Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wingsaber

yapmiyorlar zaten servisde onu da soyliyim kere verdim hepsinde ayni geri aldim belirtmek istedim

Ram veya ssd taktırmayı düşünüyorum zaten, mecbur göndericem ve seve seve yapacaklar:)
    Teşekkür ederim ayrıca.
  • hepsini takmak cok kolay bsoyleyim ben
  • quote:

hepsini takmak cok kolay bsoyleyim ben

Kolay olmasa bile normal bi bilgisayarcıya götürsem halleder ama işte garanti varken bi deneyeyim ben.

Hatta garanti ocakta bitiyor rami o zaman kendim bile takabilirim, şimdi fanı değiştirsinler yeter.
  • Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.. Bilgisayarım 5943G Modeli. Sonlara doğru bilgisayar stabil çalışmaz olmuştu bende bios'u güncelleyerek belki düzeltirim dedim demez olaydım. Şu an bilgisayar önümde ceset gibi yatıyor açılmaz oldu. Biosu güncellerken 1. adımı atladı 2. adımda fan son hızda donup kaldı yarım saatten fazla bekledim hiçbir şeye teki vermiyordu açma kapamaya dahi Bataryayı çıkardım taktım şu an açma tuşuna bastığımda ledler yanıyor fakat ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Biraz araştırdım ama kurtaramadım biosu çözüm yolunu bilen varsa lütfen yardım etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

quote:

yav su pc nin arka kasasini acilmasini videolu gosteren olsa ne guzel olucak fanini cikartan olsa boyle vidalarini sikan olsa.tirsiyorum yine fandan.

Wingsaber al aç makinayı
    Umarım elinde kalmaz
    Fotoğrafların üzerinde yazıyor bazı dikkat edilecek hususlar umarım yardımcı olur. Video işi zor biraz. Videoyu çekecek düzgün bir makina ve tripod fln lazım... Fotoğraflarla daha açıklayıcı olur gibi.

Ha birde fotoğraflar çok büyük boyutlu olduğu için sorun olmaz inş...

Hocam beyaz vidalar sökülmüyor hakikaten sen nasıl çıkarttın ?

İkincisi, arkadaşlar makineye yakın zaman sonra ram takviyesi yapmak ve ssd almak istiyorum. Verdiğin fotoğrafta tam net olarak göremiyorum ama sistem bilgisi yazılımlarının verdiği bilgiye göre 2 tane daha boş slot olması lazım ve makinedeki ramlar ddr3 533mhz. İlave 2x4gb ram ile 12gb ram'e çıkartabilme imkanım varmı ? Yada ilave olmuyorsa komple yeni ram'ler ile mi değişim yapmam gerekiyor.

Birde niyetim şuanki hd yerine ssd takıp dvd rom yerinede hd aparatı alıp makinenin kendi harddiskini de oraya takmak yani ssd + hd kombinasyonu ile 2 hd li bir makine yapmak. Amma velakin fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok alengirli bir iş bu sökme işi ve sonradan beceriksizlik yapıp toplayamamk gibi bir korkuya düştüm. Fotoğraflar tırstırdı beni açıkçası :) Önerisi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 27 Eylül 2012; 22:22:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Savate

quote:

quote:

yav su pc nin arka kasasini acilmasini videolu gosteren olsa ne guzel olucak fanini cikartan olsa boyle vidalarini sikan olsa.tirsiyorum yine fandan.

Wingsaber al aç makinayı
    Umarım elinde kalmaz
    Fotoğrafların üzerinde yazıyor bazı dikkat edilecek hususlar umarım yardımcı olur. Video işi zor biraz. Videoyu çekecek düzgün bir makina ve tripod fln lazım... Fotoğraflarla daha açıklayıcı olur gibi.

Ha birde fotoğraflar çok büyük boyutlu olduğu için sorun olmaz inş...

Hocam beyaz vidalar sökülmüyor hakikaten sen nasıl çıkarttın ?

