Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Usb 3.0 yok ama, bu büyük bir kayıp değilmi ?

Piyasada şu an alabileceğin USB 3 bir cihaz var mı ?
    Sırf insanların gözünü boyamak için yapıyorlar, daha önce de yaptılar P8XXX T9XXX işlemcili bilgisayarlara gereksiz DDR3 ram taktılar, sonra ne oldu? Kendileri zarar etti, Örnek istersen Samsung.

Asus var o bahsettiğim modeli. düşüncem o ki max 1 yıl içinde usb 3.0 olmayan loptoplar ciddi değer kaybedecekler. Yanlışım varsa uyarın lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 3 Eylül 2010; 22:33:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hearteck

vaşşa forumu takip ediyorum ama göremediim bişi ya nereyi kastediyorsun.

İlk sayfada yazıyor dostum BİOS update, yani orda klasöre çıkartıyorsun Windows klasörüne girip ordaki dosyayı yönetici olarak çalıştırıyorsun, gerisi kolay
  • kusura bakma çok saol ya
  • Arkadaşlar yeni ekran kartı sürücüsü felan yüklemeyin 3dmark06 puanı 5900 e düştü, neden bilmiyorum en iyisi Acer ın özel driver ını kullanmak, sorunsuz.
  • Sevgili lucasthehacker. Yukarıdaki mesajıma cevap verebilirmisin ?
  • quote:

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var, ASUS N61JA JX119R Özellikleri daha üstünken neden bu geri kalmış model çok daha pahalı ve hala talep görüyor ?

MacBook Pro/ Core 2 duo işlemci, 4 gb ram, 320 gb hard disk - 4300 lira indirime girdi 3600 oldu

3 notebook parası ve hepsinden fazla talep görüyor. Bunu merak etmelisin bence cihaz piyasa fiyatının 200 lira üstü maksimum oda bu tasarım için verilir bence.

quote:

Orijinalden alıntı: hearteck

lucasthehacker bios flashlama olayını anlatacağım demişsin ilk mesajında acil olarak anlatabilir misin. Zira yarın internete giremeyeceğim bir yere gideceğim.
    emeğin için çok teşekkürler.
    Not biraz açarak anlatabilir misin.

Driver bölümünden indirdiğin exe.yi kuracaksın sadece sen benim kur0mamı görsen sarj aleti bile takılı değildi bilgisayar kendisi uyardı beni sarja tak diye exe.ye çift tıkladım yönergeleri izledim içerde işim vardı hatta bilgisayarı olduğu gibi bırakıp gittim geldiğimde yeniden başlatılsınmı diye sordu okeyleyip başlattım açıldığında 1.09'du Lucas sendeki gibi sağ tıkla falan yapmadım. Zor bişe değil korkulacak bişede değildi benim için aldığım ilk gündü iade ederdim kavga kıyamet büyük ihtimal. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır falan yapmadım ben direk çift tıkladım çalıştırdı kendi kurdu?

@Lucas

Yok merkez yeşilovalıyım beşirlinin üstü, diğer tarafta köprübaşından bizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 3 Eylül 2010; 23:19:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

quote:

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var, ASUS N61JA JX119R Özellikleri daha üstünken neden bu geri kalmış model çok daha pahalı ve hala talep görüyor ?

MacBook Pro/ Core 2 duo işlemci, 4 gb ram, 320 gb hard disk - 4300 lira indirime girdi 3600 oldu

3 notebook parası ve hepsinden fazla talep görüyor. Bunu merak etmelisin bence piyasa fyatının 200 lira üstü maksimum oda bu tasarım için verilir bence.

Mac'ın adı var, Acer'in nesi var ?

Bana bu daha üstün gibi geliyor sizce ? Bunda Usb 3.0 da var. ASUS N61JA JX119R

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylove -- 3 Eylül 2010; 23:38:09 >

• asus propagandasi yapmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

asus propagandasi yapmaya gerek yok

Doğruyu öğrenmeye çalışıyorum arkadaşım
  • @ mylove

Usb 3.0 var doğru ama...sonuçta zevklerle renkler tartışılmaz.
    İsteyen Acer alır, isteyen Asus isteyen Mac alır.
    Yani senin tam olarak ne istediğini neyi kanıtlamaya çalıştığını anlamış değilim.
    Birinin o laptopun daha iyi olduğunu söylemesi önemli senin için. Doğru dürüst işini görüyorsa ne ala...

Senin Asus'un modeli hoşuna gidiyor lucasthehacker'in de Acer'i beğeniyo.
    Dünyanın sonu değil ya....
    Yapmayın gözünüzü seveyim ya...

Önümüz bayram polemiğe girmeyin yahu....

Paşa paşa kardeş kardeş soru soralım bilenler cevaplasın...
  • @Mylove

1000 liralık config. 4 katı para verip üstüne adı var demek huni takıp taksimde gezmeye benzer. Tasarımı ve Mac OS kullanması yüzünden core2'nin bile yeterli hatta yüksek performans sunması demek daha doğru olur sanırım.

Tasarım olarak oldukça şık, ayrıca hala söylüyorum klavyede yazı yazmak çok kelifli gerçekten bimekse gidip denemesini öneririm alıcak arkadaşların çok hoşuma gitti benim, ve oldukça satabil oyun açmadığın sürece fan sesini duyman imkansız hangi program çalışır olursa olsun, gir bak driver güncellemelerine teknik destek ne durumda diye. Son olarak 5.1 destekli ses kartı var film izlerken arkadaki rüzgar sesini bile duyabiliyorsun. Fan genişliğini hiç söylemiyorum oldukça kuvvetli bios güncellemesi yaparken saç kurutma makinesi olarak bile işlev görebilir. Önce araştıralım, inceleyelim yanlışmıyım dostum ama markayı değil modeli inceleyelim. Sonra gelelim kötüyse kötü iyiyse iyi yorum yapalım var sayımlarla onun busu var acerın nesi var demek komik oluyor biraz.

