Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bizde çaışıyor dostum, kurulum esnasında başka bir işlem yapmadın umarım o yüzden bozulmuş olabilir.

@mylove

5 6 yıl sonra hiçbir laptop kullanılmaz yani kullanırsın ama ancak internete girmek için. Zaten bir dizüstünün max ömrü genelde 7 yıldır, 7 yıldır hiç kullanmasan bile yüzde 90 bozulacaktır. Dışardaki hava ile temas ettiği anda ömrü kısalmaya başlar, bu yavaş olur hızlı olur orası cihazın kalitesine bağlıdır. Bence sapasağlam 3 yıl kullanabileceğin laptop al gerisi kolay
  • @Heartech

Evet dün sorun yok yazdım fakat bugün ne hikmetse aynı durum bende de oldu kapalıyken arcade menü açılmıyor imleç yanıp sönüyor. Denetim masasından kontrol ettim hemen program sağlam duruyor, anlamadım durumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

@Heartech

Evet dün sorun yok yazdım fakat bugün ne hikmetse aynı durum bende de oldu kapalıyken arcade menü açılmıyor imleç yanıp sönüyor. Denetim masasından kontrol ettim hemen program sağlam duruyor, anlamadım durumu.

yahu bırakın arcade i :D 5943 ü olanlar çatır çutur mafia 2 oynuyor :D
  • Yılda bir kere bile kullanacağım bir özellik değil kapalı iken arcade menünün açılması, sadece sebebini merak ettim bios güncelledikten sonra kontrol etmedim hiç o yüzden mi acaba

Düşünüyorum şimdi başkada bişe yapmadım yani bilgisayara kitaplığı güncelledim-Bios yükselttim arcadeyle ilgili olabilecek

Neyse çok önemli değil zaten, eskiden arcademi vardı
  • Arkadaşlar acil olarak cevaplara ihtiyacım var.

Çift ekran kartı olması, güncellemelerde sorun yaratıyor demiş bir kişi. Bu sorunu nasıl aşarız?

1366x768 olan ekran çözünürlüğü sorun yaratır mı? Bu model ile full hd olan modeli yan yana gördüğümde, full hd'de hiçbir kusur yokken, bu modelde masaüstündeki simgelerde, başlat menüsündeki simgelerde tırtıklar vardı ve içime sinmiyor şimdi. Keşke full hd olan modeli görmeseydim. Sizce ne yapmalıyım?

Cihazın aşırı ısınma, kapanma, kasada çatlama, eğilme, bükülme gibi can sıkıcı veya kronikleşmiş bir sorunu var mı?(Bu konuda okuduğuma göre yok.)

Bir de, klavyesi bildiğim kadarıyla aydınlatmalı değil. Zaman zaman karanlık ortamlarda kullanma durumum olabilir. Şu anda kullandığım noteboo'un klavyesi siyah ve harfler beyaz. Ethos'u karanlıkta kullanırken tuşların görünürlüğü nasıl?

Acilen cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 5 Eylül 2010; 1:09:35 >

• @GhostBalaclava

(Mini Bir İnceleme Sayılır)

Sorunun nasıl aşılacağı yukarda ve ilk mesajda yazıyor. Velhasıl güncelleme yapmanı tavsiye etmiyorum Benchmark puanı düşüyor. Acer teknik alt yapı olarak Ethosu oldukça yoğun bir şekilde destekliyor bir çok driver çıkarmışlar, çıkarsa eğer ki henüz yok acerın kendi çıkardığı driver ile güncellersen daha sağlıklı olur. Ama bana sorarsan hiç gerek yok oldukça kaliteli ekran kartı bu haliylede.

Bimekste ürünü ilk gördüğümde ki 8943g/18'' olan modeli gördüm hd film oynatıyorlardı hayran kaldım görüntüye ama 5943g'de böyle bir durum yok yani masaüstünde bekletiyorlardı bu yüzden bir kıstas yapmak yanlış. Fakat şunu söylemeliyim 16.9 oranında (sinema perdesi boyutudur) bir film buldum uzun uğraşlar sonucu ki ekran 16.9 HD destekli zaten görüntü oldukça tatminkardı diğer rakiplere göre.