İkincisi, arkadaşlar makineye yakın zaman sonra ram takviyesi yapmak ve ssd almak istiyorum. Verdiğin fotoğrafta tam net olarak göremiyorum ama sistem bilgisi yazılımlarının verdiği bilgiye göre 2 tane daha boş slot olması lazım ve makinedeki ramlar ddr3 533mhz. İlave 2x4gb ram ile 12gb ram'e çıkartabilme imkanım varmı ? Yada ilave olmuyorsa komple yeni ram'ler ile mi değişim yapmam gerekiyor.

Birde niyetim şuanki hd yerine ssd takıp dvd rom yerinede hd aparatı alıp makinenin kendi harddiskini de oraya takmak yani ssd + hd kombinasyonu ile 2 hd li bir makine yapmak. Amma velakin fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok alengirli bir iş bu sökme işi ve sonradan beceriksizlik yapıp toplayamamk gibi bir korkuya düştüm. Fotoğraflar tırstırdı beni açıkçası :) Önerisi olan ?

2. resimde 2 tane ok var o vidalarin ortasinda bi cşkinti var asagi dogru tornovidayi sok ordan kanirt cikar tabi vidalari gevset plastik egriliyo ama olsun

ayrica 1 kere sokunce alisiyorsun ben 50 kere sokup taktik yok macunudur yok fan degistir yok kalvye sok tak felan alisiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wingsaber -- 29 Eylül 2012; 22:52:44 >

• Sabah durduk yere açamadım pc yi bataryası ölmüş fişsiz çalışmıyor.Garantisi devam ediyor.Aradığımda pc yide istiyorlar bataryanın bozuk olmasına rağmen sadece böyle bir saçmalık görmedim.
  • Garantisi devam ediyorsa süre kaybetmeden gönder gitsin derim:)
  • quote:

Makinayı çok sık açıp kapamak belirli bir süre sonra size baya bir özgüven veriyor. Siz siz olun kendinize fazla güvenmeyin Sonra makinaya kalıcı zarar verebilirsiniz benim gibi:))

Askerliği aradan çıkarttık geldik sorunsuz bir şekilde. Bir de baktım ki laptopta sorun çok. Power tuşunu içeri göçertmiş bizimkiler. Ayrıca BIOS modunda fazla ısınınca arada bir resetleme durumları var. Açıp bunları da düzelttik tabi ki sorun kalmadı... İlerleyen günlerde tekrar açmak gerekti görüntü gelmemesiyle ilgili sorunu aşmak için. Bios pilini söküp taktım o sorun da düzeldi. Tabi acer yapmış istesem de bozamıyorum gibi bir moda girdiğimden, makinanın üzerinde batarya de takılı vaziyette şarj kablosu da... Laptopu söküp toplamalar bu şekilde:)...
    Kasayı tekrar toplarken en son klavyeyi yerleştiriyorsunuz. İşte ben o aleminyum klavyenin kenarını yanlışlıkla anakartın üstündeki entegrelere değdirdim ve anlık bir cızırtı ile az biraz duman çıktı meydana. Sonuç 2-3 tane direnç yandı... Bazılarını eski ramlerden takviye ederek taktım. Halen eksik dirençler var takılmayan. Yarın Karaköy'de elektronikçileri geze geze uygun malzeme arayacağız.
    Umarım bulunur ve cihaz çalışır eski günlerdeki gibi. Yoksa Mecidiyeköy'de bir anakart tamircisine göndereceğim. Tabi garantisi henüz dolmadı cihazın. Üzerindeki vidaları sıfırlayıp garantiye sokmayı mı denesem diye de düşünmüyor değilim. 2 ay daha var garantinin bitmesine.

halldersin buyuksun

• quote:

Garantisi devam ediyorsa süre kaybetmeden gönder gitsin derim:)

Gönderdim hocam umarım değiştirirler.yedek alamadım inşallah recovery yapmazlar:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke çok önemli dökümanlarının yedeğini alsaydın. Kolay kolay hdd'den verileri uçurmazlar eğer c/d diye bölümlere ayırıp dosyalarını d'ye konumlandırdıysan. Ama serviste nolacağı da belli olmaz.

