Hepiniz cihazlarınızı güle güle kullanın arkadaşlar. Bu arada fark ettim de, o zamanlar M3'te Sandy Bridge varmış. Ivy Bridge olsa iyi olur diye bilmişlik taslamışım. :) Şu anda satılanlarda Ivy Bridge işlemci var. Gerçekten çok çok iyi bir cihaz. 1535 liradan alanlar çok çok şanslılar. Bende 3820TG var ve 1,8 kilogram. 13,3 inç, optik sürücü yok. Bu cihazın ekran boyutu ve optik sürücüsü hesaba katılırsa, 2 kilogram bence çok iyi değer. 3830TG vardı bundan önce ve herkes 3840TG olarak devam eder diye bekliyordu. Yeni nesil TimelineX'lerin bunlar olduğu netleşti artık.
Birkaç arkadaş incelemedeki sağlamlık konusuna değinebilir mi? Bahsedildiği gibi kaliteli malzeme kullanılmış mı? Sağlamlık hissi ne boyutta?
optık surucuyu cıkartıp onun yerıne 120 gb ssd takacam hocam , servısten korkuyorum bız harıc kım sokerse garantı dısı kalır demıs fakat ben optık surucunun tek ayrı vıdasını dıkkatlı sekılde sokup takacam bölelıkle farkedebılıceklerını sanmıyorum altında özel jelatınlı vb yoksa,
açıkcası kasa ıcı dolu dolu bır boşluk hıssı bırakmıyor, ekranın menteşelerı saglam sallanma yapmıyor, lakın parmak ızı bırakıyor kasa yuzeyı bır o derdı var gıbı
bu arada arkadaslar bılen bır yardım etsın oyunlara geçtıgımde sureklı dıt dıt ses verıyor baktıgımda pırız ıle batarya degısımı gıbı gorunuyor ekran gorntusu hafıf kararıyor guc tasarrufu ıle tam guc arası kalms gıbı gorunuyor ne yaptıysam oyunlarda bunu engelleyemedım
quote:
Orijinalden alıntı: wampir_s
quote:
Orijinalden alıntı: Castiel
quote:
ya Vatanda dün gece indirime girdi bugün stoklardan çıkarmışlar
Tam iki laptop arasında kaldım Lenovo G780 ve Acer M3 ama adamlar indirimli gösterip kaldırdı stoktan
birde bi sorum olacak bataryayı deneme şansınız oldu mu 8 saat cidden kullanılıyor mu ve sizce ne kadar süre dayanır batarya ?
tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı fakat uzun surelı dıyebılırız ve ekran kartı benım ıcın ılk tercıhımdır,
not: arkadaslar vatan mağazalarına gıdın orada var ınternette gostermıyorlar gıdecegınız magazayı arayıp sorun
su an yakında yok ne yapalim artik haftaya istanbul'dan alirim kalirsa sinir oldum ama heveslendim adamlar kaldirdi internetten
peki son soru LENOVO g780 mi ACER M3 mü
kafami cok karistiyorlar
Lenovo büyük ekran diye düsünüyorum ama Acer m3 'ün ekran kartı daha iyi ve daha bi laptop duruyor digeri masaüstü havası veriyor biraz
not : türkceme hayran kaldim
çok farklı kulvarlar hocam, g780 ın + sı ekran çözunurlugu ve ekran boyutu m3 un + sı grafık kartı ,ram ,boyut ve kg
şimdı hocam eskı bır y580 heveslısı olarak taşınabılır oyun performansı arıyordum, m3 ıle g780 tasınıabılırlık arasında baya bır fark olacaktır pıl suresıde cabası ayrıca 1366 dakı grafık kaldırma gucu ıle 1600x900 bır olmucaktır zıra 635m altı pek önerılmıyordu ust segment bakımından
valla karar senın hocam fakat ben y580 den gt640m ekran kartını gordugumden vazgeçtım fıyatıda gorunce etken oldu tabı
quote:
quote:
quote:
quote:
ya Vatanda dün gece indirime girdi bugün stoklardan çıkarmışlar
Tam iki laptop arasında kaldım Lenovo G780 ve Acer M3 ama adamlar indirimli gösterip kaldırdı stoktan
birde bi sorum olacak bataryayı deneme şansınız oldu mu 8 saat cidden kullanılıyor mu ve sizce ne kadar süre dayanır batarya ?
