Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bios yüklerken, BIOS FLASHLAMA programı otomatik olarak klavyeyi kitliyor, ayriyetten kapatma tuşunu da kitliyor yani bilgisayarı ancak bataryasını çıkartarak kapatabilirsiniz. Çok ciddi bir işlem olduğundan böyle güvenlik önlemleri alınmış. Normal şartlar altında dediklerimi yaptıysanız BIOS un sorunsuz bir şekilde güncellenmesi gerekiyordu. Eğer aynen yaptıysanız sorun sizde değil makinadadır. Lütfen servise bizzat götürün ve halletsinler.
  • Aynen dediklerini yaptim ama demek birseyi yanlis yaptim acaba limewire mi acik kaldi?? Neyse sabah bimekse biraktim bilgisayari bayramdan sonra tel acariz dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasancnr

Aynen dediklerini yaptim ama demek birseyi yanlis yaptim acaba limewire mi acik kaldi?? Neyse sabah bimekse biraktim bilgisayari bayramdan sonra tel acariz dediler.

arkadas ne zaman pc me lime wire kurup muzik indirsem sorun cikiyor muziklerin ici vïrus kayniyor pc ve kendi guvenligimiz icin limewire den uzak duralim
  • abi peki ne ile indiricez torrentlemi ?
  • @jay jay justified

Kimi program 2 kat evet kimisi daha az sonuç olarak 64bit yazılan bir program işletim sistemi üzerinde daha fazla bellek kullanır. Hiç bir şey kulaktan dolma bilgilerle yazılmıyor burda dostum az çok diyorsunya hani aslında 64bit sistem kullanan bir çok kişi bunu bilmiyor. Kullanıyor çünkü programları hızlı çalıştırdığını zannediyor. Fakat genellikle 32bit program kuruluyor ona yani bir fark olmuyor. Ona hızlı gelen 64bit olduğu için pencereler arası geçiş dosyaların açılması vs. buda fazla bellek kullanımına neden oluyor. O yüzden 64bit sistemlere en az 3gb ram demişler iş olsun diye değil.

Yanlış bilgin varsa düzelt, bende varsa ben düzeltiyim. Tartışma yaratmaya hiç gerek yok heleki bu konuda.

quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

@hearteck

Bildigim kadariyla max. 4gb ram destekliyor makine.
    Ram yetersizligi 64bit sistemlerin hizli fakat 2 kat daha fazla ram kullanmasindan kaynaklaniyor.
    Masaustunde pc bostayken ram kullanimi %23 benim bir ornek mesela.

Sistemin kullandığı hafıza değerini yazdım orda hatta alta ram yetersizliğinin sebebinide ekledim gördüyseniz, demek istediğim şu max. 4gb ram kullanabiliyoruz istersek ekran kartını 2gb çıkarıp hafıza kullanımını azaltabiliyoruz.

Ve siz görüp okuduklarınızla yorum yapıyorsunuz ben ise bizzat kullanıyorum 2 slot var dedim evet.

@hearteck

Tabiki 64bit.

@lucasthehacker

Valla BİOS güncelleme şans işi oldu galiba o kadar özensiz kurmama rağmen bişe olmadı. Direk çift tıkladım Media Player falan onlarıda son anda kapattım hatta bilgisayar fişi takın diye uyardı.

@hasancnr, @ lord_battles hiç uğraşmayın direk servise onlar resetler biosu.

@raufdogan

BİOS ve driver güncelleme ;

Acer>Servis&Destek>Driver Güncelleme>Bilgisayar model ve numara bilgilerini seçiyoruz>İşletim sistemini seçiyoruz>Dili seçiyoruz>Tümü ve Son olmak üzere iki seçenek var yanda Sonu seçip Bios sekmesinden yüklüyoruz.

Not : Bilgisayar ile yüklü gelen bios kutunun sol en altında yazar. Şuanki en güncel bios 1.09

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 8 Eylül 2010; 18:10:05 >

• Arkadaşlar ethos'un 3.3 kg'lık ağırlığı, bataryasını da katınca kaç kg oluyor? Taşıma sırasında çok sorun yaratır mı acaba?
  • Dün 4.5 saat Assassin's Creed II oynadım gördüğüm max. sıcaklık 78 derece idi. ortalamasıda 65lerde gidip geliyordu. 10 kilo bile olsa taşınmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 8 Eylül 2010; 18:35:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Arkadaşlar ethos'un 3.3 kg'lık ağırlığı, bataryasını da katınca kaç kg oluyor? Taşıma sırasında çok sorun yaratır mı acaba?

