Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ghostbalaclava (ghostbaklava yazıyordum yahu)
    5943 maksimum 8GB destekliyor.

@jay jay justified
    64-bit işletim sistemlerinde uygulamaların hafızada daha çok yer tuttuğu doğru, ama iki katı gibi devasa bir fark olup olmadığını bilmiyorum. Ama örneğin Microsoft'un sitesinde Windows 7 için minimum RAM gereksinimi 1GB (32-bit), 2GB (64-bit) yazıyor. Bu az çok fikir verebilir.

@hearteck
    Cihazda sadece 2 slot var. Garanti şartlarını okuyun, bozulmuyorsa kendiniz takarsınız; Acer servisi kimbilir kaç para ister... Kaldı ki 2*4GB'lık ram kiti aşırı pahalı. Onun yerine kaliteli bir flash bellek ile ready boost özelliğinden yararlanmayı deneyebilirsiniz.
    edit: (Everest de 2 slot gösteriyormuş ben yanlış yere bakıyormuşum)

@nofear_61
    Bu arada sistemin boştayken rami bol kullanıyor gözükmesinin sebeplerinden biri de "Superfetch". Windows sık kullanılan programların gerekli dosyalarını hızlı açılsın diye hafızada tutuyor, ancak fazladan hafızaya ihtiyaç duyulursa boşaltıyor. İnsanlar bilmeden Vista'yı ram konusunda bu kadar kötüleyince Windows 7'de bu miktarı bayağı düşürmüşler. Yine de mesela 8GB ram taktırırsanız sistem boştayken şu anda kullandığından daha fazla hafıza kullanır çünkü boş buldukça dolduruyor :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antittnt -- 7 Eylül 2010; 17:28:08 >

• 2 kat RAM kullanması mantıksız çünkü 1 GB bellekli netbooklara bile 64 bitlik Windows'lar kuruluyor artık. Elbette sistem kaynaklarını kullanması açısından fark olur fakat bu kadar değil. Ayrıca 64 bitlik işletim sisteminin ve programların da sabit diskte daha fazla yer tuttuğu Microsoft'un sitesinde de yazıyor. Bu konuda katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

@ghostbalaclava (ghostbaklava yazıyordum yahu)
    5943 maksimum 8GB destekliyor.

@jay jay justified
    64-bit işletim sistemlerinde uygulamaların hafızada daha çok yer tuttuğu doğru, ama iki katı gibi devasa bir fark olup olmadığını bilmiyorum. Ama örneğin Microsoft'un sitesinde Windows 7 için minimum RAM gereksinimi 1GB (32-bit), 2GB (64-bit) yazıyor. Bu az çok fikir verebilir.

@hearteck
    Cihazda sadece 2 slot var ama ilginç bir şekilde Everest 4 slot gösteriyor. Bu sadece bu modele özgü bir durum da değil. Garanti şartlarını okuyun, bozulmuyorsa kendiniz takarsınız; Acer servisi kimbilir kaç para ister... Kaldı ki 2*4GB'lık ram kiti aşırı pahalı. Onun yerine kaliteli bir flash bellek ile ready boost özelliğinden yararlanmayı deneyebilirsiniz.

@nofear_61
    Bu arada sistemin boştayken rami bol kullanıyor gözükmesinin sebeplerinden biri de "Superfetch". Windows sık kullanılan programların gerekli dosyalarını hızlı açılsın diye hafızada tutuyor, ancak fazladan hafızaya ihtiyaç duyulursa boşaltıyor. İnsanlar bilmeden Vista'yı ram konusunda bu kadar kötüleyince Windows 7'de bu miktarı bayağı düşürmüşler. Yine de mesela 8GB ram taktırırsanız sistem boştayken şu anda kullandığından daha fazla hafıza kullanır çünkü boş buldukça dolduruyor :))

bimeksin sitesinde maksimum 4 gb yazıyor.

Bimekste satılan model mi maksimum 4 gb destekliyor acaba?

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/112781/acer-as5943g-5454g50-lx-pwg02-022-.aspx

• 5850'den hala bir haber yok değil mi?
  • @ghostbalaclava

Bimeks'in sitesinde pil için de 6 hücreli ve max. 4 saat yazıyor. Bimeks'in sitesinde HDMI, e-satap, firewire çıkışları olduğu da yazmıyor. Yanlış yazıyorlar merak etmeyin. Ben de Bimeks'ten aldım. Farklı konfigürasyon olduğu zaman model numarası değişir zaten.
  • @jay jay justified

O kadar boş konuşan bir millet haline gelmişizki 64bit sistemler ramden 32 bit sistemlere göre daha fazla kullanırlar ayrıca 64bit işletim sisteminin üzerine kurulan 32bit programlar WOW adı verilen bir emülatör üzerine kurulur (Windows on windows) ve 32bit olarak çalışırlar. bu yüzden siz benim bilgisayarım az ram kullanıyor diyemezsiniz ha kullanır çünkü 64bit program yüklememişsinizdir.

