Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6935G DERNEĞİ (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.627
Cevap
21
Favori
427.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşündüm ama işlemci -ssd takmak gerekecek nereden baksak 400 lira masraf olacak falan.Gerek yok bence ölü yatırım gibi.
    500 gibi fiyat istemem zaten .baktım tek tek parçalar bile toplam 200 civarı ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Düşündüm ama işlemci -ssd takmak gerekecek nereden baksak 400 lira masraf olacak falan.Gerek yok bence ölü yatırım gibi.
    500 gibi fiyat istemem zaten .baktım tek tek parçalar bile toplam 200 civarı ediyor.

hocam 200 tl ye satarsan hemen talibim kasma dışında problemi yoksa sesinde falan :)evde bizimkilere 1 tanesi yetmiyor :)

biz mesela bir arkadaşıma aldık hocam yanlış hatırlamıyorsam 700 tl ye gelmişti lenovo b590 mıydı neydi işlemcisi iyiydi ama onboard ekran kartlıydı ofis için kullanıyordu gayette hızlıydı makine ama oyun derseniz yetmez.
    ssd takarsanız ram upgrade ederseniz birde işlemci bulursanız sizi 2-3 sene götürür tabi yeni oyunlar hariç

• Yok o kadar masraf yapmam sadece internet girmek falan icin zaten mac dusunuyorum alana kadar tablet var falan
    200 tl dusunmem ama bilmiyorum askere gitmeme 3 ay var acelm yok su asamada 300 gibi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncapak

Dostlar ben benim 6935 revize ettim bir süredir

2gb 533 mhz
    4gb 600 mhz
    toplam 6gb ram

cdrom u söküp yerine 500gb hdd
    120 gb ssd'yi de hdd bölümüne taktım bu şekilde 2 hdd kullanıyorum
    usb 3.0 için pcmci card
    modelini hatırlamıyorum ancak wifi kartı da yeniledim.

cihaz her ihtiyacıma cevap veriyor. Oyun oynamıyorum onu belirteyim.
    Genelde photoshop ve indesing kullanıyorum. Yalnız video renderların da sıkıntı yaşıyorum. Bunun için işlemci ve ram'lerde revize şart görünüyor.

Alet pm45 chipset li olduğu için 1066 fsb destekliyor. Bunun için 1066 fsb bir işlemci düşünüyorum.
    daha önce forumda bu alete 1066 fsb işlemci takan arkadaş var mı? önerisi ne olur?
    benim inceleyebildiğim kadarıyla şu işlemcilerden biri işimi görecek;

Intel® Core™2 Duo Processor T9900 (6M Cache, 3.06 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9800 (6M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9600 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9550 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor T9400 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)

Intel® Core™2 Duo Processor P9700 (6M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P9600 (6M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
    Intel® Core™2 Duo Processor P9500 (6M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB)

Bu işlemcilerden elinde olan varsa pm atarsa ve uygun fiyat verirse almayı düşünüyorum.

birde işlemciyi yükseltince 8gb ram görüyor mu alet. Tecrübe eden var mı? Çünkü pm45 chipset 8gb'a kadar destek veriyor bildiğim kadarıyla. eğer desteklerse 2x4 olmak üzere dd3 1066 yada 1333 ram almayı düşünüyorum.

diğer taraftan cihazda windows 8 ve Macos Mountain lion olmak üzere çift işletim sistemi kullanıyorum.

Bu kadar para harcamaya ne gerek var diyen arkadaşlara bu iki sistemi stabil şekilde kullanabilen çok az cihaz olduğunu söylemek isterim. benim ikisine de ihtiyacım var. Tabi gönül ister bir tane macbook pro almak. ancak 4000tl gibi fiyatı var istediğim cihazın. Dolayısı ile emektar 6935 i kullanmaya devam bir süre daha :)

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

cd-rom u nasıl söktün? Bir türlü çıkartamadım üst kasayı ben

• Arkadaşlar bende çalışır halde orj.tüm donanım sorunsuz halde 6935g var.Kutusu vs. duruyor pil durumu cok iyi.Kasada derin cizik veya sürtme vs.yok cok bakımlı ve temiz ısınma sorunu yok.9600 gt ekran kartlı ilgilenen varsa satmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugasuga -- 17 Eylül 2014; 21:35:38 >
  • Bizim 6935g hala evde kullanılıyor upgrade'li hali(T9600, 6GB ve 7200rpm seagate momentus hdd) ile herhangi bir sorunu yok.Ne olur ne olmaz diye cihazın harddisk hariç orjinal parçalarıda hala elimde duruyor.

