Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

sayın lucasthehacker, en yakın zamanda bende bu modelden almayı düşünüyorum, mesajlarınızı takip ediyorum, çok faydalı bilgiler veriyorsunuz teşekkürler, acaba bu bios flashlama nasıl yapılıyor? birde laptop'u aldığımızda ilk yapmamız gerekenler neler kısaca bir bilgi verirseniz sevinirim.

Bios flashlama olayını ilk mesaja az sonra detaylı bir şekilde yazacağım, teşekkürler, vallahi acer da çalışmıyorum hayrına yapıyorum insanların gözünü açıyorum. Acer dizüstünde öyle sıradan bir marka değil gerçekten
  • acer 5935 den sonr ailk defa bi laptobungorunusunden kiskandim laptop guzel arkadaslar ama ben sizim laptobun su ekranin ustunu cok sağlam bulmadim sanki icine goccek gibi tabi bunu bimekste inceledim sadece...

ama harbi sogutma mukemmelmis.. 1.5 saat vv 67 derece....

r
    birde ekran kartinin cok iyi olmasindan kaynaklaniyor benim gt130 la oynasak ee mecbur kasaacak.. işlemci ekran karti mecbur isincak

ama alcaklar

5820 ve 4820 ye de goz atsinlra..a daha hafif onlar..
  • 25 fps ile GTA4 mü oynuyorsun
  • 5943 geldi,windows guncellemelerini yapiyorum ,ilk izlenimler sessiz,isinmiyor degisik bir havasi var,yalniz toucpad pek kaygan degil az bastirmak gerekiyor ,pisman degilim aldigim icin ,görünürde ölü piksel görünmüyor aklima gelmisken 15.6 ekrani led degil galiba cünkü led yazmiyor ,diger bilesenleri i5 2.4 5850 1 gb 500 hdd, dvd rw edit. 3-4 tane ölüpiksel buldum ama usandim geri göndere göndere hemen hemen bütün acer lerde az cok cikiyor en iyisi ölüpiksellerle yasamayi ögrenmek yoksa insan stresden kalp hastasi bile olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 3 Eylül 2010; 12:27:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Innova

25 fps ile GTA4 mü oynuyorsun

komik mi :D minimum fps bu, gördüğüm en az fps, normalde 30 35 40 a kadar çıkabiliyor, ayarlar High da, Henüz ekran kartı sürücüsü de yüklemedik. Sorun ne neresi komik ? İzlediğin filmler 23 fps oyun en az 25 olunca akıcı olmuyor mu ? MUHAHAHA
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

5943 geldi,windows guncellemelerini yapiyorum ,ilk izlenimler sessiz,isinmiyor degisik bir havasi var,yalniz toucpad pek kaygan degil az bastirmak gerekiyor ,pisman degilim aldigim icin ,görünürde ölü piksel görünmüyor aklima gelmisken 15.6 ekrani led degil galiba cünkü led yazmiyor ,diger bilesenleri i5 2.4 5850 1 gb 500 hdd, dvd rw edit. 3-4 tane ölüpiksel buldum ama usandim geri göndere göndere hemen hemen bütün acer lerde az cok cikiyor en iyisi ölüpiksellerle yasamayi ögrenmek yoksa insan stresden kalp hastasi bile olabilir

15.6'' / 16:9 HD LED 5943g'den sonra gelen uzatı nedir? Sadece meraktan soruyorum led olup olmadığın kontrol etmeniz açısından değil tabiki kesin led ekranlıdır sizdekide ön kasada stiker varsa yazması gerekiyor.

@Lucas

Ram kullanımı hala %30'larda silmemi önerdiğiniz Acer yazılımları varmı bide bios harici bir güncelleştirme yapmama gerek yok sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear_61

quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

5943 geldi,windows guncellemelerini yapiyorum ,ilk izlenimler sessiz,isinmiyor degisik bir havasi var,yalniz toucpad pek kaygan degil az bastirmak gerekiyor ,pisman degilim aldigim icin ,görünürde ölü piksel görünmüyor aklima gelmisken 15.6 ekrani led degil galiba cünkü led yazmiyor ,diger bilesenleri i5 2.4 5850 1 gb 500 hdd, dvd rw edit. 3-4 tane ölüpiksel buldum ama usandim geri göndere göndere hemen hemen bütün acer lerde az cok cikiyor en iyisi ölüpiksellerle yasamayi ögrenmek yoksa insan stresden kalp hastasi bile olabilir

15.6'' / 16:9 HD LED 5943g'den sonra gelen uzatı nedir? Sadece meraktan soruyorum led olup olmadığın kontrol etmeniz açısından değil tabiki kesin led ekranlıdır sizdekide ön kasada stiker varsa yazması gerekiyor.

@Lucas

Ram kullanımı hala %30'larda silmemi önerdiğiniz Acer yazılımları varmı bide bios harici bir güncelleştirme yapmama gerek yok sanırım?

led mis yeni farkina vardim ama ati nin en son driverini agustosda cikani kuruyorum sonra baktigimda ekran karti driver sürümüne hala nisandaki driver duruyor ,sildim mi driver i bukez driver siz oluyo, intel grafik islemcisi var diye ati nin driverlerini kabul etmiyor ,sorun ne acaba?

