Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 5943g için önerebileceğiniz bir notebook çantası var mı acaba? Targus CN31 notebook çantası almayı düşünüyorum, 5943g biraz büyük gibi bu çantaya sığar mı acaba?
  • Nedenini bilmiyorum ama hep notebook çantalarını komik bulmuşumdur insan kendini FBI ajanı gibi hissediyor bide kütük gibi oluyolar batarya cebi, sarj cebi fare oraya şu buraya var ama kullanmıyorum. James Bond çantası aynı Askılı çantam var yıllar önce benettondan almıştım iki göz, sade askılı olmasıda avantaj oldukça kullanışlı ha kişiden kişiye değişir beklentiler, orasına karışmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 5 Eylül 2010; 19:54:28 >
  • 5943G i5 HD5650 15.6'' modelini dün akşam bimeks ten aldım 5 taksit 1.930 liraya ilk izlenimlerim çok güzel fakat aşırı gereksiz program yüklemişler windows açılışı kasıyo gibi geldi bana daha oyun oynayamadım yarın nasipse oynar yorumları yaparım.
    Çok tesadüfi şekilde aldım bu modeli,iyikide almışım tam HP alıyodum allah korudu herhalde:))
    Lucast arkadaşım harbiden süpersin verdiğin bilgiler 10 numara çok teşekkür ederiz,sayende aldım bu modeli :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

@antittnt

Acer Ethosla aynı ekran kartı ve aynı işlemciye sahip bir çok cihaz var ama pil ömrü olarak hepsi Ethosun gerisinde. 5943g ve TimelineXden önce Acer Timeline vardı 8 saat barajını aşan ilk notebook olma özelliğine sahip yani Timeline ve TimelineX hangi config. özelliklerine sahip olursa olsun özel bir seri ve güç tüketimi tabiki Ethostan daha iyidir. Ayrıca pil ömrü ön planda olan bir alet olduğu için istersek orjinal 9000 mAh 9-cell Li-ion batarya seçeneği ile sipariş edebiliyoruz.

@konsoldede
    Ölü piksel konusunda birşey diyemeyeceğim hayatım boyunca internetten 100 lira üstü alışveriş yapmadım. Dünyanın parasını veriyoruz bu aletlere gidip görmek kurcalayıp almak en doğrusu. Bimeksten aldım bizzat kutuyu orda açtırdım altına üstüne heryerine baktım öyle eve getirdim. 5850 ekran kartı 1. sınıf kartlardan en son kartı suçlamalısın.
    Aynı durum bende de var internetten izlemiyorum yalnız VCD formatında film izlerken görüntü sinir bozucu gerçekten fakat yukarda da belirttim bu durum film yada video formatının Ethosun ekran boyutuna uymamasından kaynaklanıyor. Tavsiyem bir adet DVD formatında orjinal bir film alıp yada kiralayıp bilgisayara takın ve arkanıza yaslanın görüntü neymiş anlarsınız. Sonuçta ekran 16.9 oranında bu, dizi filmler kare oluyor televizyon için çekildikleri için. Masaüstü bilgisayarının monitörüne bak bi, sonra Acerın ekranına boyut farkı açıkça görülüyor. Ekran kartıyla hiç ama hiç alakası yok görüntü bozulmasının şuan için.

@hearteck

Pilsiz kullanıcaksanız makineyi ne anlamı kaldı notebook almanın ha masaüstü kullanırım işim çıkanca takar bataryayı kucaklarım makinayı diyorsanız ne ala ama inanın hiç gerek yok altı üstü bir batarya ve emin olun en hor kullanmanızda bile 1.5 sene gider size baktınız sarj tutmamaya başlıyor. Garantiye yollarsınız en kötü ihtimal kendiniz orjinal bir batarya alırsınız sıkıntı çekmeye ne gerek var.

Hayır şifre yok.

-

Lucas maçkalı mısın?

internetdeki dizileri dizüstü bilgisayarda degil, hdmi ile 720p lcd tv de seyrediyorum nvdia ekran kartlarinda sorun yok ama atide diziler bozuk oynuyor takiliyor vs 5943g alan arkadaslar eve geldiginizde bir zahmet ölüpiksel kontrolü yapin, insallah cikmaz sizde ama %90 cikiyor kontrolu bu programla yapin google de arattirin cikar ,zaten 279 kb lik kücük bir program windows da calistirin cesitli renklerde deneyin,ekrana gözünüzü 5-10-15 cm yaklastirin yarim saat da ölü piksel olup olmadigini anlarsiniz
    http://www.dataproductservices.com/dpt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 5 Eylül 2010; 22:42:02 >

• @hasancnr

İlk açılışta evet biraz geç fakat masaüstü geldiği an istediğini yap ben bir takılma yaşamadım. Acer bir çok program yüklemiş fakat şunu siliyim gereksiz dediğim bir program çarpmadı gözüme hepsi oldukça stabil ve iş görüyor.

