Şimdi Ara

ACER ASPIRE ETHOS 5943 DERNEĞİ (ATI 5850 & 5650) İnceleme, 3DMARK06 = 9389 (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
2
Favori
88.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nofear_61

*Marcuse

Dostum sen anakarttan işlemciyi söküp mü değiştin yoksa wings'ten aldığın makinadaki anakartı kendi makınana mı taktın ?

Yok dostum arkadaşın anakartı uçmuştu zaten. Cihazın en sıkıntılı parçası da anakart. Polonya veya İngiltere'den 480 euro + kdv ye geliyor. Neredeyse orta sınıf bir laptop parası. Yani anakarttan işlemciyi söküp kendi makinama taktım.
  • Aylar sonra bu konuya döndüm bakayım dedim eski dernek arkadaşları napiyor hala bu laptopla cebelleşiyor hatalarını fixlemeye çalışıyorsunuz.
    Bu cıhazı bende aldım hemde lucasthehacker adlı üyenin sözde incelemesine güvenerek. Gerçi ben verdiğim parayı aynen iade aldım keşke sizde tamiri için bu kadar yorgunluk yapacağınıza direk paranızı talep etseydiniz. Klavye sorununa adamlar çözüm bulamadığı gibi desteğide kestiler zaten.

lucasthehacker adlı kullanıcın incelemesine aldandım ne para harcamıştım ... Hepinize sabır diliyorum arkadaşlar.
  • Hala klavye için bir çözüm yok değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMachine

Hala klavye için bir çözüm yok değil mi?

Klavye sorununun çözümü var. Önceki sayfalarda yazmıştım. Yapmanız gereken tek şey vidaları gevşetmek ! Şuan ram - hd bölmesinin vidalar gevşemiz durumda sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca 2x 4gb 1300 mhz ram ile 120 gb Kingston SSD aldım. Şuan makine cillop gibi çalışıyor. Oh be diyorum o ne öyle hergün harddisk badsektörleriyle uğraşıyordum. Birgün scandisk yapsam ertesi gün yine hatalar.. Delirtiyordu. Ram 8 gb oldu hemen sanal belleği iptal ettim. Eskiden her bilgisayarı açışta ram'in neredeyse %50 si dolu halde bulurken, sanal diski iptal etmeme rağmen şimdi sadece %19 oranı ve çoğunlukla %30-40 ı pek geçmiyor. Ve SSD sayesinde de daha önce 5-7 dakikada açılan bilgisayar şimdi 25 saniyede açılıyor... Allaha şükür Ethos'u sanki 2 sene önce değilde yeni almış gibi hissediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 21 Nisan 2013; 21:47:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Savate

quote:

Klavye sorununun çözümü var. Önceki sayfalarda yazmıştım. Yapmanız gereken tek şey vidaları gevşetmek ! Şuan ram - hd bölmesinin vidalar gevşemiz durumda sorunsuz çalışıyor.

Ayrıca 2x 4gb 1300 mhz ram ile 120 gb Kingston SSD aldım. Şuan makine cillop gibi çalışıyor. Oh be diyorum o ne öyle hergün harddisk badsektörleriyle uğraşıyordum. Birgün scandisk yapsam ertesi gün yine hatalar.. Delirtiyordu. Ram 8 gb oldu hemen sanal belleği iptal ettim. Buna rağmen, eskiden her bilgisayarı açışta ram'in neredeyse %50 si dolu halde bulurken şimdi sadece %19 oranı ve çoğunlukla %40 ı pek geçmiyor. Ve SSD sayesinde de daha önce 5-7 dakikada açılan bilgisayar şimdi 25 saniyede açılıyor... Allaha şükür Ethos'u sanki 2 sene önce değilde yeni almış gibi hissediyorum...

Teşekkürler hocam cevap için.Deneyeceğim dediğin vida işini bakalım olacak mı yazarım.

Onları bireysel olarak takmam imkansız gibi hocam yapabileceğim birşey varmı?

• quote:

quote:

Ayrıca 2x 4gb 1300 mhz ram ile 120 gb Kingston SSD aldım. Şuan makine cillop gibi çalışıyor. Oh be diyorum o ne öyle hergün harddisk badsektörleriyle uğraşıyordum. Birgün scandisk yapsam ertesi gün yine hatalar.. Delirtiyordu. Ram 8 gb oldu hemen sanal belleği iptal ettim. Eskiden her bilgisayarı açışta ram'in neredeyse %50 si dolu halde bulurken, sanal diski iptal etmeme rağmen şimdi sadece %19 oranı ve çoğunlukla %30-40 ı pek geçmiyor. Ve SSD sayesinde de daha önce 5-7 dakikada açılan bilgisayar şimdi 25 saniyede açılıyor... Allaha şükür Ethos'u sanki 2 sene önce değilde yeni almış gibi hissediyorum...