Benim imzamda da hangi notebooku kullandığım var. Siz neye dayanarak yorum yapıyorsunuz onu anlayamadım. 2-3 ve 4. sayfayı baştan sona okudunuzmu konuyu açan lucas kadar soru yanıtladım belkide burda.

Tekrar söylüyorum hafızanın kullandığı 2 slot var.

Özürede gerek yok. Teşekkür ederim saygılar.
  • bilgisayarı bugün aldım lucasthehacker arkadaşımızın anlattığı gibi BIOS FLASHLAMA' yaptım ancak kendi reset atmadı makine, bende kapatmadım. herşey yolundaydı parmak izi tarayıcısına parmak okuttum çıkan adımlarda bios'la ilgili bişiler dedi şifre istedi bende yazdım. Şimdi bilgisayarı açtığımda simsiyah ekran var başka bişi yok ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_battles -- 7 Eylül 2010; 18:09:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_battles

bilgisayarı bugün aldım lucasthehacker arkadaşımızın anlattığı gibi BIOS FLASHLAMA' yaptım ancak kendi reset atmadı makine, bende kapatmadım. herşey yolundaydı parmak izi tarayıcısına parmak okuttum çıkan adımlarda bios'la ilgili bişiler dedi şifre istedi bende yazdım. Şimdi bilgisayarı açtığımda simsiyah ekran var başka bişi yok ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim ?

Büyük ihtimalle açılışta parmak izi istemeyi aktif hale getirdiniz. Siyah ekran gelince parmak okutmayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

@jay jay justified

O kadar boş konuşan bir millet haline gelmişizki 64bit sistemler ramden 32 bit sistemlere göre daha fazla kullanırlar ayrıca 64bit işletim sisteminin üzerine kurulan 32bit programlar WOW adı verilen bir emülatör üzerine kurulur (Windows on windows) ve 32bit olarak çalışırlar. bu yüzden siz benim bilgisayarım az ram kullanıyor diyemezsiniz ha kullanır çünkü 64bit program yüklememişsinizdir.

Benim imzamda da hangi notebooku kullandığım var. Siz neye dayanarak yorum yapıyorsunuz onu anlayamadım. 2-3 ve 4. sayfayı baştan sona okudunuzmu konuyu açan lucas kadar soru yanıtladım belkide burda.

Tekrar söylüyorum hafızanın kullandığı 2 slot var.

Özürede gerek yok. Teşekkür ederim saygılar.

2 kat RAM demişsin direkt olarak. Bunu ilk defa duydum ben. Tüm programlar 64 bit olsa dahi iki kat olur mu ya da geçer mi? WOW hakkında bilgisi vardır az çok 64 bit işletim sistemi kullananların. Detayını sormadım ben zaten.

Eğer yanlış görmediysem, Acer'ın sitesinde de Core i5 450M ile donatılmış 5943G Ethos modelinin 8 GB maksimum DDR3 bellek desteklediği yazıyor. Hatta i7 için de 16 GB yazıyor. E sen de iki slot var demişsin. Neden en fazla 4 GB diyorsun?

• Arkadaşlar bu laptop
    üzerine 32 bit işletim sistemi mi 64 bit işletim sistemi mi kurmak daha iyi olur bilen var mı?
    hız ve performans açısından .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hearteck -- 7 Eylül 2010; 18:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

quote:

Orijinalden alıntı: lord_battles

bilgisayarı bugün aldım lucasthehacker arkadaşımızın anlattığı gibi BIOS FLASHLAMA' yaptım ancak kendi reset atmadı makine, bende kapatmadım. herşey yolundaydı parmak izi tarayıcısına parmak okuttum çıkan adımlarda bios'la ilgili bişiler dedi şifre istedi bende yazdım. Şimdi bilgisayarı açtığımda simsiyah ekran var başka bişi yok ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim ?

Büyük ihtimalle açılışta parmak izi istemeyi aktif hale getirdiniz. Siyah ekran gelince parmak okutmayı deneyin.

açılışta parmak izi okuyucu çalışmıyor ışığı yanmıyor. Sorun sanırım orda değil.