Zaten ağırlığa batarya dahildir, taşıma esnasında hiçbir sorun yaratacağını sanmıyorum, Her türlü lağptop çantasına da sığıyor, diğer laptoplara göre oldukça ince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 8 Eylül 2010; 18:49:47 >
  • Tartışma amaçlı değil kesinlikle hocam (: 32 bit işletim sistemi kurulu evdeki diğer cihazda. Çipset de 64 bit destekliyor. Şimdi nasıl yedekleyeyim de 64 bit kurayım diye plan yapıyordum birkaç gündür. Yoksa o kadar garip gelmezdi bana.
  • Orası ayrı tabi ki. Ama her gün üniversiteye götürmek gerekirse, zorluk çıkarmasını istemem.

Edit: @lucasthehacker Sitede yazan ağırlık değerinin, batarya dahil olduğunu bilmiyordum. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler

Artık aklımda pek soru kalmadı. Büyük ihtimalle bayramdan sonra eve döndüğümde bimeksten alacağım ethos'u.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tremonster -- 8 Eylül 2010; 18:56:59 >
  • Bu arada arkadaşlar, bu laptobın arkasındaki kapağını açtığınızda tam olarak 4 adet RAM slotuyla karşılaşacaksınız :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

Bu arada arkadaşlar, bu laptobın arkasındaki kapağını açtığınızda tam olarak 4 adet RAM slotuyla karşılaşacaksınız :D

Doğru bildiğimiz birçok şey yanlış çıkıyor. Bimeksin sitesindekiler de öyle. Çok kafa karıştırıcı bir durum.
  • @nofear

Valla ben anlamadım şimdi max. 4GB mı diyorsunuz yoksa 8GB mı? Max. ram derken takılı ramlarin ne kadarının kullanılabildiğini sormadı arkadaşlar çünkü. (başlıkta bir sürü farklı görüş oldu yeni alacak arkadaşların da kafası karıştı iyice)

@lucas

Keşke bir fotoğrafını çekseydiniz yahu... Ben bu Everest'i anlamıyorum... Memory controller'ın üzerine gelince:
    Memory slots: 2
    Max. memory module size: 8192MB yazıyor.

E şimdi 8GB'a nasıl güveneceğiz? Örneğin internette max. 8GB destekleyen I7-720QM için bunu kullanan HP laptop klavuzunda 16GB demiş, aynı durum Lenovo için de geçerli... Sebep olarak da bu laptoplarda 4 memory slot olması gösterilmiş. Olabiliyor mu böyle bir şey? Linkler: Lenovo HP

• Bu resmi kendim çekmedim ama notebookcheck adlı sitede var, bu arada Notebookcheck adlı sitedeki incelemede 4 çekirdekli 5850 modelinin çok ısındığını söylüyor, ne kadar doğru bilemem, ama şöyle bir durum var ki, adamların test ettiği model 5943 fakat ilk çıkan göstermelik ürün, 1.05 versiyon biosu da oldukça eskiydi. Bence bu ısınma sorunu yüzünden cihaz 4 5 ay sonra piyasaya çıktı, ama tabi kim bilebilir bekleyip göreceğiz.
    Şu an corei5 ve ati 5650 modeli beni oldukça şaşırttı, bu kadar iyi ekran kartlı bir cihazın ısınmaması gerçekten çok güzel.

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389

• Arkadaşlar kafam iyice karıştı lütfen tam olarak bilen varsa cevaplasın yoksa daha da karışacak. Bilen yoksa ram konusuna açarım başlığı.

Crucial.com'dan scanner indirdim çıkan sonuç:

Maximum Memory Capacity: 16777216 MB
    Currently Installed Memory: 4096 MB
    Available Memory Slots: N.A.
    Total Memory Slots: 2
    Dual Channel Support: N.A.

Everest/Computer/Summary sekmesine gelince en altta:

DMI Total/Free Memory Sockets 4/2 yazıyor. DMI total neyi temsil ediyor?