• Arkadaşlar merak ettiğim birşey var, ASUS N61JA JX119R Özellikleri daha üstünken neden bu geri kalmış model çok daha pahalı ve hala talep görüyor ?
  • @konsoldede;

Dikkat ettiyseniz sürücü indirilen sayfanın alt tarafında bir not var:

The following notebooks are not supported in this release:

■Any notebook launched after this driver release.
    Switchable Graphics enabled notebooks using Intel chipsets.
    ■Toshiba notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)
    ■Sony VAIO notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)
    ■Panasonic notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antittnt -- 3 Eylül 2010; 20:42:13 >

• @nofear61
    maçkalı mısın :D acer dan mywinlocker silebilirsin eğer dosya şifrelemiyorsan, recovery programını silme, boş dvd al ve fabrika varsayılan diski ile sürücü dvd si oluştur.

@mylove
    hangi modele ger,i kalmış dedin herhangi bir fikrim yok ama acer ın bu modelinin üstüne bu konfigürasyonlarda kaliteli laptop görmedim.

@konsoldede

şimdilik araştırmadım ama 2 ekran kartlı modellerin grafik kartlarına driver yüklemek biraz sorun, bunun çözümünü araştıracağım bulduğum zaman foruma ekleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucasthehacker
    @nofear61
    maçkalı mısın :D acer dan mywinlocker silebilirsin eğer dosya şifrelemiyorsan, recovery programını silme, boş dvd al ve fabrika varsayılan diski ile sürücü dvd si oluştur.

@mylove
    hangi modele ger,i kalmış dedin herhangi bir fikrim yok ama acer ın bu modelinin üstüne bu konfigürasyonlarda kaliteli laptop görmedim.

@konsoldede

şimdilik araştırmadım ama 2 ekran kartlı modellerin grafik kartlarına driver yüklemek biraz sorun, bunun çözümünü araştıracağım bulduğum zaman foruma ekleyeceğim

Acer'in i5 islemcili loptop'undan bahsediyorum. Asus'un yukarıda modelini verdigim loptop hem ekran kartı daha iyi hem usb '3.0 kullanıyor. Lütfen bu konuda beni ve arkadaslarimizi aydinlatirmisiniz ?

• @mylove

Asus un o 5730 model ekran kartının 5650 den iyi olduğunu sanıyorsan dostum yanılıyorsun, ekran kartlarındaki isimlendirme şöyle ilk 2 rakam modeli gösteriyor, son 2 rakam da gücünü gösteriyor.
    Mesela 4650 < 5650 fakat 4670 = 5650, olay bu. Arasında multimedia kalite farkı var. Acer da subwoofer var, ısınma problemi yok, işçilik iyi, teknik destek iyi şu anda 4. bios yayınlandı (1.09).

Burda laf dökmeme gerek yok aslında forumun 1. sayfasında detaylı inceleme var, okursan bana cidden hak vereceksin
  • Usb 3.0 yok ama, bu büyük bir kayıp değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Usb 3.0 yok ama, bu büyük bir kayıp değilmi ?

Piyasada şu an alabileceğin USB 3 bir cihaz var mı ?
    Sırf insanların gözünü boyamak için yapıyorlar, daha önce de yaptılar P8XXX T9XXX işlemcili bilgisayarlara gereksiz DDR3 ram taktılar, sonra ne oldu? Kendileri zarar etti, Örnek istersen Samsung.
  • lucasthehacker bios flashlama olayını anlatacağım demişsin ilk mesajında acil olarak anlatabilir misin. Zira yarın internete giremeyeceğim bir yere gideceğim.
    emeğin için çok teşekkürler.
    Not biraz açarak anlatabilir misin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antittnt

@konsoldede;

Dikkat ettiyseniz sürücü indirilen sayfanın alt tarafında bir not var:

The following notebooks are not supported in this release:

■Any notebook launched after this driver release.
    Switchable Graphics enabled notebooks using Intel chipsets.
    ■Toshiba notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)
    ■Sony VAIO notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)
    ■Panasonic notebooks (please check with your notebook OEM for driver support for these notebooks)

yani bios da grafik karti bölümünde switchable graphics bölümünde 2 inci secenegi secsem acaba ati nin driverini güncelleyebilirmiyim acaba denemek lazim .
    lucasthehacker .dostum erinmeyip ilgilenen arkadaslari,bizleri aydinlattigin icin tesekkürler devamini bekleriz
    4 tane ölü piksel cikti ama 2 si tam karsimda SIRITIP duruyor ,14 gun icinde geri verip parami alabiliyorum valla makinayi geri göndermeye kiyamiyorum

• indirdiğim zip de dos windows gibi dosyalar var.
    Bunları ne yapmam gerekiyor.
    Bİr flash diske falan mı atmam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hearteck

lucasthehacker bios flashlama olayını anlatacağım demişsin ilk mesajında acil olarak anlatabilir misin. Zira yarın internete giremeyeceğim bir yere gideceğim.
    emeğin için çok teşekkürler.
    Not biraz açarak anlatabilir misin.

dostum zaten anlatılanları okursan daha fazlasına gerek kalmayacak flashlayacaksın merak etme :D
  • EKRAN KARIT SÜRÜCÜSÜ İÇİN, (bios dan Intel i devre dışı bıraktıktan sonra- ilk forum yazısında var)

Windows 7 64 bit i seçip, en üsttekini indiriyorsun, 1 2 mb lık bir dosya,

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/mobile/catalyst_mobility_64-bit_util.exe

bunu çalıştırıyorsun 70 küsür megabayt sürücüyü makinana indiriyorsun, sonra çalıştırıp güncelliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 3 Eylül 2010; 22:31:27 >
  • vaşşa forumu takip ediyorum ama göremediim bişi ya nereyi kastediyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.