• @lord_battles

Evet haklısınız. Başlangıçta parmak izi okumayı aktifleştirdim, full siyah ekran çıkmadı parmak okutun diyor. Onunla alakası yok. Peki F2 ile Bios'a erişemiyor musunuz? Başlangıçta ACER yazıyor mu?
  • hiçbir yazı yok kapalı qbi ekran ama çalısıyor bilgisayar fan fln devrede.
  • 5943g yi geri gönderdim, artik nvdia nin yeni mobil islemcilerini bekliyorum mesala gt 435m
  • @lord_battles

Artık arkada çalışan acer programlarından mıdır yanlış dosyadan mıdır yoksa sadece şanssızlığınızdan mıdır bilmem ama sizin bios gitmiş (hadi ya)

İnternette biraz araştırdım; bu şekilde hatalı bios güncellemesi olduğunda bios geri yüklenebiliyormuş ama her markada farklı şekilde. Bizimki insyde bios. Önce, bios flash diske veya cd'ye yazılacak. Sonra cihaz fişten çekilecek ve batarya çıkarılacak. Fn ve Esc (bazı laptoplarda Fn ve B, bazılarında Windows ve B) tuşlarına aynı anda basılarak fişe takılacak ve cihaz açılacak. Sonra tuşlar bırakılacak ve cihaz takılan medyada biosu bulup kendini onaracak. Fakat her anakart için dosyayı başka şekilde adlandırmak gerekiyor sanırım. Bir de hangi dosya onu da bilmiyorum bir .bin dosyası bir de .rom dosyası var. Hiç başıma gelmediği için anlamam pek bu işlerden. Kendiniz araştırmak isterseniz insyde bios recovery yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antittnt -- 8 Eylül 2010; 1:55:09 >
  • Arkadaslar benimde basima kotu bisey geldi, dun gece biosflashlamayi lucastin anlattiklariyla adim adim baslattim fakat flashlama 8 saattir bitmedi mouse hareket etmior ekran donuk ama arkadaki tema degisiyor saat degisiyor bilgisayar kesinlikle kapanmior, yardimci olursaniz sevinirim
  • 8 saattir kapanmadigi icin simdi arkadan pilini cikardim acmaya calisiorum ama power dugmesine bastim fakat hic hareket yok ekranda hicbisey yok, bimeksten aldim oraya gotureyimmi yoksa kendi bilgisayarcim halledebilirmi??
  • 5943ü değilde 18.4"lik olan AS8943G'yi bugün yada yarın alıcam bimeksten. koskoca Bursa'da birtek bimekste var o da 1 tane :D mediamarkt'de aynı özelliklere ve aynı fiyata Sony vaio VPCF12E1E/H modeli var. anlattığınız kadarıyla multimedya özellikleri olarak Acer biraz daha dikkat çekici. Ama Sony'nin de adı var cezbediyor. Sizce hangisi alınmalı ?

Pardon Sony'de farklı olarak:

- NVIDIA® GeForce® GT 330M

- 16,4" Ekran

- 500gb 7200Rpm sabit sürücü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt. Ghost -- 8 Eylül 2010; 10:55:55 >
  • sony al daha kaliteli ama sony nin ekran karti eski model artik nvidia nin dx 11 400 m mobil serisi 1 ay a kalmaz magazalara düser biraz beklersen daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 8 Eylül 2010; 10:55:34 >
  • Arkadaşlar üstüne basa basa anlattım BIOS Flashlama olayında ekstra herhangi bir program çalışmayacak msn Internet explorer Bittorrent gibi ıvız zıvır programları kapatmanız gerekli, aynı zamanda makine fişe takılı olmalı, ve programı çalıştırırken, sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın yazdım ?

Aynen bunları uyguladıktan sonra makina bios u flashladı ve kendiliğinden baştan başladı, hiçbir sorun olmadı, daha performanslı çalışıyor hatta kulaklık taktığınızda ses ister açık olsun ister kapalı olsun dijital bir "biip" sesi geliyordu, aynı şey bütük 5.1 hoparlör takınca da geçerliydi fakat yeni BIOStan sonra bu sorun da çözülmüş oldu, şimdi arkadaşlar Bilgisayarı ilk açtığınızda "ACER" yazısını dahi görmüyorsanız müdahale etmeyin servis makinenin biosunu kolaylıkla resetler, yani yapacak birşey yok.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.