Denedim fakat yine çalışmadı :S

• quote:

Onları bireysel olarak takmam imkansız gibi hocam yapabileceğim birşey varmı?

Aslında ram-hd bölümünü açana kadar bende aynı şeyi düşünüyordum. Daha önce laptop la ilgili hiçbir donanım tecrübem olmamıştı ama çok kolay. İnan sende çok basit şekilde ram ve hd değişimi yapabilirsin. Öncelikle arka ram-hd bölümünün kapağını çıkartman gerekiyor.

Sırayla anlatmak gerekirse

1- Öncelikle ram-hd kısmının vidalarını gevşetmelisin. Yanlız dikkat, vidalar tamamen yerinden çıkmıyor. Sadece gevşetebildiğin derecede bunu yapıyorsun. Sonrasında ise üst kısımdanki vidaların biri ile plastik ksıım arasında tornavida ile vidayı yukarı çekerek (kanırtma daha doğru tabir sanırım) aynı cep telefonu arka kapağı gibi çıkartıyorsun o kapağı !

2- Harddisk'i çıkartmak için sola doğru kaydırıp veri ve güç kısımlarının bağlantısını bilgisayardan ayırıyor ve sonra hd'i çekip çıkartıyorsun.

3- Ramler ise 2 tarafındaki mandallar ram'den dış tarafa doğru çekerek açıyorsun. Zaten ram serbest kalında yukarı doğru 30 derecelik bir açıyla kalkıyor ve çekip çıkartabiliyorsun. Yeni ramleri takarkende aynı şekilde 30 derecelik açıyla yuvaya yerleştirip aşşağıya doğru ittiriyorsun. Zaten mandallar bu şekilde otomatik kilitliyor.

Bunları yaparkende pil takılı olmayacak tabi bu kadar...

Aslında boş bir zaman olsa bununla ilgili görsel çekip koyabilsem çok daha iyi anlama imkanı olur ama zamanı olan bir arkadaş video çekip koyabilirse, herkeze yararı olur diye düşünüyorum...

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ozaman tam tersinide dene. Yani ram-hd kısmındaki vidalar sıkılmış durumda olup diğer tüm vidaları gevşetmeyi. Buda olmazsa teker teker tüm vidalarla bir dene... Zira ben daha önce üstteki tek vidayı gevşetmiştim. Böyle çalışıyordu. Makineyle uğraşınca birçok kere kapağı aç kapa falan. Sonra yani şimdi :) bir baktım sadece ram-hd bölümü vidalarını gevşetince çalışıyor... İlginç.

• Arkadaşlar,

Servisi dışında iyi bir tamirci tavsiye edebilecek olan var mı? Klavye dışında, çok zorlandığında sıcaktan yanacak hale gelip kendi kendini kapatması, wifi nin kafasına göre bi gün çalışıp, bi gün çalışmaması gibi sorunlar yaşıyorum.

Ben zaten masaüstü bilgisayar gibi kullanıyorum, harici klavye takılıydı, burda okuduktan sonra denedim klavyeyi bozuktu, takmadım fazla, wifi için usb'ye taktım bi tane wireless onu da çzödük ama 10 dakka 1080 film izleyince aşırı ısınması zıvanadan çıkartıyor beni.

Daha önce tüm vidaları sökmeye çalıştım ama sol alt köşedeki vidayı çıkartamadım, zorlaya zorlaya vidanın ucunu da yedim. Yoksa söküp fanı falan temizleyecektim.

Garantideyken 5 kere verdim makineyi nerdeyse, garanti bitti elimizde patladı, valla nalet ediyorum şu aleti aldığım güne...

Makine bu haliyle kaça gider sizce?

• Ekran kartı kaç gb? İşlemcisi ne? Üzerinde kaç gb ram takılı? Herhangi bir darbe, direkt dikkat çeken kırık dökük veya çizik var mı?
  • quote:

quote:

Ne kadara mal oldu hocam bunlar? Bende de boştayken %45 ram tüketimi var.

