Şimdi Ara

ACER ASPIRE 7741G KULÜBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
2
Favori
37.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takılıyorum Ama içinizde bi bende bluetooth olsaydı bak o zaman eğlenceli olurdu. Bluetooth performansını, kaç kb/sn falan yazar aydınlatırdım sizi. Ya kimse oyun oynamıomu bu arada bi indirim bakalım crysis2 demosunu bi deneyin iki ss koyun bakalım, vaktim olsa ben yapıcam
    quote:

Orijinalden alıntı: pieceofmoon

Arkadaş yeni aldigi icin heves yapmiş da yazmiş bence :) yazsin nolucak.

Oyunlara gelince, oyun oynama işini ps3 ile yaptigim icin, oyunlarla ilgili biseyler paylasamiyorum. Onada oyun alamiyoruz ama neyse .... :))
  • Laptop dün gelmiş eve bugun anca hdd yi değiştim(7200rpm taktım) format yedekler falan derken anca şimdi işim bitti. Ben gri geleceğini sanıyordum ancak siyah geldi. Aslında geri gönderecektim fakat kargo beklemek sinir bozucu olduğundan katlandık.Öncelikle eski bir Aspire5920G sahibi olduğumu belirterek söze başlayayım,

Eski laptopumla karşılaştırınca malzeme kalitesi gerçekten vasat, Hiçbir kısayol tuşu yok(en azından wiressless ve ses açma kapatma olmalıydı), bunun yanında 3 tane usb olması çok büyük eksiklik bana göre.
    Mantar tipi klavye ne yazık ki hiç sevdiğim bir tür değil ancak aldığım fiyatı düşününce katlanılmayacak kadar kötüde değil. İyi yanlarına gelirsek tam istediği gibi geniş bir ekran(kod yazarken ve tasarım yaparken çok kolaylık sağlıyor), Sessiz çalışma,ısınma sorunu hiç yok. Var diyen arkadaşlarda sorun var sanırım, uzun süre bench yaptırdım makineye hiçbir ısınma belirtisi yok. Laptopu düz bir zeminde kullandıklarına emindirler umarım.
    Windows puanlarım hdd ve ram 5.9, işlemci 6.9 ekran kartı 6.7. Ancak canımı sıkan şey laptopun uzerinde gelen 5400rpm wd scorpio blue nin puanıda 5.9 du. Yeni aldığım 7200rpm seagate hdd minde puanı 5.9. Yarın bunla biraz uğraşacağım açıkcası. Hız olarak bariz fark var ancak puana neden yansımadı merak ediyorum. Birde laptopun bataryası çok enteransan bir şekile sahip ve oldukça hafif, eski bataryama göre nerdeyse %50 daha kücük ANCAK adaptörde tam tersi. Eski laptopumun adaptoru şimdikinin( evde 7 tane laptop var ve sadece eski 5920g' nin adaptörü küçük) yarısı kadar. Laptopu fazla kurcalayamadım soruları olanlar buradan yazabilir, elimden geldiğince yanıtlarım.

• Kasa ve tuşlar benim de canimi cok sıkmıştı. Hatta ilk hafta space tuşundan cikan bir ses vardi, gicir gicir diye. Yok simdi.
    Yanliz aklima bisey geldi, alalali 2-3 gun olmustu, Ekrani temizlerken ekranin icerden oynadigini farkettim, resmen oynuyor, sanki tutan menteseler sıkı tutmuyor. Sizde bir deneyin. Ekran yukari asagi oynuyor. Neyse aradim servisi,anlattim olmamali dediler, garantiye girmez falan dedi. Sacmalamayim dedim, 2 gun oldu alali. işte kayit falan aldilar, vatan notebook magazasindan almistim, Trabzonda, oraya vericeksiniz dediler. Gittim, diger ayni model olsun olmasin, acer lari denedim , hepsi oynuyordu!!
    Sonra biraktim ugrasmadim digerlerinde de gorunce.
    Bi deneyin arkadaslar sizde....
    Peki Hdd yi sen mi degistin, servistemi degistirdin? Ayni puani vermesi ilginc.
  • Ben denedim ekranıda pek birşey göremedim sanırım oynamıyor yada ben beceremedim.Bu arada hddyi ben değiştirdim. HDTUNE ile bakınca %40 dan fazla hız farkı var ancak windowsta değişiklik yok. Eski laptopuma takınca 0,3 puan artmıştı halbuki.
  • slmlar acıl yardm lutfen bu laptopu bugun sparıs verdım ama dell marka bı laptop ıle arada kaldım hangısını onerırsınız bıde verdıgım sparıste 6550 gorunuor ekran kartı ama oradakı gorevlıler bızde kutuda falan ole gorduk falan sıstemde 5650 vardı butun laptoplarda dedıler yardımcı olursanız cok sevınırım saygılarr..

http://forum.donanimhaber.com/m_47298176/tm.htm
  • ekran kartı vatandan aldığım 6550 ve 500 gb hdd seninki 320 ve ekran kartı daha aşağıdca bence acer al derim.bluetooth yok acer da bilginiz olsun.bence en büyük fark 17.3 inç acer ekranı.
  • Bu arada ekran samsung tarafından yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 9 Mart 2011; 19:45:11 >
  • vatandan 6550 lı modelını getırttım falan bugun dell aldım tus kırılma ekran buyuklugunun benım acımdan sorun olması ve gordugum bı kac yorum acerdan soguttu malesef benı :(
  • Tuş kırılması? tuşların üstüne çıkıp tepiniolarmı acaba evet diğer konuda bahsettiğim buydu 17'' olması kasanın boyutunuda etkilio haliyle bu durum sizin için sorun olcaksa doğru bir seçim yapmışsınız. Hayırlı olsun
    quote:

Orijinalden alıntı: B@sT@rD

vatandan 6550 lı modelını getırttım falan bugun dell aldım tus kırılma ekran buyuklugunun benım acımdan sorun olması ve gordugum bı kac yorum acerdan soguttu malesef benı :(
  • tuslar hassasmıs sanırım bılmıorum bı kac sıkayet gordum bu konu da herneyse cok tesekkur ederım :)
  • Arkadaşlar son birkaç gündür makineye Snow Leopard kurma uğraşındayım vakit buldukça ancak bir kere retail dvd ile kurulum tamamlandı ve çakıldı sistem ve iatkos s3 v2 için uğraştım. Nette biri ile arasıra iletişim kuruyoruz (insanelymac) ancak bir hata da kaldım ilerleyemedim, bu konuda yardım edebilecek yada paralel bir çalışma yürütecek biri iyi olur diye düşünüyorum. Manineye 100% retail kurulabilen bir SL mükemmel olur diye düşünüyorum.
  • beni de ekleyin 7741 ati radeon 6550 ekran kartı var bende. Gerçekten şu ana kadar kullandığım en sessiz en soğuk makina masa üstünde 35 derece falan. nfs hot (son çıkan) full bütün detaylar açık en yüksek çözünürlükte yaklaşık 3 saat aralıksız oynadım sıcaklık maks 67 dereceye ulaşmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dakmor
    Arkadaşlar son birkaç gündür makineye Snow Leopard kurma uğraşındayım vakit buldukça ancak bir kere retail dvd ile kurulum tamamlandı ve çakıldı sistem ve iatkos s3 v2 için uğraştım. Nette biri ile arasıra iletişim kuruyoruz (insanelymac) ancak bir hata da kaldım ilerleyemedim, bu konuda yardım edebilecek yada paralel bir çalışma yürütecek biri iyi olur diye düşünüyorum. Manineye 100% retail kurulabilen bir SL mükemmel olur diye düşünüyorum.

Benimde en cok istedigim olay, ama baska pc olmadigi icin evde, elleyemiyorum,deneyemiyorum, keske yardimci olabilsem. kesin şu yolu izleyin yaparsiniz diyen olursa hic durmam ;)

• tuşlar hassatır bilemem ben kullanıyorum son derece sert bir biçimde kullanmadığın sürece sorun yok çok sessiz ve ısınma sorunu olmayan bir cihaz hd 6550 1gb ekran kartı olanda.
  • Arkadaslar, battlefield bad company 2 oynayan arkadaslar, bomba patlama sahnelerinde, yada bot ile nehirde giderken ben donmalar yasiyorum, ve elimi laptopun altina koydugumda, sicaktan tutamiyorum:((((((((((((((

everest ile test yaptim islemci %100 ile calisirken 89 dereceyi gordu... Sizlerde test edebilirmisiniz....
    Ve en onemlisi sistem bosta iken Kullanilan ram miktarinizi yazarmisiniz.... 1,20-1,30 un altini goremiyorum ben....

Formati cakicam baska carem kalmadi, hicbisey yapmayip o kadar dikkat etmeme ragmen cöplüge nasil döndu bu laptop anlamis degilimmmm :((
  • Selam herkese ,
    Bende bir kaç hafta önce 7741G modelini aldım, İ5 işlemcili olanı. 4GB ram vardı, onları çıkartıp 8GB ram taktım.Henüz tam performanslı olarak deneme şansım olmadı yoğunluktan. Forumda şarz süresiyle ilgili bir şeye rastlayamadım.Bu konuda yorum yapabilecek birisi varmı acaba .Yani şarzının ne kadar gittiği konusunda !
    Ayrıca bu makinayı modelleme ve grafik programlarında kullanan arkadaşlar varsa onların yorumları da benim için çok önemli.Paylaşırlarsa sevinirim.

Teşekkürler. :)
  • Ekran kisik, guc ayarlari dusuk modda iken, 7 aydir kullaniyorum, 2 saatten basliyor, en uzun o kadar suruyor...

Ve rami 8 gb yapmak ne kadara mal oldu, kendin degisirsen garanti bozuluyormu? 2x4 gb hangi mhz den alabiliriz en yuksek...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynskzgl -- 13 Mart 2011; 11:22:38 >
  • Şükür sıcaklık problemi yaşamadım henüz, ama oyunlarda (FM 2011) ilk kullanıma göre yavaşlamalar hissettim. Tesadüf mü yoksa bilmediğim başka bir nedenden dolayı mı bilmiyorum ama, avast antivirüs yükleyene kadar laptop çok daha hızlıydı. Sildim, ama hızda bir artış olmadı, ben de nod43 yükledim sonra.

Bir masaüstü performansı tabi ki beklemiyorum. NFS Hot Pursuit 2010 full ayarlarda iyi performansla oynamıştım. Bugün biraz oyun oynayıp sıcaklık ölçümü yapmak lazım.
  • @pieceofmoon Battlefield BC 2 yi orta ayarlarda oynadım ısınıyorudu ama o kadar değil umarım sorunun formatla düzelir. oyunu laptopu dü bir zemine koyarak oynuyorsun değilmi?
    @zerockismini, @boraedmit listeye ekliyorum. İlk sarj 12sa tavsiye edilen, sarjı kullanım şekline bağlı 2-2.5 sa sürüyor. Güç seçenekleri ile performansı artırdınmı 2sa de altına inebiliyor.
  • Everest home edition 2.20 indirdim ama sıcaklık ölçmüyor mu? Göremedim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.