işlem tamamdır. geceleri bile fan sesi duymuyorum artık. call of duty black ups u çok rahat oynuyorum. ekran kartım 9300 olmasına rağmen. ısınma sorunuda kalmadı

9600m gt ile ben kasılmalar yaşıyorum bazı yerlerde..9300 ile oynayabilmenize sevindim gerçekten.counter-strike ta bile bazı aksiyon ve sg atılan alanlarda (smoke grande yani sis yayan bomba :p ) fps düşüşü yaşıyorum.Win7 64 bit kurulu bayadır format atmadım sanırsam ondan kaynaklanıyor.Geçenlerde de makinanın içini açtım ve fan kısmını temizledim 2 parmak süngerleşmiş toz cıktı :) şuan daha az ısınıyor.Ekran kartında overclock deneyen varmı gerçi fazla sağlıklı değil ama merak ettim :)

• arkadaşlar bende de 5930g modeli var. geçen gün win7 ye geçiş yaptım. bende driverlarla uğraştım baya bi. hala webcamda sıkıntı yaşıyorum vista varken crystal eye webcam programından kamerayı açıyordum. driverını yükledim,açılıyor fakat vistada hd görüntü kalitesi vardı. bunda en yüksek 640.480 görüntü kalitesinde açılıyor. bunun için çözüm bulabilecek arkadaşlar yardımınızı bekliyorum bende. hee bu arada şu dokunmatik media kısayol tuşlarını nasıl atayabiliyoruz nerden ayarlamalarını yapabiliyoruz bilen varsa çok sevaba geçer walla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakank3

arkadaşlar bende de 5930g modeli var. geçen gün win7 ye geçiş yaptım. bende driverlarla uğraştım baya bi. hala webcamda sıkıntı yaşıyorum vista varken crystal eye webcam programından kamerayı açıyordum. driverını yükledim,açılıyor fakat vistada hd görüntü kalitesi vardı. bunda en yüksek 640.480 görüntü kalitesinde açılıyor. bunun için çözüm bulabilecek arkadaşlar yardımınızı bekliyorum bende. hee bu arada şu dokunmatik media kısayol tuşlarını nasıl atayabiliyoruz nerden ayarlamalarını yapabiliyoruz bilen varsa çok sevaba geçer walla...

kardeş ACER' in stesinden Camera_Suyin_3.0.6.3 yazılımını kur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0zgur

quote:

Orijinalden alıntı: fairboy

bende 2 yıldır 5930g kullanıyorum. geçenlerde benzer şikayetlerden dolayı içini açtım. fanı söküp iyice temizledim. ekran kartı, işlemci ve kuzey köprüsünün üzerine biraz termal macun sürdüm. fanın içinede biraz ayçiçek yağı:D işlem tamamdır. geceleri bile fan sesi duymuyorum artık. call of duty black ups u çok rahat oynuyorum. ekran kartım 9300 olmasına rağmen. ısınma sorunuda kalmadı

9600m gt ile ben kasılmalar yaşıyorum bazı yerlerde..9300 ile oynayabilmenize sevindim gerçekten.counter-strike ta bile bazı aksiyon ve sg atılan alanlarda (smoke grande yani sis yayan bomba :p ) fps düşüşü yaşıyorum.Win7 64 bit kurulu bayadır format atmadım sanırsam ondan kaynaklanıyor.Geçenlerde de makinanın içini açtım ve fan kısmını temizledim 2 parmak süngerleşmiş toz cıktı :) şuan daha az ısınıyor.Ekran kartında overclock deneyen varmı gerçi fazla sağlıklı değil ama merak ettim :)

Bugüne kadar bir çok oyun oynadım bitti, hatta crysis-2 olan full oyarda dün bitirdim ne kasılma nede başka bir şey görmedim. şaşırdım bu makinaya. varolasın acer 5930g :)

• Arkadaşlar şunu Merak ediyorum.. şu piyasada var olan taşınabilir Harddiskler war. 2.5'' lik onlardan bir tane alıp içini söküp buna takabilirmiyiz ? uyarmı. eger öyle uyarsa 1tb v eya 500 gb lıkla yar değiştirirriz.. Deneyen varmı. yok uymuyorsa bu laptoba nasıl ne model ne boyuttan harddisk alacagız.?

BİRDE 2 YILLIK 5930G CİLER... LAPTOP EKRANI GÜN GEÇTİKCE MATLAŞIYOR.... WORD'DE AÇILAN SAYFA RENGİ TAM BEYAZ DEĞİL BÖYLE SARI GİBİ....
    YENİ ACERLERDE SÜT BEYAZI ...BİZİMKİLER HARBİ MAT :(

lütfen bir arkadaş yrdmcı olsun.. ŞİMDİDEN TŞKR EDERİM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion_46 -- 6 Nisan 2011; 14:21:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_46

Arkadaşlar şunu Merak ediyorum.. şu piyasada var olan taşınabilir Harddiskler war. 2.5'' lik onlardan bir tane alıp içini söküp buna takabilirmiyiz ? uyarmı. eger öyle uyarsa 1tb v eya 500 gb lıkla yar değiştirirriz.. Deneyen varmı. yok uymuyorsa bu laptoba nasıl ne model ne boyuttan harddisk alacagız.?

BİRDE 2 YILLIK 5930G CİLER... LAPTOP EKRANI GÜN GEÇTİKCE MATLAŞIYOR.... WORD'DE AÇILAN SAYFA RENGİ TAM BEYAZ DEĞİL BÖYLE SARI GİBİ....

Neden taşınabilir HDD alıp içini sökmek gibi bir maceraya atılıyorsun anlayamadım şahsen?

• selamlar herkese,

çok faydalı bir programcık, donanımı tarıyor ve üreticileri yazıyor, bundan sonra driver bulması çok kolay oluyor.
    http://global-download.gateway.com/FilesDownload/HWID/HWVendorDetection.exe

[img=http://img168.imagevenue.com/loc1021/th_618961784_hw_122_1021lo.png]

2 yıldır 5930g kullanıyorum, uzun süredir de windows 7 , canavar gibi makine, pes2011 fifa2011 sorunsuz oynuyorum.
    8 cell batarya,
    500 sata
    4 gb ram
    1 gb 9600 Gt
    1 gb intel memory
    T9600 @ 2.80 Ghz cpu
    ile upgrade ettim.

acer destek sitesinden ;

http://support.acer.com/us/en/product/default.aspx?tab=1&modelId=564

her türlü driver bulabilirsiniz.

gri termal macun ile iyice macunlayacağım, size de bilgi veririm sonucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: foxwoods

quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_46

Arkadaşlar şunu Merak ediyorum.. şu piyasada var olan taşınabilir Harddiskler war. 2.5'' lik onlardan bir tane alıp içini söküp buna takabilirmiyiz ? uyarmı. eger öyle uyarsa 1tb v eya 500 gb lıkla yar değiştirirriz.. Deneyen varmı. yok uymuyorsa bu laptoba nasıl ne model ne boyuttan harddisk alacagız.?

Neden taşınabilir HDD alıp içini sökmek gibi bir maceraya atılıyorsun anlayamadım şahsen?

çünkü kapasiteyi yükseltmek... piyasada ucuzladı 2.5 usb hdd ler... bununla yer değiştirriz. :)
    ASLINA BAKARSAN SATMA ZAMANI GELDİ... BUGÜN DVD RW im bozuldu... okumuyor garip garip sesler çıkarıyor saatlerce tık yok :(
    bulamıyorum yedek parça olarak..

• Orijinalden alıntı: Oranos

Ya fan konusunda gerçekten bir sorun var. Acer tek yetkili servis İstanbul'da. Sırf fan değiştirmeki çin bilgisayarı göndermek gerekiyor. Orayı burayı aradım, yetkili servis ile yazıştım, konuştum. Sonuç aynı. Göndereceksiniz diyorlar illâ. Kapıdan satış yok. Bana gönderin ben takayım diyorum yine de yok.
    Bir bilgisayarcı ile konuştum, bir yere sordurdu stok durumunu. Ellerinde varmış ama ona da bilgisayarı göndermem gerekiyor gibi. Hani adamlar fanı gönderir iki gün sonra sorun çıkarsa bir şey diyemiyoruz o zaman diyorlar. Arkadaş ne gıcık bir durum bu ya ?
    Tuncay arkadaşım soğutucu ile fanı iptal mi ettin naptın sen ses sorununu ? Ben fanı kaç kere açıp temizledim ama çok anlamam yapısını. O mil konusunda bilgim yok. Belki biraz detaylandırırsan hâlâ sorun yoksa ben de deneyim.

Selam dostum sogutucuyu iptal etmedim yukarda mesajimda gorecegin gibi aldim.

quote]Orijinalden alıntı: tcuneytb

Avrim hocam verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bu arada ben Vatan bilgisayarın 14 Şubat günü kampanyasından bir adet Zalman NC2500 soğutucu aldım. Normalde 130TL idi 104TL'ye geldi.

Selamlar...