Bu arada ben de muhtemelen yarın falan servise göndereceğim makinayı

Bugün gezmedik yer bırakmadım 1-2 direnç, kondansator için yok arkadaş koca memlekette hicbir yerde yok... Eski elektronik hurdalardan çıkan malzemeler de olmuyor. Umarım garantiye girer yoksa baya bi uğraştıracak bu sefer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q2ID -- 3 Ekim 2012; 23:49:21 >
  • quote:

Keşke çok önemli dökümanlarının yedeğini alsaydın. Kolay kolay hdd'den verileri uçurmazlar eğer c/d diye bölümlere ayırıp dosyalarını d'ye konumlandırdıysan. Ama serviste nolacağı da belli olmaz.

Bu arada ben de muhtemelen yarın falan servise göndereceğim makinayı

Bugün gezmedik yer bırakmadım 1-2 direnç, kondansator için yok arkadaş koca memlekette hicbir yerde yok... Eski elektronik hurdalardan çıkan malzemeler de olmuyor. Umarım garantiye girer yoksa baya bi uğraştıracak bu sefer

Dediğin gibi c d diye konumlandırmiştım inşallah sorun çıkmaz:)

vallahi yutacaklarını sanmıyorum ama inşallah anlamazlar elinde patlamaz :-D

• Arkadaşlar bilgisayar açılmıyor. Setup için f2 ye basın yazısından sonra ekran simsiyah kalıyor.

Kapatıp açıp f2 ile biosa girdiğimde boost menüsünün tamamen inaktif olduğunu gördüm. Main menüden baktığımda f12 boost menu disable yazıyor, fakat orası inaktif herhangi bi değişiklik yapamıyorum.

Yapmamı önerebileceğiniz bişey var mı? Yoksa direk garantiye mi göndereyim? (Zaman kaybı olacak bayağı)
  • Bakalım... Henüz vermedim. Yarın bırakacağım. Olmazsa Mecidiyeköy yolu gözüküyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

Arkadaşlar bilgisayar açılmıyor. Setup için f2 ye basın yazısından sonra ekran simsiyah kalıyor.

Kapatıp açıp f2 ile biosa girdiğimde boost menüsünün tamamen inaktif olduğunu gördüm. Main menüden baktığımda f12 boost menu disable yazıyor, fakat orası inaktif herhangi bi değişiklik yapamıyorum.

Yapmamı önerebileceğiniz bişey var mı? Yoksa direk garantiye mi göndereyim? (Zaman kaybı olacak bayağı)

BIOS'a girebiliyorsan tüm ayarları default yap. Bataryayı ve şarjı çıkardıktan sonra 10-15 dk bekle. Ardından yeniden başlatmayı dene bakalım.
  • Tamam öyle deneyeyim, sonucu buraya yazarım sanırım da olmayacak.

Önyükleme hatası verdi biraz önce, recovery 1 dvdsini taktım olmadı.

0cx000000f hatası falan veriyor, servis yolu göründü.

Ekleme: Dediğiniz yöntemi denedim, değişen bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 5 Ekim 2012; 0:00:51 >
  • Dostum boot sektorün zarar görmüş. Servislik falan bir durum yok. Aynen şu yolu takip et ve komutları uygula düzelecektir...

Olur da düzelmez ise veya başaramazsan bootable bir flash bellek ile HBCD'yi (Hiren Boot CD) flash belleğe yükle ve bu flash bellek üzerinden bilgisayarı başlat. Karşına HBCD'nin menüsü gelecektir. Buradaki araçlarla her türlü işlemi gerçekleştirebilirsin. Hangi aracı kullanmalıyım diye sorarsan. Senin yapacağın işlemlere göre değişir. Komple formatlayacaksan partition magic aracıyla diski full bicimlendir. Ardından sendeki kurtarma cd'leri ile sistemi kur. Yok yedek almam lazım diyorsan. Araçların içerisinde bir dünya file explorer tarzı program var. Yedeklemeni yap sonra yoluna devam et:) Kolay gelsin.

