4 gün önce acer aspire one A150L aldım 600 ytlye bişeyler yüklüyodum kilitlendi power düğmesine basılı tuttum kapattım ve bidaha açılmadı işlemci veya başka bişey yandı powera basınca görüntü gelmiyo sadece ses ve yeşil ışık yanıyo offf ne yapıcam ben şimdi yaaa. Daha tadına varamadan yaktık aleti. servise versem en az 1 hafta yok zaten. versemde tamir edileceğini zannetmiyorum. mini notebookların içi değişmiyo diye biliyorum inşallah değişiyodur değişmiyosa 600 ytl gitti çok fena oldum yaaaa
quote:
Orjinalden alıntı: Egecanince91
4 gün önce acer aspire one A150L aldım 600 ytlye bişeyler yüklüyodum kilitlendi power düğmesine basılı tuttum kapattım ve bidaha açılmadı işlemci veya başka bişey yandı powera basınca görüntü gelmiyo sadece ses ve yeşil ışık yanıyo offf ne yapıcam ben şimdi yaaa. Daha tadına varamadan yaktık aleti. servise versem en az 1 hafta yok zaten. versemde tamir edileceğini zannetmiyorum. mini notebookların içi değişmiyo diye biliyorum inşallah değişiyodur değişmiyosa 600 ytl gitti çok fena oldum yaaaa
sen bişey yapmamış gibi gozukuyosun?600 ytl niye çope gitsin ki tabiki gerekirse sıfırı ile degişecekler garanti bunun için...yalnız şikayetvar.com daki şikayetlere bakarak Allah sana kolaylık versin demekten başka bişey düşmez bize
garantisi işe yaramaz kesin kullanıcı hatası diycekler çünkü xp yüklemiştim. bişeyler yüklüyodum işlemci ısındı ondan açılmıyo diye düşünüyorum. yedek parça yoksa yandım inşallah halledebilirim...
quote:
garantisi işe yaramaz kesin kullanıcı hatası diycekler çünkü xp yüklemiştim. bişeyler yüklüyodum işlemci ısındı ondan açılmıyo diye düşünüyorum. yedek parça yoksa yandım inşallah halledebilirim...
xp lisanslı ise birşey demeye hakları yok diye biliyorum(lisanslı mı lisansız mı oldugunu anlamaları zor)sonucta içi açılmamış daha yepyeni urun kullanıcı hatası diyeceklerini sanmıyorum ama daha oncede dedigim sikayetvar.com sitesine bakarak baya ugraşacagın soylenebilir...
sen bir servise ver onlar karar versin merak etme sorun cıkmayacaktır eger anlattıgın gibiyse bunda kullanıcı hatası gibi bir durum gozukmuyor
Yüklediğiniz yazılım ister lisanslı olsun ister olmasın kullanıcı hatasına girmez. Yazılım sadece bir şekilde kullanıcı hatası olur. O da yazılım ile over clock yaparak makinayı yakmaktır. Burada suç yazılımda değil, sizin donanıma müdahale etmiş olmanızdır. Tüm bunların yanında 7günlük yenisi ile değiştirme hakkınız var. (bazı firmalarda 15gün) Servise verirken sadece program yüklerken kitlendiğini sizinde power tuşunu kullanarak kapayıp açtığınızı ama makinanın açılmadığını söyleyin. Bu yüzden servise getirdim deyin. Bırakın derlerse makinanın 4-5 günlük olduğunu ve arıza tespitinin hemen yapılarak alet sorunlu ise değiştirilmesini isteyin. Geçmiş olsun.
Muhtemelen anakartın gitmiş. Servise vereceksin ve 45 gün bekleyerek yenisini alacaksın...
OLLEEY HALLETTİM şuanda o kadar mutluyumki. sertech bilişime gittim dedim böle böle adam bi tane usb flash bellek taktı 2 dk bekledik sonra pc açıldı şok oldum kaldım. o kadar mutluydumki çığlık atmak geldi içimden. neden böle açılmıyodu dedim xp yüklediğim için notebook kendini korumaya almış ondan açılmıyo dediler. şimdi notebookumu kullanıyorum buraya cevap yazan ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
quote:
OLLEEY HALLETTİM şuanda o kadar mutluyumki. sertech bilişime gittim dedim böle böle adam bi tane usb flash bellek taktı 2 dk bekledik sonra pc açıldı şok oldum kaldım. o kadar mutluydumki çığlık atmak geldi içimden. neden böle açılmıyodu dedim xp yüklediğim için notebook kendini korumaya almış ondan açılmıyo dediler. şimdi notebookumu kullanıyorum buraya cevap yazan ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler...
nasıl yani acerlarda üzerinde gelen işletim sistemi yerine başka işletim sistemi kurunca kendini kilitliyor mu?
bunu yapmaya hakları varmı??
Acer sitesinde Acer one için Xp biosu ve driverları var. Yani Xp kurulabilir. Bence sorunu düzelten servis sallamış.
yaa aslında olayı tam olarak anlatamamışım size adam dediki lisanslı xp yüklemediğiniz için bios kendini korumaya almış gibi bişey dedi heyecandan tam olarak anlayamadım. ama öle bişey olması çok saçma çünkü xp yükledikten sonra baya kullandım ama adamın bios kendini kormaya almış dediğine eminim ama neden aldığını tam anlayamadım neyse
Makinaya sadece USB bellek takarak 2 dakikada düzelttiğine göre makinanın BIOS'unu göncellemiş olmalılar, zira Acer netbooklarda BIOS USB bellek ile güncelleniyor. BIOS'un kendini korumaya aldığı falan sallamış teknik servis.
aynı sorun bendede var xp yüklerken oldu sadece ışık ve ses var görüntü yok bios ekranını göremiyorum
Arkadaşlar yarın hepsiburada.com dan ben de almayı düşünüyorum bu cihazı. fakat Xp yüklemede bi ipucu arıyorum, cdrom olmadığı için, ne yapmalıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: hayal_taciri
Arkadaşlar yarın hepsiburada.com dan ben de almayı düşünüyorum bu cihazı. fakat Xp yüklemede bi ipucu arıyorum, cdrom olmadığı için, ne yapmalıyım?
Bende yarın alacam aynı şeyi soracaktım. Bugün anlaştım yarın sıfırını açılmamış 500 e peşin alacam. Nasıl?
önce başka bir bilgisayara aa1 biosu update'i indirin..buradan usb belleğinize dosyaları aktarın ancak bios file dosyasının adını ZG5IA32.FD olarak değiştirin. sonra usb yi kapalıyken aa1'e takın..fn+esc ye basılı tutarken( elinizi çekmeden) power tuşuna bir kere basın ve bırakın...1az (yaklaşık 1 dakika) bekledikten sonra göreceksiniz sorun çözülecek..
sevindim senin adına eğer anakart gitmiş olsaydı baya bi bekleyip ondan sonada binbir eziyetle bi ihtimal yenisini vereceklerdi...ucuz kurtulmuşun...geçmiş ola...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: azrail155
sevindim senin adına eğer anakart gitmiş olsaydı baya bi bekleyip ondan sonada binbir eziyetle bi ihtimal yenisini vereceklerdi...ucuz kurtulmuşun...geçmiş ola...
quote:
Bu zamanda bu tür bir imza ile Türkçe'mize sahip çıkmanız çok güzel bir davranış. Öncelikle size teşekkür ederim, yanlız noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılır. Bu şekilde yazarsanız çok daha akıcı ve güzel yazı yazmış olursunuz.
İyi forumlar dilerim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme