Şimdi Ara

Acer Aspire 5930G Derneği (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.618
Cevap
8
Favori
219.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DestroyeR33

Arkadaşlar bildiğiniz gibi laptopun kendi ses algılayıcısı var ancak ben kulaklıkla konuşmak istiyorum.Ben kulaklığımı takıp konuşmak istiyorum ancak kulaklığı takınca kulaklıktan ne ses geliyor ne de kulaklığın mikrofonuna ses gidiyor.Nedenini çözemedim ses ayarlarını denedim ama olmadı.
    Paylaş:

Aynı sorun bende de oldu. Mikrofonlu kulaklık takınca MSN'de karşı tarafa ses gitmiyor ama çıkarınca kendi mikrofonu gayet güzel duyuyor.

Bir de arkadaşlar şu sıralar COD MW3 oynuyorum, artık değiştirme zamanı gelmiş gibi, ciddi kasmalar yaşıyorum. Altta soğutucu kullanmama ragmen durum parlak değil. Hadi hayırlısı...

Edit: Evet arkadaşlar oyunu bitirdim. Daha büyük sogutucum vardı onu kullanınca daha iyi oldu. Şimdi de Bond 007 Blood Stone yükledim. Bakalım o nasıl oynayacak? Size buradan bilgi veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcuneytb -- 12 Şubat 2012; 14:15:51 >

• merhaba dernek üyeleri 5930g bende de var vakti zamanında xp kurmuştum ama recovery bölümlerini silmedim bilgisayarımdan yönete gelince 9 ve 3 gb lik eisa bölümleri duruyor burya kadar hersey tamam bilgisayarı alt f10 la actıgımda dos ekranı acılıyor ve noexecute optin diye bir yazı geliyor enter la gectigimde xp acılmaya devam ediyor biraz arastırm yaptım birkac bişi uyguladım ama ilerleme yapamadım yardım bekliyorum
  • Dün laptopu açıp temizlemiştim.Sonra kulaklığı taktım çalışıyordu herhangi birşey yapmadan laptop açık şekilde dışarı çıktım geldim kulaklığı taktım çalışmadı baya bir uğraştım gene de çalıştıramadım.Dedim yazılımsal herhalde
    Bugün format attım gene kulaklığı takınca çalışmıyor hoparlörden ses geliyor, acaba kablo filan mı koptu laptobun?
    kulaklığı takınca ses alamıyorum hoparlörden ses geliyor

Acer Aspire 5930G Derneği
  • Herkese selamlar, konu hortlarmı tekrar bilmem ama bir sorunum var karşoılaşan veya zamaınında bu konu işlenmişte olabilir.
    Konu şu masaüstünde (win7 de) malum bir pil simgesi mevcut bu simgenin üzrinde kırmızı renkte "x" işareti çıkmaya başladı,
    normalde şarz oluyor, bu simgeyi tıkladığımda "şarz oluyor %.." yazısını görüyorum fakat ilave olarak birde şu uyarı var
    "Pil değiştirmeniz faydalı olabilir" karşılaşan veya cevabını bilen varsa paylaşabilirmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mto

Herkese selamlar, konu hortlarmı tekrar bilmem ama bir sorunum var karşoılaşan veya zamaınında bu konu işlenmişte olabilir.
    Konu şu masaüstünde (win7 de) malum bir pil simgesi mevcut bu simgenin üzrinde kırmızı renkte "x" işareti çıkmaya başladı,
    normalde şarz oluyor, bu simgeyi tıkladığımda "şarz oluyor %.." yazısını görüyorum fakat ilave olarak birde şu uyarı var
    "Pil değiştirmeniz faydalı olabilir" karşılaşan veya cevabını bilen varsa paylaşabilirmi.

bende de o yazı yaklaşık iki yıldan beri çıkıyor, pilinin ölmüş olduğuna yada can çekiştiğini gösteriyor, benim batarya şu an fişe takılı olmadığı zaman sadece 3 dakika kullanılabiliyor