@konsoldede

Ekran kartın 5850 ve takılma yapıyor? İlginç bir durum.
    Geri gönderme niyetin varsa driver güncelle bir kontrol et öyle gönder derim. İlk mesajda mevcut uygulanışı.
  • Acaban bu cihazda ikinci hdd yuvası varmıdır. varsa bi SSD taktımmı mükemmel olur
  • Arkadaşlar 2-3 açılışta bir bilgisayar windowsa geçmeden CHKDSK taraması yapıor bundan bıktım bu taramayı yapmaması için napıcaz??
  • Arkadaşlar bir konuda yardım etmenizi rica ediyorum.

Bimeks'te ethos'un 1366x768 ve 1920x1080 modellerini yan yana gördüm ve 1366x768 olan modelde masaüstündeki simgelerde, başlat menüsündeki ikonlarda küçük tırtıklar vardı. Bu da benim canımı sıkıyor açıkçası. Ancak kime sorduysam, bana o bilgisayarda bir sorun olabileceğini, ekran kartı driverlarının yüklü olmayabileceğini, bahsi geçen çözünürlüğün düşük bir çözünürlük olmadığını, kendi kullandıkları bilgisayarlarda böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler. Ama başka bir bilgisayarda da gördüğüm kadarıyla, onda da hafif tırtıklar vardı. İşte bu yüzden dell studio 1558'i düşünüyorum (dell studio 1558 full hd ekrana sahip.). Ya o ethos bilgisayarda sorun var, ya windows 7'deki harflerin okunurluğu ile ilgili ayar yapılmamış, ya da ben çok fazla dikkat ederek inceliyorum. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

• Son dediğin doğru bence şöyle izah edelim kimi resim ve video var bariz bozuk görüntüde gösteriyor notebook, ha kimi resim video var aman tanrım bu ne diyor insan 16.9 oranında Ajan Salt izledim az önce tek telimeyle filmi yaşadım. Hatta yüklü gelen bir oyun var adını hatırlamıyorum mini bir oyun 3B görüntü aldım nerdeyse diyebilirim.

1024x960 piksel bir masaüstü resmi koydum resim emine uzadı hafif ve bariz o bahsettiğin tırtıklar görünüyordu. Şans eseri aynı resmin 1900x1200 piksel olanını buldum. En ince ayrıntısına kadar herşey net.

Sonuç olarak bu olay tamamen boyut farklılıklarından kaynaklanıyor. Ekranda, LCD'de, Kartta herhangi bir sorun yok, öyle olsaydı her alanda görüntü bozuk olurdu.

Bimeksteki ürünün hiç bir ayarı yapılmamaıştır. Ekran, yazı kalitesi vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Arkadaşlar bir konuda yardım etmenizi rica ediyorum.

Bimeks'te ethos'un 1366x768 ve 1920x1080 modellerini yan yana gördüm ve 1366x768 olan modelde masaüstündeki simgelerde, başlat menüsündeki ikonlarda küçük tırtıklar vardı. Bu da benim canımı sıkıyor açıkçası. Ancak kime sorduysam, bana o bilgisayarda bir sorun olabileceğini, ekran kartı driverlarının yüklü olmayabileceğini, bahsi geçen çözünürlüğün düşük bir çözünürlük olmadığını, kendi kullandıkları bilgisayarlarda böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler. Ama başka bir bilgisayarda da gördüğüm kadarıyla, onda da hafif tırtıklar vardı. İşte bu yüzden dell studio 1558'i düşünüyorum (dell studio 1558 full hd ekrana sahip.). Ya o ethos bilgisayarda sorun var, ya windows 7'deki harflerin okunurluğu ile ilgili ayar yapılmamış, ya da ben çok fazla dikkat ederek inceliyorum. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