Bir de yaz geldi grafikleri biraz sağlam bişey açsak yanmaya başlıcak bilgisayar ona ne çözüm yapabiliriz,*

• Yav klavyenin çözümü var dedim ama bende yine çalışmıyor tuşlar. Şansımamıydı ne bilmiyorum ama hertürlü kombinasyonda deniyorum (yani vida gevşetmeden bahsediyorum) yinede inat ediyor çalışmamaya. Ram ve SSD takviyesini imkanı olan herkeze tavsiye ediyorum acayip farkettiriyor. Fakat ısınma sorunu bende de ara ara baş gösteriyor ve sinir bozuyor. Ara ara derken bir oyunu çok uzun süreli açık tuttuğumda oluyor. Normalde 40-50 kare ile oynuyorsam grafik kartı çok ısındığı için sanırım ısıyı absorbe etmek adına grafik kartının hızı hemen düşünüyor ve kare değerli yerlerde sürünmeye başlıyor... Allahtan makinenin altında soğutucu ile kullanıyorum. Hoş pek işe yarıyor gibi gözükmese de yinede az çok fayda ediyordur sanırım. Böyle bir durumla karşılaştığımda oyunu kaydedip makineyi hemen uyku moduna alıyorum. Uyku modunda makine altındaki soğutucu da çalışmaya devam ettiği için bu şekilde 3-5 dakika bekledikten sonra makineyi açıp oyuna döndüğümde yine normal hızda oynamaya devam ediyorum. Sonra aşırı ısınma ile kastığında yine aynı işlemi yaparak devam ediyorum... Gerçi şu da var, her ne hikmetse bu aşırı ısınma olayını herzaman yada her oyunda yapmıyor ! Dikkat ettim metro last light'ta yapıyor bunu. Mesela skyrim yada online olarak QuakeLive oynarken pek rastlamadım. Yapsa bile nadir oluyor bunlarda.. Demek Metro Last Light gibi bağzı oyunlar grafik işlemciye aşırı yük bindiriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savate -- 7 Haziran 2013; 14:12:31 >

• quote:

Yav klavyenin çözümü var dedim ama bende yine çalışmıyor tuşlar. Şansımamıydı ne bilmiyorum ama hertürlü kombinasyonda deniyorum (yani vida gevşetmeden bahsediyorum) yinede inat ediyor çalışmamaya. Ram ve SSD takviyesini imkanı olan herkeze tavsiye ediyorum acayip farkettiriyor. Fakat ısınma sorunu bende de ara ara baş gösteriyor ve sinir bozuyor. Ara ara derken bir oyunu çok uzun süreli açık tuttuğumda oluyor. Normalde 40-50 kare ile oynuyorsam grafik kartı çok ısındığı için sanırım ısıyı absorbe etmek adına grafik kartının hızı hemen düşünüyor ve kare değerli yerlerde sürünmeye başlıyor... Allahtan makinenin altında soğutucu ile kullanıyorum. Hoş pek işe yarıyor gibi gözükmese de yinede az çok fayda ediyordur sanırım. Böyle bir durumla karşılaştığımda oyunu kaydedip makineyi hemen uyku moduna alıyorum. Uyku modunda makine altındaki soğutucu da çalışmaya devam ettiği için bu şekilde 3-5 dakika bekledikten sonra makineyi açıp oyuna döndüğümde yine normal hızda oynamaya devam ediyorum. Sonra aşırı ısınma ile kastığında yine aynı işlemi yaparak devam ediyorum... Gerçi şu da var, her ne hikmetse bu aşırı ısınma olayını herzaman yada her oyunda yapmıyor ! Dikkat ettim metro last light'ta yapıyor bunu. Mesela skyrim yada online olarak QuakeLive oynarken pek rastlamadım. Yapsa bile nadir oluyor bunlarda.. Demek Metro Last Light gibi bağzı oyunlar grafik işlemciye aşırı yük bindiriyor...

Ben de geçen yaz aionda gördüm onun dışında görmedim bir de bu aralar arada bi ısınıyor o yüzden sordum.

Ayrıca ilk fırsatta ram ve ssd takmayı düşünüyorum. Eyvallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcuse

Ekran kartı kaç gb? İşlemcisi ne? Üzerinde kaç gb ram takılı? Herhangi bir darbe, direkt dikkat çeken kırık dökük veya çizik var mı?

Ekran üstündeki, arkadaki jelatinler duruyor hala, hep evde kullanıldı, tertemiz yani. i5 olan model, ramler üstündeki ramler. Senin tavsiyen üzerine corsair almıştım ama mavi ekran hatası aldığımdan dolayı boşta bekliyor öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eider

quote:

Ekran kartı kaç gb? İşlemcisi ne? Üzerinde kaç gb ram takılı? Herhangi bir darbe, direkt dikkat çeken kırık dökük veya çizik var mı?

Ekran üstündeki, arkadaki jelatinler duruyor hala, hep evde kullanıldı, tertemiz yani. i5 olan model, ramler üstündeki ramler. Senin tavsiyen üzerine corsair almıştım ama mavi ekran hatası aldığımdan dolayı boşta bekliyor öyle.