Everest/Computer/DMI/Memory Controller sekmesine gelince:

Maximum Memory Module Size 8192MB
    Memory Slots 2 yazıyor. Yani 1 modül 8192MB destekliyorsa 2x8 16GB mı oluyor

Everest/Computer/DMI/Memory Modules ve Everest/Computer/DMI/Memory Devices'ta ise

DIMM0
    DIMM1
    DIMM1
    DIMM3 yazıyor. DIMM RAM slotunu ifade etmiyor muydu? ve neden 0-1-2-3 diye devam edeceğine 0-1-1-3 diye evam ediyor?

Everest/Motherboard/Chipset sekmesine gelincede

Memory Controller:
    Type: Dual Channel
    Active: Dual Channel yazıyor. E hani crucial dual channel yok diyordu...

yine bu sekmede:

Memory Slots
    DRAM Slot #1 2GB
    DRAM Slot #2 2GB yazıyor. Yani şimdi bu cihazda 4 adet ram slotu mu var yoksa 2 mi? 16GB maksimum ram mi yoksa 8 mi? Dual channel var mı yok mu?

• @antittnt

dostum acer aspire 5943 toplamda 8gb ram destekliyor, 16gb destekleyenler ise corei7 modeller. aralarında anakart çipset farkı da yok fakat 16 gb zaten şuan günümüzde çok saçma. toplamda 4 adet slot var.
    Everestin bunu görmemesi normal çünkü dizüstü bu dizüstü bilgisayarın anakartını Acer tasarladı ve üretti, yani demek istediğim Everestteki ram slotlarına aldanmkayın. 4 adet slot var. yukarıdaki resimde paylaştım.Şu an minimum 8gb a kadar da ram takabiliyoruz. Fakat 16gb için söz veremem.

Dostum bu arada çok teorik sorular soruyorsun şimdi sana DMI = Direct Media Interface yani Intel çipsetli anakartlarda güney ve kuzey köprülerindedeki noktasal connection desem ne olduğunu anlayacakmısın :D

DIMM = dual in-line memory module, Oradaki 4 adet DIMM Slot da 4 adet ram girişinin olduğun söylüyor. Numaraları önemli değil.

En altta 2 slot mu diye sorduğun yerde ise sadece 2 slotu tanımlamış 2şer gb diye. Çünkü diğer slotlar henüz boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 9 Eylül 2010; 1:27:16 >

• quote:

Dual-channel DDR3 SDRAM Support
    Bis zu 4 GB of DDR3 Speicher, aufrüstbar bis 16 GB (vier soDIMM Steckplätze)(nur für Modelle mit Intel® Core™ i7-820QM/i7-720QM Prozessor)
    Bis zu 4 GB of DDR3 Speicher, aufrüstbar bis 8 GB (zwei soDIMM Steckplätze (nur für Modelle mit Intel® Core™ i7-620M, i5-430M/i5-520M/i5-540M or i3-330M/i3-350M Prozessor)

Burda eğer işlemci corei7 7xx veya 8xx ise 16 gb a kadar destek veriyor, fakat corei7 620m den öncesi ise 8gb a kadar destek veriyor diye açıklamış Acer'ın resmi sitesi.
  • @lucas

Sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat anlamadığım bir nokta daha var; intel'in kendi sitesinde (http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43122&processor=i7-720QM&spec-codes=SLBLY) i7-720QM için max desteklenen ram 8GB diyor. Bildiğiniz gibi i serisinde memory controller işlemciye entegre, yani anakarta göre desteklenen ram mikratının değişmemesi lazım. Peki üreticiler nasıl 16GB desteği verebiliyorlar?
  • Ramazan bayramınız mübarek olsun.

Hiç yeni paylaşım yok mu? Saatlerdir sayfayı yeniliyorum birisi yeni bir mesaj atar diye ama tık yok.

Hayırlısıyla bayramdan sonra döndüğümde alacağım ethos'umu.
  • arkadaşlar dün bende bimeks'ten 5943g alarak aranıza katılmış bulunmaktayım, ilk izlenimlerime göre cihaz çok güzel, ancak 1.09 bios güncellemesini yaparken bir sorunla karşılaştım ilk sayfada yazılanları aynen uyguladım, cihaz reset attıktan sonra açılışta f2'yle bios'a girilen yerde acer yazısının çıktığı ekranda renkler birbirine karışık bir şekilde bozuk bir görüntü çıkıyor ama 5-6 sn sonra pc açılıyor, 2-3 defa denedim ama düzelmedi, son çare olarak 1.06 bios'a döndüm sorun ortadan kalktı, 1.09 bios'u yüklemek için ne yapmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.