Fakat şu konuda bir bilgi daha veriyim ekran 16.9 olduğu için herhangi bir VCD filmi takıp izleyince ekran tamamen dolmuyor arcade programı ile açıyorsunuz dolması için işte o zaman film enine uzadığı için görüntüde bozulmalar oluyor. Fakar DVD filmler hali hazırda 16.9 destekli olduğu için izlemesi oldukça keyifli.

Isınma olayını şöyle ızah edelim fanı gerçekten çok kuvvetli yani dışarı aşırı sıcak hava üflüyor ama ne klavyede ne ekranda de kol koyma yerlerinde anormal bir ısınma yok. Sıcaklık belli bir değerde sabit kalıyor fan sadece yüklenmelerde çalışıyor ve dediğim hava üfleme olayını yapıyor. Sıcaklık notebook sabitken 45 derece belki sabit olduğu için fazla gelebilir ama yüklendiğin zaman bile en fazla 20 derece oynuyor yani belli bir aralıkta hep sıcaklık rahatsız edici bir durum yok.
    NOT: Benim gördüğüm en yüksek sıcaklık 68 derece.

Yukardaki mesajlarda da belirttim klavye belki aydınlatmalı değil ama kullanması, yazı yazması oldukça keyifli bir klavye. Karanlıkta sorun çıkaracağını sanmıyorum ön tarafta uyarı ışıkları, ekranın parlaklığı ve klavye üzerinde numlock ile capslok üzerinde ışıklar var. En son klavyeyi dert etmelisin,

Bununla beraber ilk mesaj en başta olmak üzere 2. sayfadaki tüm mesajlarıda okursan fikir edinmen açısından faydalı olacaktır.

Şahsi görüşüm :

Lucasta belirtti 3.5 kilo büyük bir eksi sayılır belki ama bu özellikler için katlanılabilir. Sakın ağırlık sorun olmaz deme ilk aldığımda aynen öyle diyordum ama sonradan anladımki portable özelliği yarı yarıya etkiliyor, sense 8943g ile çelişkiye düştün dostum bu 18'' ve 5.5 kilo bilgin olsun.

Şahsen 5943g ekranı yeter hatta artar bile çünkü genişliği fazla ayrıca dediğim gibi 3.5 kilo bile bir eksi sayılıyor.

• @nofear_61 Bu bilgilendirici mesajından dolayı teşekkür ederim.

İlk mesajı tekrar okudum ve sormak istediğim birkaç konu daha var. Bir şeyi alırken en ince detayına kadar araştırıp almayı tercih ederim o yüzden çok soru soruyorum, kusura bakma.

Sanırım sen de 15.6"lik modeli kullanıyorsun. Masaüstünde veya videoda iken dikkatli bir şekilde baktığında, yazılarda ve görüntüde tırtıklanmalar görebiliyor musun? 18.4"lik model ile yan yana iken, ben bunu fark etmiştim 15.6"lik modelde.

ekran kartı güncelleme konusunda ise, ilke mesajda güncelleme yapmak için bios'ta ekran kartı ayarını discrete'e getirip güncelleme yapıldığı yazılmış. peki ayarı discrete yaptıktan sonra güncellemeye yapsam ve tekrar switchable'a getirsem, bu sorunu halletmiş olur muyum? Bu işlemi hem ati, hem de onboard ekran kartı için yapabilir miyim? (Tabi onboard ekran kartı güncelleniyorsa).

