Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

arkadaşlar dün bende bimeks'ten 5943g alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, ilk izlenimlerime göre cihaz çok güzel, ancak 1.09 bios güncellemesini yaparken bir sorunla karşılaştım ilk sayfada yazılanları aynen uyguladım, cihaz reset attıktan sonra açılışta f2'yle bios'a girilen yerde acer yazısının çıktığı ekranda renkler birbirine karışık bir şekilde bozuk bir görüntü çıkıyor ama 5-6 sn sonra pc açılıyor, 2-3 defa denedim ama düzelmedi, son çare olarak 1.06 bios'a döndüm sorun ortadan kalktı, 1.09 bios'u yüklemek için ne yapmamı önerirsiniz?

çok garip bir durum, eğer korkuyorsan bir kere daha denemeni öneririm :D , aksi takdirde 1.10 numaralı bios u bekleyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

arkadaşlar dün bende bimeks'ten 5943g alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, ilk izlenimlerime göre cihaz çok güzel, ancak 1.09 bios güncellemesini yaparken bir sorunla karşılaştım ilk sayfada yazılanları aynen uyguladım, cihaz reset attıktan sonra açılışta f2'yle bios'a girilen yerde acer yazısının çıktığı ekranda renkler birbirine karışık bir şekilde bozuk bir görüntü çıkıyor ama 5-6 sn sonra pc açılıyor, 2-3 defa denedim ama düzelmedi, son çare olarak 1.06 bios'a döndüm sorun ortadan kalktı, 1.09 bios'u yüklemek için ne yapmamı önerirsiniz?

çok garip bir durum, eğer korkuyorsan bir kere daha denemeni öneririm :D , aksi takdirde 1.10 numaralı bios u bekleyebilirsin

1.08 bios'u denedim, aynı sorun oldu, açılışta bozuk bir görüntü geliyor, f2'ye falan giremiyorum, ancak bilgisayar açılıyor, yoksa ben 1.06 bios haricinde (pc ile beraber gelen) yeni hiçbir sürümü yükleyemeyecek miyim? yoksa pc'de bir sorun mu var?

• @digi_boy2006

yüklersin canım daha neler, öyle bişey olmaz, ilerde de olursa sorun var demektir. Bios a girip load defaults yapmayı deneyip ondan sonra 1.09 flashla belki işe yarar :S
  • bu cihazi bende almayi dusunuyorum. pesin verip ucuz alinabilecek bir yer aliyorum. buldugum anda bende kulube katilabilirim. bu arada baska bir arkadasin cihazla ilgili sorusu kizilotesi ve kumanda ile alakali. bazi forumlarda cihazda kizilotesi oldugu ve kutudan kumanda ciktigi yaziyormus. hatta tv anteni cikisa bile var deniliyor cihaz uzerinde. dogru mudur?
  • Bu ati'nin HD ekran kartları nasıl oluyor anlamadım. Ben bu ethos'un AS8943'ünü alıcam 18.4" Full HD olanı. Ekran HD çözünürlükte olacağı için Ati'nin HD ekran kartının ekstradan bir performans göstermesi münkün müdür acep ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt. Ghost

Bu ati'nin HD ekran kartları nasıl oluyor anlamadım. Ben bu ethos'un AS8943'ünü alıcam 18.4" Full HD olanı. Ekran HD çözünürlükte olacağı için Ati'nin HD ekran kartının ekstradan bir performans göstermesi münkün müdür acep ?

Hayır dostum, oyunu 1366x768 değil de 1080 oynarsan daha az fps sayısı elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyu61

bu cihazi bende almayi dusunuyorum. pesin verip ucuz alinabilecek bir yer aliyorum. buldugum anda bende kulube katilabilirim. bu arada baska bir arkadasin cihazla ilgili sorusu kizilotesi ve kumanda ile alakali. bazi forumlarda cihazda kizilotesi oldugu ve kutudan kumanda ciktigi yaziyormus. hatta tv anteni cikisa bile var deniliyor cihaz uzerinde. dogru mudur?