• Cevap için teşekkür ederim.
    Yapıcak bişey yok ozaman gittiği yere kadar 4 senedir kahrımızı çekiyor.
    Pil olarak zaten 1 veya en fazla 1.5 saat dayanıyordu normal kullanımda bunun bir gömlek üstü ne dir ne değildir kaç tl dir değermi v.s.
    araştırmadım tecrübesi olanlar paylaşırlarsa seviniriz.
  • Merhaba arkadaşlar , Acer 5930 kullanıcısıyım.Geçenlerde hdmı yuvasına bir hdmı kablosu takarken zorlandığını fark ettim. Zaten o esnada da hiçbir tepki vermedi.Ucuz hdmı kablolarında nefret eder oldum.Yeni iyi bir kablo aldım. Ancak ekran aktarılmıyor.Hiçbir tepki yok. Sanırım giriş yuvası zarar gördü, o yüzden görmüyor diye düşünüyorum.Bu konuda fikri olan var mı? Tamir söz konusu olur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla,
  • merhaba arkadaşlar 5930g kullanıcısıyım eski 5400 rpm olan harddiskim arıza yaptı bad sector olayı sık sık mavi ekran gelmeye başlamıştı arada donma felan yeni olarak western digital 7200 rpm harddisk aldım kurulum dvd lerim kurmadı hata verdi bilgisayarcıya götürdüm adam vista premium kurmaya çalıştı ama bilg kendini resetliyo baska harddisk takmış o da resetlemiş bunun bi ayarı felanmı var nerde hata yapıyor olabiliriz????ram değiştirip öyle denemiş olmamış.eski harddiski takınca reset olayı olmuyo.5400 den 7200 e geçiş için özel bi ayar felan mı var??? çıldırmamak elde değil yani yardım ederseniz çok memnun olurum,teşekkürler
  • Arkadaşlar benim cihazın son 1 senedir ekranının görüntüsü birden gidiveriyor.Görüntü beyazlaşıyor ve siyah çizgiler çıkıyor.Kapağı 1 kere açıp kapatınca görüntü düzeliyor.Bazen de ekranı köşelerinden sıkınca da düzelebiliyor.Neden olur bu acaba ve bu problem ile karşılaşan başka arkadaşlar oldu mu?Teşekkürler.
  • 7 yıl oldu alalı...
    hala taş gibi...
    hayatımda verdiğin en doğru kararlardan biri sanırım :)
  • Arkadaşlar elinizde Acer aspire 5930G model laptop var. Harddiski bozuldu 250 gb idi. Onun yerine 750 gb Harddisk aldık ve taktık buraya kadar bir sorun yok fakat bundan sonra sıkıntılar başlıyor.
    Xp format atmak istiyoruz orijinal cd var fakat sürekli çeşitli problemler çıkartıyor. İlk Zaman yükleme sırasında dll dosyası eksik şu eksik bu eksik diye hep değişik sorunlarla uğraştık sonunda win7 yükletin dedim onu da kabul ermedi. Sorunlar o kadar arttı ki biostan cd yi öne almama rağmen hiç okumuyor cd yi. Yarım yamalak eksik yüklediği xp yi açmaya çalışıyor açamıyor. Sorun tam olarak ne diye bilgisayarcıya götürdüm o da yapamadı aynı sorunları aşamadı.
    Ben diyorum ki acaba biodizel güncelleme k mi lazım yardımgerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelikuputis

Arkadaşlar elinizde Acer aspire 5930G model laptop var. Harddiski bozuldu 250 gb idi. Onun yerine 750 gb Harddisk aldık ve taktık buraya kadar bir sorun yok fakat bundan sonra sıkıntılar başlıyor.
    Xp format atmak istiyoruz orijinal cd var fakat sürekli çeşitli problemler çıkartıyor. İlk Zaman yükleme sırasında dll dosyası eksik şu eksik bu eksik diye hep değişik sorunlarla uğraştık sonunda win7 yükletin dedim onu da kabul ermedi. Sorunlar o kadar arttı ki biostan cd yi öne almama rağmen hiç okumuyor cd yi. Yarım yamalak eksik yüklediği xp yi açmaya çalışıyor açamıyor. Sorun tam olarak ne diye bilgisayarcıya götürdüm o da yapamadı aynı sorunları aşamadı.

Merhaba,
    Öncelikle biosu usb bellek ile güncellemeye çalışın, bu sırada alet prize takılı olsun.
    Sonrasında Win7'yi USB ile kurun. Eğer bir hata ile karşılaşırsanız bunu ayrı bir konu açarak teknik destek bölümünde belirtin. Win7 dosyanızın sorunsuz oldugundan emin olun.https://www.****larindir.com/windows-7-sp1-turkce-13in1-2016-mayis-tum-surumler-tr.html

Buradan indirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Arkadaşlar elinizde Acer aspire 5930G model laptop var. Harddiski bozuldu 250 gb idi. Onun yerine 750 gb Harddisk aldık ve taktık buraya kadar bir sorun yok fakat bundan sonra sıkıntılar başlıyor.