Ekleme: İlk mesajda şu yazı var

quote:

Acer 5943 Ethos AS5943G-5454G50 (Inceleme - Ülkemizde şu anda bulunan model)

Yukarıdaki konfigürasyona ilaven;

Intel Core I5 450M işlemci 2.4Ghz
    4 GB DDR3 RAM
    ATI Mobility Radeon™ HD 5650 DDR3 Ekran Kartı
    8 Hücreli Batarya
    500 GB 5400rpm Western Digital Sabit Disk

Bu mesajdaki model numarası ile bimekste satışı yapılan bilgisayarın model numarası aynı. Ancak mesajda batarya 8 hücreli belirtilmişken bimeksin sitesinde 6 hücreli yazıyor. Batarya ömrü uzun diye tercih etmişken bir yanlışlığa kurban gitmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 5 Eylül 2010; 2:10:07 >

• Tabiki sorup almak en doğrusu performans ve kullanım kişden kişiye değişir sonuçta.

Evet 15.6'' aşırı bir şekilde ekranın içine girdiğinde pikseller arası boşluklar farkediyolar tabi en fazla 2 sn. bakabiliyorsun ekran led olduğu için. Fakat 10 cm uzaktan bile kullansan masaüstü simgelerinde rahatsız edici bir durum yok, heleki yazıları denetim masasından ayarlayabiliyorsun. Windows işletim sistemli bir telefon kullanıyorum aynı özellik onda da mevcut Win7'yede eklemişler, sonuç olarak işe yarıyor.

Ancak küçük ölçekli film yada bir video izlerken ekranın içine girmeye gerek yok oldukça rahat farkedilir bozulmalar oluyor ekranda ki bu ekranın kalitesizliği değil ikisi arasındaki boyut farklılıklarından dolayı meydana geliyor.

Onboard kartın güncellenip güncellenmediğini bilmiyorum kullanmadığım için.

Tabiki ATI'yi güncelleyebilirsin ama stabil çalışmıyor benchmark puanı düşüyor sonuçta çift ekran kartı kullanan bir makina, bu yüzden acer her şey için kendi driverını yayınlıyor.

Edit: Aynı sitede pil ömrünün 4 saat olduğuda yazıyor.

Batarya 8 hücreli/Onboard kart seçili güç tasarruf modu etkin iken pil ömrü 6-8 saat arasında değişiyor.

*Bunları yazıyorum denediğim şeyler fakat uygulamıyorum, güç tasarruf modu hiç bir zaman aktif değil ekran parlaklığı yüksek ve her zaman ekran kartı ATI seçili.

*Bugün 3/3.5 saat internette gezdim pil %90'dan %25'e düştü. (Yardımcı olsun diye yazıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Eylül 2010; 2:27:17 >

• Aslında ne yaparsaam yapayım, aklımın bir köşesinde 18.4"lik model olacak ama gereksiz olduğu için 15.6"lik modelde karar kıldım sanırım.

Bimeksin sitesinde yazan bilgiler ile buradaki kullanıcıların verdiği bilgiler aynı olmadığı için kafam karıştı aslında. Bataryanın 6 cell mi 8 cell mi olduğunu nasıl anlayabiliriz acaba? Ayrıca sahip olduğu bataryayı, mah değeri daha yüksek olan bir bataryayla değiştirebilir miyiz? Bu işlem çok tuzlu olur mu?

İnternette gezinirken öğrendiğim birşeyi de sorayım. Notebooktaki ekran kartı, işlemci gibi parçaları da değiştirilebiliyormuş (mxm kısaltması geçiyor sürekli). Ethos'un böyle bir desteği olup olmadığını biliyor musun?

Full performansta internette gezinirken 3-3,5 saatte böyle bir düşüş olması, bataryasının çok iyi olduğunu göstermez mi? En azından sahip olduğum bilgilerle karşılaştırınca, bu süre bana iyi gözüktü.

• Kafanız karışmasın batarya 8 hücreli/üstünde yazar özellikleri. Bimekste yazanlar ile burda yazan özellikler derken iki konu farklı sadece ha neresi daha güvenilir dersen burası tabiki.