Bimeksteki modelde tv kartı mevcut değil, Türkiye'de tv kartlı modeli mevcut değil henüz, kızılötesi çok da ekstra bir durum değil bu cihazda mevcut olması lazım, benim Acver 6930 modelde bile mevcut. Tv anten çıkışı durumu felan yok tv kart olmadan anten bağlayamazsınız cihaza :D, ama TV kartlı modellerden Multimedia Kumanda çıkıyor ki Türkiye'de henüz mevcut değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

Bu ati'nin HD ekran kartları nasıl oluyor anlamadım. Ben bu ethos'un AS8943'ünü alıcam 18.4" Full HD olanı. Ekran HD çözünürlükte olacağı için Ati'nin HD ekran kartının ekstradan bir performans göstermesi münkün müdür acep ?

Hayır dostum, oyunu 1366x768 değil de 1080 oynarsan daha az fps sayısı elde edersin.

@lucasthehacker

yani diyorsunki 1920x1080de oynarsan ekran kartının çok üst düzey olmamasından dolayı 1366x768 de alacağın performansı alamazsın ?

performans dediğin fps sayısının az olması oluyor heralde.

peki ekranın Full HD olması oyunlardaki grafik seviyesinde 5943'e göre bir artı oluşturur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt. Ghost -- 10 Eylül 2010; 19:56:11 >

• @Sgt. Ghost

Dostum olay şu, sende bir corei5 işlemci var ve ati 5650 ekran kartı var. Mesela, bir oyunu 1366x768 de oynarken ortalama 30 fps ile oynuyorsan yani 30x performans alıyorsan, 1920x1080 çözünürlükte 26 fps ile oynarsın, Olayın ekranın ana çözünürlüğünün fullHD ya da fullHD olmamasıyla alakası yok onu demek istiyorum,

Ve şöyle birşey de var, biliyorsunuz ki bir LCD nin aslında sadece bir çözünürlüğü vardır, yani siz bu bilgisayarda yani çözünürlüğü 1366x768 olan bilgisayarda oyunu 1024x768 de oynarsanız çözünürlükte ayarladığınız oyun grafiklerindeki pikseller, LCD ekranın mekanik pikselleriyle birebir eşleşmeyeceği için güzel görüntü alamazsınız yani ya biraz bulanık gösterir ya da biraz daha tırtıklı gösterir bu lcd ye göre değişir. Yani eğer ekran 1920 1080 olsaydı siz bu çözünürlükte daha güzel görüntü alacağınız için otomatik olarak ekran kartı bu kadar çözünürlüğü işlerken daha az fps sayısı elde edecektiniz. LCD çözünürlüğünün 1366x768 olmasının aslında oyunlar için avantajdır.

• @lucasthehacker

yeah got it man

konuyu açan kişi olarak sana sorayım o zaman 500-600 tl fazla verip 8943 yani 18.4" olanı mı almalıyım yoksa 5943 mü alınmalı ?

Bu arada Bimeksteki arkadaş performans tuşuyla intel erkan kartına geçince pil ömrünün max. 12 saat olduğunu söyledi.

Sanırım konuda 6 saatten bahsediliyordu. Acaba 8943de kullanılan bataryada bir farklılık mı var ?
  • quote:

@lucasthehacker

yeah got it man

konuyu açan kişi olarak sana sorayım o zaman 500-600 tl fazla verip 8943 yani 18.4" olanı mı almalıyım yoksa 5943 mü alınmalı ?

Bu arada Bimeksteki arkadaş performans tuşuyla intel erkan kartına geçince pil ömrünün max. 12 saat olduğunu söyledi.

Sanırım konuda 6 saatten bahsediliyordu. Acaba 8943de kullanılan bataryada bir farklılık mı var ?

olay tamamen senin zevkin, bir laptop laptop gibi kullanılacaksa bence 17.3 inc ten büyük olmamalı, o cihaz cidden büyük ama ince.
    12 saat olayını geçelim öyle bişey bilmiyorum 5943 de sadece msn açıkken ve baska hiçbir işlem yapmazken 8.5 saat gördüm, fakat tabi interntte takılmaya baslayınca 6 saate kadar düştü ki bu da büyük bir nimet. 8943 de eğer 5943 deki gibi 8 hücreli pil varsa 5943 den biraz daha az gider şarjı.

