Şimdi Ara

acer aspire one 752 ye i3 işlemci takılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, eski bir bilgisayarım var acer aspire one 752 11,6" windows 7 home premium

acer aspire one 752 ye i3 işlemci takılırmı?acer aspire one 752 ye i3 işlemci takılırmı?

Yukarıda CPU-z programı ile işlemcisinin, anakart ve ramın özelliklerinin resmi vardır.

Bu netbook un ramini 4gb a çıkarttım.

Benim istediğim bu netbook'a i3 işlemci takabilirmiyim? İnternette sörf ederken bile CPU %100 yapmakta. Küçük çaplı Autocad çizimi yapmaktayım bunda çok bi sıkıntı yok ama internette %100 cpu gösterince işlemciyi i3 ile değiştirmeyi düşündüm. Ama 4-5 yıldır pek donanım takip etmiyorum. Bu ana karta en iyi nasıl bir işlemci takabilirim? Pc basit işlemler için yetiyor iyi kötü ama çok sıkışıyor makina.

Bu konuda siz donanım üyelerinin tebrübelerinden ve bilgisinden yararlanmak istiyorum.

• Cpu-z' de işlemci soketli olarak görünüyor ama intel' in sitesinde işlemcinin bga olduğu yazıyor (anakarta lehimlenen). Eğer soketli olduğundan emin olabilirseniz, acer' ın bu seride en yüksek hangi işlemciyi kullandığını araştırın ve o şekilde devam edin, farklı bir işlemci alırsanız sokete uysa bile anakart sorun çıkartabilir. Bga ise zaten imkansız gibi birşey değiştirmek mantık olarak.

https://ark.intel.com/tr/products/37135/Intel-Celeron-M-Processor-ULV-743-1M-Cache-1_30-GHz-800-MHz-FSB
  • Teşekkür ederim. 2011 kaynaklı bir doküman buldum burada da kullanıcı aynı soruyu sormuş biraz daha detaya girerek BGA olduğunu söylemiş, lehimle birleştirilen işlemciye sahipmiş. Bundan dolayı işlemciyi değiştirmek yeni pc almaktan daha zor olacak :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.