Bataryayı değiştirebilirsin fakat orjinalinden bulamazsın yan sanayi almak zorundasın fiyatları bilmiyorum, yan sanayisi olmayabilir araştırmadım bu konuyu ama almanıza gerek yok zaten pil ömrü ve performans oldukça başarılı. Ayrıca bilgin olsun batarya 5943g'yi tamamlayıcı özellik gösteriyor çıkınca ekranın altında 3-4 cm.lik bir bölüm boş kalıyor. (Eski bilgisayarımda batarya ön taraftaydı)

Dediğin olay doğru ekran kartları onboard olmadığı sürece değişebiliyor fakat oldukça maliyetli bir işlem işlemci değişmesini bilmiyorum, garanti gidiyor bilginize... (Gereksiz bir olay)

Bataryası iyi evet. Eğer yetersiz görürseniz Acer TimelineX serisine yönelmelisiniz min 8 saat onlarda ama tasarım-fiyat olarak Acer Ethos kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Eylül 2010; 3:49:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

Bataryası iyi evet. Eğer yetersiz görürseniz Acer TimelineX serisine yönelmelisiniz min 8 saat onlarda ama tasarım-fiyat olarak Acer Ethos kesinlikle.

Acer TimelineX serisinde aynı ekran kartı, aynı ekran, neredeyse aynı işlemci (i430M) , aynı sabit disk, aynı batarya yok mu zaten... Hatta timelinex başlığında 6 hücreli yazıyor. Pil ömrü nasıl daha fazla oluyor?
  • lucasthehacker;

İlk sayfada hala 8 hücreli 4800 mAh batarya yazıyor, 6000 olacak o. Yoksa sizinki 4800 mü Araştırmaya gelenlerin kafası karışmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

lucasthehacker;

İlk sayfada hala 8 hücreli 4800 mAh batarya yazıyor, 6000 olacak o. Yoksa sizinki 4800 mü Araştırmaya gelenlerin kafası karışmasın.

evet haklısın, düzelttim.
  • ben yarin büyük bir ihtimal benim 5943g yi geri yollayacagim, 2 sebebi var, birincisi acerde masallah kum gibi ölü pikseller (daha önce 3 acer laptop aldim hepsinde bolca ölüpikseller vardi) ikincisi internet ten dizi izliyorum benim icin önemli örnegin atv cocuklar duymasin da ,dizi video larini kötü ve bozuk gösteriyor ama masa üstü nvidia ekrankartli bilgisayarimda sorun yok sorun ati ve driverde,eee driver ide yenileyemiyorum malum cift ekran karti var i5 lerde ben sogudum bu makinadan. internetten aldigim icin geri verip parami alma sansim var hayirlisi bakalim, bir daha laptop alacak olursam nvdia dx 10 destekli alacam, ati ekrankartli almam ,ati demek sorun demek özellikle driverlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 5 Eylül 2010; 11:00:39 >
  • Arkadaşlar malum bu bilgisayarı almamızda diğer bir çok artısının yanında en önemli sebeplerden birisi uzun pil ömrü.
    Fakat bu pil ömrünü olabildiğince ilk günkü gibi kalmasını istiyorum. Pil ömrünü uzatmak için neler yapılması gerektiğini
    okuduğumda ise pili takılı kullanmayın vs. diyor. Bunun en önemli nedeni ise 1 dk bile şarjda kullansak örn.pil %98 düşüyor ve prize takınca hemen şarj oluyor.
    Bu tür kısa deşarj ve şarj olayları pil ömrünü kısaltıyor. Benim iş yerine kullandığım lenovo notebook'umda şöyle bir özellik var. Pili %5'e düşene kadar şarj etme. Burada %5 i kendimiz ayarlayabiliyoruz. Sormaz istediğim acaba 5943 de böyle bir özellik var mı? Zira ben bulamadım. Yada bu işi yapan bildiğiniz bir program var mı?
    Pili çıkarıp da kullanabilirim ama tak çıkart işinden ve ani elektrik kesintilerinden hoşlanmıyorum.