Bu arada oyuncuysa 5943 almanı tavsiye ederim. çünkü 8943 deki çözünürlük fazla yani oyunları net görüntüyle oynayabilmen için 1920 1080 de açman gerekecek. ama 5943 de 1366 768 çözünürlükte net görüntü ile oynayabileceğinden 5943 almanı tavsiye ederim.
    sonuçta ikisinin de ekran kartları aynı, o yüzden oyuncuysa 5943 alabilirsin. çünkü 5943deki performansı 8943 de çözünürlüğü 1366 768 e getirerek elde edersin fakat 8943 de bu çözünürlük ekran çözünürlüğünden küçük olduğu için bulanık gösterecektir.
    Gayet açık oldum bence :D

• @lucasthehacker

eyvallah sağol çok açıklayıcı oldu benim için.

Ama benim aklımda şöyle bir soru var. Yeni konsollar (PS3 gibi) nasıl artk FullHd'li TV istiyorsa ilerdeki geliştirilicek oyunlarda Pc sistemleri için FullHD gereksinimi duyar mı ? Biraz da bu yüzden FullHD bir ekrana ihtiyaç duyuyorum.
  • quote:

@lucasthehacker

eyvallah sağol çok açıklayıcı oldu benim için.

Ama benim aklımda şöyle bir soru var. Yeni konsollar (PS3 gibi) nasıl artk FullHd'li TV istiyorsa ilerdeki geliştirilicek oyunlarda Pc sistemleri için FullHD gereksinimi duyar mı ? Biraz da bu yüzden FullHD bir ekrana ihtiyaç duyuyorum.

Yok bilgisayar oyunlarının böyle bir şeye ihtiyacı yok 1366x768 çözünürlük ideal şu anda. Isteseler ps3 ve xbox gibi cihazları alanları LCD lere muhtaç yapmazlardı, burada bir çıkar ilişkisi var :D E tabi sonuçta LCD şu an ideal bir teknoloji yapcak birşey de yok açıkcası. Şöyle düşünmeni istiyorum, xbox = ps3 = bilgisayar , üçünde de hdmi çıkışı var ve o çıkışla LCD ye bağlayp görüntü alabiliyorsun, Şimdi XBOX ı PC ye bağlamayı deneyelim ki bağlanmaz. Bilgisayar ekranından XBOX 360 görüntüsü alamayız (TV kartı olmadan), Bu ps3 ile xbox ı birbirine bağlamaktan farksız o yüzden LCD tv lerle bu 3 cihazın yeri ayrı diye düşünüyorum.

• @lucasthehacker

peki sen ne yaptın hala I7'li 5850'li olanı mı bekliyorsun ?

Birde birkaç konuda baktım 5850'de ddr5 mi varmış ?

offf evet baktım var gddr5 var.

------------ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU Specifications

* 627 million 40nm transistors
    * TeraScale 2 Unified Processing Architecture
    o 400 Stream Processing Units
    o 20 Texture Units
    o 32 Z/Stencil ROP Units
    o 8 Color ROP Units
    * DDR3/GDDR3 memory interface

----------ATI Mobility Radeon™ HD 5850 GPU Specifications

* 1.04 billion 40nm transistors
    o 800 Stream Processing Units
    o 40 Texture Units
    o 64 Z/Stencil ROP Units
    o 16 Color ROP Units
    * GDDR5/GDDR3/DDR3 memory interface

Peki gddr5 olmasının artısı oyuna nasıl yansır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt. Ghost -- 11 Eylül 2010; 12:34:39 >

• notebookcheck sitesinde bu notebook'un i7 işlemcili ve hd 5850 işlemcili olan modelinin çok ısındığını yazmışlar. Bu yüzden ben beklemekten vazgeçmiştim ve hayırlısıyla i5'li modeli alacağım yakında.
  • Evet bende haftaya I5'li olanı almayı düşünüyorum ama 18.4"lik olanı. Şu 5650 ekran kartı kafamı karıştırdı "lucasthehacker" açıkladı haklı aslında o çözünürlükte yani 1920x1080 oyun oynarken fps de verim almak için ya özelliklerini düşürücem oyunun yada ekran çözünürlüğünü düşürüp pixellerden fedakarlık yapıcam. Kararsızım hala lanet olsun
  • 5943g tavsiye ederim arkadaşlar, 2 gündür kullanıyorum, çok hoşuma gitti,
    sayın @lucasthehacker size bir sorum olacak, pc'nin adaptör girişi biraz sert zor giriyor, sizde de durum aynı mı acaba?
  • quote:

5943g tavsiye ederim arkadaşlar, 2 gündür kullanıyorum, çok hoşuma gitti,
    sayın @lucasthehacker size bir sorum olacak, pc'nin adaptör girişi biraz sert zor giriyor, sizde de durum aynı mı acaba?

evet bende de öyle sert giriyor.. umarım yine temassızlık sorunu olmaz 3 5 aya....
  • @digi_boy2006

evet bizde de bir sıkışıklık var bütün girişlerde. Acer mühendisleri laptobı ince yapmak için biraz kastırmışlar sanki :D

@GhostBalaclava

Dostum Noteboocheck in ben testlerine pek güvenmyorum, ve şöyle bişey var. 5943 ün demo makinesi firmalara test amaçlı gönderildikten tam 4 ay sonra piyasaya çıktı bu cihaz. Resimlerden de anlaşıldığı üzere oradaki makine demo gibi bişey hatta bios u bile bir hayli eski sitede bile yayınlanmayan 1.05 numaralı bios. Bence bu 4 ay zarfında Acer bu makinede birkaç köklü değişiklikler yapmış olmalı ki 8943 piyasaya çıktıktan 3 ay sonra 5943 ü ancak sürebildiler.
    Yani o yüzden beklemek lazım diye düşünüyorum.
    Eğer mekanik veya elektronik olarak cihazdaki sorunlar giderilmediyse bile, 1.06 bios ve devamında flashlayınca Ekran kartı biosunu bile otomatik değiştiler. Yani köklü değişiklikler mevcut gibi görünüyor, o kadar ısınması çok garip cidden. O yüzden bekleyip görmeden birşey diyemeyeceğim.

"Notebookcheck" adlı site güya 9600m gt lere benchmark yapmış ve bir sıralamaya koymuş, benim imzamdaki 9600mgt çok alt sıralarda, bende 3dmark puanı 6000 çıkmasına karşın, aynı konfigurasyonlarda notebookcheck de 5000 gözüküyor, mail atarak bunu neden dolayı kaynaklandığını sordum ve garip bir şekilde adamlar aynen şöyle cevap verdi ;

"Biz 10 tane makine test ediyorsak, bunlardan 3 tanesi 9600mg ddr3, 7 tanesi 9600mgt ddr2 ise bu 3dmark06 puanlarını toplayıp 10 a bölüyoruz dedi"

Ve ben sadece koptum, hayatımda bu kadar saçma test yapıp da ekran kartlarını sıraya koyan bir tester bence tester değildir.Çok saçma cidden 9600mgt nin ddr2 si ile ddr3 ü arasında yüzde 35 hız farkı var :D O yüzden o siteye güvenmiyorum.

• quote:

@lucasthehacker

peki sen ne yaptın hala I7'li 5850'li olanı mı bekliyorsun ?

Birde birkaç konuda baktım 5850'de ddr5 mi varmış ?

offf evet baktım var gddr5 var.

------------ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU Specifications

* 627 million 40nm transistors
    o 400 Stream Processing Units
    o 20 Texture Units
    o 32 Z/Stencil ROP Units
    o 8 Color ROP Units
    * DDR3/GDDR3 memory interface

----------ATI Mobility Radeon™ HD 5850 GPU Specifications

* 1.04 billion 40nm transistors
    o 800 Stream Processing Units
    o 40 Texture Units
    o 64 Z/Stencil ROP Units
    o 16 Color ROP Units
    * GDDR5/GDDR3/DDR3 memory interface

Peki gddr5 olmasının artısı oyuna nasıl yansır ?

Ama sen bana cevap vermemişsin @lucasthehacker

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.