Gercekten cok guzel alet ama malesef benim laptop cantasina girmiyor. Su an cok sicak bir mahaldeyim ve bir muddet daha burda kalmam lazim, dolayisiyla gelmeden once Teknosadan 39TL'ye baska bir tane daha sogutucu aldim, gayet ince ama iki fanli. Ama inanir misin en son yaptigim temizlemeden sonra hala sogutucuya gerek kalmadan calistiriyorum. Tabii odadaki klimanin da faydasi yok degil ama inan temizligin cok yarari var. Yani ara ara yapmak lazim cunku cok tozlaniyor. Simdi acma ve fani cikarma konusunda cok detaya girmiyecegim cunku burada cok anlatildi. (Hatta resimli) Fani cikartip uzerindeki butun tozlari temizlemek lazim, gerekirse bir kulak pamugu kullanabilirsin biraz kolonya ile. Bir de kasanin icini ozellikle izgara tarafini mutlaka hafif guce aldigin supurge ile temizlemek onemli. Fan ile ilgili olarak uzerindeki koruyucu kapagin 3-4 vidasini actiktan sonra biraz kuvvetli cekip (manyetik alan gucunu yenecek kadar) cikartinca mili goreceksin, iste bu mile cok ince makina yagi, yukarda Avrim hocanin yaptigi gibi silikon yagi surdunmu islem tamam. Ondan sonra sesin filan gittigini ve makinanin isinmadigini gozlerinle gorecek kulaklarinla duymayacaksin. Umarim bu isini gorur.

Selamlar ve sevgiler...

• Merhaba arkadaslar, bende 5930G kullanıyorum. Aldıgımdan beri çok memnunum yanlız suan vistayı yeniden yüklemek istiyorum ama nasıl yapıcam bilemiyorum. Bilgisayarı satın alırken içinden hiç Windows Cdsi cıkmadığı için kurulumun bilgisayarın içinde olduğunu duymuştum. Sadece nasıl yapıcagımı bilmiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.
  • Arkadaslar bende 2008'den beri 5930 kullaniyorum.benim laptopa bir arkadas windows 7 ultimate kurdu. Filmleri daha rahat seyretmem icin hdmi kablo aldim.fakat goruntu cok guzel ve net ama ses tv.den gelmiyor,ses ayarindan secilmiyor.bu sesi tv. Den nasil getirecegim?guncelleme gerekiyorsa yaptigimi zannediyorum detayli anlatir yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden herkese tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertantana

Arkadaslar bende 2008'den beri 5930 kullaniyorum.benim laptopa bir arkadas windows 7 ultimate kurdu. Filmleri daha rahat seyretmem icin hdmi kablo aldim.fakat goruntu cok guzel ve net ama ses tv.den gelmiyor,ses ayarindan secilmiyor.bu sesi tv. Den nasil getirecegim?guncelleme gerekiyorsa yaptigimi zannediyorum detayli anlatir yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden herkese tesekkurler.

Dostum sisteminde Acer eAudio Managment yüklü mü? Muhtemel Windows 7 geçtim dediğin için sordum. Eğer yüklü değilse Acer Europe support sitesinden bulup yüklemeni ve taskbar'da dururken üzerine sağ tıklayınca açılan pop up pencerede ayarlar (settings) bölümünden HDMI'a alarak bir dener misin? Yok eğer yüklü ve böyle denediğin halde gelmiyorsa ses driverlarını unistall edip tekrar yüklemeyi dene. Bir de aklıma geldi ekran kartı driver'ını yüklerken sadece ekran kartı sürücüsünü yüklediniz değil mi? Cünkü ordaki HD ses driver'larını yüklediyseniz de bu durum oluyor. Olmazsa ekran kartı driver'ını uninstall edip yeniden kurun kurarken de dediğim gibi HD ses seçmeyin ama ekran kartı sürücülerini seçerek kurun.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mashed

Merhaba arkadaslar, bende 5930G kullanıyorum. Aldıgımdan beri çok memnunum yanlız suan vistayı yeniden yüklemek istiyorum ama nasıl yapıcam bilemiyorum. Bilgisayarı satın alırken içinden hiç Windows Cdsi cıkmadığı için kurulumun bilgisayarın içinde olduğunu duymuştum. Sadece nasıl yapıcagımı bilmiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Selam dostum;

Açılışta Alt+F10'a basınca bir menü geliyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam oradan yapabilirsin. Ben bir kez denedim bir türlü yapamamıştım sonra üzerine çakma Windows 7 yükledim nasıl olduysa windows 7 kurlumundan sonra kapanıp açılırken kendiliğinden orijinal Windows Vista'yı yükleme ekranı geldi. Ben de var demekki bir hayır deyip yine kendi Vistasını kurdum. Şimdi öyle kullanıyorum.

• arkadaşlar merhaba bende acer 5930g kullanıcısıyım 2009dan beri monitör kablosu sorunu yaşıyorum lcd data cable bu sorunu başka yaşayanlar var mı? ve bu yüzden monitörümü satmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takobaba

arkadaşlar merhaba bende acer 5930g kullanıcısıyım 2009dan beri monitör kablosu sorunu yaşıyorum lcd data cable bu sorunu başka yaşayanlar var mı? ve bu yüzden monitörümü satmayı düşünüyorum.

Dostum sen laptop'ı Lcd monitöre bağlamak isterken mi böyle bir sorunla karşılaşıyorsun? Ben HDMI kablo ile plazmama hiç problemsiz bağlanıyorum. Belki kabloda bir problem vardır. Kabloyu değiştirmeyi denedin mi?
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.