@GhostBalaclava
    Kardeş ben de Bimeksten aldım etiketinde 8cell batarya yazıyor. Ve ekran kartsız modda 7-8 saat ömür gösteriyor.
    Klavyesine gelince gayet kullanışlı hiç karanlıkta denemedim ama Lenovonun iğrenç klavyesinden sonra ellerime ilaç gibi geldi.

@nofear_61
    Ben biosu güncellemeden önce de çalışmıyordu arcade menü güncelledikten sonra da çalışmadı yani ondan olduğunu sanmıyorum. Fakat sormak istediğim? Biosuna şifre koydun mu?

Bu arada arkadaşlar sormak istediğim
    1- Bimeks ve hepsibuara arasında neden bu kadar fiyat farkı var.
    2- WesternDigitl HDD var denmiş bende Hitachi diye bir marka var 1. madde bu nedenden olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hearteck -- 5 Eylül 2010; 12:57:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

ben yarin büyük bir ihtimal benim 5943g yi geri yollayacagim, 2 sebebi var, birincisi acerde masallah kum gibi ölü pikseller (daha önce 3 acer laptop aldim hepsinde bolca ölüpikseller vardi) ikincisi internet ten dizi izliyorum benim icin önemli örnegin atv cocuklar duymasin da ,dizi video larini kötü ve bozuk gösteriyor ama masa üstü nvidia ekrankartli bilgisayarimda sorun yok sorun ati ve driverde,eee driver ide yenileyemiyorum malum cift ekran karti var i5 lerde ben sogudum bu makinadan. internetten aldigim icin geri verip parami alma sansim var hayirlisi bakalim, bir daha laptop alacak olursam nvdia dx 10 destekli alacam, ati ekrankartli almam ,ati demek sorun demek özellikle driverlerde.

hangi siteden aldınız, bu arada sizinki ATI 5850 modeliydi sanırım. Videoları bozuk derken nasıl yani anlayamadım, kodek paketi olmadığından olabilir mi ? Ölü piksel olayına gelince gerçekten şans faktörü çok önemli.

• bir yabanci sitede 5850 modeli ile 10000 3dmark6 da gecitgini gordum
  • @antittnt

Acer Ethosla aynı ekran kartı ve aynı işlemciye sahip bir çok cihaz var ama pil ömrü olarak hepsi Ethosun gerisinde. 5943g ve TimelineXden önce Acer Timeline vardı 8 saat barajını aşan ilk notebook olma özelliğine sahip yani Timeline ve TimelineX hangi config. özelliklerine sahip olursa olsun özel bir seri ve güç tüketimi tabiki Ethostan daha iyidir. Ayrıca pil ömrü ön planda olan bir alet olduğu için istersek orjinal 9000 mAh 9-cell Li-ion batarya seçeneği ile sipariş edebiliyoruz.

@konsoldede
    Ölü piksel konusunda birşey diyemeyeceğim hayatım boyunca internetten 100 lira üstü alışveriş yapmadım. Dünyanın parasını veriyoruz bu aletlere gidip görmek kurcalayıp almak en doğrusu. Bimeksten aldım bizzat kutuyu orda açtırdım altına üstüne heryerine baktım öyle eve getirdim. 5850 ekran kartı 1. sınıf kartlardan en son kartı suçlamalısın.
    Aynı durum bende de var internetten izlemiyorum yalnız VCD formatında film izlerken görüntü sinir bozucu gerçekten fakat yukarda da belirttim bu durum film yada video formatının Ethosun ekran boyutuna uymamasından kaynaklanıyor. Tavsiyem bir adet DVD formatında orjinal bir film alıp yada kiralayıp bilgisayara takın ve arkanıza yaslanın görüntü neymiş anlarsınız. Sonuçta ekran 16.9 oranında bu, dizi filmler kare oluyor televizyon için çekildikleri için. Masaüstü bilgisayarının monitörüne bak bi, sonra Acerın ekranına boyut farkı açıkça görülüyor. Ekran kartıyla hiç ama hiç alakası yok görüntü bozulmasının şuan için.