tam anlamıyla deneme fırsatım olmadı fakat uzun surelı dıyebılırız ve ekran kartı benım ıcın ılk tercıhımdır,
not: arkadaslar vatan mağazalarına gıdın orada var ınternette gostermıyorlar gıdecegınız magazayı arayıp sorun
su an yakında yok ne yapalim artik haftaya istanbul'dan alirim kalirsa sinir oldum ama heveslendim adamlar kaldirdi internetten
peki son soru LENOVO g780 mi ACER M3 mü
kafami cok karistiyorlar
Lenovo büyük ekran diye düsünüyorum ama Acer m3 'ün ekran kartı daha iyi ve daha bi laptop duruyor digeri masaüstü havası veriyor biraz
not : türkceme hayran kaldim
çok farklı kulvarlar hocam, g780 ın + sı ekran çözunurlugu ve ekran boyutu m3 un + sı grafık kartı ,ram ,boyut ve kg
şimdı hocam eskı bır y580 heveslısı olarak taşınabılır oyun performansı arıyordum, m3 ıle g780 tasınıabılırlık arasında baya bır fark olacaktır pıl suresıde cabası ayrıca 1366 dakı grafık kaldırma gucu ıle 1600x900 bır olmucaktır zıra 635m altı pek önerılmıyordu ust segment bakımından
valla karar senın hocam fakat ben y580 den gt640m ekran kartını gordugumden vazgeçtım fıyatıda gorunce etken oldu tabı
sizde tam benim gibi düsünüyorsunuz cidden
benimde aklımda Y580 var ama cidden fiyat bakımından 2000 -2200 arası olduğu için düşünmüyorum yada düşünemiyorum
Aslında 2yıl önce aldığım Acer 6935G laptop 16'' yani ekranın büyük olması hoşuma gidiyor ondan kafam karışıyor
Galiba haftaya kadar beklemem gerekecek şu an bana yakın Vatan yok gidip görmeden almak istemiyorum
GT 635M üst düzey bir kart değil arkadaşlar, orta sınıf, Fermi mimarili bir kart. GTX dışındakiler üst sınıftan sayılmıyor ama GT 640M ve GT 650M'nin mimarileri farklı (Kepler) olduğundan, eski nesile göre fark epeyce fazla. O yüzden GT 640M ve üzeri güncel oyunlarda sizi çok rahat ettirir. Daha anlaşılır ifadeyle; GT 640M, birkaç sene öncesinin GTX 460M'si kadar güçlü bir kart. O yüzden oyunlarda çok rahat edersiniz. Dahili Bileşenler bölümüne girenler görmüşlerdir; geçen senenin, tabiri caizse tuğla büyüklüğündeki GTX 590M'sinden çok daha küçük olan GTX 600 serisi kartlar, çok daha iyi performans veriyorlar. Bu da mimarinin değişmesiyle alakalı. Fermi'den çok daha verimli Kepler mimarisi.
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
GT 635M üst düzey bir kart değil arkadaşlar, orta sınıf, Fermi mimarili bir kart. GTX dışındakiler üst sınıftan sayılmıyor ama GT 640M ve GT 650M'nin mimarileri farklı (Kepler) olduğundan, eski nesile göre fark epeyce fazla. O yüzden GT 640M ve üzeri güncel oyunlarda sizi çok rahat ettirir. Daha anlaşılır ifadeyle; GT 640M, birkaç sene öncesinin GTX 460M'si kadar güçlü bir kart. O yüzden oyunlarda çok rahat edersiniz. Dahili Bileşenler bölümüne girenler görmüşlerdir; geçen senenin, tabiri caizse tuğla büyüklüğündeki GTX 590M'sinden çok daha küçük olan GTX 600 serisi kartlar, çok daha iyi performans veriyorlar. Bu da mimarinin değişmesiyle alakalı. Fermi'den çok daha verimli Kepler mimarisi.
valla yazdıklarınıza güvenip alacağım galiba .
aksam Vatan bilgisayar aradım internet stokları bitmis yarın mağazadan alacağım arkadaş yardımcı olacak burada Vatan şubesi olmadıpı için sorun oldu
quote:
quote:
aksam Vatan bilgisayar aradım internet stokları bitmis yarın mağazadan alacağım arkadaş yardımcı olacak burada Vatan şubesi olmadıpı için sorun oldu
yanında sogutucuda almanı onerırım sogutucusuz anakart 90 dereceyı gordu
quote:
quote:
quote:
Oppss ısınma sorunu olmaz umarım
aldığımıza pişman olmayalım
quote:
90 derece yük altında gayet normal bir değer ama bu yük ne zaman oluştu? Yani yapılan iş neydi? İnce cihazlar yapıları gereği ısıyı biraz daha zor tahliye ederler. 3820TG'de 85 dereceyi sıkça görüyorum yük altında.