şimdi aslında yorum yapabilmem için acaba o ekranda çözünürlüğün 1366 768 olup olmadığını bilmem gerek,
    Bilindiği üzere lcd lerin ya da led lerin tek bir çözünürlüğü var, mesela aspire ethos 5943 = 1366 786 dir. Ekranı 1024 768 ayarlarsak her piksel başına çözünürlük pikseli düşmeyeceğinden tırtıklı ve bulanık göstermesi çok normal. eğer söylemek istediğin bu değilse sana şöyle belirteyim. Ethos un ekranı aslında oldukça net gösteren bir ekran değil, her ekranın kendine has özellikleri var, Ethosunki tv gibi canlı gösteriyor, renkler çok iyi, fakat bunları sağlamak için de bazı şeyleri feda etmek gerekiyor, Ethosun bu modelinde kullanılan lcd deki pikseller çok iyi derecede aydınlatılmamış olduğundan masaüstünde pencereleri hareket ettirince hafif tırtıkla oluşuyor, tabi bu bazısında göze batar bazısında batmaz, yani bunu bir dezavantaj ya da bozukluk olarak görmemek gerekiyor. Bazısı mat görüntü ister bazısı daha canlı görüntü ister. Ethosun ekranı ise canlı gösteriyor. Benim acer 6930 ise daha mat gösteriyor. hem canlı hem tertemiz görüntü isteyen arkadaşların da tercihi 1920 1080 çözünürlüklü lcd ler olacaktır.
    Bu arada aynı marka ve model laptoplar arasında lcd markası da değişebiliyor. Mesela benim acer 6930 da samsung lcd var, fakat her 6930 da samsung yok chi-mei adlı marka da koyabiliyorlar, bu biraz şansa kalmış birşey.

• @lucasthehacer Ethos'un çözünürlük ayarına baktığımda 1366x768 olarak ayarlanmıştı.

Peki bahsettiğin farklılıkları görüp anlayabilmek için mağazaya gidiip incelemketen başka yapabileceğim birşey var mı? Şu anda bulunduğum yerde, almayı düşündüğüm modeller yok.

Sizlerin de fikirlerinizi almak istediğim için, kendi konumda yazdığım mesajı buraya da yazıyorum. Aşağıdaki modellerden birini tercih edeceğim. Eleştirilerinizi ve önerilerinizi rica ediyorum.
     ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389

• Oyun oynayacaksan 3. modeli unut bence. 5470'in performansı 5650'nin yarısı olur ancak. Üstelik çözünürlük de artacak. Bu arada ekranın büyüklüğü de önemli. Çözünürlükle beraber ekran da büyürse senin dediğin tırtıklanma (eğer doğru anladıysam dot pitch'ten bahsediyorsun) yine olacak. Ama ekran 15.6 inç ise süper olur o ayrı.

Bir de şu küçük tırtıklar derken ne demek istediğini tam olarak açıklayabilir misin? Çünkü bende bazı simgelerde mesela yuvarlak hatlı olanlarda yaklaşınca merdiven gibi kare kare gözüküyor ama bazı yuvarlak simgeler (örneğin everest) pürüzsüz... Acaba icon kalitesiyle ilgili olmasın?
  • @GhostBalaclava

incelemekten başka şansın yok dostum. Lenovonun ramleri 1333 mhz diye biliyorum, neyse ki ram hızı çok da önemli bir faktör değil. acaba nasıl bilgisayar özelliklerine göre fiyatı da gayet iyi tabi sen seçeceksin, Dell önermem ama acer ile bu lenovo y560 arasında bir tercih yaparsan güzel olur. Forumlarda y560 alan kesinlikle vardr bence onlara bir danış eğer ısınma sorunu ya da herhangi kronik bir sorunu yoksa mantıklı geliyor Lenovo, ama sorunu varsa Acer al derim ben. Acer ın subwoofer, pil ömrü, ısınma, multimedia touchpad gibi özellikleri lenovodan çok daha iyi diyebilirim, ama sen yine de Lenovoyu biraz araştır, işlemci artısı var eğer farklı bir dezavantajı yoksa fiyatı da uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

Oyun oynayacaksan 3. modeli unut bence. 5470'in performansı 5650'nin yarısı olur ancak. Üstelik çözünürlük de artacak. Bu arada ekranın büyüklüğü de önemli. Çözünürlükle beraber ekran da büyürse senin dediğin tırtıklanma (eğer doğru anladıysam dot pitch'ten bahsediyorsun) yine olacak. Ama ekran 15.6 inç ise süper olur o ayrı.

Bir de şu küçük tırtıklar derken ne demek istediğini tam olarak açıklayabilir misin? Çünkü bende bazı simgelerde mesela yuvarlak hatlı olanlarda yaklaşınca merdiven gibi kare kare gözüküyor ama bazı yuvarlak simgeler (örneğin everest) pürüzsüz... Acaba icon kalitesiyle ilgili olmasın?

Küçük tırtıklardan kastım şu, masaüstünde görev çubuğundaki yuvarlak "başlat" ikonunun çevresi dikkatli bir şekilde bakıldığında merdiven gibi. Aynı durum ekranın sağ altında, saat'in yanındaki küçük simgeler ve masaüstündeki bazı ikonlar için de geçerli.