Bilgisayarın asıl performansını artıran faktor bana göre harddisk oldu.Diğerleri okadar belirgin fark yaratmıyor günlük kullanımda.Birde ssd olsa o cihazda tadından yenmez.Oyun içinse artık çok eski kaldı cihaz yeni oyunları akıcı olarak oynamayı pek düşünmeyin.

Şuan kullandığım Lenovo Y580(i7 3630qm,gtx660,8gb) cihazın orjinalinden hızlı açılıyordu acer son hali ile taaki lenovoya ssd(kingston hyperx 3k) takana kadar. :).Ondan dolayı upgrade yapacaksanız ilk olarak daha hızlı bir hdd veya ssd takviyesini düşünün sonra diğer upgrade'leri yapın.Ne kadar işlemci ve ram değiştirsenizde dar boğazı yaratan harddisk olduğundan istediğiniz performansı alamassınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 18 Eylül 2014; 21:46:16 >
  • Bu bilgisayarı kullanan arkadas varsa oyun icin dusunmesin.Cunku DX11 Ekran kartı yok.Dolayısı ile CPU,Ram takviyesine bence gerek yok.Ya depolama icin 2TB HDD ya da hız icin 240GB SSD alıp kullanmak bence en mantıklısı , bu bilg. daki ses sistemi ve 16" ekran guncel cogu makinada yok.Bu bilg. 2 eksigi ekran kartı ve Full HD olmaması , bu bilg. alıp ya HDD takıp canavar gibi filmini,muzigini,internetini kullanacaksın ya da hız onemliyse SSD takacaksın.Bana gore 4GB Ram yeterli,oyun oynama imkanı olmadıgı icin de CPU terfisine gerek yok.Ben olsam 2TB HDD alır eskisini cıkarır takarım.Canavar gibi filmimi izlerim,ses de super ekran da buyuk ayrıca oyunla isin yoksa 3-5 sene daha gider.
  • Merhaba herkese
    emektar pcim yaklasik 3 4 ay once kapandi ve acma imkanim olmuyor. cok da ihtiyacim olmadigi icin yoklugunu hissettim desem yalan olur. gerek is laptopum gerek akilli telefonum rahatca isimi gordu.
    bir kere tamire vermeye kalktim 150 tl gibi bir rakam istedi ok dedim ama adamlar sonra biz bunu yapamayiz diye geri verdiler islem yapmadan.
    esasen cok buyuk bir problemi yok diye düşünüyorum sarj kablosunun girdigi yerde temassizlik oluyordu.ekranin mentesenin icindeki kablolar zamanla asinmis ve sarja taktigimda temassizliktan dolayi sarj almama problemi oluyordu. ben zaten uzun bir sure o sekilde kullaniyordum kucuk pratik çözümlerle ama o kablolar daha fazla dayanip koptular. ben de sonra tamamen sokup kablolar icin birsey yapabilir miyim diye dusundum fakat cozum bulamadiktan sonra geri topladim pcyi. topladiktan sonra sarj durumu yine kesikli olarak devam etti fakat pc acilsa da ekran isigi yaniyor fakat siyah ekrandan baska hic birsey olmuyor.
    esas sorum su pc dert degil fakat benim için önemli fotograflar barindiran hddyi kurtarmam nasil mumkun olur?
    uzun bir ileti oldu sonuna kadar okuyan olursa tebrik ediyorum onu da bu arada.😊

• quote:

Orijinalden alıntı: chomar

Merhaba herkese
    emektar pcim yaklasik 3 4 ay once kapandi ve acma imkanim olmuyor. cok da ihtiyacim olmadigi icin yoklugunu hissettim desem yalan olur. gerek is laptopum gerek akilli telefonum rahatca isimi gordu.
    bir kere tamire vermeye kalktim 150 tl gibi bir rakam istedi ok dedim ama adamlar sonra biz bunu yapamayiz diye geri verdiler islem yapmadan.
    esasen cok buyuk bir problemi yok diye düşünüyorum sarj kablosunun girdigi yerde temassizlik oluyordu.ekranin mentesenin icindeki kablolar zamanla asinmis ve sarja taktigimda temassizliktan dolayi sarj almama problemi oluyordu. ben zaten uzun bir sure o sekilde kullaniyordum kucuk pratik çözümlerle ama o kablolar daha fazla dayanip koptular. ben de sonra tamamen sokup kablolar icin birsey yapabilir miyim diye dusundum fakat cozum bulamadiktan sonra geri topladim pcyi. topladiktan sonra sarj durumu yine kesikli olarak devam etti fakat pc acilsa da ekran isigi yaniyor fakat siyah ekrandan baska hic birsey olmuyor.
    esas sorum su pc dert degil fakat benim için önemli fotograflar barindiran hddyi kurtarmam nasil mumkun olur?
    uzun bir ileti oldu sonuna kadar okuyan olursa tebrik ediyorum onu da bu arada.😊

çok basit hdd yi çıkartın masastü bilgisayara takın içindeki hdd 2.5" liktir masaüstündekilerde 3.5" tek farkları boyutlarıdır girişler aynıdır güç ve sata kablolarını takın windows açılsın içinden bilgilerinizi alın.
    bir diğer yol ise 2.5" lik hdd kutuları vardır ona takarak usb den harici harddisk gibi de kullanıp bilgilerini alabilirsin. laptopa gelince siyah ekran sorunu kronik olan bir sorun bazen tamir oluyor bazende olmuyor diye biliyorum chipset sorunu diye geçiyor internette.

• Düzgün çalışan RMCLOCK ayarlarını paylaşabilir misiniz?
  • selamlar, benim emektar 6935g nin format ihtiyacı var fakat dvd rom arızası nedeniyle birşey yapamadım.orjinal harddisk arızalandığı için 3 sene önce yenilemiştim bu nedenle hd içinde kurulum imajı yok ne yapabilirim .elimde image dvdleri var ve ben ne yapacağımı bilemiyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: horsepower

selamlar, benim emektar 6935g nin format ihtiyacı var fakat dvd rom arızası nedeniyle birşey yapamadım.orjinal harddisk arızalandığı için 3 sene önce yenilemiştim bu nedenle hd içinde kurulum imajı yok ne yapabilirim .elimde image dvdleri var ve ben ne yapacağımı bilemiyorum ...

Flash bellekten kurulum yap.
  • Oooo olay budur işte. Ben bu bilgisayarın gerçek sesini hep merak etmiştim ama vista kurmak istemiyordum. Bangır bangır oldu dediğin yöntemle yapınca çok sağol

Windows 8.1 de vistadaki o meşhur ses kalitesi olabiliyormuş demek ki
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    ben 7 kullanıyorum ve memnunum.
  • Merhaba arkadslar bilgisayarimda kasayla ekrani birbirine baglayan parca kirildi ve ismini bilmedigim icin bulamiyorum acil yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi.orhan -- 19 Kasım 2014; 14:29:58 >

• asi.orhan kullanıcısına yanıt
    Ekranı kasaya bağlayan ise menteşe dir sanal pazar da vardı 6935g menteşe diye arat çıkar.
  • TiRaNTx kullanıcısına yanıt
    Yok alt kasada bir parca mentese ona bagliyoruz yani satilan menteselerde o parca yok

• asi.orhan kullanıcısına yanıt
    orda biri daha var hocam satıcı olarak 1 tl fiyat biçmiş istediğin parçayı söylüyorsun ona göre birşey çıkarabilir bir msj at istersen
  • TiRaNTx kullanıcısına yanıt
    Bu parcayi ariyorum ismini tam olarak bilen varmi?

• arkadaşlar merhabalar; bilgisayarımın ram slotunda problem var bilgisayar goruntu vermiyor.. bilgisayarcı degistirmeye calıstı ram slotunu yapamamıs.. anakartın değişmesi gerektiğini soyluyor.. boyle bi sıkıntı yaşayan oldumu.. nasıl cozebilirim bu sorunu yardım eden olursa cok memnun olurum.. anakart değistirmek mantıklı olur mu sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.