1. Put the Windows Vista installation disc in the disc drive, and then start the computer.

2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD …". appears.

3. Select a language, a time, a currency, and a keyboard or another input method, and then click Next.

4. Click Repair your computer.

5. Click the operating system that you want to repair, and then click Next.

6. In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt.

7. Type BOOTREC /FIXMBR, and then press ENTER.

8. Type BOOTREC /FIXBOOT, and then press ENTER.

9. Type BOOTREC /REBUILDBCD, and then press ENTER.

• quote:

Dostum boot sektorün zarar görmüş. Servislik falan bir durum yok. Aynen şu yolu takip et ve komutları uygula düzelecektir...

Olur da düzelmez ise veya başaramazsan bootable bir flash bellek ile HBCD'yi (Hiren Boot CD) flash belleğe yükle ve bu flash bellek üzerinden bilgisayarı başlat. Karşına HBCD'nin menüsü gelecektir. Buradaki araçlarla her türlü işlemi gerçekleştirebilirsin. Hangi aracı kullanmalıyım diye sorarsan. Senin yapacağın işlemlere göre değişir. Komple formatlayacaksan partition magic aracıyla diski full bicimlendir. Ardından sendeki kurtarma cd'leri ile sistemi kur. Yok yedek almam lazım diyorsan. Araçların içerisinde bir dünya file explorer tarzı program var. Yedeklemeni yap sonra yoluna devam et:) Kolay gelsin.

1. Put the Windows Vista installation disc in the disc drive, and then start the computer.

2. Press a key when the message indicating "Press any key to boot from CD or DVD …". appears.

3. Select a language, a time, a currency, and a keyboard or another input method, and then click Next.

4. Click Repair your computer.

5. Click the operating system that you want to repair, and then click Next.

6. In the System Recovery Options dialog box, click Command Prompt.

7. Type BOOTREC /FIXMBR, and then press ENTER.

8. Type BOOTREC /FIXBOOT, and then press ENTER.

9. Type BOOTREC /REBUILDBCD, and then press ENTER.

Windows 7 benim kullandığım, onun da cd si yok. Recovery dvdlerinin hepsini koydum hiçbiri olmadı.

2 programla usb yi bootable yapıp içine hiren boot cd yi kopyala yapıştır yaptım. Fakat bilgisayar görmüyor. Yine uzun bir süre boş ekran, sonrasında Windows önyükleme yöneticisi başlığıyla windows başlatılamadı vs vs en sonunda da 0xc000000f hatasını veriyor.

Bir dipnot, touchpadin hemen sağındaki kısımda ısınma vardı ilk bozulduğunda, orası hdd mi?

Ekleme: win7 ve win7 onarım dvd leri denedim yine olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 10 Ekim 2012; 0:13:50 >

• Dostum bootable usb yaşamamışsin pendrive ile basit bir şekilde yapabilirsin. Ardindan boot ayarlarını da usb ile başlayacak şekilde yapılandır. Hdd laptopun sağında ters çevirince solda:)

• quote:

Dostum bootable usb yaşamamışsin pendrive ile basit bir şekilde yapabilirsin. Ardindan boot ayarlarını da usb ile başlayacak şekilde yapılandır. Hdd laptopun sağında ters çevirince solda:)

Boot ayarlarını değiştiremiyorum ki hiç. Bios'tan maine girdiğimizde boot menü disable olmuş, fakat soluk renkli, enable yapamıyorum.
    Bios ayarlarını defaultta yapamıyorum.

Yarın garantiyi arayıp göndereyim artık, bimeks nihayet faturamı gönderdi (Cuma günü istemiştim). Bayramdan sonra falan gelir heralde bilgisayar.
    Zaten fan için de gönderecektim ama önemli bikaç belgem vardı onları yedekleyebilsem iyiydi.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.