Merhaba,
    Öncelikle biosu usb bellek ile güncellemeye çalışın, bu sırada alet prize takılı olsun.
    Sonrasında Win7'yi USB ile kurun. Eğer bir hata ile karşılaşırsanız bunu ayrı bir konu açarak teknik destek bölümünde belirtin. Win7 dosyanızın sorunsuz oldugundan emin olun.https://www.****larindir.com/windows-7-sp1-turkce-13in1-2016-mayis-tum-surumler-tr.html

Cd den atmaya çalışırken şu hatayı veriyordu. Az önce flash bellekle atmayı denedim fakat birkaç deneme sonucunda yine aynı sonucu verdi.
    Not: HDD yenilenmişti.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Cd den atmaya çalışırken şu hatayı veriyordu. Az önce flash bellekle atmayı denedim fakat birkaç deneme sonucunda yine aynı sonucu verdi.
    Not: HDD yenilenmişti.

Öncelikle eğer kurmaya çalıştığınız işletim sistemi XP ise vazgeçin win7 64 bit kurun USB bellek ile. Ayrıca biosu biraz kurcalayarak ahci ide modunu değiştirerek tekrar deneyin.

• Elimde win 7 32 bit var onunla denedim kurulumun ortasında kurulum xp ye dönüşüveriyor. Onu hiç anlamış değilim hele.
    Ahci yi İde yaptım geçen gün o da yemedi olmadı.
    Win flash to ile flash belleğe format oluşturdum onda da bu yukarıdaki mavi hatayı veriyor.
    Farklı xp cdleri var onlarda da olmuyor aynı yerde takılıyor.
    Cuma bilgisayarcıya götürdüm o da yapamadı aynı yerde takıldı.
    Dün akşam başkabir arkadaş aldı götürdü bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Elimde win 7 32 bit var onunla denedim kurulumun ortasında kurulum xp ye dönüşüveriyor. Onu hiç anlamış değilim hele.
    Win flash to ile flash belleğe format oluşturdum onda da bu yukarıdaki mavi hatayı veriyor.

Formatlama işlemine başlmadan önce harddiskte kalan xp kurulumu için artık dosyalar varsa bu dediğiniz gerçeklemiş olabilir. Tamamıyla formatlanıp sıfırlanmış bir harddiskte yeni indirdiğiniz bir win7 64 bit ile bu sorunları yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü genel olarak aldığınız hata donanımsal değil. İşin yazılı boyutunda iki seçenek var. Ya kurmaya çalıştığınız işletim sistemi sıkıntılı, işleme başlamadan önce bölümü sil yeni bölüm oluıştur biçimlendir ıvır zıvır kısmında direkt üsütne yazıyorsunuz ya da ahci ide modu. Başka aklıma birşey gelmiyor nitekim internette de öyle yazıyor.

Bu arada ben bu laptopa sahip değilim yalnızca gözüme ilişti o yüzden cevap attım, laptopın herhangi bir kronik sorunu var bu olaya dair bilmiyorum. :)

Kolay Gelsin.

• quote:

quote:

Elimde win 7 32 bit var onunla denedim kurulumun ortasında kurulum xp ye dönüşüveriyor. Onu hiç anlamış değilim hele.

Formatlama işlemine başlmadan önce harddiskte kalan xp kurulumu için artık dosyalar varsa bu dediğiniz gerçeklemiş olabilir. Tamamıyla formatlanıp sıfırlanmış bir harddiskte yeni indirdiğiniz bir win7 64 bit ile bu sorunları yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çünkü genel olarak aldığınız hata donanımsal değil. İşin yazılı boyutunda iki seçenek var. Ya kurmaya çalıştığınız işletim sistemi sıkıntılı, işleme başlamadan önce bölümü sil yeni bölüm oluıştur biçimlendir ıvır zıvır kısmında direkt üsütne yazıyorsunuz ya da ahci ide modu. Başka aklıma birşey gelmiyor nitekim internette de öyle yazıyor.

Bu arada ben bu laptopa sahip değilim yalnızca gözüme ilişti o yüzden cevap attım, laptopın herhangi bir kronik sorunu var bu olaya dair bilmiyorum. :)

Kolay Gelsin.

Cumartesi günü bir arkadaşa vermiştik bizimkilerin eskiden bilgisayarlarına format atan tecrübeli bir arkadaş o da baya bir uğraşmış XP win7 win8 win10 hepsini de tek tek denedim ama olmadı dedi. Ekran kartı bölümüne gelince duruyor format dedi. Ekran kartından olabilirmiş arızası.

Artık tamir bakım işi beylikdüzü büyükçekmece civarlarında bakılacak. Varsa buralarda bir tanıdığınız ona yollayabiliriz. Bilgisayar abimindi o da istanbula geri dönüyor orada yaptırmaya çalışacak.

İlgilendiniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.

• merhaba arkadaşlar elinde acer aspire 5930g laptobu olan arızalıda olabilir satmak isteyen varsa talibim.
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.