@hearteck

Pilsiz kullanıcaksanız makineyi ne anlamı kaldı notebook almanın ha masaüstü kullanırım işim çıkanca takar bataryayı kucaklarım makinayı diyorsanız ne ala ama inanın hiç gerek yok altı üstü bir batarya ve emin olun en hor kullanmanızda bile 1.5 sene gider size baktınız sarj tutmamaya başlıyor. Garantiye yollarsınız en kötü ihtimal kendiniz orjinal bir batarya alırsınız sıkıntı çekmeye ne gerek var.

Hayır şifre yok.

-

Lucas maçkalı mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Eylül 2010; 15:47:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hearteck

Arkadaşlar malum bu bilgisayarı almamızda diğer bir çok artısının yanında en önemli sebeplerden birisi uzun pil ömrü.
    Fakat bu pil ömrünü olabildiğince ilk günkü gibi kalmasını istiyorum. Pil ömrünü uzatmak için neler yapılması gerektiğini
    okuduğumda ise pili takılı kullanmayın vs. diyor. Bunun en önemli nedeni ise 1 dk bile şarjda kullansak örn.pil %98 düşüyor ve prize takınca hemen şarj oluyor.
    Bu tür kısa deşarj ve şarj olayları pil ömrünü kısaltıyor. Benim iş yerine kullandığım lenovo notebook'umda şöyle bir özellik var. Pili %5'e düşene kadar şarj etme. Burada %5 i kendimiz ayarlayabiliyoruz. Sormaz istediğim acaba 5943 de böyle bir özellik var mı? Zira ben bulamadım. Yada bu işi yapan bildiğiniz bir program var mı?
    Pili çıkarıp da kullanabilirim ama tak çıkart işinden ve ani elektrik kesintilerinden hoşlanmıyorum.

Bu arada arkadaşlar sormak istediğim
    1- Bimeks ve hepsibuara arasında neden bu kadar fiyat farkı var.
    2- WesternDigitl HDD var denmiş bende Hitachi diye bir marka var 1. madde bu nedenden olabilir mi?

Pili çıkartıp kullanmanın ömrü uzatmasının en önemli sebebi lithium ion pillerin ısıdan nefret etmesi diyebiliriz. Ne kadar ısı o kadar çabuk ömrü kısalıyor. Takılı kalınca haliyle oyun oynarken vs batarya bilgisayarla birlikte ısınıyor. Ama bu bilgisayarda fan çıkışının arkada olmaması bu bakımdan artı bir özellik.

%94'e düşmeden şarj olmama olayı 5943'te de var. Örneğin, az önce %100 dolu gözüken bataryayı güçten çektim; %97 doluluk gösterdi, şarja taktım direkt şarj olmadan tekrar %100 gösterdi. Yani %94'ün altına düşene kadar pil kendini full gösteriyor ve şarj olmuyor. O oranı ayarlama programı var mı bilmiyorum ama biosla birlikte çalışması lazım.

Benim HDD'de Hitachi ben Bimeks'ten alım. Lucasinki WD o da Bimeks'ten almış. Yani fiyat farkının onla ilgisi yok.

• @nofear_61

evet dostum.
    şu acer ın 5850 modeli gelirse ancak alırım ben de, çünki imzamdaki laptop gayet iyi turbo memory si olsun işlemcisi olsun ne bileym ekran kartı bile 60003dmark06 alıyor. model Türkiye' ye gelsin imzamdaki laptobı satacağım :D
    Ama şunu farkettim ki 6930 un ekran karlitesi 5943 den daha iyi, ama şöyle bişey de var parti parti lcd markası değişebiliyor. İlk çıktığında 6930 larda bile lcd markaları farklıydı ki benimki samsung. :D
    Ben almanyadan aldırmak istiyorum ama türkçe klavye oldukça sorun olacağa benziyor
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.