Ben 860 liraya sattım. 4 gb Ram. Yenilenmiş anakart, yüzeysel çizikler haricinde bir sorunu olmayan kasa... i5/1gb ati 5850 olan model idi... Aldığın Ramler yeni versiyon olduğundan dolayı olsa gerek mavi ekran hatası almışsındır. Ben de sattığım arkadaşa 8gb corsair ile gönderecektim olmadı kaldı öyle. 850-900 lira gibi bir fiyata çabucak satabilirsin ama 1000 lira ve üstü bir ücret bekliyorsan biraz uğraşman gerek. Ayrıca satarken cihazın ne tür arızalar yaptığıyla ilgili bilgiyi tam olarak aktar derim... Kaç kere servise girmiş, cihaz üzerinde ne tür işlemler yapılmış teker teker anlat. Ben sapasağlam gönderdim kargoyu Artvin'e 1 haftada gidiyormuş kargo. Sahibi de biraz geç aldı cihazı kasanın alt kısmında çatlak gibi bir şey olduğunu söyledi çok garibime gitti. Hatta satmayı düşünüyorsan elden sat derim. Hak geçmesin kimseye... İlk defa internet üzerinden bir şey sattım. Bana acil para lazım olduğundan direkt elden çıkardım yoksa cihazın ederi 1000-1100 lira civarı diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümperisi

quote:

Yav klavyenin çözümü var dedim ama bende yine çalışmıyor tuşlar. Şansımamıydı ne bilmiyorum ama hertürlü kombinasyonda deniyorum (yani vida gevşetmeden bahsediyorum) yinede inat ediyor çalışmamaya. Ram ve SSD takviyesini imkanı olan herkeze tavsiye ediyorum acayip farkettiriyor. Fakat ısınma sorunu bende de ara ara baş gösteriyor ve sinir bozuyor. Ara ara derken bir oyunu çok uzun süreli açık tuttuğumda oluyor. Normalde 40-50 kare ile oynuyorsam grafik kartı çok ısındığı için sanırım ısıyı absorbe etmek adına grafik kartının hızı hemen düşünüyor ve kare değerli yerlerde sürünmeye başlıyor... Allahtan makinenin altında soğutucu ile kullanıyorum. Hoş pek işe yarıyor gibi gözükmese de yinede az çok fayda ediyordur sanırım. Böyle bir durumla karşılaştığımda oyunu kaydedip makineyi hemen uyku moduna alıyorum. Uyku modunda makine altındaki soğutucu da çalışmaya devam ettiği için bu şekilde 3-5 dakika bekledikten sonra makineyi açıp oyuna döndüğümde yine normal hızda oynamaya devam ediyorum. Sonra aşırı ısınma ile kastığında yine aynı işlemi yaparak devam ediyorum... Gerçi şu da var, her ne hikmetse bu aşırı ısınma olayını herzaman yada her oyunda yapmıyor ! Dikkat ettim metro last light'ta yapıyor bunu. Mesela skyrim yada online olarak QuakeLive oynarken pek rastlamadım. Yapsa bile nadir oluyor bunlarda.. Demek Metro Last Light gibi bağzı oyunlar grafik işlemciye aşırı yük bindiriyor...

Ben de geçen yaz aionda gördüm onun dışında görmedim bir de bu aralar arada bi ısınıyor o yüzden sordum.

Ayrıca ilk fırsatta ram ve ssd takmayı düşünüyorum. Eyvallah.

arkadaşlar bende acer 5943g i5 modelini kullanıyorum, ram'i 8gb'a yükseltmek istiyorum, hangi marka ve model almalıyım acaba uyumlu olması için?

• Sayfaya büyük geliy0rdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IraArel -- 29 Temmuz 2013; 22:58:31 >
  • Değerler gayet normal görünüyor. 4 değil de 8gb ram ile kullansaydın cihazdan çok daha iyi performans alırdın. 4gb işini görüyorsa gerçi gerek yok şu saatten sonra 3. yılına girdi cihaz. İlerde yeni cihaz alırsan 8-12 gb ram ile kullanma lüksüne erişirsin.
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    Şu tür bir ram işini görecektir. Corsairin 1066 mhz'sini bulursan o da işini görür. Aynı şekilde Corsair'in 1333 mhz olup da 1066 mhz destekleyen ramleri de var piyasada bakın bulabilirsen 1333/1066 işine daha çok yarayacaktır.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621
  • quote:

Şu tür bir ram işini görecektir. Corsairin 1066 mhz'sini bulursan o da işini görür. Aynı şekilde Corsair'in 1333 mhz olup da 1066 mhz destekleyen ramleri de var piyasada bakın bulabilirsen 1333/1066 işine daha çok yarayacaktır.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-kvr1066d3s74g-4gb-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44621

hocam cevap için teşekkürler,

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/kingston-kvr1333d3s94g-4gb-1333mhz-ddr3-cl9-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=44622

bunu alsam acaba 2 adet sorun yaşarmıyım? yoksa illa 1066 mhz mi almam lazım?

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.