Notebook alırken asıl amacım oyun oynamak değil. Üniversitedeki yapacağım işlerimi rahatça yapayım, gündelik işlerimi hızlı ve rahat bir biçimde gerçekleştireyim, bu işlemleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştireyim ve yeri geldiğinde de takıp oyunumu oynayayım (oyunu full çözünürlük ve ayarlarda oynamak gibi bir niyetim yok.) İşte bu yüzden, daha düşük maliyetli notebook'lara mı yönelsem diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

@lucasthehacker Evet bu bileşenlere bu fiyat gerçekten iyi. Çok kısa da olsa bir araştırma yaptım lenovo konusunda ve şimdilik bir problemi olduğunu görmedim.

• @GhostBalaclava

Tasarım kaygın yoksa aynı config. özelliklerine sahip başka bir notebook al, gündelik işler portable özellik gerektirir hergün yanında 3.5 kilo taşımak " Üniversitedeki yapacağım işlerimi rahatça yapayım, gündelik işlerimi hızlı ve rahat bir biçimde gerçekleştireyim " bu cümleyle çelişiyor.

Bende dahil olmak üzere bütün kullanıcılar görüntüden memnun nasıl incelediniz bilmiyorum ama 3 gündür bu tırtıklanma olayına takıldınız 10 cm.den bakmayı düşünüyorsanız ekrana evet başka modellere yönelin fakat ekranda donanımsal bir sorun yok @antittnt arkadaşımızın da dediği gibi kimi simge tırtıklı evet yakından ama kimi simgede ufak bir kopukluk bile yok.

Ayrıca kaç gündür her mesajımda belirtiyorum ekran 1366x768 çözünürlükte olabilir, fakat oran olarak 16.9 oranında.

• Arkadaşlar PC Wizard Programından aldığım bilgilere göre benim bilgisayarımın ram hızı nedir 667 mi 1333 mü tam anlayamadım zira 667 ise yavaş değilmi 1066 olması gerek miyormuydu bu bilgisayarların. Bimeksten alan arkadaşların dikkatine. Yanlış yere de bakıyor olabilirim arkadaşlar. Birde bu bilgisayarda fazladan ram takmak için dimm var mı biliyor musunuz? Garantisini bozdurmadan nasıl ram taktırabiliyorum. Çok fazla ram harcayan programlar kullanıyorum bazen yetersiz ram uyarısı verebiliyor.

General Information :
    DIMM0 () : 2048 (Single Bank)
    DIMM1 : Empty
    DIMM1 () : 2048 (Single Bank)
    DIMM3 : Empty

Information SPD EEPROM (DIMM0) :
    Manufacturer : Samsung
    Part Number : M471B5673FH0-CH9
    Serial Number : 7932CC9618D6EC52
    Type : DDR3-SDRAM PC3-10700 (667MHz) - [DDR3-1333]
    Format : SO-DIMM (67,6 x 15)
    Size : 2048MB (2 ranks, 8 banks)
    Module Buffered : No

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hearteck -- 6 Eylül 2010; 22:10:20 >
  • 667x2 olarak hesaplamaniz lazim. 1333 mhz yani endise etmeyin
  • @hearteck

Bildigim kadariyla max. 4gb ram destekliyor makine.
    Ram yetersizligi 64bit sistemlerin hizli fakat 2 kat daha fazla ram kullanmasindan kaynaklaniyor.
    Masaustunde pc bostayken ram kullanimi %23 benim bir ornek mesela.
  • Maksimum 4 gb ram desteklediğini bilmiyordum. Tam bu model üstünde karar kılmışken bunu öğrenmem iyi oldu.

Maks. 4 gb ram ileride yetersiz gelmez mi arkadaşlar?

Bimekste, vatanda başka alternatiflere bakıyorum ama hiçbiri tam olarak alternatif değil. Ya işlemcisi düşük oluyor, ya ekran kartı düşük oluyor. Ne yapabilirim arkadaşlar, lütfen yardım edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Maksimum 4 gb ram desteklediğini bilmiyordum. Tam bu model üstünde karar kılmışken bunu öğrenmem iyi oldu.

Maks. 4 gb ram ileride yetersiz gelmez mi arkadaşlar?

Bimekste, vatanda başka alternatiflere bakıyorum ama hiçbiri tam olarak alternatif değil. Ya işlemcisi düşük oluyor, ya ekran kartı düşük oluyor. Ne yapabilirim arkadaşlar, lütfen yardım edin.

Maksimum 4 GB desteklemesi falan söz konusu değil. Konunun ilk mesajlarında gerekli açıklamalar var.

64 bit işletim sisteminin 2 kat bellek kullanmasını da ilk defa yine bu arkadaştan duydum (: Lütfen kaynak belirtelim. Her duyduğumuzu yazmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.