Soğutucu olarak Zalman NC3000U öneririm. Adaptörle kullanılabiliyor, USB'ye muhtaç olmuyor. Çok başarılı bir ürün. Yük altında 10-15 dereceye kadar soğutabiliyor.
Acer'lerde genelde hava tahliyesi yetersiz heleki bu model tek fan çıkışı barındırıyorsa iyibir soğutucu fan yoksa bu kadar ısınması gayet normal ısıyı düşürmek için soğutucu fazla fark edeceğini sanmam ya da güç ayarlarından gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci yönetiminden sogutma ilkesini etkin,en yüksek işlemci kullanımını %100'den %70'lere çekerseniz ısılar baya fark eder,bu oran oyun gibi uygulamalarda performans düşüşü oluşturmaz.
quote:
quote:
90 derece yük altında gayet normal bir değer ama bu yük ne zaman oluştu? Yani yapılan iş neydi? İnce cihazlar yapıları gereği ısıyı biraz daha zor tahliye ederler. 3820TG'de 85 dereceyi sıkça görüyorum yük altında.
Soğutucu olarak Zalman NC3000U öneririm. Adaptörle kullanılabiliyor, USB'ye muhtaç olmuyor. Çok başarılı bir ürün. Yük altında 10-15 dereceye kadar soğutabiliyor.
yuksek grafıklı oyun oynadm, ıyı bır sogutucu ıle hallolur gıbıme gelıyor aklıma ısteksızce hp nın normal ısısı geldı
Oyunlarda gayet normal hocam.
quote:
hocam benım sorunum need for speed most wanted 2 de sureklı yuksek performans ıle guc tasarrufu arası gıdıp gıdıp gelıyor makına dıt dıt dıye ses cıkarıyor naptıysam 1 tanesınde sabıtleyemedım
nVidia Kontrol Paneli gibi bir şey olması lazım. Orada kartlardan birini daima aktif edebilme seçeneği var sanırım. nVidia yok bende, net konuşamıyorum ama bilen arkadaşlar vardır mutlaka.
quote:
quote:
hocam benım sorunum need for speed most wanted 2 de sureklı yuksek performans ıle guc tasarrufu arası gıdıp gıdıp gelıyor makına dıt dıt dıye ses cıkarıyor naptıysam 1 tanesınde sabıtleyemedım
ama haftaya elime geçecek korkutma beniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
quote:
quote:
quote:
duzelttım hocam kontrol panelınden, sogutucuda aldım extreme 2 fan daha takacam sogutucuya sanırım cok normal cunku cıhaz kasmayan ıslerde 35 derecelerde ssd de takacam hdd nın yerını degıstırecem bunlar buyuk etken sıcaklıkta
quote:
quote:
quote:
quote:
duzelttım hocam kontrol panelınden, sogutucuda aldım extreme 2 fan daha takacam sogutucuya sanırım cok normal cunku cıhaz kasmayan ıslerde 35 derecelerde ssd de takacam hdd nın yerını degıstırecem bunlar buyuk etken sıcaklıkta
peki son soru batarya nasıl gidiyor mu 8 saat yoksa kandırıldım mı
haftaya elimde gerçi artık ne yapabilirim ki 8 saat sürmese bile
Teorik ölçümdür birçok özellik kısıtlanır,normal kullnımda teorik olarak 8 saat gider denen batarya ortalama 5-6 saat aralığında olmalı farklı markalarda da var onlarda öyle.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam zaten bu testlerde ekran en dusuk ayarlarda wıfı kapalı vb hersey kapalı bekletırler, ortalama ben 3-4 saat kullanıyorum
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam zaten bu testlerde ekran en dusuk ayarlarda wıfı kapalı vb hersey kapalı bekletırler, ortalama ben 3-4 saat kullanıyorum
bi yerde okumustum internet açık sayfalar 60 saniyede bir yenilenecek şekilde kullanımda 8 saat 37dk kullanıldı vsvs tabi oyun açık değildi
neyse bakalım artık bi elime geçse
Oyunda çok kısa sürede biter normal kullnım saatidir,oyunda 1.5-2 saat dayanır.