• 5943 sahibi arkadaşlar, sürücüye DVD filmi koyup, bilgisayarı kapatıp, Acer Arcade düğmesine basabilir misiniz? Bende bilgisayar açılıyor sonra siyah ekran üzerine imleç yanıp sönüyor başka birşey olmuyor. Filmi oynatması lazım neden böyle yapıyor acaba, sizde de böyle mi oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

5943 sahibi arkadaşlar, sürücüye DVD filmi koyup, bilgisayarı kapatıp, Acer Arcade düğmesine basabilir misiniz? Bende bilgisayar açılıyor sonra siyah ekran üzerine imleç yanıp sönüyor başka birşey olmuyor. Filmi oynatması lazım neden böyle yapıyor acaba, sizde de böyle mi oluyor?

Dvd film yok yanımda hepsi harddiskte ama bilgisayar kapalıyken arkade menü açılıyor her hangi bir takılma yaşamadım.
  • quote:

Sevgili lucasthehacker. Yukarıdaki mesajıma cevap verebilirmisin ?

kardeşim komplekslimisin ? bize ne senin sorlarından cevaplarından biz burda acerla ilgileniyoruz ki bu forumdayız asusla ilgilenirsek birgün oraya gideriz sen 3.0 usb ni de al asusu forumuna git değerli kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

@mylove

Asus un o 5730 model ekran kartının 5650 den iyi olduğunu sanıyorsan dostum yanılıyorsun, ekran kartlarındaki isimlendirme şöyle ilk 2 rakam modeli gösteriyor, son 2 rakam da gücünü gösteriyor.
    Mesela 4650 < 5650 fakat 4670 = 5650, olay bu. Arasında multimedia kalite farkı var. Acer da subwoofer var, ısınma problemi yok, işçilik iyi, teknik destek iyi şu anda 4. bios yayınlandı (1.09).

Burda laf dökmeme gerek yok aslında forumun 1. sayfasında detaylı inceleme var, okursan bana cidden hak vereceksin

bole bi olay yok hocam atmayalım lutfen.
  • Office beni deli etti full sürüm olmuyor bir türlü. Kasanın altındaki 25 haneli keyi yazıyorum ama kabul etmiyor deneme sürümü kullanıyorum su an.
    Full yapmayı başaran arkadaşlar var mı?
  • Herkese merhaba. Yakında aranıza katılacağım büyük ihtimalle.

Almayı düşündüğüm model 15.6" HD 5650 ekran kartlı i5 450M işlemcili model. Diğer seçenek de 18.4"lik model ama o çok büyük benim için.(her ne kadar full hd ekranı ve bluray okuyucusu olsa da )

Herhangi bir öneri veya tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler.
  • @jorki
    ekran kartı markalarının pazarlama stratejilerini araştır, ondan sonra konuşalım. Aynı chipsetin clock değerlerini bir üst seviyeden başlatıyorlar, harcadığı güç artıyor, ısınma artıyor, boyutu artabiliyor. nvidia 8800mgt nin 9600mgt den daha iyi olması gibi, ama 5650 iyidir demiyorum, ama aralarında oyunlarda 1 2 fps fark ancak görebilirsin. Aralarında birisi iyi denebilecek kadar fark yok.

İnanmanı beklemedim, kafamdan da atsam beni dinleyen arkadaşlar var.

@GhostBalaclava
    Şu an piyasada ciddi anlamda alınabilecek 2 laptop var, birincisi az ısınani pil ömrü ati 5650 kullanırken 5 6 saate çıkan, içindeki Intel ekran kartını kullanırken 8 saate çıkan Acer ın 5943 ü, 2. si ise oyun oynamaktan başka bir amacın yok ise Asusun G51JX-IX369V modeli, fakat bu modelde en son kronik bir sorun vardı; klavye ışıklandırmasını çalıştırdığında veya sesi çok açtığınızda bilgisayarın performansı düşüyor hatta fps sayısı bile düşüyori 3dmark06 puanınız bile az çıkıyor, sorun şarj cihazlarında sanırım, sorun çözüldü mü şu anda bilmiyorum. Ama satın almak için paraya kıymak gerekecek.

@nofear_61
    kasanın altındaki windows 7 home premium şifresi, Office sadece deneme sürümü olarak geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: marju

quote:

Sevgili lucasthehacker. Yukarıdaki mesajıma cevap verebilirmisin ?

kardeşim komplekslimisin ? bize ne senin sorlarından cevaplarından biz burda acerla ilgileniyoruz ki bu forumdayız asusla ilgilenirsek birgün oraya gideriz sen 3.0 usb ni de al asusu forumuna git değerli kardeşim.

Arkadaslar Çok fazla bilgim olmadıgı için hangisi üstün onu öğrenmeye çalışıyorum, aldığım loptopun 5 6 sene gitmesini istiyorum bu yüzden son teknoloji olsun istiyorum.

Sevgili marju denilen şahsiyete gelince, o kötü lafı sana iade ediyorum. Burada arkadaslardan doğru bilgiyi almaya çalışıyorum. Bilgin yoksa cevap vermeye mecbur degilsin, isine bak..

• Bilgisayar kapalı iken performans tuşunun yanındaki tuşa basıyorum. Fakat Arcade menü açılmıyor.
    Boş bir siyah ekranda bir imleç yanıp sönüyor. Bunun için bir ayar mı yapılması gerekiyor. Bilen var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.